Poliisi: Pääkaupunkiseudun huumekauppiaat pääosin Itä-Afrikasta ja Lähi-idästä

Hollannista tuotiin kesästä 2018 toukokuuhun 2020 ulottuvalla ajanjaksolla yli 20 miljoonan arvosta huumeita kukka- ja huonekasvien sekaan kätkettynä. Syytettyjä on yhteensä lähes 30. Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin lisäksi asiaa tutkittiin Pohjanmaan, Hämeen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksissa.

Rotu

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona suuren huumevyyhdin käsittely. Poliisin mukaan aineita myytiin laajasti ympäri Suomea, ja tätä kautta Suomeen kuljetettiin myös pääosa niin sanotun Katiska-vyyhdin huumeista.

Poliisin mukaan huumekuljetusten pakkaamisen ja lastaamisen järjestivät kaksi hollantilaista miestä. Salakuljetukseen miehet olivat perustaneet yrityksen kukkien ja muiden kasvien maahantuontia ja myyntiä varten. Keskusrikospoliisin mukaan Suomessa toimi useita vastaanottoportaita, joiden tehtävänä oli myydä huumeet edelleen.

”Etninen alkuperä yhdistää”

Poliisin mukaan hollantilaisten asiakkaina pääkaupunkiseudulla oli kaksi erillistä rikollisryhmää, joista toisen jäsenet ovat pääosin peräisin Itä-Afrikasta ja toisen pääosin Lähi-idästä. Molemmissa ryhmissä oli poliisin mukaan kymmenkunta jäsentä. Helsingin poliisin mukaan ulkomaista alkuperää olevat rikollisryhmät ovatkin ottaneet haltuunsa pääkaupunkiseudun huumekauppaa.

”Näitä ryhmiä eivät yhdistä liivit, vaan etninen alkuperä tai sama kieli. Juttu on aika hyvä esimerkki siitä, miten huumekauppa ja järjestäytynyt rikollisuus näyttäytyvät pääkaupunkiseudulla. Se on todella kansainvälistä”, rikostarkastaja Markku Heinikari Helsingin poliisista kertoi STT:lle.

Heinikarin mukaan toiminta on ollut hyvin ”ammattimaista ja järjestäytynyttä”.

”He ovat huumekaupan ammattilaisia. Heillä on vahvat kansainväliset yhteydet muiden maiden ammattirikollisiin”, hän sanoi.

Käsittelylle Helsingin käräjäoikeudessa on määrätty päiviä kesäkuun loppupuolelle asti.

Lähde: MTV Uutiset

Afrikkalaiset Arabit Huumeet Järjestäytynyt rikollisuus Kotimaa Maahanmuuttajajengit Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Plääh

  Vastaa

  Poliisi nimenomaan ei halua, että Aarnio laittaa nämä huumekauppiaat linnaan. Ehei. Stalinistinen näytösprosessi toisensa perään.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Huumekauppiaat on todella alhaista saastaa.
  Onhan se jo pitkään ollut nähtävissä, että neekerit ja arabit pyörittää aivan avoimesti huumekauppaa pk-seudulla.
  Jos Euroopan maahanmuuttopolitiikka ja rajavalvonta olisi sellaista kuin kuuluu, tämä ongelma olisi huomattavasti pienempi.

 • Patu

  Vastaa

  RASISMIA!!! Syvälle rakenteisiin juurtunutta rasismia ei huippuosaajien, kultamunien, aivokirurgien, raketti-insinöörien, pommivyö/liiviexperttien tai vst. tarvitse tehdä huumekauppaa. He tienaavat työllään paljon enemmän.

 • Pekka A

  Vastaa

  Artikkelivihje:

  BitCoinin ja ehkä myös valtiollisen bittirahan, ketjutusmetodia voi käyttää sensuroiduksi joutuvat tiedon pitämiseen julkisena.

  – Kun bitcoin ketjuun ujuttaa „laittoman” tiedon, kopioituu se jokaisen käyttäjän (raha)ketjuun ja ainoa ratkaisu sen poistamiseen olisi koko järjestelmän romuttaminen.

  – Epäilemättä tämä metodi tulee käyttöön myös nettikirjoitusten turvattuun tallentamiseen.

  Illegal Content and the Blockchain

 • Ei mitään uutta

  Vastaa

  No yllätys. Asia oli selvä jo 15 v sitten. Itse olin työssä, missä oli paljon mamuja. Kielitaitoa löytyy. Eli englanti tietty. Mutta ymmärrän ja puhun ranskaa. Sekä ruotsi. Afrikaanot puhuivat joskus ranskaa. Bisneksestä. Ihmiskaupasta joku sittemmin kärähtikin. Yrittivät valeliittoja yms. Ja selvää oli, että aineet liikkui. Mitähän se nykyään on.

 • juha.

  Vastaa

  ”ME emme ole Ruotsin tiellä!!!” No, emme olekaan. Olemme tuhon tiellä!!!

 • Somalit kotiin

  Vastaa

  Somalit on kutsuttu kotiin aikoja sitten. Mitä ne vielä täällä tekevät?

  https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/

  Somalian ulkoministeri vetoaa kansalaisiin ja pyytää heitä palaamaan.
  Ulkoministeri Ahmed Isse Awad pyysi Yhdysvalloissa antamassaan haastattelussa maanmiehiään palaamaan kotiin auttaakseen Somalian jälleenrakentamisessa. NPR-radiokanavalla Isse Awad sanoi, että Minnesotan somalialaiset ovat jo auttaneet maataan taloudellisesti. Yksi tapa jatkaa tätä sitoutumista olisi ulkoministerin mukaan palaaminen kotimaahan todistamaan siellä tapahtunutta kehitystä. Al-Shabab ‑terroristiryhmä ei enää hänen mukaansa ole uhka kenellekään, eikä kukaan näe nälkää. – Maa on nyt valmis tyttäriensä ja poikiensa osallistumiseen saavutetun kehityksen säilyttämiseen, ulkoministeri sanoi. Ulkoministeri Isse Awad puhui paluumuutosta ”käänteisenä aivovuotona”, jossa ulkomailla asuvat voimavarat palaavat kotimaahansa mukanaan uusia arvokkaita osaamisia ja tietoja.

  https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/
  https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa‑1–600-somalia-kotimaahansa/
  https://www.vastarinta.com/somalian-ulkoministeri-somalit-voivat-palata-kotiin/
  https://www.kansalainen.fi/tanskan-maahanmuuttoministeri-somalit-menkaa-kotiin-rakentamaan-omaa-maatanne/

  JAKAKAA LINKKEJÄ JA TULOSTAKAA UUTINEN PAPERILLE JA PISTÄKÄÄ KIRJASTOISSA JA KAUPPAKESKUKSISSA ILMOITUSTAULULLE.

 • sotatila

  Vastaa

  Eikö entisen pääministerin Juha Sipilän poika kuollut huumeiden yliannostukseen?

  Kun Juha Sipilä oli pääministerinä ja Petteri Orpo sisäministerinä rajan yli päästettiin kymmeniä tuhansia matuja. Näistä varmaan osa on jo mukana pääkaupunkiseudun huumekaupassa. 

  Kukaan ei koskaan tarkastanut mitä matujen laukuissa oli kun niiden annettiin lompsia Suomeen. 

  Harmi ettei se joka vain tönäisi entistä pääministeriä kadulla antanut kunnon selkäsaunaa tälle luihulle petturille.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Olisiko tästä jotain lisäinfoa?
   Itse en ole ainakaan mitään tällaista kuullut.
   Sipilän poika kuoli päiväkirurgisen leikkauksen jälkikomplikaatioon.

 • Mitä lie

  Vastaa

  Vissiin suku velvoittaa. Somalithan ovat afrikkalaisten ja arabien sekoituksen tulos. Siksi kumpikin rotu väheksyy niitä. Mutta muuleiksi ne käyvät vallan hyvin.

 • Beldar

  Vastaa

  Edes Suomen poliisi ei voinut olla niin tyhmä että olisi uskonut rehelliseeen keenerikukkakauppiaaseen. Jotain edistystä. Ehkä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi