Ulkomaalaisjoukko huijasi rikkaalta mieheltä satoja tuhansia – uskottelivat syyllistyneen henkirikoksiin

Ilmeisesti hieman hölmön vaasalaismiehen kaverisuhde ulkomaalaisten kanssa kävi kalliiksi hänelle. Pääasiassa ulkomaalaisista koostuva joukko huijasi tältä noin 700 000 euroa uskottelemalla tämän syyllistyneen humalassa henkirikokseen.

Rotu

päivitetty

Tapahtumat saivat alkunsa vuonna 2019, kun joukko lavasti rikkaan miehen asunnossa näytöksen, jossa yhtä henkilöä pahoinpideltiin ja pahoinpidelty henkilö ryhtyi näyttelemään kuollutta. Rikas mies maksoi vedättäjilleen vähintään 56 000 euroa ruumiin hävittämisestä. Mitään ruumista ei siis todellisuudessa ollut edes olemassa.

Tämä oli vain yksi monista tapauksista, joilla miestä huijattiin. Ulkomaalaishuijarit käyttivät miehen päihtymystilaa hyväkseen ja sepittivät tälle kaikenlaisia valheita. Kolme eri kertaa hänen kerrottiin tappaneen toisen ihmisen. Yhdessä tapauksessa maassa maanneen naisen päälle kaadettiin naudan verta, jotta tilanne näyttäisi miehen silmiin aidolta.

Hän maksoi muun muassa useiden ”ruumiiden” hävittämisestä sekä siitä, ettei tapahtumista ilmoiteta poliisille. Syytteiden mukaan mies maksoi huijareille rahaa myös siitä, että eräitä henkilöitä surmattaisiin aiempien ”surmien” peittelemiseksi.

Yhdessä tapauksessa kaksi aiempien valekuolleiden läheisinä esiintynyttä naista oli miehen mukaan surmattava, koska he tiesivät ”surmista”. Hän maksoi syyttäjien mukaan keksittyjen henkilöiden surmaamisesta ja ruumiiden hävittämisestä vähintään 13 500 euroa.

Miehen epäillään maksaneen huijareille rahaa myös kahden henkilön sieppaamisesta lunnaiden saamiseksi. Mitään sieppausta ei todellisuudessa tapahtunut, mutta huijarit erehdyttivät syytteen mukaan miehen uskomaan, että siepatut henkilöt kuolivat.

Huijarijoukko on sukunimien perusteella varsin monikulttuurinen: Al-Jaberi, Azami, Azeri, Backholm, Bradost, Dogani, Jatranmiyandoab (kertaa kolme), Kamenov, Lehtonen, Pått, Savoji, Savolainen, Shirzad, Volovskiy.

Lähde: Vaasan käräjäoikeus, HS

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Kyllä tässä nyt nauru pääsi.

 • Känkkä

  Vastaa

  Me opimme tästä jutusta ensimmäiseksi sen, että älä juo tai käytä päihteitä. Toinen tärkeä opetus on, valitse seurasi.

  • GLGL

   Vastaa

   Uusi Suomi alitti riman:
   ”Tytti Tuppurainen: Venäjän ohjusiskut ”aivan törkeitä” – ”Suomella valmius koviinkin uusiin pakotteisiin””
   LOL.
   Seuran valinta on tärkeää, mutta Tuppuraisen valitettavasti valitsivat aivan muut. Silti kaikki kärsivät nyt. Seuraa ei voi aina valita itse. Uutisessa kuvattu rikos olisi kaiketi jäänyt tekemättä ilman Schengeniä ja ”meillä on unelma”-rääkymistä.

 • Bullshitson

  Vastaa

  Opetus,älä ryhdy ulkomaalaisten .Erityisesti ei- eurooppalaisten kanssa kaveeraamaan.Kaikkea hassua sattuu. Useimmiten ei noin outoa sentään.Mutta sekin on rasismia.

 • Salomon

  Vastaa

  Nää on just niitä tulevia virkamiehiä. Onnea suomi

 • Anonyymiys

  Vastaa

  Mitkä näiden tuomiot sitten oli? Tommosia voi vapaaksi päästää kun varmasti jatkavat .. toivottavasti kuvat ja koko nimi julkisuuteen!!!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi