Venäjä pidättänyt useita Suomeen laittomasti pyrkineitä

Joukossa oli tulijoita IVY-maista, Latinalaisesta Amerikasta, Pohjois-Afrikasta ja arabimaista, Venäjän rajaviranomaiset kertoivat tiedotteessaan. Henkilöt olivat tunnustaneet olleensa matkalla kohti Suomea ”parempia elinoloja etsimään”.

Väestönvaihto

Venäjän turvallisuuspalvelun eli FSB:n alainen rajapalvelu ilmoitti tiistaina, että se oli saanut edellisellä viikolla kiinni yhteensä 13 Suomeen pyrkinyttä kolmansien maiden kansalaista.

Henkilöt olivat liikkuneet pienissä, parin-kolmen henkilön ryhmissä, joten varsinaisia kiinniottotilanteita oli ollut yhteensä viisi, kertoo uutistoimisto Interfax.

– Ulkomaiden kansalaisten joukossa oli tulijoita IVY-maista, Latinalaisesta Amerikasta, Pohjois-Afrikasta ja arabimaista, Venäjän rajaviranomaiset kertoivat tiedotteessaan.

Henkilöt oli otettu kiinni rajavyöhykkeellä, jossa he olivat oleskelleet ilman asianmukaisia dokumentteja. Venäjän rajaviranomaisten mukaan henkilöt olivat tunnustaneet olleensa matkalla kohti Suomea ”parempia elinoloja etsimään”.

Kiinni otetuilla oli ollut mukanaan reppuja, joissa oli ollut lämmintä vaatetta ja ruokaa. He olivat olleet aikeissa yöpyä metsässä.

Venäjällä laittoman rajanylitysyrityksen oikeudenkäynnit käydään pikavauhdilla. Viime viikolla kiinni otetuista jo 12 henkilölle on määrätty 500 ruplan eli noin 6 euron sakot, karkotus Venäjän ulkopuolelle ja maahantulokielto viideksi vuodeksi. Yhden henkilön kohdalla käsittely on vielä kesken.

Venäjän rajaviranomaiset ovat kertoneet syksyn mittaan useista kiinniotoista Suomen vastaisella rajalla.

Interfaxin mukaan FSB:n rajapalvelu ilmoitti nyt, että Pietarin ja Leningradin alueen rajavalvonnassa ”otettiin lokakuun aikana kiinni yli 600 Venäjän rajavyöhykkeen lakien rikkojaa, joista suurin osa oli ulkomaalaisia”.

Venäjän mediassa julkaistuista artikkeleista ei käy ilmi, mitä reittiä kolmansien maiden kansalaiset olivat tulleet Venäjälle. Jutuissa ei kerrota esimerkiksi sitä, ovatko jotkut heistä tulleet ensin Valko-Venäjälle, joka on nykyisin suosittu reitti Euroopan suuntaan maan presidentin Aljaksandr Lukashenkan politiikan vuoksi.

Lukashenka on ilmoittanut suoraan, että Valko-Venäjä ei enää estä siirtolaisten kulkua Eurooppaan vastatoimena Euroopan unionin säätämille Valko-Venäjän vastaisille pakotteille. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat keskenään valtioliitossa, joten rajavalvonta maiden keskinäisellä rajalla ei ole tiukinta mahdollista.

Lähde

Elintasopakolaisuus Kotimaa Maahanmuutto Pakolaiset Poliittiset viholliset Politiikka Rajavalvonta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Talous Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Valko-Venäjä Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kun nyt venäjä kehuu että ei ole mokkia päätänyt suomeen, niin mitä jos lopettaisi yhteiselonsa ja auttamisensa valko-venäjää kohtaan.
  Valitettavat kun on että neukku tekee yhteistuumin mokkien mättöä puolaan.

 • Mikkis

  Vastaa

  Iso kiitos Itä-Naapurille!!! Siellä on vielä kuri ja järjestys eikä paskasakki kulje rajasta yli, niin kuin mieli tekee.

  Vuosi-pari sitten olin autolla käymässä Pietarissa ja muutama kilometri Säkkijärven jälkeen oli check-point, jossa tarkastettiin oliko rajan/Suomen suuntaan menevillä paperit olemassa ja kunnossa (siis yli 10 km ennen rajaa)

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Valitettavasti se mainitsemasi ”paskasakki” on miehittäjänä alueillamme ja passien tarkitukset pitäisi tehdä Rajajoen itäisellä puolella eikä historiallisen Viipurin läänin alueella.
   Stalin toimin ko Silvotun tynkä-Suomen vastainen raja oli erityisvalvonnassa, samoin historiallinen itäkarjala n. 50 km levyiseltä alueelta poistatten sieltä suomalaisperäistä asutusta, sekä tuhoten suomalaisten haudat tehden niistä tien- ja rautateiden täytettä mm Salmin ratapenkassa näkin kirkkomaan hautakiviä 1992–93.
   Samoin miehittäjä moskovan oblasti tuhosi Kostamuksen alueelta suomalaisasutuksen ja tilalle tuotiin Valko-Venäjää ymv alueilta asutus.
   (Kansanmurhaa verrattavaa väestönvaihtoa, kuten Suomenkin Karjalan tyhjäys)

   Seppo Lehto historioitsija
   Ajan Suunta https://Ajan-Suunta.blogspot.com

 • rellinen

  Vastaa

  Eipäs kehuta. Kyllä ne ryssä haloskat ja pietarin havistot hommaa etelänhedelmiä senkin edestä muita reittejä myöten.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kiitos Venäjän rajavartiolaitokselle. Omamme on turha rahareikä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Venäjäviha elää, vaikka Venäjä on muuttunut noilta ajoilta. Tai se muuttui jo sodan jälkeen, kun Suomenkin suhtautuminen NLoon muuttui viisaiden valtiomiesten toimesta vihasta ystävyyteen.

  • rellinen

   Vastaa

   Ei ole ryssä miksikään muuttunut. Tuhoaa länsimaat neuvostotiedustelulta perimänsä länsimaalaisen punakätyrilaumansa ja heidän ”kouluttamansa” uuden suvakkisukupolven kautta. Samaan aikaan kehtaa kosiskella länsimaalaisia kansallismielisiä aisankantajakseen. Niitä joita on kironnut natseina ja fasisteina, sekä ahdistellut viimeiset 100 vuotta länsimaissa toimivien punikkipulvaaniensa kautta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ryssä se tuhosi suomen rikollisesti stalinin lavastamana ja näin muka suomen aloittamana.
  Tuota maata kohtaan en tunne kun pelkkää vihaa.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Venäjällä homma toimii.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mitäs tsuhna taas haukkuu venäläisiä, jopa tästä että mohammudi eivät pääsee suomeen ja miksi lehti julkaisee nimitellytkin, tsuhnia te. Syntyvät haukkua venäjän ja meitä.mitäs itse meidän maassa, metsän ryöstäjät ja juopot, raiskaajat ja jopa murhaajat

 • Pertsa

  Vastaa

  Neuvostoryssistä en pitänyt.Mutta markkinatalousvenäläisiä vastaan
  minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa.Jos venäläinen rajaviranomainen pidättää rajalla henkilön/henkilöitä jotka ovat luvattomasti tulossa Suomeen se on heidän virkaansa kuuluva asia.Aidot venäläiset pääsevät tänne virallisia reittejä pitkin,mutta tässä tuskin oli kyse virallisesta rajanylityksestä.Jos olisin rajan läheisyydessä niin rajavartijoille tarjoisin kahvit ja sitten voisin vielä mennä Helsingin sisäministeriön kautta tarjoamaan sisäministerille nenäliinan ettei itteensä ihan kuoliaaksi nyyhki kun sen neekerikaverit jäi kiinni.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi