Maahanmuuttajataustaisilla lapsilla on 50-kertainen riski autismikirjon häiriöihin

Raskausajan D-vitamiininpuutoksen vaikutusta on epäilty ilmiön selittäjäksi. Kantasuomalaisten valkoinen iho kykenee tuottamaan vähäisestä auringonvalosta tehokkaammin D-vitamiinia kuin tumma iho.

Rotu

Uuden lastensairaalan autismiyksikön vaikeasti autistisista potilaista suuri osa on maahanmuuttajataustaisia. Kaikista yksikön potilaista vain seitsemällä prosentilla kummatkin vanhemmat olivat syntyneet Suomessa, kertoo lastensairaalan autismi- ja kehityshäiriöpäiväkeskuksessa toteutettu tutkimus.

Suurin autismiriski on Afrikasta ja Lähi-idästä muuttaneiden äitien Suomessa syntyneillä lapsilla.

Suomessa tummaihoiset saavat liian vähän D‑vitamiinia

Yksi esitetty selitys on äidin raskausajan D‑vitamiinipuutos, jolla on yhteys kohonneeseen autismikirjon häiriön riskiin. D‑vitamiininpuutoksen on todettu olevan yleistä maahanmuuttajanaisilla Suomessa.

Muun muassa maahanmuuttajanaisten keskuudessa kantaväestöön verrattuna yleisempi, tummempi ihonväri vähentää D‑vitamiinisynteesiä eli ihon omaa D‑vitamiinituotantoa.

Suomessa valkoihoisetkin saavat auringonvalosta tarpeeksi D‑vitamiinia vain kesäkuukausina. Muita hyviä D‑vitamiinin lähteitä ovat muun muassa kala- ja maitotuotteet, maksa, kananmunat, ruokasienet ja vitamiinilisät.

D‑vitamiinilla on elimistössä useita tärkeitä tehtäviä:
- Ylläpitää luustoa.
- Edistää vastustuskykyä ja ehkäisee tulehduksia.
- Säätelee satojen geenien toimintaa.

D‑vitamiinin puutos on tutkimuksissa yhdistetty lukuisiin sairauksiin, kuten muun muassa diabetekseen, syöpätauteihin, infektioihin, sydän- ja verisuonitauteihin, MS-tautiin, metaboliseen oireyhtymään ja reumasairauksiin.

Lähde: Yle

Roduilla on muitakin eroja

Vaikka D‑vitamiinipuutos onkin varmasti keskeinen tekijä, ei tutkimus ota huomioon esimerkiksi Lähi-Idän kansojen sisäsiittoisuutta.

Afrikkalaisista koostuvat yhteiskunnat ovat huomattavasti valkoisia yhteiskuntia primitiivisempiä ja riippuvaisia kehitysavusta, koska mustan rodun keskimääräinen älykkyysosamäärä on tutkimusten mukaan alempi kuin valkoisella rodulla.

Hyvinvointi Kotimaa Maahanmuutto Rotu Rotuerot Tiede & luonto Väestönvaihto

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Nämä tutkimukset ovat edelleen saatavana emeritusprofessori Tatu Vanhanen ja tohtori Lynn osoittavat kiistatta rotujen erot älykkyysosamäärien vertailussa. Totuus on vain mahdoton myöntää suvakkien Suomessa!

 • TT

  Vastaa

  Nekeri ei kuulu Pohjolaan. Kuinka vaikea tätäkään on ymmärtää?

 • Puolueeton

  Vastaa

  Autismi on epämäärinen ominaisuus ihmisessä siinä kuin on pituus, terävä näkökyky, musikaalisuus ym. Hermoston kohdalta olisi parempi, kun ihmiset pysyisivät omalla alueellaan samaan tapaan kuin eläimetkin.
  Sopeutuminen toisiin oloihin edellyttää siihen sopivaa hermoston rakennetta. Vaihtelevissa säätiloissa olijaltakin vaaditaan suurta sopeutuvuutta. Ellei hermoston toiminta sopeudu pakkasen pimeyden ja pitkän päivän valoisuuden vaihteluun voi olla vaikeuksia elämässä.

  • Bella

   Vastaa

   Yllattaen alykkyyden ”hyvaksytyin” (eli tarkoitan konsensus tutkijayhteisossa) maaritelma on ongelmaratkaisukyvyn taso. Ongelmanratkaisukyvylla on merkitysta myos saatiloihin ja valon maaraan sopeutumisessa. Nainhan alunperinkin ihmiset ovat tehneet vaeltaessaan tanne pohjolaan; muuttivat esimerkiksi vaatetustaan kylmiin oloihin sopivaksi.

   On totta, etta autismi on neuro-biologinen ”hairio”; mielestani ”hairio” vain ”normoista” eli ei autisteista pain katsottuna. Ei suotta puhuta autismin kirjosta, silla hairioiden erot ja laajuus eri ihmisten valilla ovat valtavia. Kannattaa myos muistaa, etta ihan melkein aina suurimmat alykot ovat karsineet myos (eri asteisista) neurologisista ongelmista: esimerkkina oma laheiseni, joka matematiikkaan erikoistuneessa lukiossa pitkassa matikassa yha vain saa jaksoista kympin arvosanoja, eika han nayta tekevan edes toita sen eteen. Joudun viela kysymaan hanelta, etta onko hanelle vielakaan mitaan haastetta erikoislukion pitkasta matikasta, ja pettymyksekseni han vastaa, etta ei ole (silla jos nuori ei koe haastetta, voi superalykolle kayda hyvin huonosti). No, jospa han sitten suorittaa matikan tohtorin arvon nopeasti.

   Toki autisteista suurin osa on vaeston keskimaaraisessa kohdassa alykkyydellaan tai sen alle, koska vaestostakin iso osa on sen alimmaisessa kohdassa, mutta naista superalykoista melkein jokainen taas on jotenkin kirjolla tai karsii muista neurohairioista, kuten se Einstein, jonka vaitettiin oppineen kavelemaaan vasta kolmevuotiaana (oma laheiseni oppi puhumaan vasta 3 v, mutta piirteli numeroita alle yksivuotiaasta). En tieda pitaako Einsteinin tarina vetta, mutta kokemukseni mukaan naista superalykoista, voi pitaakin.

 • ikuse vote

  Vastaa

  voipi olla myös noitien jätesäkkeihin pakkaamis perinteellä hieman vaikutusta kivimöykyn palvojien touhuissa..?

 • Geeni-ruletti

  Vastaa

  Kun luettelin kerran eräästä taulukosta mitä synnynnäisiä/perinnöllisiä sairauksia Suomessa syntyvillä lapsilla on ja niiden kappalemääriä niin puoliso alan työntekijänä kuittasi heti ne sairaudet jotka eivät ole suomalaisten lasten sairauksia. Johtuen juuri erilaisesta geeniperimästä sekä sisäsiittoisuudesta. 

  Ja ne ”ulkomaalaissairaudet” olivat juuri niitä joita sattui olemaan kappalemääräisesti eniten. Suomalaisten sairauksia oli kappalemääräisesti huomattavasti vähemmän.

  Nuorille naisille pitäisikin opettaa tuo geeni-ruletin uhkakuva. Haluaako hän seksiä vai geenit lapselleen.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Näidenhän piti tulla pelastamaan suomalaiset ”sisäsiittoisuudelta”.
  Mites tämäkin asia taas kääntyi näin päin…?
  Roduissa on huomattavia eroja, katsoo asiaa sitten miltä kantilta tahansa.

 • Pekka

  Vastaa

  Ja nämä monikulttuurinkannattajat ovat jo vuosia kirjoitelleet julkisesti sosiaalisessa mediassa kuinka heidän mielestään me suomalaiset ollaan niin ”sisäsiittoisia autisteja” että meidän ”alempiarvoisia geenejämme” tulisi parannella maahantunkeutujien paremmilla geeneillä.

  • Pertti

   Vastaa

   Tavoite lienee ollut parantaa suomalaisten geenipoolia siihen suuntaan, että mm. yleisurheilun kenttälajeissa tulisi kansainvälistä menestystä. Valitettavasti vaikutus on jäänyt vähäiseksi, ja nekin tapaukset, jotka ovat jonkinasteista menestystä saavuttaneet, eivät malta pitää moloaan pelihousuissa, jolloin vankeusaika katkaisee lupaavan urheilu-uran.

 • Julli

  Vastaa

  Hienoa, että on tehty ja julkaistu tutkimus apinoiden heikkolaatuisuudesta. 👌🏻👌🏻👌🏻

  Sekasikiöitä haaveilevien kannattaisi ehkä etukäteen pohtia sotkeutuuko näihin laatugeeneihin vai ei.

  Eiköhän tämäkin tutkimus osoita, että mutiaiset ovat laadullisesti valkoisia heikompia. Sama asia on toki nähtävillä kehitysmaissa sellaisenaan eikä tutkimuksia edes tämän havaitsemiseen tarvita. Nämä kehitysmaalaisten yhteiskunnathan ovat vuosisatojen ja tuhansien kuluessa kehittyneet nykyiseen tilaansa näiden heikkolaatuisten yksilöiden heikkolaatuisten esivanhempien toimesta.

  Paska ei muuksi muutu, vaikka maailmaa halaavat vihervassarit tätä yrittävät uuskielellään muuksi väittää.

  Mutiainen on mutiainen, vaikka se tuotaisiin länsimaiseen yhteiskuntaan.

  • TT

   Vastaa

   Kyllä paskakin muuttaa olomuotoaan. Sen voi huuhtoa pois.

 • Make

  Vastaa

  D‑vitamiini on tärkeää myös covidin vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Faucikin on sanonut ottavansa 150mg päivässä. Olisikin kiva tietää mikä on maahanmuuttajien osuus covid sairaalatapauksissa. Rehellistä dataa emme tule saamaan. Tummat ihmiset ovat vaan nyt väärässä paikassa.

 • juha II

  Vastaa

  Siis jo MAANTIETO määrittää eri rotuisten ihmisten ”eriseuraisuuden” tavalla ETTEI monikulttuurisuus hömpötykselle jää MITÄÄN jakoa. On LUONNONJÄRJESTYS laittaa maailman ihmiset OMIIN valtioihinsa, jossa TAPPELUKSET pysyvär ”maallisissa” rajoissa!!!

 • Suvakkijäbä

  Vastaa

  On vain hyvä että rodullistetutkin sairastuvat autismiin, koska muuten hoitojonot ovat liian valkoisia, ja rasismi lisääntyy.

 • Äänestä Oikein

  Vastaa

  Elämme upeita aikoja: Sukurutsausta kutsutaan nykyään nimellä D‑vitamiinipuutos. Mielenhäiriöinen, väkivaltainen ja älyvajaa muslimilapsi on yhteiskunnan haasteellinen tilanne ja rakeenteellinen infrastruktuuriongelma. Pedofiliahan tunnetaan jo nimellä islamilainen rakkaus ja joukkoraiskaukset ovat multikulttuurista keppostelua. Naisiltamme katkotaan päitä mutta ”pojat on poikii.”
  Minä muistan Suomen jossa asiat sanottiin niinkuin ne olivat, ei siitä niin kauan ole. Äänestän sen Suomen takaisin. Silloin miehet olivat miehiä, naiset naisia ja paska oli paskaa. Ongelmamme on muslimit.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi