Lukijan kynästä: Suomalaisten syntyvyys ja väestökehitys

Unkarissa on ymmärretty panostaa lapsiperheisiin uudistamalla perhepolitiikkaa, ja olisi hienoa, jos samanlainen suhtautuminen toteutuisi lähitulevaisuudessa myös Suomessa.

Väestönvaihto

Hiljattain julkaistiin Tilastokeskuksen ennakkotilasto tämän vuoden tammi-kesäkuun syntyvyydestä, syntyvyys on koko mittaushistorian matalimmalla tasolla!

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla syntyi ainoastaan 22 180 lasta. Määrä on jopa 2 453 lasta vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

Vuonna 2021 syntyi hieman enemmän lapsia kuin aikaisempina vuosina, määrän ollessa kuitenkin edelleen matala ja kokonaishedelmällisyysluku oli mittaushistorian neljänneksi matalin, lapsia syntyi 49 583.

Viime vuonna 6 800 lasta syntyi äideille, jotka ovat syntyneet ulkomailla. Syntyvyystilastossa pitää kuitenkin huomioida myös se, että ”suomalaistaustaisiksi” lasketaan kaikki ne henkilöt, joilla vähintään toinen vanhemmista on syntynyt Suomessa, eli suomalaisten syntyvyys on tilastojakin matalampaa.

Rotumuukalaisten hedelmällisyys hälyttävän korkealla

Ulkomailla syntyneiden kokonaishedelmällisyys oli huomattavasti korkeampi kuin tilastoissa mainituilla suomalaistaustaisilla. Otetaan vertailuksi muutama esimerkki: Vuosina 2018–2021 somaleiden hedelmällisyysluku oli 3,4, marokkolaisten 3,3, kongolaisten 3,0 ja etiopialaisten 2,9. Vuonna 2018 kantasuomalaisten kokonaishedelmällisyysluku oli vain 1,2!

Aiemmin on ennustettu, että jos syntyvyys jatkuu 2010-luvun kaltaisena, että vuonna 2051 ulkomaalaistaustaisia vauvoja syntyisi kantasuomalaisia enemmän. Väestökehitys on todellakin äärimmäisen huolestuttava!

Välittömästi tämän vuoden alkupuoliskon ennakkotilastojen julkaisemisen jälkeen saimme taas lukea valtamediasta kirjoituksia siitä, kuinka suomalaisten alhaisen syntyvyyden ja väestökadon paikkaamiseksi ”on päivänselvää, että maahanmuuttoa tarvitaan”.

Tuollaiset kirjoitukset tuskin tulevat yllätyksenä, sillä valtamedia on propagoinut jo vuosia ”maahanmuuttajien tarvetta” juurikin alhaisella syntyvyydellä ja ”tulevaisuuden työvoimapulalla”. Sen sijaan kaikki kirjoitukset ja keskustelut suomalaisille lapsiperheille osoitettavien taloudellisten tukien lisäämisestä ja lasten hankintaan kannustamisesta jätetään hyvin useasti tekemättä, eikä valtamedian uutisoinneissa näe juurikaan enää positiivissävytteisiä kirjoituksia ydinperheistä.

Valtamedia lobbaa väestönvaihdon puolesta

On äärimmäisen vastenmielistä lukea valtamedian propagandaa, joka suorastaan aivopesee Suomen kansaa hyväksymään oman väestön korvaaminen vierasperäisellä väestöllä.

Jo vuonna 2008 valtamediassa oli näkyvästi esillä varsinkin Kokoomuksen esittämänä, että ”Suomi tarvitsee lähes 2 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä”. Mihin muuhun tuollaisella politiikalla pyritään kuin väestönvaihtoon? Miksi ei jo silloin ollut mielenkiintoa ensisijaisesti satsata suomalaisten syntyvyyteen, kun asia nostettiin esille?

Miten maahanmuuttomäärien lisäämisellä kasvatetaan suomalaisten määrää? Ei mitenkään. Jos me otamme maahan jo täällä olevien lisäksi esimerkiksi kymmeniä tuhansia somaleita, afgaaneja ja irakilaisia sekä jaamme heille Suomen kansalaisuudet, todellisuudessa nimenomaan suomalaisten määrä ei edelleenkään ole kasvanut yhdelläkään ihmisellä, väestönvaihto siinä vain kiihtyy!

Esimerkiksi vuoden 2021 tilastotiedon mukaan suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvien määrä väheni 10 747 henkilöllä ja vieraskielisten määrä kasvoi 25 195 henkilöllä; kasvu oli siis suurinta koko mittaushistorian aikana.

Synkät väestöennusteet

MDI:n tekemän tulevaisuuden väestöennusteen mukaan kotimaiset kieliryhmät vähenevät voimakkaasti, yhteensä noin 450 000 henkilöllä vuoteen 2040 mennessä. Väestönkasvu perustuu täysin vieraskielisen väestön kasvuun. Vieraskielinen väestö kasvaa ennusteen mukaan 491 000 henkilöllä.

Luvut ovat hurjia, jokaisen olisi syytä pohtia, minkälaisen Suomen he haluavat nähdä tulevaisuudessa. Mitä suomalaiset poliitikot ovat viime vuosina tehneet suomalaisten lapsiperheiden tilanteelle?

Silloin tällöin julkisuudessa nostetaan esille, kuinka mukamas ollaan ”huolissaan suomalaisten matalasta syntyvyydestä”. Todellisuudessa poliitikkoja ei asia ole pahemmin kiinnostanut. Varsinkin viime vuosina puheet ovat yhä enemmän olleet suurten puolueiden keskinäistä teatterimaista kinastelua Suomeen otettavien maahanmuuttajien määrästä paikkaamaan ”työvoimapulaa”.

Perheiden tukia leikataan

Lapsilisiä on leikattu: esimerkiksi vuonna 2014 lapsilisän määrä yhdestä lapsesta oli 104,19€. Tänä vuonna yhdestä lapsesta maksettava lapsilisä on 94,88€.

Varsinkin viime aikoina hyvin paljon nousseet elinkustannukset laittavat monet vähävaraiset kotitaloudet pohtimaan sitä, mihin rahat enää riittävät. Inflaatio laukkaa korkeissa lukemissa ja se varmasti vaikuttaa myös tulevaisuuden suunnitelmiin.

Kotihoidontuen päälle maksettavia kuntalisiä on monessa kunnassa joko poistettu tai maksettavaa summaa on pienennetty. Esimerkiksi Helsinki teki vuonna 2020 päätöksen, että vuoden 2021 kesäkuusta alkaen Helsinki-lisää maksetaan vain lapsen 1‑vuotispäivään saakka. Lapsiperheille muutos on ollut suuri, koska alle 1,5‑vuotiaista kotihoidontuen päälle maksettava Helsinki-lisä on ollut 264 euroa kuukaudessa ja 1,5–2‑vuotiaista 218 euroa.

Vantaalla lapsiperheille maksettava Vantaa-lisä poistetaan ensi kuussa kokonaan. Tampereella kuntalisä päätettiin poistaa jo vuonna 2014. Tämä vaikuttaa monen perheen mahdollisuuksiin olla lasten kanssa kotona pidempään, varsinkin kun kotihoidontuen rahamääräkin on hyvin pieni, määrä on yhdestä alle 3‑vuotiaasta lapsesta 350,27 e/kk ja jokaisesta muusta perheen alle 3‑vuotiaasta lapsesta 104,86 e/kk.

Rahaa riittää muille EU-maille, muttei Suomen kansalle?

Jos poliitikot olisivat aidosti huolissaan alhaisesta syntyvyydestä, Suomessa olisi aloitettu jo aikoja sitten erittäin laajat julkiset keskustelut matalasta syntyvyydestä ja tehty asioita tilanteen korjaamiseksi konkreettisilla toimilla.

Mutta ei, Suomi laittaa tähtitieteellisiä summia veronmaksajien rahaa kehitysapuun, kulttuurimarxistisille järjestöille, maahanmuuttajien ”integroitumiseen” ja nyt viimeisimpänä EU:n ”elpymispakettiin”, samaan aikaan oman väestön huolista ei välitetä. Vastenmielistä, suomalaisten kasvoille sylkevää politiikkaa, eikö olekin?

Toisaalta välillä on kuulunut joidenkin ihmisten taholta löyhiä perusteluita sanoilla ”ei ole varaa perustaa perhettä”, kummasti heillä on varaa tehdä parikin kallista ulkomaille suuntautuvaa lomareissua, polttaa tupakkaa ja keikkua baareissa useina viikonloppuina. Lasketteko ollenkaan, mitä se sitten kustantaa? Olisiko syytä pohtia itsekeskeisen, lähinnä pelkkään juhlimisen ja kulutuksen kulttuuriin perustuvan ajattelutavan muutosta kohti perhekeskeisempää ajattelumallia?

Ilmastorikos?

Olen hämmentyneenä myös seurannut joidenkin ihmisten kommentointia perheen perustamisen järkevyydestä ja epäröintiä lapsiluvun kasvattamisesta. Niin sanottuina perusteluina lapsien tekemisen esteeksi on käytetty ”ilmastokriisiä” ja ”liiallista väestönkasvua”.

Valtamedia on luonut sellaisen mielikuvan, että lapsien saaminen olisi pahimpia ”ilmastorikoksia” – ja tämä propaganda kohdistuu tietenkin vain valkoiseen väestöön. Pakko on kysyä, oletteko te todella noin pahasti valtamedian aivopesemiä, vai millä logiikalla te pohditte näitä asioita?

Eurooppalaisten kokonaishedelmällisyysluku on todella matala, tämä eräiden mielessä huolia herättävä väestöräjähdys tapahtuu Afrikassa: ennusteiden mukaan vuonna 2040 noin 40 prosenttia maailman vastasyntyneistä syntyy nimenomaan Afrikassa. Eikö sitä nähdä ongelmana? Väestönsiirrot sieltä tänne päin ei ole mikään ratkaisu kotimaiseen väestöpolitiikkaan, se ei edelleenkään lisää suomalaisten määrää yhdelläkään henkilöllä.

Perusta perhe!

Painetta pitää antaa, jotta syntyvyydestä saataisiin laaja keskustelun aihe yhteiskunnassa. Suomalaisia on kannustettava lasten hankintaan ja osoitettava heille suurempaa taloudellista tukea.

Suomalaisten täytyy huomattavasti laajemmin alkaa ymmärtämään se tosiasia, mihin tällainen kehityssuunta on pidemmällä aikavälillä johtamassa ja pyrkiä vaikuttamaan siihen, minkälaista politiikkaa täällä tehdään tulevaisuudessa, niiden samojen suomalaisvastaisten puolueiden/poliitikoiden äänestäminen valtaan ei muuta nykyistä tilannetta ainakaan paremmaksi.

Unkarissa on ymmärretty panostaa lapsiperheisiin uudistamalla perhepolitiikkaa, ja olisi hienoa, jos samanlainen suhtautuminen toteutuisi lähitulevaisuudessa myös Suomessa. Omien lapsien saaminen on elämän hienoin kokemus, se tuo paljon merkityksellistä sisältöä ja arvokkaita hetkiä omaan elämään.

Jos vähänkin harkitset perheen perustamista ja siihen on mahdollisuus, toteuta se. Kerran hävitettyä kansaa ei enää mikään tuo takaisin!

Lähteet: Tilastokeskus (1, 2, 3), Helsingin Sanomat, Suomenmaa, Vantaan kaupunki, MDI

Kotimaa Lapsiperheet Lukijan mielipide Maahanmuutto Perhe Perhearvot Politiikka Syntyvyys Väestönvaihto Väestönvaihto Väestöpolitiikka Valkoinen syntyvyys Valkoisten kansanmurha Yhteiskunta

Keskustelu

37 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  ”Perusta perhe” Helpompi sanoa kuin tehdä.

  Nykyisessä järjestelmässä pahin vika on opiskelun korostaminen. Koulut ”täytyy” käydä ensin ja ”sitku” on työ sekä koti, on lasten hankinnan aika. Käytännössä naiset ovat opiskelujen jälkeen jo niin vanhoja, että lapsiluku jää yhteen, ja moni joutuu noutamaan itselleen ottolapsen Kiinasta tai Afrikasta.

  • Nimetön

   Vastaa

   Tuo on totta, että uraan panostamista painotetaan liikaa, mutta niitä lapsettomia on kuitenkin enemmän siellä matalasti koulutetuissa ja muun muassa tähän tämä kirjoitus ottaa kantaa taloudellisten tukien ja kannustimien muodossa.

   Ehkä tätä nykyjärjestelmää täytyy muuttaa tai on vain elämättä järjestelmän ehdoilla?

   • GLGL

    Vastaa

    ”Ehkä tätä nykyjärjestelmää täytyy muuttaa”

    Ehdottomasti, ja siihen on jo hyviä ideoita olemassa, mutta niistä ei kannata huudella tämän hallituksen valtakaudella.

  • Bella

   Vastaa

   Itse perustin perheen jo parikymppisenä huolimatta isukkien vastustuksesta (bilettäminen oli äijille tärkempää kuin oma perhe ja lapset; en silti raiskannut ketään tai huijannut, vaan ihan itse he minua himossaan kuksivat; toki kun lapsi oli alulla, niin olisi pitänyt näiden mukaan tehdä abortti, no en tietenkään tehnyt, vaan jäin yksinhuoltajaksi mieluummin). Tiesin jo teinistä, että tulen saamaan tohtorinhattuja. Silti hoidin lapset ja perheen ensin, viimeinen on nyt menossa lukioon, ja minulla on jo vuosikausia ollut itsellenikin aikaa, ja viimeinkin saada niitä hattuja, jotka ovat olleet tähtäimessäni neljätoistavuotiaasta asti. Ei pidä elää kuten valtavirta määrää (kohdallani kirjaimellisesti, sillä jouduin vaikeuksiin sen vuoksi, että en elänyt kuten muut ämmät; aina jonkun jalan alla ja jonkun määrättävänä; oli se taho sitten media tai kaverit tai joku viranomainen), vaan lapset kannattaa tehdä nuorena siitä syystä, että nuorena jaksaa yövalvomiset ja juosta pikku jalkojen perässä ja siitä syystä, että nuorena on itsekin vielä nuori ja positiivinen ja nuorekas asenne näin tarttuu jälkikasvuunkin. Nuorena usein ei pelkää juuri mitään, joten lapsillakin on siinä sitten parempi alku elämälle, kun kaikkea ei ole hyssytelty elämästä pois.

   • Nimetön

    Vastaa

    Keitä ne viranomaiset olivat?

    Ei tuo tapa, että nussitit itsesi raskaaksi useammalla eri ukolla (ymmärsin näin) ainakaan minun silmissä hyvältä näytä. Elarit toki myös kaikilta?

    Muuten totta, että 25–30v viimeistään ne pennut tulisi maailmaan saattaa.

    • Bella

     Vastaa

     Miksi luulet, ett minun pitäisi näyttää hyvältä sinun silmissä????????? Oletko joku perverssi. ”Elareja” en pyytänyt keneltäkään, jos se inceleitä ”lohduttaa”. Hah hah mitä inisijöitä. Turpa kiinni, mulkkuteline. Minähän tein vain kuten Amerikassa nyt naisen pitää tehdä, kun abortti ei ole siellä laillinen. Miksi se nyt ei kelpaakaan, kun todellisuus on sitten tätä?

     • Armas P.

      >kun abortti ei ole siellä laillinen
      Väärää propagandaa. Abortti ei nykyään ole automaattinen oikeus kaikkialla Amerikassa, vaan OSAVALTIO saa itse PÄÄTTÄÄ miten se aborttiin suhtautuu.
      JOS abortti ei ole laillinen omassa osavaltiossa, niin menee sellaiseen osavaltioon missä on ja lopettaa paisuttelevat itkupotkuraivarit, mutta sehän on jenkkilän tapa nykyään.

    • Nuorna vitsa väännettävä

     Vastaa

     Ite kommentoisin että lapset pitää tehdä 18–25 vuotiaina.

   • Leif

    Vastaa

    Ei liene kyse siitä kuinka hyvältä näyttää kenekin silmissä, mutta tuollainen white trash-elämäntapa ei ole kovinkaan tavoiteltavaa, että heittäydytään randomien siitettäväksi ja eletään yh:na usean eri miehen lapsen kanssa, eikä se ole hyväksi lapsillekaan. Kyllä se isän merkitys lapsille on silti tärkeä. Varmasti olisi löytynyt myös sellaisia miehiä, jotka haluavat perheenkin perustaa.

  • Leif

   Vastaa

   Ei ole tavatonta ainakaan Oulussa, että moni korkeakouluopiskelija on jo perheellinen. Voin myös itse kokemuksesta sanoa, että lapset eivät ole este kouluttautumiselle ja työuran rakentamiselle. Molemmat vanhemmat pystyvät opiskelemaan. Toki jos lapsi syntyy opiskeluaikana, saattaa opinnot vuodella lykkääntyä, mutta sekään ei ole katastrofi. Opiskelijabileet ja baareissa ravaaminen nyt vain saattavat jäädä. Oikeastaan, jos on mahdollista olla vuosikin sataprosenttisesti lapsensa kanssa, se aika ei todellakaan mene hukkaan. Ei itseään tarvitse vanhemmuuden myötä kokonaan laittaa taka-alalle vaikka joitakin asioita joutuukin miettimään uudestaan. Eli kaikki sitten kun-perustelut ovat nekin tekosyitä.

 • Vihakone

  Vastaa

  Todella hyvä artikkeli, toivottavasti monelle alkaisi avautumaan nyt tämä yhteiskunnan tilanne. Väestönvaihto on jo meneillään kun lukuja katselee ja tähän ongelmaan tarvitsemme täydellisen muutoksen.

  ” Unkarissa on ymmärretty panostaa lapsiperheisiin uudistamalla perhepolitiikkaa, ja olisi hienoa, jos samanlainen suhtautuminen toteutuisi lähitulevaisuudessa myös Suomessa. ”
  Seuraavissa vaaleissa on mahdollisuus muuttaa kehityskulkua, äänestä Sinimustaa Liikettä!

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Heti kun saatiin ehkäisyvälineet käyttöön länsimaat romahtivat. Jotain vikaa täytyy läntisissä arvoissa olla kun naiset ei lisäänny ja pyhät arvot homot ja pakolaiset. Islam ja Afrikkaa valloittaa ilman vastarintaa. Minun ikäluokkani 100 000. Saksan häviö näyttää merkitsevän totaalista tuhoa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Suomen kuvalehti kertoi että esko ahon hallitus päätti että suomalaisten syntyvyys ajetaan alas taloudellisilla leikkauksilla ja työvoima tuodaan ulkomailta

 • ValhallaX

  Vastaa

  Syyllinen on, kuten aina, kun valkoisia lyödään: Sionisti eli juutalainen ja hänen perskärpäsensä.

  Me selviäisimme aivan mainiosti vähemmälläkin vauvamäärällä, jos valkoisia saastuttava juutalaisten ylivalta saataisiin pois valkoisista yhteiskunnista.

  Jos jossakin tuhotaan valkoista yhteiskuntaa niin rahoittajana ja päällepäsmärinä on, aina ja poikkeuksetta, juutalainen oraganisaatio tai henkilö. Järjetön itsemurhaa muistuttava neekerien, arabien ja esim. afgaanien roudaaminen on selkeästi juutalainen innovaatio. Sen näkee jo siitä, että Israel ampuu rajan yli prkivät, mutta samaan aikaan useat merkittävät israelilaiset organisaatiot rahoittavat Välimerellä toimivaa taksilaivajärjestelmää.

  Ja yleensäkin valkoisten maiden täyttäminen rotumuukalaisilla on , tietenkin, juutalainen innovaatio.

  Käännä kivi, ja sen alta tuijottaa – juutalainen. Aina.

  • Nimetön

   Vastaa

   Tässä voikin olla yksi syy, miksi Suomessakin omanmaalaisten syntyvyys on nykyisin mitä on. Moni voi miettiä, kannattaako tällaiseen kaiken aikaa entistä sairaampaan suuntaan menevään yhteiskuntaan tuottaa lisää veronmaksajia.

   Harva tähän seikkaan – edes tämän jutun tekstissä – ymmärtää ottaa kantaa.

   Lisäksi on huomattava, että lapsensa saattaa tulevaisuudessa entistä suuremmalla syyllä menettää huostaan, mikäli esittää järjestelmän vastaisia näkemyksiä.

   • Nimetön

    Vastaa

    Jos ei itse tuota, niin sitten se väki tuodaan näiden kansaansa pettävien poliitikkojen toimesta muualta.
    Kyllä tässä jutussa otetaan siihenkin kantaa, kannustetaan suomalaisia lisääntymään, jotta juurikin se oma kansa säilyisi ja otetaan myöskin kantaa tmän järjestelmän muuttamiseksi kansalliseen suuntaan.

 • Maalla on mukavaa

  Vastaa

  Valitettavasti itsellä varaa on ollut vain kahteen lapseen. Onneksi asutaan maalla ja täällä on isoja perheitä ja väritykseltään vaaleita, tiedätte mitä tarkoitan..

 • Anti Cimex

  Vastaa

  Luteet lisääntyvät hurjaa vauhtia, ei siinä mitään kummallista ole. Kummallista on se että teeskennellään että luteet eivät ole luteita, eivätkä ole ongelma missään. Ollaan nostettu luteet jalustalle. Tämä kostautuu.

 • Bella

  Vastaa

  Kaikkien miesten kyllä kannattaa miettiä kahdesti, ennen kuin nussii, että haluaako niitä lapsia vai ei. Kun on nussittu, on turha inistä naiselle, että lapsi ei kelpaakaan. Jos himottaa, vetäkää käteen. Amerikan malli, vai mitä.

  • Armas P.

   Vastaa

   Koita jo parantua amerikkafiksaatiostasi. Ollaan Suomessa.

  • Leif

   Vastaa

   Kaikkien naisten kyllä kannattaa miettiä kahdesti, ennen kuin nussii, että haluaako niitä lapsia vai ei. Kun on nussittu, on turha inistä, että lapsi ei kelpaakaan. Jos himottaa, vetäkää käteen. Argentiinan malli, vai mitä.

 • kostaja

  Vastaa

  Lapset ja nuoret, ketkä eivät ole vielä käyneet peruskoulun jälkeisiä tuhoamisleiri oppilaitoksia ovat meidän ”natsejen” eli kansanmielisten tai siitä radikaaliempien ainoa toivo. Heitä ei ole vielä kokonaan tuhottu valtaeliitin toimesta syöttämällä myrkyllisiä lääkkeitä, haitallista propagandaa ja perinteisten arvojen tuhoamista. Heillä on yleensä hyvä kunto ja avoin mieli myös meidän mielipiteille kunhan esitystapa on tarpeeksi siisti ja omaperäinen. Näin oli myös Saksassa. Suomessa, niinkuin muuallakin Euroopassa on paljon nuoria, joilla on tekemisen puutetta ja kiinnostusta esimerkiksi aktivismiin, sekä valmistautumista sotatilanteisiin ( laillinen tapa sanoa…) Voitamme varmasti kunhan löydämme tapoja levittää sanaa massoille.

 • Late

  Vastaa

  Miksi ihmeessä ylipäänsä maailman ylikansoitusta pitää pahentaa entisestään ja vielä maailman heikoimmalla ja ainoastaan haitallisella kansalla. Miksi suomeen pitää roudata tätä maailman väestön ongelmajätettä jotka ei ylipäänsä sais lisääntyä enään ollenkaan. Ehdoton lisääntymiskoelto kymmeniksi vuosiksi afrikkaan, intiaan, arabimaihin. 1 lapsi per perhe kiinaan ja muihin ylikansoittuneisiin maihin. Afrikkalaisten määrä täytyy tippua 1.5 miljardilla ja opettelevat pärjään omillaan siellä afrikassa. Koko manner pelkkiä loisia ja ylipäänsä pohjasakkaa. Suomalaiset on vastuullisia ja kyllä lapsia tehdään jos siihen on varaa. Homoilua ja transuilua hehkuttamalla ei suomen väestö pysy siinä sopivassa 5 miljoonassa…saatika suomalaisten oloja kurjistamalla. Kohta on elättejä afrikasta niinpaljon että veronmaksajat muuttaa pois. Ja tähän päälle mutakuonojen aiheuttama heikentynyt maamme turvallisuus. Mut ehkä me vaimon kanssa kolmannen teemme koska me voimme…toisin kuin kehitysmaa muslimit jotka ei pysty edes itsestään huolehtimaan

  • Faktus Palmus

   Vastaa

   Kiellä afrikkalaisilta lisääntyminen =) Ne eivät edes ymmärrä miten lapset tehdään, ei niillä mene kaaliin että se liittyy panemiseen mitenkään. Ja yritäpä sen jälkeen heille selittää että ne lapset pitää myös elättää. Ei sekään mene kaaliin kun on täysin eri käsitys maailmasta sekä elämästä. Afrikkalaiset vaan sluibailee läpi elämän. Jos on jotain vailla, se otetaan. Jos ei jostain tykkää, se tapetaan. Kovin simppeliä eikä se johdu rasismista tai kulttuurista, se on geneettistä. Ei heitä VOI päästää sivistyneisiin maihin tuota harrastamaan. Pysykööt kotonaan, niinkuin ovat jo miljoona vuotta olleet. Joo joo nälänhätä, taudit diiba ja vittu daaba, ne on itseaiheutettuja ja tiedätte kaikki tasan tarkkaan että ilman niitä afrikkalaisia olisi tänä päivänä planetalla semmoiset 500 miljardia, joista jokaista panettaa ja jokainen haluaa sinun tavarasi.

   • ABC

    Vastaa

    Missä Afrikassa on nälänhätää ollut? En ole ikinä kuullut että siellä olisi syöty neekereitä nälkään. Kiittäkäämme pankkiireita jotka roudasivat orjia ihmisten maihin aikoinaan ja niitä päättäjiä, jotka orjia jälkeläisineen eivät palauttaneet koteihinsa. Järkyttävää tuhoa saivat aikaan niin Afrikassa kuin länsimaissakin ahneilla touhuillaan.

 • TT

  Vastaa

  Helposti sitä kysyy, miksi tuottaisi ja kasvattaisi lapsia maailmaan suomalaisten mulkeroiden ja marxistien riepoteltavaksi. Suomi on kenties maailman pahin kulttuurimarxistimaa ja henkisen orjuuden, orjuutuksen ja aivopesun tyysssija. Lapsen aivopesu aloitetaan jo päiväkodissa. Marxistit ja henkiset pedofiilit vaanivat ja manipuloivat lapsia kaikkialla. Uusin villitys on se, että erilaiset kasvatuslaitokset ”omistavat” lapsen ja vain näillä on oikeus kasvattaa lapsi ja muodostaa sille maailmankuva. Perheellä, suvulla tai muilla yhteisöillä ei saisi olla mitään vaikutusta. Lapsen mielestä ja lapsuudesta ollaan tehty kulttuurisodan taistelukenttä ja tällä hetkellä uus-/kulttuurimarxistit ovat kirkkaasti voitolla. 

  Myös kestävien parisuhteiden muodostus on vaikeaa. Usein raportoidaan, että kansallismielisillä miehillä on vaikeuksia löytää täysjärkisiä naisia. Miesten aivopesu marxismiin ja globalistiseen itsetuhoon kuten ilmastokulttiin on selkeästi vaikeampaa kuin laumasieluisten naisten tai soijahomojen, joten seuran löytäminen voi olla työlästä. Suomen kultuurivääristymää ilmentää sekin, että useilla elämänaloilla naiset ovat alkaneet nk. jyrätä ja he etenevät urillaan, koska mitään kyselemätöntä aivopestyä idiotismia suositaan. Jos tätä vastaan huomauttaa, niin alkaa syyttely naisvihasta. Koska naisten imu työuralla on vahva, niin monilla ei ole malttia panostaa perheen perustamiseen silloin, kun draivi uralla on paras mahdollinen.

 • dr No

  Vastaa

  Hyvinvointivaltio on vienyt perheen ja suvun – sekä valitettavasti myös kansallisen yhteisöllisyydentunteen – instituutioiden tarpeen. Siihen saakka siis, kunnes asiat menevät joskus aikanaan taas pahasti tuulettimeen. Siihen taas menee luultavasti niin pitkä aika, että silloin on jo kaukaa liian myöhäistä.

 • tymä

  Vastaa

  Miten täällä voi lähettää juttuja?

 • Maalla on mukavaa

  Vastaa

  Itsellä särähtää korvaan ettei tehdä lapsia kun maailma on paha. Eikö se aina ole ollut? Miksi alistua? Eikö vihollinen juurikin halua sitä? Ja mikä helvetin liikakansoitus? Ei sitä Suomessa ainakaan ole. Mielestäni ollaan velkaa myös esi-isille jotka todella taistelivat eloonjäännistään ja nauraisivat kun me inistään täällä lämpimässä ja yltäkyllässä.

  Vahvat perheet pärjäävät. Nuorena tulin äidiksi ja selvää oli jo silloin että autan myös muita joten ruokapöydässä on istunut lasten kaverit äiteineen. Sujuvasti omien lasten ohella hoidin muidenkin lapsia. Vain antamalla kunnollista esimerkkiä voi saada jotain muutosta. Tiedän että kansana ollaan alakynnessä, suomalaisilla on ihme orja asenne, pitää taistella, helvettiäkö täällä muuten edes ollaan..?

  • Nimetön

   Vastaa

   Sinulla on juuri oikea asenne ja suhtautuminen asioihin, arvostan!

 • Salomon

  Vastaa

  On! On ratkaisu, kaikki Marinin, Niinistön, Tuppuraisen kaltaiset ihmiset ja heidän edeltäjänsä tuomiokirkon portaille ja kaula poikki. Sen jälkeen voidaan parantua

 • FN Fallout

  Vastaa

  Valkopilleri on kaipi se, että konservatiivisemmat ihmiset hankkivat enemmän lapsia ja hedelmällisyys konservatiivisimmilla alueilla on suurempi. Hedonistiset vassarit eivät tykkää lisääntyä.

 • JonesHenry

  Vastaa

  Olen aloittajan kanssa ihan samaa mieltä…syntyvyys tilanne on todella kauhistuttava Suomelle ja jotain suoraan sanoen pitäisi tehdä asialle.

  Mutta…valitettavasti olen pikkuisen eri mieltä ratkaisuista. Tilanne ei ehkä loppujenlopuksi ole ihan miltä se näyttää.

  Omasta mielestäni lapsettomuutta hoidetaan nyt sen väärästä päästää…eli siis suunnilleen parikymppisistä nuorista.

  Töihin ei Suomessa enää pääse niinkuin sotien jälkeen, siis suoraan peruskoulun loputtua. Homma ei suoraan sanoen enää toimi niin!

  Karu tosiasiasa myös on että sekä Suomalaisen sperman että myös munasolujen laatu on todella RAJUSTI heikentynyt vuosien varrella…tästä riittää ihan kansainvälisiä tutkimuksia(koskee käytännössä kaikkia Pohjoismaita)

  https://www.hs.fi/visio/art-2000008871481.html

  On myös mahdollista että E‑pillerit estrogeeneineen aiheuttavat hedelmättömyyttä Suomalaisten naisten kohdalla…asiaa suoraan sanoen ei ole tutkittu kylliksi.

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/hyytava-tieto-e-pillereista-uhka-ihmiskunnan-tulevaisuudelle/0aee6742-74b9-3dd4-ad4d-11a44ad24f19

  Mutta…nyt meitä odottaa paljon…PALJON suurempi kriisi!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/06/image-40.png

  Eli siis noi Jutsku Pfizerin myrkkypiikit…joita on jenkeissäkin tilattu peräti 100-miljoonaa kappaletta vain tätä Syksyä varten.

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/06/image-83.png

  Ja jos lukaiset kyseistä kuvakaappausta kylliksi pitkälle alas…niin huomaat että kyseiset Juutalaiset ihmelääkkeet saavat aikaan…no…aika paljon pahoinvointia suoraan sanoen…mutta…mitäs tässä sitä tämän enempää motkottamaan…pääasia vain on että kansainvälinen kasaarikauppais Juutalainen on tyytyväinen!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-54.png

  Juu…on noita Pfizerin myrkkypiikki annoksia tilattu tänne meille Eurooppaankin aika paljon…itseasiassa yhteensä 1.8 miljardia kappaletta viime vuonna!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-55.png

  Joten…eiköhän niitä riitä myös tänne Suomeenkin vielä ainakin täksi Syksyksi. Ei tässä dokumentissa turhaan puhuta kirjaimellisesti Pandemiat seuraavasta vaiheesta!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/06/image-42.png

  Juu…itsensä Reptiliaani Ursula von der Leyenin käsialaa!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-56.png

  Tavoitetteena lisätä rokokekattavuutta varsinkin kouluaikäisten keskuudessa!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/06/image-41.png

  Viime vuonna olivat siis vuorossa 12–15 vuotiaat…

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-57.png

  Ja tänä vuonna on ainakin tämän ämmän mukaan tarkoitus laajentaa tuota rokotekattavuutta vielä nuorempiin ikäryhmiin…toisin sanoen siis −6−11 vuotiaisiin.

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/06/image-19.png

  Juu nuo Pfizerin ihmepiikit ovat todellakin saaneet aikaan aika monessa Suomalaisessa ”ihmeellisiä sivuvaikutuksia”

  https://mega.nz/file/5FYDhLbS#uRXiSyulSbDIEZw7QLGC323pdnfZJ2fiUSGgj1whKt4

  Ja nyt niitä ollan taas jälleen markkeraamassa pikkulapsille

  https://mega.nz/file/AFpwFYQQ#96OWtNOPGEYVEJ8O-pGqME-nW3rsl3rFknp7cKyr4Zs

  Juu…reptiliaani jutskuilla on todellakin ikävä yllätys luvassa Suomalaislapsille tänä Syksynä!

  https://mega.nz/file/RAZgEL5L#ZcVn6-BsFQLZ8ZdhiU1E4jzDtuE_Vig8xyRdx2GEkXU

  Juu…tuota kaverit…on aina kiva haukkua elämän kanssakävelijää tuppikulliksi ja syyttää nuoria vasuuttomiksi eunkeiksi…mutta…kun noi jutskut meinaa niinku myrkyttää meiät…ja on mahdollisesti oikeastaan meinannu jo pitemmän aikaa…joten…mitä jos keskittyttäisiin ratkaisemaan tuo ongelma ihan sen toisesta päästä…eli tutkia…mistä tuo Suomalaisten hedelmättömyys oikein johtuu…niin ehkä me voitaisiin peräti NOSTAA tuota lastentekoikää vaikka tonne 30–50 tienoille…kyllä se kuule kaverit onnistuu…kun me saadaan Juutalaiset myrkyt pois Suomen kansan suonistosta!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-58.png

 • Perhepoliittista sotaa

  Vastaa

  Nyt pitää ymmärtää että kyseessä on ”perhepoitiikka”. Vaikka moni onkin löytänyt syyn ja seuraukset, pitää ymmärtää että kyseinen ”perhepolitikka” on politikkojen tapa tuhota suomalaiset. Silloin ei ole selittelyille varaa että ”lapsiperheitä ei tueta”, ”tukia vähennetään”, ”töitä ei ole”, ”talous on jo nyt tiukilla”. TÄMÄ ON SOTAA. Ja sodassa kaikki joutuvat uhrautumaan.

  Tämän sukupolven pitää uhrata oma elämänsä lapsien puolesta jos halutaan että seuraavaa sukupolvea on !!!

  Jos joku ei ymmärrä mitä sota on, niin se on sitä kun joku haluaa sinulta resursseja. Olkoon se sitten rahaa, elintilaa tai luonnonvaroja. Värivirheelliset haluavat elintilamme ja juutalaiset luonnonrikkautemme. Ja tämä tulee toteutumaan kun me poistumme. Luonnonrikkautemme kaivetaan ilmaiseksi pankkiireille halpatyövoimalla.

  Suomi on suomalaisille vauraampi kuin ‑80 luvulla. Silloin joutui säästämään 3kk jotta sai ostettua 120mk maksavat stereo-radion ikkunalaudalle. Meillä on enemmän vaatteita kuin silloin. Enemmän harrastuksia kuin silloin ja rahaa jää käteen enemmän kuin silloin. Ja silloinkin (ja sitä ennenkin) on perustettu perheitä ja tehty lapsia. 

  Minä kannatan Bellan tapaisia henkilöitä. Jos ei sopivaa isäkandidaattia löydy niin perustetaan perhe itse. Joko elatusapumaksuilla tai ilman. Jokainen voi kohdallaan miettiä millä tavalla haluaa perheen perustaa. 

  Onkuitenkin turha sanoa että on isänmaallinen jollei ole lapsia. Hedelmättömyys on ainoa poikkeus. Kaikki muu johtuu vain itsestä, Nyt tarvitaan jokainen lapsi.

  • Nimetön

   Vastaa

   Aiemmin, siis vuosikymmeniä sitten perhe sai ostettua omakotitalon ja hommattua pari autoa jo käytännössä sillä, että perheen mies kävi töissä, ei tällaista määrää suomalaisia ollut maksuhäiriömerkintärekistereissä, eikä niskassa ollut nykyrahassa satojen tuhansien eurojen velkataakkoja, elinkustannuksetkin ovat nykyään hävyttömän korkeita, joten en nyt sanoisi, että suomalaiset nykyhetkessä mitään luksuselämää elelee hyvine tuloineen. Velkaraha ei tarkoita sitä, että varallisuutta olisi oikeasti.

 • JonesHenry

  Vastaa

  Omasta mielestäni ”vauraus” on viimekädessä aika suhteellinen käsite.

  1980-luvulla Suomi oli teknisesti ottaen köyhempi kuin nyt ja mahdollisuuksia oli vähemmän.

  Ja mielestäni ehkä loppujenlopuksi sekin on aika suhteellista. Tuolloin yhteiskunta ja Suomen tulevaisuus oli siitä huolimatta huomattavasti vakaampi = mikä kannusti lastentekoon…mutta sitten tuli tuo Koiviston lama…

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-51.png

  Nyky Suomi onkin sitten ihan eri juttu se!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/07/image-49.png

  Omasta mielestäni meillä suurimpana uhkana on nyt tuo Juutalainen transhumanismi.

  https://mega.nz/file/IVpBFJhB#9Hz1gbr-xKawy6MlIimUX2uQRGXaLsJxPNVWXuM_r9E

  Lastenteko ei ole järkevää ellemme kykene elättämään lapsia. Resursseista itsestään ei Suomessa ole pulaa, kyse on enemmänkin vakaudesta ja tulevaisuudesta. Meidän täytyy kyetä jollain lailla turvaamaan näille lapsille tulevaisuus. Eikä se onnistu niin kauan kun olemme osa tuota Eurostoliittoa…joka tehtaa esim omakotitaloasukkaita kiusaavia direktiivejä perseestään samaan aikaan kun painaa ”clown world” velkarahaansa.

  https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/6360330d-64af-46bd-b34a-e9910316d377

  Meidän täytyy jollain lailla turvata näille lapsille tulevaisuus. Lastenteko itseisarvona johtaa…mites tuo Harold Convington sen jenkeissä hienosti ilmaisi…”hostages to fortune”…eli panttivankeja…jotka yhteiskunta voi käydä kidnappaamaassa meiltä jos emme käyttäydy tai kasvata heitä ”oikein” Tätä ongelmaa ei suoraan sanoen ollut täällä esim 1800-luvulla tai suoraan sotien jälkeen…kuten ei ollut käytännössä avioerojakaan. Se on suoraan sanoen pikkuisen huono tilanne jos aluksi sossu käy kidnappaamassa sun pojat siksi että joku(perhekodin noita-akka) sanoi että sä pieksit niitä…

  https://mega.nz/file/FMg11IRD#2tK2VSCE66fAMbJZa7czOdox8pyPchOWKNbddi_kxHg

  Ja myöhemmin sieltä tulee Poliisisetä kun pojat yrittävät ”karata” takaisin kotiin…että sorry vaan kaveri…mutta me vaan tehdään työtämme…kun virka-apu pyyntö tuli tuolta sossusta niin ei käytännössä voida tehdä muuta kuin totella.

  https://mega.nz/file/NZREgT4b#JlYgLzN9mBa0DtlmoflsO_z2yP02_UDwtAj9MLhxqaw

  Ja juu…kyseisen perheen vanhemmat eivät minkään oikeuden päätöksellä käytännössä missään vaiheessa syyllistyneet pahoinpitelyyn…pojat kiroilivat ja olivat levottomia luokassa…mitään muuta syytä ei tarvittu…odotas vaan kun rokoterekisteriin merkataan että poikien vanhemmat eivät suostuneet antamaan terveydenhoitajan piikittää heitä…kuules sillon me vasta ollaan helisemässä!!!

  https://www.suomenuutiset.fi/perhe-kohuvideon-takana-taistelemme-pojistamme

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi