Valko-Venäjältä Latviaan saapuvien ”pakolaisten” kohdemaana Suomi

Suomalaisiakin on kutsuttu turvaamaan rajaa.

Aktivismi

Liettuassa niin viranomaiset kuin myös kansalaisaktivistit ovat alkaneet torjua siirtolaistulvaa.

Valko-Venäjältä saapuu tällä hetkellä tuhansia ”pakolaisia” laittomasti rajan yli Latviaan. Heillä ei kuitenkaan ole aikomusta jäädä Baltian alueelle, vaan kohdemaaksi on otettu varakkaammat maat, kuten Suomi.

Tämän vuoden aikana Latvian viranomaiset kertovat pidättäneensä yli 4000 laitonta rajanylittäjää. Määrä on kuitenkin kiihtymään päin ja pelkästään viime viikonlopun aikana 160 henkilöä.

Suomalaiset kutsuttuja rajapartioihin Liettuaan

Liettualaiskansallismieliset kutsuvat myös suomalaisia partioimaan alueelle. Suomalaisten kannalta kyse on siitä, että ottamalla rajanylittäjät kiinni jo Liettuassa heidän tulonsa Suomeen estetään. Mikäli he pääsevät Suomeen saakka, ottavat maan viranomaiset heidät avosylin vastaan veronmaksajien kustantamana.

Kutsussa lukee:

”Pakolaisvyöry Liettuan rajalla pahenee, ja paikallinen kansallismielinen toimija on alkanut rekrytoida vapaaehtoisia myös ulkomailta suorittamaan katupartiointia maan rajakylissä. Turvallisuusalan koulutus tai sotilaspoliisitausta on eduksi mutta ei välttämätöntä. Myös kokemus Suomessa tapahtuneesta katupartioinnista lasketaan eduksi.
Kyse ei ole työsuhteesta, mutta partioinnista maksetaan päivärahaa sekä ainakin osa matkakuluista korvataan. Paikallinen taho tarjoaa majoituksen, ruokailut sekä tarvittavat varusteet/voimankäyttövälineet.
Mikäli vapaaehtoistyö tositoimissa kiinnostaa, kysy lisää https://www.theblackorder.org/contact/.
Huom! Nopea lähtö, suomalaisia on siirtynyt alueelle jo kuluneen viikonlopun aikana.”

Lähde: Kansalainen

Aktivismi Baltia Elintasopakolaisuus Kotimaa Latvia Liettua Loisiminen Maanpuolustus pakolaisaalto Pakolaiset Poliittiset viholliset Politiikka Rajavalvonta Rikos Rotu Suomi Talous Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Valko-Venäjä

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jani tee

  Vastaa

  Hyvä että muutakin kuin mitä suomen valtio tekee eli lähettää rajavartiostosta laukunkantajia

 • TT

  Vastaa

  Kannattaa mennä Liettuan avuksi jos vain voi, koska kaikenlainen pakolaisvirtojen tukkiminen on tärkeää. Mutta ei pidä promota Natoa tai EU:ta tai olla paikkaamassa EU:n surkuhupaisaa Frontex-projektia. Itselleni suomalaisuus merkitsee itsenäisyyttä ja puolueettomuutta suurvaltablokkiajattelun sijaan.

  • Simo Hollanpää

   Vastaa

   Juuri näin, en luota Ryssälään enkä Jewnited States ‑valtioon.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Liettuan tukeminen on myös hyvä tapa verkostoitua. Sinne on kaiketi menossa kansallismielisiä kaikkialta Euroopasta.

 • Ilmari

  Vastaa

  Otsikossa puhutaan Latviasta,vaikka se ei mitenkään liity asiaan.

 • Poikkeustila

  Vastaa

  Latviaan on julistettu poikkeustila, joka tarkoittaa sitä, että raja on käytännössä suljettu kaikilta. Rajavartioston joukkoja on jo vahvistettu sotilailla, poliiseilla sekä EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontexin henkilöstöllä. Poikkeustila kestää ainakin marrakuuhun saakka. Poikkeustila sallii myös voimankäytön, eikä rajavartioiden ole pakko ottaa vastaan turvapaikkahakemuksia. Poikkeustila kestää ainakin marraskuun 10. päivään saakka.

  • TT

   Vastaa

   Näin korona-aikaan on ihmeellistä, että voidaan julistaa poikkeustila, jossa on järkeä. Tällä poikkeustilalla baltit blokkaavat EU:n tai YK:n kierot sopimusvelvoitteet. Suomessa julistetaan poikkeustila flunssan takia ja kansalaisilta pyritään viemän pois perustuslailliset oikeudet, jopa ihmisoikeudet.
   Toisaalta EU on siunannut tämä rajaoperaation, muuten se vaatisi rajoja tiukasti auki jokaisen matun tulla ja tälle kunniavartion asettamista.

 • Jari K

  Vastaa

  Vihje poliitikoille.
  Latian malli on mahdollisuus myös Suomelle. Tilanne saattaa laajentua koskemaan myös Suomea. Tilanteeseen pitää varautua. Rakentakaamme piikkilanka-aita Suomenlahden pohjaan.

  EU:sta lainataan rahaa miljarditolkulla, laitetaan rahat Sukellusveneisiin ja viedään ne sinne Suomenlahden pohjaan. Tällä tavalla saadaan uskottavasti siirrettyä isot määrät rahaa pois kansan silmistä eikä tarvitse turvautua Italian mafian palveluihin, jotka nekin ovat varsin kalliita ja puolueille heruu vain murusia verrattuna siihen kuinka paljon saataisiin tuosta Suomenlahden aidasta.

  Aitojen rakentaminen on kansainvälisesti hyväksyttävä tapa kavaltaa valtion rahoja. Katsokaapa vaikka vähän ympärillenne.

  Kuinkahan paljon mahtaa tuo Latvian raja-aita maksaakaan? No, se on salaisuus, mutta työt on jo aloitettu ottamalla lisää velkaa EKP:sta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi