Vantaan skandaalikoulun rehtori Maarit Hosio poisti uhriutumisviestinsä – me tallensimme sen!

Maarit Hosiolta on vaadittu asiassa vastuunkantoa, mutta hän on pysynyt vaiti.

Väestönvaihto

Vantaan Kytöpuiston koulun väkivaltarikokset ovat herättäneet kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa viime päivinä. Kuten eilen uutisoimme, koulun ”monikulttuurisuutta” juhliva rehtori Maarit Hosio väitti tällä viikolla joutuneensa rikoksen uhriksi jouduttuaan kestämään julkista kritiikkiä.

Koulu nousi otsikoihin, kun joukko kuudesluokkalaisia oppilaita päätti pahoinpidellä yksinäisen uhrin raa’asti. Lapsi oli kaadettu maahan ja tätä oli hakattu niin pahasti, että paikalle tarvittiin ambulanssi.

Koulun johto on pyrkinyt lakaisemaan tapauksen kokonaan maton alle. Rehtori ei ole tahtonut kommentoida asiaa eivätkä välituntivalvojat tahdo myöntää nähneensä pahoinpitelyä. Useissa Euroopan maissa nuoret maahanmuuttajat ovat väkivaltaisella käytöksellään ottaneet kouluja ja jopa kokonaisia kortteleita valtaansa paitsi opettajilta myös poliiseilta ja pelastusviranomaisilta.

Maarit Hosiolta on vaadittu asiassa vastuunkantoa, mutta hän on pysynyt vaiti. Monet ovat epäilleet, että syyt tähän ovat ideologisia.

Poistettu viesti arkistoitiin

Viime kesäkuussa Hosio kirjoitti Twitterissä: ”Huipputiimissä töitä tarjolla 1. luokan opettajalle! Kytöpuiston koulu on 1–6 luokkien monikulttuurinen koulu, jossa on innostunut ja yhteistyötä arvostava työyhteisö.” Koulun ”monikulttuurinen” luonne oli Hosiolle niin tärkeä asia, että hän tahtoi mainita sen heti rekrytointikampanjansa ensimmäisessä kappaleessa.

Tällä viikolla hän puolestaan kirjoitti uhkaavan viestin kritisoijilleen: ”En tässäkään kommentoi koulussani tapahtunutta väkivallantekoa tai kouluuni liittyviä asioita, vaan totean, että seuraavaksi teen tutkintapyyntöjä useista itseeni kohdistuneista kommenteista. #rehtori”

Jälkimmäinen viesti herätti raivostuneen vastaanoton, sillä kansalaiset tulkitsivat, että Hosio pitää itseään välikohtauksen todellisena uhrina. Rehtori päättikin poistaa twiittinsä kritiikistä säikähtäneenä. 

Partisaani on kuitenkin säilönyt viestin Archive-palveluun, jotta sen olemassaolo on helppo vahvistaa: Lue poistettu twiitti TÄÄLLÄ.

Kotimaa Koulut Kulttuurimarxismi Maahanmuutto Maarit Hosio Rikos Rotu Sensuuri Väestönvaihto Vantaa Yhteiskunta

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha6

  Vastaa

  Kommunismi on mielisairaus. Kannattaisi normaalien ihmisten muutta äkkiä pois noilta slummiutuvilta vasemmistoalueilta.

  • Nimetön

   Vastaa

   No ne, joilla on varaa muuttavat. Päättäjät toki pakenevat ensimmäisinä omien kättensä jälkiä.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Eiköhän jokaisella ole sen verran varaa muuttaa kehyskuntiin/suoraan maaseudulle, jos ei nyt omaan asuntoon, niin vuokralle. Vuokrathan pienemmillä paikkakunnilla ovat huokeampia kuin pakkomonikulttuurisuudella pilatuissa lähiöissä.

 • Reesalo

  Vastaa

  Kovat otteet nyt käyttöön, suomea ollaan valtaamassa vihamielisesti!

 • Roope

  Vastaa

  Rehtorin pitäisi erottaavälittömästi, paljon painetta pitää antaa niin paljon, että eroaa. Ei riitä kivakoulu lässytys enään.……

 • Elämäntapamme on uhattuna

  Vastaa

  Vihollinen valtaa Suomea ja punavieherkommunistien viides kolonna tukee demokratiamme muuttamista totalitarismiksi. Olemme sodassa, haluttiin sitä tai ei.

 • Ilmari

  Vastaa

  Toisaalta on myös rehellistä kertoa että koulu on monikulttuurinen. Moni muualta tuleva saattaa muuten luulla, että kyseessä on aivan tavallinen koulu.

  Rekrysivujen mukaan koulussa on 430 oppilasta ja 35 opettajaa. Tuntuu siltä, että suuri osa opettajista tekee muuta kuin opetustyötä. 

  Taikka sanokaa te nuoremmat. Onko tuollainen opettajien ja oppilaiden lukumääräsuhde aivan tavallinen?

