Suomi päivittää puolustuskykyään hankkimalla Leopard 2L ‑siltapanssarivaunuja

Hankinta on osa Suomen jatkuvaa pyrkimystä pysyä askeleen edellä muuttuvassa globaalissa turvallisuusympäristössä. Leopard 2L -siltapanssarivaunujen hankinta korostaa Suomen puolustusvoimien pyrkimystä varmistaa maan ja sen kansalaisten turvallisuus.

Kotimaa

Puolustusministeri Antti Häkkänen on antanut luvan Puolustusvoimille tilata kuusi Leopard 2L ‑siltapanssarivaunua Patria Land Oy:ltä. Nämä järkälemäiset vaunut, joiden kokonaispaino sillan kanssa on 63 500 kg, ovat tarkoitettu mekanisoitujen joukkojen liikkuvuuden tehostamiseen. Vaunut kykenevät rakentamaan sillan jopa 25 metrin vesi- tai maastoesteen yli vain muutamassa minuutissa, mikä on merkittävä etu sotilasoperaatioissa.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 23,6 miljoonaa euroa, ja se tukee kotimaista työllisyyttä luoden noin 70 henkilötyövuoden edestä työpaikkoja. Panssarivaunut toimitetaan Puolustusvoimille vuosina 2026–2028, ja ne perustuvat saksalaisvalmisteisen Leopard 2A4 ‑taistelupanssarivaunun alustaan.

Tämä strateginen hankinta ei ainoastaan vahvista Suomen puolustusvoimien operatiivista kyvykkyyttä ja reagointinopeutta erilaisissa maastolosuhteissa, vaan myös parantaa maan alueellista turvallisuutta ja puolustusvalmiutta. Leopard 2L ‑siltapanssarivaunujen kyky rakentaa siltoja nopeuttaa joukkojen liikettä ja mahdollistaa monipuolisemmat taktiikat sotilasoperaatioissa.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Maanpuolustus Talous Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • president

  Vastaa

  Rahaa riittää käymään sionistien järjestämiä sotia. Miksi näitä vaunuja ei hankittu 15 vuotta sitten? Puolustusvoimien muututtua USA:n armeijan osaksi rahaa (velkaa) riittää vaikka kuinka paljon, mutta miehiä ei ole riittävästi.

  Suomi on luovuttanut USA:n käyttöön lähes kaikki sotilasalueensa paitsi Santahaminan varuskunnan, joten hyvin menee Suomella. Vapaussota käytiin 1918 jotta venäläiset saatiin Suomesta pois ja II maailmansodan jälkeen Porkkalan alue luovutettiin takaisin Suomelle 1956! Nykyinen johtomme on täysin todellisuudesta vieraantunutta piltti-ruokittua sukupolvea.

  Kannattaisi kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että sionisti Sauli ei ole itse allekirjoittanut DCA-sopimusta tai edes Nato-sopimusta. Kettu peittää jälkensä joten historiaa tarkastellessa 50 vuoden kuluttua, kukaan ei huomaa Saulin olleen ketkuna kaiken takana.

 • pää määrää

  Vastaa

  DCA sopimus pitää hyväksyä ensin eduskunnassa ja perustuslain mukaan pitää olla 23 enemmistö. Kaipa eduskunnasta löytyy 67 järkevää.
  Kun vastaavan tapainen sopimus tehtiin 1940 Saksan kanssa eduskunnalle ei edes kerrottu asiasta. Vaasaan tuli saksalaisia sotilaita ja Vaasan nimismies oli ihmeissään ja soitti sisäministerille. Hänkään ei tiennyt asiasta ja otti yhteyttä pääministeri Rytiin. Rytin rauhoitteli ja pyysi olemaan sovitusta asiasta hiljaa.
  Nyt on vielä eduskunnalla mahdollisuus estää 1940–44 aikojen tapainen katastrofi.

  • Eduskunta on kuin hourula

   Vastaa

   Pahoin pelkään, että edes tuota 67:ää löytyy nykyisestä eduskunnasta.

 • TT

  Vastaa

  Tilanne olisi ollut vielä siedettävä, jos Suomen Puolustusvoimat olisi voinut jatkaa toimintaansa itsenäisenä yksikkönä osana Natoa. Tämä olisi vaatinut tilanteen, jossa Natoon olisi liitytty rauhan aikana. Mutta rauhan aikana kansalle ja sen edustajille ei olisi onnistuttu myymään Natoa ja kaiken maailman turvatakuita, jotka omiin puolustusvoimiin luottamattomille russofobeille ovat niin tärkeitä. Nyt tilanne on toinen ja Natoon liityttiin aikana jolloin USA, Nato ja Euroopan maiden poliitinen johto varustautuu pitkittyvään sotaan. Raju DCA-sopimus paljastaa sen, että meidänkin suunnalla Natoa mobilisoidaan suunnitelmallisesti Venäjän vastaiseen sotaan. Suomi on ilmoittanut itsensä kuumaksi sotatantereeksi, mikä on ilmeistä maantieteellisen asemamme perusteella. Lisääntyvää varustelua markkinoidaan turvallisuudella, vaikka poliitikot vievät Suomea sotaan kaikin mahdollisin keinoin. Omasta vastuusta vetäydytään leimaamalla Putin tai muut Venäjän johtohahmot hitleriläisiksi hahmoiksi, joiden kanssa ei saa eikä voi neuvotella kahdenvälisesti. Tosiasiassa länsi on kieltänyt Suomelta kahdenväliset suhteet Venäjään, jota pidetään roistovaltiona ja jolta järjestelmällisesti evätään oikeus esittää näkemyksiä Euroopan laajuisessa turvallisuusjärjestelyssä. Diplomatian lakattua sota on vääjäämätön. Putin halutaan kaataa hinnalla millä hyvänsä ja Suomi on osana tätä hintaa.

  • Observer

   Vastaa

   Joo, lakkautetaan koko Suomen Puolustusvoimat ja vuokrataan palvelut itänaapurista. Näin saavat anttifantit, putainistit ja änkyräkommarit mielenrauhan ja hiilineutraaliin pyrkivä väenvähennys pääsee kunnolla vauhtiin. Kyllä ruski mir on tavoittelemisen arvoinen paratiisi.

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Venäjä ei sodi, joten Suomi aloittaa sodan. Slaba Puuttini! Eläköön sota! Jo on ryssillä jutut, toivottavasti juttuina pysyvätkin.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Rahaa on. Juutalaisten velkarahaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Puolustukseen kannattaa panostaa, varsinkin kun hankinta tehdään Suomesta. Muutenkin voisi suosia kotimaista esim matkailussa, ruuassa ja työntekijöitä palkattaessa, loppuisi velkaantuminen itsestään.

 • Valmistakaa Suomessa

  Vastaa

  Kumma juttu että panssareita ja muuta aseistusta ei muka voisi alusta pitäen valmistaa Suomessa ? Ammusvalmistuskin taidettiin myydä Norjaan ?

  Saataisi ihmisille mielekkäitä palkkatäitä ja tulisi varmasti halvemmalla parempaa kalustoa ja laadukkaampaa, nämä Leopardithan ovat osoittautuneet aivan ala arvoiseksi romuksi Ukrainassa, panssaroinnin laatu ja paksuus paikoin aivan olematonta vaikka mainostetaan muuta, en ostaisi ensimmäistäkään Leopardia. 

  Suomen lahjoittamat miinanraivaus Leoparditkin kaikki siellä kentällä tuhoutuneena melkein heti kun ne sinne vietiin, ei ollut niistä juuri iloa, tuskin nämä sen paremmin kestää oikeaa taistelua.

  • Observer

   Vastaa

   Niin, ne siltavaunut ostetaan Patria Landilta, joka nyt sattuu olemaan suomalainen ja Hämeenlinnassa. Ammustuotantokin sattumoisin on ihan kotomaaperällä: Nammo Lapua Oy Sastamalassa ja Vihtavuorella sekä puolustusvoimien Räjähdekeskus . Tietosi panssarivaunuista lie hankittu Olginosta. Mutta milloinka ei vahva mutu ja vuorenvarma luulo olisi faktaa voittanut.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi