Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla kiristyy

Valko-Venäjä pyrkii toimillaan epävakauttamaan Eurooppaa ohjaamalla rotumuukalaisia oman rajansa yli. Suurin osa maahantunkeutujista on irakilaisia kurdeja.

Väestönvaihto

flag, poland, sky

Puolan rajavartiosto kertoi maanantaina iltapäivällä Twitterissä, että Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla olevat siirtolaiset ovat aloittaneet yrityksen tulla raja-aidan läpi Puolaan.

Alkuillasta Puolan hallituksen tiedottaja Piotr Müller sanoi uutistoimisto Reutersille, että Valko-Venäjän puolella lähellä rajaa on noin 3 000–4 000 siirtolaista.

Müllerin mukaan koko Valko-Venäjällä on yli 10 000 siirtolaista, jotka ovat valmiina siirtymään rajalle.

Sosiaalisessa mediassa leviävillä videoilla on näkynyt, että sadat siirtolaiset ovat kävelemässä Valko-Venäjällä kohti Puolan rajaa. Aseistetut sotilaspukuiset miehet saattavat karavaania.

Valko-Venäjän rajakomitea on julkaissut tiedotteen, jossa se vahvistaa, että suuri joukko pakolaisia on matkalla valtatietä pitkin kohti Puolan rajaa. Komitea sanoi, että Puolan asenne on ”epäinhimillinen”.

Videoita on julkaissut muun muassa maanpaossa toimiva valkovenäläinen oppositiomedia Nexta.

Nextan mukaan suurin osa siirtolaisista on irakilaisia kurdeja. Nexta kertoo, että Valko-Venäjän sotilaat ohjasivat siirtolaiset tieltä metsään.

Puolan varaulkoministeri Maciej Wasik tviittasi, että Puolan viranomaiset ovat valmiita kaikkiin skenaarioihin.

Puolan turvallisuuspalvelun tiedottaja Stanislaw Zaryn sanoi Twitterissä, että siirtolaisjoukko on aseistettujen valkovenäläisten tiukassa kontrollissa. Zarynin mukaan valkovenäläiset päättävät, mihin suuntaan joukko kulkee.

Lähde

Lue lisää Valko-Venäjän toimista ja kansallismielisten vastarinnasta:

Valko-Venäjältä Latviaan saapuvien ”pakolaisten” kohdemaana Suomi

Kansallismieliset vartioivat Puolan ja Saksan rajalla estääkseen laittomien maahantunkeutujien aaltoa

Haastattelussa Liettuan rajalla partioiva suomalaisvapaaehtoinen

Elintasopakolaiset Irakilaiset Kotimaa Kurdit Maahanmuutto Pakolaiset Poliittiset viholliset Politiikka Puola Rajavalvonta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Sionismi Sosiaalinen media Suora toiminta Talous Teknologia Twitter Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Valko-Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Puolustaja

  Vastaa

  Täysin puhdas sodanjulistus EU:ta kohtaan. Puola on geopoliittisesta syystä suurin kärsijä. Toivottavasti Puolan raja pitää. Tällainen hybridisodanmuoto täytyy torpata täysin EU:n päättävissä pöydissä. Onneksi Suomi ei ole tässä seurassa. Hallitus ottaisi kontallaan kaikki tulijat vastaan, varsinkin Pekka. Suomi on EU:ssa vain kokoaan suurempi maksumies.

  • Ristus notta

   Vastaa

   Johan pölhöpekka kerkesi ilmoittamaan, ettei Suomi tule estämään rajanylityksia.
   Lupaisi nyt vielä asuntonsa niin soppa olisi valmis.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Toivottavasti Puolan raja pitää ja tarvittaessa käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja, jotta tunkeutujat pysyvät rajan toisella puolella.
  EU on pidettävä ulkona tästä touhusta, jos heidät päästetään sekaantumaan asiaan, vyöry pidemmälle Eurooppaan on taattu.

 • Kohta alkaa

  Vastaa

  Tästä kaikesta EU saa kiittää vain itseään. Pakotteet sekä Valko-Venäjää että Venäjää ja Kiinaa kohtaan sekä valheellinen uutisointi maiden ihmisoikeus tilanteesta ja johtajien käytöksestä, ovat johtaneet tähän avoimeen konfliktiin. Länsimaiden palkkaamat sekasorron aiheuttajat ja vallankumouksien aloittajat eivät ole omiaan liennyttämään tilannetta.

  Siksi Venäjä ja Valko-Venäjä vastaavat tilanteeseen näin. Ne voivat tehdä tämän koska ovat suurvaltoja. Ja niiden kautta kulkee mm. kaasu eurooppaan. en sulkeminen aihauttaisi huomattavasti suuremman kansainvälisen huudon kuin tällainen ”humanitäärinen” ihmissiirto.

  Mutta jos mietitään vähän asiaa Suomen kannalta… Täälä ollaan niin NATO-kiimassa että. Ollaan olevinaan osa EU:ta, vaikka eurooppalaisissa kartoissa Suomea ei lueta edes pohjoismaihin. Suomi luetaan itä-europpaan. Kuka tiesi? 

  Kuvitellaan tilanne että kansalisemme ovat pottuilleet riittävästi itä-naapurillemme. Ja sitten itä-naapurimme avaa rajat Suomeen maahan tulleille pakolaisille. Sieltä tulee noin kolme miljoonaa (3 000 000) islamistia maahamme. Miten käy Suomelle? Osa tietysti pyrkii Ruotsiin kavereiden/sukulaisten/heimon luo. Osa Saksaan tai Ranskaan. Ja tietysti osa koittaa päästä Norjan kautta Iso-Britaniaan. Mutta moniko jää Suomeen kun pääsevät vaaleiden neitojen sekaan kävelykaduille ja ostoskeskuksiin. Se on kuin taivaaseen pääsisi. Kotikulmilla ei näe kuin jätesäkkejä ja täälä hiukset hulmuten kaunokaiset liikkuvat julkisesti leggingseissään tai lökö-verkkareissaan.

  Se polku jota ne kulkee, sen kohdalla Suomi tuhoutuu armotta. Kaikki rikotaan mikä voidaan. Kaikki poltetaan. Ja kaikki syödään. 

  On siis mietinnän aika. Pottuillaanko yhä itä-naapurillemme. valmistaudummeko pahimpaan. Vai luotammeko että ”kyllä NATO/EU hoitaa”. 

  Jos elämä on minulle jotain opettanut niin ainakin sen että kaikkien kanssa on tultava toimeen. Edes jotenkuten. Jos ei muuten niin olemalla ärsyttämättä. Ja kaikkien suhteen pitäisi olla reilu. Jos on saanut palveluksen, pitää se tehdä takaisin. Aina ei näin käy koska elämä ei ole ennalta arvattavissa. Mutta ei saa olla juutalainen.

  • rellinen

   Vastaa

   Suomihan on jo tuhoutumassa. Vieläpä itään päin kallellaan olleen ja edelleenkin olevan(länsimielisen tekokulissin takana) roskasakin aloittaman tuhosuvakismin vyörytyksen seurauksena.
   Eivätkä nämä nato maatkaan ole olleet itärajan takana röhnöttävän rikollisvaltion vaikutuksilta suojassa. Kommarit ovat saaneet häärätä kaikessa rauhassa sosialistisen supervallan kätyreinä, bolsevikki vallankumouksesta lähtien ja levittää vaikutusvaltaansa kaikkialle länteen. Ottaa instituutiot ryssän haltuun jo neuvostoliiton aikana.
   Nykyinen tilanne ei eroa neuvostoliiton aikaisesta kuin siinä, että venäjällä (neuvostotiedustelun rakentaman organisaation, sosialistisen internationaalin perijällä) ei enään ole rasitteenaan kommunismia mutta länsimailla sen sijaan on. Kaikkialle levinnyt, kaikkialle kätkeytynyt ja lukemattomien verhojen takana piileksivä marxilainen rikollisorganisaatio, jonka päätehtävä on heikentää länsimaita ja edelleenkin edistää venäjän pyrkimyksiä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Ainakin vihreillä on nyt hätätila. Ohisalo ja Haavisto on aivan shokissa!

  Mikä vihreillä on kun liberaali demokratia, jossa matuilla on merkittävä rooli on nyt niin kamalaa? Eikös nämä kurdit ole suvakkien ykköslemmikkejä?

  Tilanne on pohjois-Irakissa rauhoittunut, joten kurdeilla ei ole mitään syytä hakea turvapaikkaa Euroopasta. Herää kysymys, miksi kurdit eivät nyt poistu Euroopasta omille alueillensa rakentamaan kurdistania?

  Vai eikö kurdeilla ole kykyä rakentaa järjestäytynyttä yhteiskuntaa? Mitä tapahtui kurdien mielikuvitusvaltioille Rovajalle?

  Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee tutki muutama vuosi sitten Suomessa rikoksiin syyllistyneitä irakilaisia ja tuli ilmi, että nämä irakilaiset rikolliset ovat pääosin kurdeja. Ruotsissa kurdien sikailu on lähtenyt täysin käsistä.

  Mikä kurdeja vaivaa? Ettei vaan kurdien perimässä ole jotain epäselvyyksiä, jotka määrittelevät heidän poikkeavan käytöksen? Kurdeista noin 60% on sisäsiittoisia, johtuen sukupolvia ylittävästä serkkuavioliittojen kierteestä.

  • TT

   Vastaa

   Kurdit ovat juutalaisten pikkuserkkuja ja haaveilevat omasta kommunisti-pikkuvaltiosta.

   • Tekijämies

    Vastaa

    Olet oikeilla jäljillä! 

    Milloin epämääräisen perimän omaavat kurdit irtisanoutuvat lapsiensa sukupuolielinten silpomisesta? 

    Milloin kurdit rakentavat vaikkapa pilvenpiirtäjän tai valtamerilaivan?

    Milloin kurdit sivistäytyvät?!!

    Tällä hetkellä Euroopassa ihmiset näkevät kurdit loisparvena, joka nakertaa yhteiskuntaamme. Aivan kuin mustalaiset!

 • Santeri

  Vastaa

  Kuten muuran Adolf sanoi:” Teitä ei kaivata, teitä ei tarvita, teitä ei haluta.” Minen halua lisää pitsanpaistajia tallaamaan paskomaan .

 • Viha Voittamaton

  Vastaa

  Syy-seuraussuhde hukassa. EU on ollut tässä mukana jo ihan alusta lähtien, siis siitä lähtien kun EU destabilisoi Valko-Venäjän kaupunkien kadut taidekoululesboilla ja muilla pikkurikollisilla. Sen sijaan että toivottaisiin josko EU:n ulkoraja pitäisi niin voitaisiin miettiä miten itse päästäisiin EU:n ulkopuolelle. Tässä nyrkkisääntönä onkin se vanha ja tuttu ”Missä EU siellä ongelma”.

 • pää määrää

  Vastaa

  Puhuuko Suomen media mitään raja-ongelmista?
  Espanjan ERTV on uutisissa näyttänyt videointia rajalta. Rikotun rajan ylitti joukko naisia kantaen lapsia. Vastassa oli tiivis joukko mustiin pukeutuneita Puolan sotilaita estämässä etenemisen. Video loppui tilanteen ollessa käynnissä, joten lopputulosta ei näkynyt.

 • Velkarahaa

  Vastaa

  Eihän tämä juuri poikkea siitä mitä Ruotsi teki Suomelle 2015, täällä vain otettiin kaikki vastaan housut nilkoissa. Sama tapahtuisi myös tänä päivänä, koska täällä suvakit ovat keskittyneet vain siihen että kuinka tehokkaasti pystytään vastaanottamaan mahdollisimman monta tulijaa.

 • Robbe

  Vastaa

  On hyvä, että Valko-Venäjän rajanaapurina on Puola eikä Suomi. Muuten invaasio EUhun tapahtuisi aivan vapaasti. Vastuuton ja epätasapuolinen valtamedia keskittyy solvaamaan Puolaa EU-tuomioistuimen vastustamisesta, mutta ei sanallakaan kerro puolalaisten näkemystä asiasta ja esim. Puolan pääministerin vastiketta EUlle, missä hän perustelee hyvin Puolan kantaa.

  • Plääh

   Vastaa

   Valko-Venäjä on käytännössä osa Venäjää. Juutalaistahojen johtama Venäjä on Suomen naapuri.

 • Suomen strategia

  Vastaa

  Jos vaikka Venäjä lähettäisi Suomeen pakolaisaallon niin suomalaiset kulttuurimarxistipoliitikot, hinttari pääministeri ja muut pellet olisivat ihan innoissaan. Siellä olisi rajalla armeijan laukunkantajat ja muut hyysääjät valmiina ottamaan heidät kaikki avosylin vastaan.

 • Suomen strategia

  Vastaa

  Jos vaikka Venäjä lähettäisi Suomeen pakolaisaallon niin suomalaiset kulttuurimarxistipoliitikot, hinttari ulkoministeri* ja muut pellet olisivat ihan innoissaan. Siellä olisi rajalla armeijan laukunkantajat ja muut hyysääjät valmiina ottamaan heidät kaikki avosylin vastaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  flag, poland, sky