  • Nationalisti

   Vastaa

   Lukumääräsuhde ei ole tavallinen.
   Omina kouluaikoina, sekä läheisteni kouluaikoina opettajia oli huomattavasti vähemmän tuollaiseen määrän nähden.
   Kyseessä ei näytä olevan ”ihan tavallinen suomalaiskoulu.”

  • Tsädäm

   Vastaa

   Ihan normaali määrä. Omassa koulussani oli reilu 900 oppilasta ja 85 opettajaa. Koulussa on mm. erityisopettajia, joilla ei ole luokkaa, vaan pienryhmiä. Myös jotkut harvinaisempien kielien ryhmät ovat pienempiä. Joissakin kouluissa on myös pieniä kehitysvammaisten luokkia.

 • toivottavastine

  Vastaa

  Tämänkaltainen käytös ei sitten ole pelkästään Vantaan, eli ns ”huonon alueen” ongelma. Satun tuntemaan erään Espoon kouluista vastaavan byrokraatin ja hänen tapansa suhtautua esiin tuleviin ongelmiin on lakaista ne maton alle. 

  Tyypillisesti tällaiset byrokraatit ensin kieltävät ongelmien olemassaolon ja muutoksia tehdään vasta merkittävän julkisen paineen alaisuudessa. Siihen asti viestinviejä saa kuulla huutoa korviinsa siitä kuinka erinomaisia Espoon koulut ovat. Voin kertoa kokemuksesta etteivät ole. 

  Kiusaamisen sekä suoranaisen väkivallan suhteen asiat eivät ole kunnossa juuri missään pk-seudun kouluista. Jatkuvasti saa kuulla samaa tarinaa entisiltä peruskoululaisilta, jotka kertovat vasta lukiossa kiusaamisen loppuneen. Tämä on myös se tärkein juurisyy valkoiseen pakoon. Aikuiset ihmiset sietävät kaikenlaista, mutta eivät lastensa ahdinkoa.

 • Kylmäpää

  Vastaa

  Jokainen kylmän viileään ajatteluun kykenevä ihminen ymmärtää ettei rehtori tietenkään voi kommentoida yksittäistapauksia, laki kieltää sen. Tutkintapyyntöä taas on turha tehdä muista kuin kunnianloukkauksista ja väkivallalla uhkailuista.

  Faktat faktoina, tunteet tunteina.

 • Rabbi zyzkowitch

  Vastaa

  tyhmät gojimit! Helvetin idiootti kansa! Kuvittelevathan massat elävänsä pyörivällä maapalolla :)!! Massat ovat uskomattoman tyhmiä!

  Kun mieli on sokea silmillä ei tee mitään!

 • Mä en saa happee

  Vastaa

  Uhriutumalla ei selviä kaikista kiipeleistä.

 • Hans

  Vastaa

  Monikulttuurisuus on Suomen tuho.Sitä kiihdyttää koulut ja puolustusvoimat ja sen lisäksi paska hallitus.Rotuoppi kunniaan monikulttuurisuus pois kouluista!

 • Nina

  Vastaa

  Kyllä nuo viidakon elävät vois pistää jonnekin omaan kouluunsa kauaksi mistään normaali asutuksesta. Saisivat vaikka perustaa oman kunnan jonka ”verotuloilla” sitten pitäisivät palveluita yllä. Ei mitään maksutonta terveydenhuoltoa ja koulua valtion varoilla ja muiden piikkiin.

 • Kirpa

  Vastaa

  Ei rehtori ja opettajat voi mennä kenenkään oppilaan pään sisään lopettamaan kiusaaminen,vaan kyllä jokainen oppilas tekee valinnat, teot itse. Sitä odottaisi jo noin isoilta oppilailta kypsyyttä ja ajattelua miettiä tekoja ja niiden seurauksia. Ja vaikka valvontaa tehostettaisiin kuinka ja kaikkialla, niin nyrkki, potku voi sattua valvovan silmien edessä ennen kuin huomaakaan. Kannattaa mennä koulun penkille seuraamaan nyky kouluarkea, niin ymmärtää ja tietää paremmin, missä mennään. Ajat ja arvostus koulua, opettajia kohtaan ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana hurjasti, eikä suunta ole positiivinen, ja juurikin siksi myös näitä tapauksia esiintyy useammin. Arvot kotikasvatuksessa ovat myös muuttuneet, jos arvoista nykyään voi edes puhua. Kaikki lähtee kuitenkin kotoa/kasvatuksesta hyvin varhain kohti hyvää ihmisyyttä, jota koulutyö tukee oikeaan, positiiviseen suuntaan

 • sauli niinistö

  Vastaa

  Viime päivinä Yle uutisissa on kauhisteltu alakouluissa esiintyvää kiusaamista. Yle kertoi asiasta jo pari päivää sitten ilmestyneessä uutisessaan Harvinainen väkivallanteko Vantaan Kytöpuiston koulussa – yksi alakoululainen loukkaantui välitunnilla. Vantaan tapaus on kieltämättä pöyristyttävä, sillä sekä tekijät ja uhrit ovat vielä nuoria alakoululaisia. Yle:

  Vantaan Kytöpuiston koululla on tapahtunut ikävä ja vakava väkivallanteko, jossa loukkaantui yksi oppilas, Vantaan kaupunki tiedottaa. Kuudesluokkalaisten oppilaiden väkivalta tapahtui viime viikon tiistaina välitunnilla.

  Koululle kutsuttiin ambulanssi ja väkivallanteon kohteeksi joutunut oppilas sai ensihoitoa. Koululle kutsuttiin myös poliisi tutkimaan tapahtunutta.

  Julkisuudessa on liikkunut tieto, jonka mukaan yksi pahoinpitelijöistä olisi kuristanut uhria. Poliisi ei ota kantaa kuristamiseen.

  Ensimmäisen uutisen jälkeen Yle on käsitellyt asiaa taajaan, mutta yhdessäkään julkaistussa jutussa ei ole otettu esiin Kytöpuiston koulun monikulttuurisuutta, joka pitkälti selittää kiusaamisen dynamiikan. Tämä on ymmärrettävää, sillä koulun rehtori Maarit Hosio on aiemmin retostelut, kuinka monikulttuuri on oppilaitokselle valtava voimavara. Hosion mainospuhe on näkynyt myös uusien opettajien rekrytoinnissa.

  Eilen Yle nosti tapauksen johdosta esiin opetusministerin tviitin, jossa hän tuli tahattomasti tunnustaneeksi, tosin täsmällistä syytä kertomatta, yhteiskunnan epäonnistuneen koulumaailmassa: Kuudesluokkalaista lyötiin ja potkittiin vantaalaisessa alakoulussa – Opetusministeri Andersson: yhteiskunta on epäonnistunut lasten oikeuksien turvaamisessa. 

  Hänen mukaansa jokainen kiusaamistapaus tarkoittaa, että yhteiskunta on epäonnistunut lasten oikeuksien turvaamisessa.

  Lisäksi Andersson kertoo Twitterissä, että kaikki eduskuntapuolueet aikovat kokoontua yhdessä luomaan ohjelmaa kiusaamisen ehkäisemiseksi.

  Opetusministeri Andersson on aivan oikeassa siinä, että yhteiskunta on epäonnistunut suomalaislasten oikeuksien turvaamisessa. Tähän ovat syynä Anderssonin kaltaiset petokselliset poliitikot heidän päästettyä maahan aggressiivisia ulkoeurooppalaisia, joiden jälkeläiset nyt terrorisoivat koulujamme. 

  Äänen lausumaton tosiasia on, että suurin osa koulujemme väkivallan ja muun kiusaamisen lisääntymisestä johtuu lähtökohtaisesti sopeutumattomien rotumuukalaisten määrän kasvusta. Toisaalta lastentarhoissa vuosikymmeniä sitten aloitettu suomalaisuuden alasajo ja ”kansainvälisyyskasvatus” on johtanut siihen, että suomalaislapsilla ei ole enää terveeseen ryhmäidentiteettiin sitoutunutta halua puolustaa kaltaisiaan toisin kun kouluihin väkisin ängetyillä etnisesti kutsumattomilla vierailla. Suomalaislapset on atomisoitu yksinäisiksi kännykkäänsä seuraaviksi nynneröiksi, joilta puuttuu uhan kohdatessa ryhmähenki. 

  Sen sijaan rotumuukalaisille on opetettu aina rotuylpeyttä ja kulttuuris-uskonnollista ylivaltaa, vaikka todellisista kulttuurisaavutuksista ei olekaan olemassa juuri mitään empiiristä näyttöä. Jos olisi, heidän vanhempansa olisivat älyllään ja ahkeruudellaan rakentaneet kotimaihinsa hyvinvointivaltiot eivätkä luikahtaneet tänne elämaan kiittämättömästi muiden siivellä.

  On silti turha syyttää muukalaislapsia kouluissakin havaittavasta epäonnistuneesta monikulttuurikokeilusta. He ovat vain globalisoituneen poliittisen ”eliitin” pelinappuloita tuhoon tuomitussa utopiassa. Järkkymätön usko diversiteettiin ja taikauskoinen käsitys pakotetun tasa-arvon hyvää tekevästä voimasta ovat jatkuvasti voimistuvan konfliktin lähtökohdat. Vasta kun näistä vahingollisten idioottien levittämistä virheellisistä päähänpinttymistä luovutaan, voidaan rauhaa rakentaa sekä Eurooppaan ja että muualle maailmaan.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Edellinen kommentti kertoi älykkäästi,tosiasioihin pohjaten sen, miten asiat ovat ja miksi ne ovat niin. Myös ratkaisun avaimia kilisteltiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi