Ylen Linna-sarjan mustalaisnainen: huijasi vanhuksilta 200 000 euroa, puukotti miestään

Ylellä pyörii tällä hetkellä sarja, joka on kuvattu Hämeenlinnan naisvankilan tiloissa. Sarjassa seurataan useampaa vankia ja näiden vankila-arkea.

Rotu

prison, prison cell, jail

Sarjassa on yhtenä seurattavana henkilönä mustalaisnainen Mirella Flink. Sarjan aikana hän ehtii vapautumaan kertaalleen ja palaamaan takaisin vankilaan. Hän myös kertoo vankilassa tulleensa uskoon.

Seiska kaiveli Flinkin rikoshistoriaa ja selvitti, ettei mustalainen ainakaan omalla käytöksellään taistele stereotypioita vastaan. Hänet on tuomittu suurten rahasummien huijaamisesta vanhuksilta, joista yhden kokonaisuuden hän teki äitinsä kanssa, sekä puukotuksesta, jonka uhri oli hänen oma miesystävä.

Hän aloitti uransa vanhuksia ryöväävänä huijarina jo 17-vuotiaana, kun hän oman äitinsä kanssa keksi lypsää noin 50 000 euroa rahaa jyväskyläläiseltä eläkeläismieheltä.

Kun tämä uhri oli lypsätty kuiviin, siirtyi hän toisen uhrin kimppuun. Tällä kertaa Padasjokelainen vanhus menetti 144 000 euroa mustalaisnaisen huijauksen seurauksena. Hänen kaikki säästönsä menivät siinä samalla, eikä hänen oma eläkkeensä riittänyt lopulta kattamaan edes pakollisia menoja.

Kolmannen uhrin kohdalla huijaussumma oli ”vain” vajaa 10 000 euroa. Lopulta Flink sai vuonna 2015 kaksi vuotta ehdotonta vankeutta. Hän oli tuolloin 20-vuotias.

Vuonna 2019 Flink syyllistyi ryöstöön. Hän oli sopinut myyvänsä 550 eurolla nuuskaa alaikäiselle uhrilleen. Mitään nuuskaa ei ollut olemassakaan, mutta nuorta oli vastassa Flink miesystävänsä kanssa. He ryöstivät ostoksilla olleen uhrinsa.

Viime kesänä hän sai kolmen vuoden tuomion puukotettuaan miesystäväänsä rintaan. He olivat olleet ravintolassa viettämässä iltaa, mutta riitaantuneet kesken illan. Riita johti 10 senttisen puukon heilahtamiseen.

Samassa oikeudenkäynnissä hänet tuomittiin varkaudesta, joka tapahtui muutama kuukausi puukotuksen jälkeen. Hän oli ilmeisesti sopinut aikaisemman riitansa miehensä kanssa, sillä he olivat yhdessä varastelemassa merkkivaatteita Tampereella.

Poikaystävä oli kiinnittänyt palvelutiskillä henkilökunnan huomiota, samaan aikaan Flink oli kerännyt merkkivaatteet myymälästä mukaansa ja vienyt ne hissillä hotellihuoneeseen.

Linna-sarja löytyy kokonaisuudessaan Yle Areenasta.

Lähde: Seiska (1,2)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Romanit Rotu Uutiset

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jouni S.

  Vastaa

  On hyvä miettiä, mikä kyseisen sarjan perimmäinen tavoite on. Lyhyesti sanottuna, varmaan pyritään siihen, että vangitkin ovat vain ihmisiä ja muiden kaltaisia. Ja ovat lisäksi olosuhteiden tai ympäristötekijöiden pakosta vain ajautuneet tilanteeseen, missä ovat.
  Mutta on melkoisen kaukaa haettua (jos yllä kirjoitettu on totta), että tämä mainittu henkilö olisi jonkinlainen uhri. Kyllä hän on toistuvasti syyllistynyt tekoihin, joissa uhri on todellakin aivan joku muu. Miten nämä todelliset uhrit otetaan huomioon ja ovatko he saaneet mitään menetetyn tilalle?
  Jotenkin tällaista vääristynyttä ajattelua näkee vähän kaikkien rikosten yhteydessä; rikollisia ymmärretään ja annetaan jopa myönteistä julkisuutta, uhrit saavat itse nuolla haavojaan.

 • Flink wie Windhund

  Vastaa

  Jotenkin tutun oloinen nimi.. ai niin Sanna Mirella Marin. Miksiköhän hänen äitinsä on niin hyvin pyyhitty internetistä?

  • Anus Putinkonen

   Vastaa

   Meinaatko että Sanna olis jokin varttiziguli? B-) 😀

 • Schlageter

  Vastaa

  En ymmärrä, miksi kukaan on lainkaan tekemisissä mustalaisten kanssa. Voin vain aavistaa, että siihen on kaksi syytä. Ensinnäkään nykyisin ei saa ilman rangaistuksen uhkaa kirjoittaa mustalaisten todellisesta olemuksesta, ei edes virallisiin tilastoihin tukeutuen. Toiseksi koulut eivät täytä tehtäväänsä. Sen sijaan, että koulusta lähtisi maailmalle sivistynyt ja yhteiskunnan ilmiöistä ja vaaroista perillä oleva nuori kansalainen, joka tietää minkälaisia mustalaiset ovat, sieltä tulee yksinkertaisia ja sinisilmäisiä suvakkeja, joille on opetettu, että ”kaikki ovat samanlaisia ihania ihmisiä”. Heille on koulussa valehdeltu.

 • juha II

  Vastaa

  Niin. Jos haluat tehdä mustolaisesta ohjeman. On mentävä linnaan.

 • kk

  Vastaa

  Just, kaivoi sarjassa kirveen takakontista tokaisten ”nyt olisi kirveellä töitä” Voi vittu mitä paskasakkia kaikki mannet!!

 • Anus Putinkinen

  Vastaa

  Schlageter, kato noiden vanhusten on vaikee olla olematta tekemisissä, kun mannet tunkee niiden koteihin.

 • Pertsa

  Vastaa

  Silloin kun olin itse teini-ikäinen niin itseni ikäiset tai vähän nuoremmat tytöt ilmeisesti hakivat itselleen ”kovan” mainetta pyöriessään mustalaisten kanssa.Sitten tultiin baarin pöydässä roikkumaan niskaan ja höpöttämään ”et hei,kato mulle markka”.Onneksi oli sen verran porukkaa takana ettei tullu ”katottua” sitä markkaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Flinkin perheen muutto Padasjoelle Mirellan
  helluntailaislaulaja-tädin perässä käynnisti rauhallisella paikkakunnalla jo toistakymmentä vuotta kestäneen mustalaisrikollisuuden ja ‑häiriköinnin, jossa on kertynyt runsaasti rikosnimikkeitä lievästä törkeään usean tekijän voimin. Kaikki ko. porukasta eivät ole roistoja mutta varsin moni on. Hyvin on Mirellan väkivaltarikollisena tunnettu Kyösti-isä laumaansa kouluttanut noihin hommiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  prison, prison cell, jail