Suomalaisten syntyvyys jälleen laskuun koronavuosien piikin jälkeen

Vuoden 2022 syntyvyyslukemat ovat jopa koko mittaushistorian alhaisimmat.

Rotu

Suomalaisten syntyvyys on jälleen kääntynyt dramaattiseen laskuun. Vuoden 2022 syntyvyyslukemat ovat jopa koko mittaushistorian alhaisimmat. Tammi- ja marraskuun välillä on syntynyt 41 538 lasta, mikä on useita tuhansia lapsia vähemmän kuin tätä edellisenä vuonna. Lukemassa kaikki eivät ole etnisiä suomalaisia, sillä mukaan on laskettu myös ei-suomalaiset lapset.

Myös naisten hedelmällisyysluku jatkaa laskuaan. Vuoden 2022 luku oli 1,33 lasta, mikä on reippaasti alle sen, mitä lukeman tarvitsisi olla edes suomalaisten määrän ylläpitämiseksi.

Lasku näyttää jatkuvan edelleen. Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch on Yle:n uutisissa todennut, että alkuvuoden äitiysavustuksien haussa on tapahtunut kymmenen prosentin pudotus. Hän pitää syinä lähinnä yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tekijöitä.

Yhteiskunnan mielenkiinto lapsiperheitä kohtaan näkyy myös Kelan äitiyspakkauksen sisällössä. Äitiyspakkauksen arvo on 170 euroa ja nykyisellään siinä on 5 tuotetta vähemmän verrattuna edellisvuoteen. Vuoteen 2021 verrattuna tuotteiden määrä pienentyi 12 tuotteella ja 17 sitä edelliseen (2020). Kela on esittänyt äitiyspakkauksen arvon korottamista 30 eurolla, mutta tähän ei myönnytty.

Lähde: Kansalainen

Hedelmällisyys Hyvinvointi Kotimaa Perhe Perhearvot Rappiokulttuuri Rotu Tilastot Valkoinen syntyvyys

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on todella huolestuttava asia.
  Kantasuomalaisten syntyvyys on aivan pohjamudissa, eikä poliitikoilla ole minkäänlaisia haluja/pyrkimyksiä ratkoa tätä ongelmaa.
  Päinvastoin, heidän ainoa argumentti tähän tilanteeseen on ”katsokaa, syntyvys on kovin alhainen, tarvitsemme kiireesti lisää maahanmuuttoa”, vaikka suurimpina syyllisinä tähän ongelmaan ovat poliitikot itse, he käytännössä näyttävät keskisormea valkoisille lapsiperheille tai sitten pelaavat omaa poliittista peliään, niin kuin Saarikko teki tuplalapsilisineen, se oli niin näkyvä vaalitempaus kuin olla ja voi, muuta kiinnostusta lapsiperheitä kohtaan ei sitten ole ollutkaan.

 • TT

  Vastaa

  Kulttuurimarxistit ja globopoliitikot ovat onnistuneet luomaan Suomeen ilmapiirin, jossa valkoiset vauvat vanhempineen eivät ole tervetulleita maahamme. Suomalainen työ- ja tuotantoelämä on perustunut palvelusektorin jatkuvaan kasvattamiseen fyysisen tuotannon sijaan. Siksi esimerkiksi energiakustannuksilla ei tunnu olevan maassamme enää juurikaan väliä. Ei ole teollisuutta, joka lobbaisi maahamme halpaa energiaa. Palvelusektorin osuuden kasvaessa työmarkkinat ovat alkaneet suosia naisten ominaisuuksia ja ne rekrytoivat nyt kernaasti synnytysikäisiä naisia ja edellyttävät näiltä opintoja. Perhettä aikoinaan ylläpitäneet asiat kuten kotiäitiys tai miehen kyky elättää kokonaista perhettä ovat loppuneet. Tilalle ovat tulleet erilaiset hoitovapaat, joiden pito useimmilla on luontevaa vasta työuran vakiinnuttua reippaasti yli 30-vuotiaana, jos silloinkaan.

 • Suomen soturi

  Vastaa

  Länsimaissa deittikulttuurikin on hankaloitunut entisestään! Naisista on tullut niin supervaativia Tinderin ja muiden vastaavien paskapalveluiden myötä, kun he saavat satoja tykkäyksiä, myös niiltä komeimmilta playereilta, joille kelpaa nainen kun nainen. Tosin vaikuttaa tähän sekin et nykynaisillekaan ei muutenkaan enään riitä mikään.
  Ei enään etsitä miestä joka olisi se oma ihanne, vaan koko yhteiskunnan kannalta. Pitää esimerkiksi olla pitkä, korkea-koulutettu, hieno ammatti ja mitä kaikkea vielä. Ja en sit tiedä kuinka moni ottaa itselleen neekerin tai beduiinin. En tiedä ollaanko me suomalaisetkin tähän osittain syypäitä, kun naiset niin valittaa kuinka miehet täällä on niin juoppoja, pettäviä häntäheikkejä, sovinisteja, tyhmiä väkivaltaisia ja aggressiivisia. Ymmärrän kyllä jos muun Euroopan maalaisiin, muttet vielä vierasrotuisiinkin näin verrataan. No jokunen osa näistäkin naisista on itsekin tosi tyhmiä.

  Ja meidän pitäisi VAAN muka pariutua Suomalaisten kanssa, eikä muun Euroopan valkoisten! Vaikka Itä-Euroopan, enkä tarkoita että välttämättä mistään Venäjältä tarvitsisi, jos joku tulee siitä vielä vinkumaan. Tai näin ainakin Sinimustan liikkeen mielestä. Eikö se nyt ole pääasia, että edes kuitenkin pyrkii oman rotuisista katsomaan kumppania itselleen?
  PVL:lle oli ainakin vaan pääasia että valkoinen rotu säilyy. Sitä paitsi kun suomalaiset ei muutenkaan ole omasta mielestä mitään seksikkäimpiä(tää on vaan oma mielipide).

  • Nationalisti

   Vastaa

   Suomalaiset naiset tekemään lapsia saksalaisten, ruotsalaisten, hollantilaisten, ranskalaisten ym. kanssa, niin kyllä, valkoinen rotu säilyy, mutta mitä on jäljellä siitä suomalaisuudesta?
   Kyllä ihanneyhteiskunnassa kannustetaan suomalaista lisääntymään ensisijaisesti suomalaisen kanssa, ei minkään muun, vaikka kuinka olisi valkoista rotua.

   • Teme

    Vastaa

    Saksa, Ruotsi, Hollanti ja Ranska ovat afrikkalaisia siirtokuntia.

   • Suomen soturi

    Vastaa

    En mä sitä tarkoittanut, vaan että näin käy valitettavasti, jos liian moni Suomalainen mies ei omaa pahemmin sivistys- ja käytöstapoja, niin jostain se korvike väkinkin haetaan.

    En siis toivo että liian moni lisääntyisi ulkomaalaisten kanssa.

  • society

   Vastaa

   ”suomalaiset ei muutenkaan ole omasta mielestä mitään seksikkäimpiä(tää on vaan oma mielipide).”
   Tätä varten on eugeniikka jonka tietysti juutalaiset poistivat käytöstä. Ei ole mitään järkeä mennä sekoittamaan edes valkosta rotua. Jokaselle rodulle kuuluu oma elinympäristö, haluatko että Suomalainen rotu kuolee? Miksi ihmiset luovuttavat näin helposti?

   • Suomen soturi

    Vastaa

    No etusijalla tietty katon suomalaisista naisista, mut jos kohdalleni sattuu jonkun muun maalainen nainen, joka vie multa kunnolla jalat alta, niin miksei jos on tunteita ja muutenkin juttu toimii? Sitähän varten ihmiset nimenomaan meneekin yhteen.
    Onko muut eurooppalaiset niin merkittävän erilaisia kulttuuriltaan, et se jotenkin haittaisi tätä maata?

    Ihmisiähän on muutenkin aina sekoittunut kautta aikojen, varsinkin täällä Suomessa ja varmasti jatkossakin tulee aina niin käymään.

    Itse olen 98% suomalainen ja en nyt ymmärrä miten ne muutamat muut eurooppalaisperimät mussa sitten haittaa negatiivisesti? 😀

 • Nimetön

  Vastaa

  Syntyvyys on sidoksissa käteen jääviin tuloihin ja nehän pienenevät nyt inflaation myötä. Sotien jälkeen sai tuntuvia alennuksia talolainaan syntyneistä lapsista, muistaakseni 4. Lapsi kuittasi koko lainan.

  • Topi

   Vastaa

   Onko noin? Nyt olisi jännä nähdä lähteitä tälle.

 • Oma syy

  Vastaa

  Ei se ole politikkojen syy eikä tulojen syy. ‑80 luvulla raha oli paljon tiukemmassa kuin nyt ja silloinkin tehtiin lapsia. Itse asiassa, elämä suunniteltiin niin että ensin käydään koulut. Ja kun ollaan valmiita siinä 21–24 vuotiaina niin sitten on ensimmäisen lapsen aika. Ja jos ei päässyt jatko-opiskelemaan niin lapset tehtiin heti 18–19 ikävuoden jälkeen.

  Pärjättiin sitä ennenkin. Mutta nyt se oma napa vaan on niin suuri kun pitää päästä festareille ja lomamatkoille ja autojakin pitää heti olla kaksi ja lemmikksejä kaupanpäälle. 

  Ennen nuorten lapsiperheiden huvit koostuivat hyvin pitkälti keskinäisestä kanssakäymisestä ja illanistujaisista. Ja toisinaan… pienestä parinvaihdosta saunailtoina. Mutta, nuorena kaikki on kivaa ja uusia kokemuksia.

 • Kattellaan

  Vastaa

  Kuka muuten huomasi että Luxemburgissa e‑pillerit ovat jatkossa ilmaisia? Kohta alkaa väen vähennys kun tuo buumi saavuttaa pohjolankin.

  Onneksi en ole rokotettu niin vielä pitäisi kelvata lapsia haluaville.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi