Sinimusta Liike vaatii itärajan välitöntä sulkemista turvapaikanhakijoilta

Yksittäisten raja-asemien sulkeminen on pelkkää puuhastelua niin kauan kuin tulijoiden oikeuteen hakea turvapaikkaa ei uskalleta puuttua.

Politiikka

Suomeen kohdistuu jälleen uusi turvapaikanhakijoiden muuttoaalto. Vaikka lukumäärät eivät vielä ylläkään vuoden 2015 syksyn huippulukuihin, on suunta äärimmäisen huolestuttava. Tällä hetkellä Suomen rajanylityspaikoille tulee päivittäin useita kymmeniä turvapaikanhakijoita, jotka toimivat Valko-Venäjän rajakiistan esimerkkiä mukaillen todennäköisesti suuremman muuttoaallon kärkijoukkona. Haastateltujen turvapaikanhakijoiden mukaan siirtyminen rajanylityspaikalle on tapahtunut yhteisymmärryksessä venäläisten viranomaisten kanssa, joita voidaan oikeutetusti pitää rajaselkkauksen mahdollistajina.

Turvapaikanhakijoiden lähettämisen taustalla on testata suomalaisten kriisinsietokykyä. Mikäli näennäisesti maahanmuuttokriittinen hallitus aikoo tukeutua jatkossakin EU:n turvapaikkalinjauksiin, se joutuu silloin käsittelemään jokaisen jätetyn turvapaikkahakemuksen joko yksin tai yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. EU:n rajavalvontaelin Frontex ei tunnusta jäsenmaiden oikeutta turvapaikanhakijoiden tarvittaessa väkivaltaiseen käännyttämiseen, jolloin Suomi joutuu vaikean valinnan eteen – aikooko se suojella rajojansa kansallisin intressein, kuten Puola teki aiemmin, vai antautuuko se ihmisoikeusteollisuuden halvaannuttamana potentiaalisen tulija-aallon edessä. Jos otetaan huomioon perussuomalaisten toiminta aiemman vastaavan rajakriisin aikana, vastaus on helposti arvattavissa.

Yksittäisten raja-asemien sulkeminen on pelkkää puuhastelua niin kauan kuin tulijoiden oikeuteen hakea turvapaikkaa ei uskalleta puuttua. Maahan itärajan kautta saapuneet kehitysmaalaiset edustavat samanlaista onnenonkijoiden joukkoa, joita Suomeen tuli jo aiemman maahanmuuttovyöryn seurauksena. Kyseisestä aallosta on jo kahdeksan vuotta aikaa, mutta siitä huolimatta myönteistä turvapaikkapäätöstä odottaa edelleen ainakin 3 000 ihmistä. Itärajan kautta saapuvat turvapaikanhakijat ovat siten pitkäaikainen riesa, josta suomalaiset joutuvat kärsimään vielä pitkään, mikäli oikeaa tahtotilaa ei päättävissä elimissä haluta löytää.

Sinimusta Liike on kansallismielinen puolue, joka näkee kansainvälisten sopimusten ainoastaan sitovan suomalaisten käsiä potentiaalisten kriisitilanteiden edessä. Jos Suomi antaa periksi globaalille ihmisoikeusteollisuudelle ja avaa sylinsä muukalaisille, se viestii kaikille kehitysmaissa lähtöä miettiville, että mahdollisuus leveämpään elämään valkoisten hellässä hoivassa on täysin todellinen. Se antaa myös Venäjän federaatiolle mahdollisuuden kohdistaa Suomeen uudenlaista biologista sodankäyntiä, jossa bakteerien ja virusten sijasta aseena toimii kehitysmaiden ylijäämäväestö, jonka ”hyöty” suomalaiselle kansakunnalle on täysin negatiivinen.

Sinimusta Liike vaatii Suomen itärajan välitöntä sulkemista kolmannen maan asukeilta, sekä maahan jo valmiiksi saapuneiden onnenonkijoiden välitöntä palautusta Venäjän puolelle. Vaadimme lisäksi maahan jo vuonna 2015 saapuneiden turvapaikanhakijoiden välitöntä palautusta omiin kotimaihinsa, ja mikäli se ei ole mahdollista, niin siihen turvalliseen maahan, jota kautta he kahdeksan vuotta sitten Suomeen saapuivat.

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha

  Vastaa

  Kokoomus persu hallitus on tunnetusti maahanmuutto myönteinen, etenkin jos on lähi- itä tai afrikkalais taustainen maahantulija.niin silloin ei papereita kysellä. Meillä on tilaa espoossa, suomen rinkebyssä. Luulenpa että espoon ylikallis asuntomarkkina vain vilkastuu kun alue vielä enempi ghettoutuu.. not

 • Minnaliisa Kotavuopio

  Vastaa

  Voisitteko tehdä tästä kansalaisaloitteen ?

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Sen lisäksi Suomen kaikki lentokentät pitää sulkea venäläiskoneilta. Yhtään matkustajakonetta ei saa päästää Venäjältä Suomeen, ennenkuin venäläiset oppivat IHMISTEN TAVOILLE!

 • TT

  Vastaa

  Suomalaiset ovat luovuttaneet omilla rajoillaan sovellettavan rajavalvonnan ja pitkälti myös maahanmuuttopolitiikan ulkopuolisten käsiin. Samalla on luotu jännitteinen tilanne, jossa tavallisten ihmisten matkustusta itärajan yli hankaloitetaan tarpeettomasti. Suomi ei ole asettanut minkäänlaisia exit-kriteerejä ulkopuolelta saneltujen poikkeustilojen suhteen.

  Nykyinen pieni pakolaisaalto puolestaan osoittaa, miten tarpeellista olisi säilyttää edes jonkinlaiset diplomaatti- ja neuvottelusuhteet itänaapuriin. Vuoden 2015 pakolaisvuoto idästä tukittiin nopeasti, koska Suomella oli vielä tuolloin toimivat neuvotteluvälit Venäjään. Nykyisin ne on totaalisesti tuhottu lapsellisen ja ulkomailta tuotetun russofobian vuoksi. Nyt ollaan erittäin sekavassa ja kestämättömässä tilanteessa, jossa asiallista ja viisumeilla hallittua matkustusta hankaloitetaan rajusti ja kuitenkin vahingollinen turvapaikka-turismi periaatteessa sallitaan. Ratkaisuksi esitetään kömpelöä rajanylityspaikkojen täyssulkua, vaikka tilanne olisi helposti hallittavissa järkevällä ja omaehtoisella rajavalvonnalla.

  • GLGL

   Vastaa

   Juuri noin, kuin TT kirjoittaa. On valitettavaa, ettei vastaavaa voi lukea valtamediasta. Valtamedian kirjoittelu on selvästi ulkomailta johdettua. Hybridiuhkakeskus ei jostakin syystä näytä olevan tietoinen siitä.

   Esimerkkinä toimikoot lastenuutissivusto mtv3:n ripuloima ”uutinen” otsikolla: ”Kommentti: Venäläissivuston videot rajan maahanpyrkijöistä ovat malliesimerkki kieroilusta, johon Suomen tulee alkaa tottua ”

   Suomi on harjoittanut kieroilua jo vuosia, joten mitä tottumista tässä vielä haikaillaan? Saa*anan toimittajat voisivat hiukan harjoittaa itsekritiikkiä, kiitos.

 • Salomon

  Vastaa

  Kukaan ei nillittänyt ryssistä mitään, kun kasikyt- ysikyt luvulla, vielä vuosituhannen vaihteen jälkeen juostiin huorissa, viinan perässä ja piraatti tuotteita haalaamassa. huumeista nyt puhumattakaan. Täähän on ihan posketonta paskaa. Nyt! Nyt ne vitun ryssät muka yht äkkiä pilaan kaiken. Vittu mitä pelleilyä!

 • Mvä

  Vastaa

  Todella järkyttävää seurata maamme hallituksen ja viranomaisten toimia tässä ” raja railona aukeaa” näytelmässä. Vuosia on voiman tunnossa uhottu Venäjän suuntaan monin eri tavoin. On aseteltu pakotteita, on tuettu Ukrainaa järjettömillä sotilaallisilla paketeilla ja viimeisenä liittyminen NATOn alaisuuteen. Presidentti Niinistö , Sanna Marin ja hallituksemme on kyllä huolehtinut siitä, että Venäjä varmasti tietää miten me heitä vihaamme. Tämän maan kansalaisilla ei kuitenkaan ole ollut mahdollisuutta vastata meille tärkeään kysymykseen. Haluammeko liittoutua tai haluammeko tukea Ukrainaa satojen miljoonien tukipaketeilla tai haluammeko alkaa maaotteluun Venäjän kanssa. Olen kirjoittanut useita kirjoituksia menneinä vuosina ja varoittanut NATOn jäsenyydestä ja että siihen liittyy riskinsä. Sitten kun riskit eskaloituvat niin Suomen päättäjät ja viranomaiset seisovat housut kintuissa ja kädet pystyssä. Rajat suljetaan ja sulkemisesta kärsii moni suomalainen, mutta rajojen lävitse kulkee yhä ne joiden takia sulkeminen toteutettiin. Tässä maassa ei vieläkään ymmärretä miten vahingollista on vittuilu maalle joka on kovempi päätöksissään. Missä on nyt se kovuus ja määrätietoisuus? Onko Niinistö jo matkalla Bidenin luokse itkemään? Hitto tätä typeryyttä ja voimattomuutta.

 • Jarmo

  Vastaa

  Saataisiinko Ruotsin rajakin kiinni? Tässä tullaan muutoin näkemään vielä kaikkien aikojen ruskea vyöry, sillä niin monessa paikassa (Etelä-Amerikka, Aasia, Lähi-itä) kiehutetaan nyt niin pahasti. Tietysti jos yleläisiltä ja muilta diplomaateilta kysytään, niin laittomia maahantunkeutujia ei ole olemassakaan. Säännöt koskevat vain valkonaamoja. Ei saa unohtaa 10 miljardia kärsivää juutalaista koskaan! (Heiltäkään ei papereita kysytty.) Nämä kansainväliset ihmisoikeuslaarittelut ovat pelkkää roskaa, kuten nytkin on nähty: maahan pääsee edelleenkin ja jokainen tulija on tärkeysjärjestyksessä suomalaisia apuatarvitsevia ylempänä automaattisesti. Suvakkisuurlähettiläät eivät pysty käsittämään sellaista ajatusta kuin ”laiton maahantulo”. He nauravat sellaiselle konseptille: ”Mitä? Laiton? Ei ihminen voi olla laiton!” Ne sanovat ihan oikeasti noin. Tämä ei ollut vitsi.

  • Suuri tuntematon

   Vastaa

   Kaupankäynti, turismi, ostosmatkat ja laillinen matkustus täytyy tuhota, mutta ”pakolaisia” pitää vain ottaa lisää ja lisää. Nyt Orpo puhuu ”itärajan täydellisestä sulkemisesta”. Mitä se mahtaa meinata? Tuleeko silloinkin 50–100 kehitysmaalaista joka päivä vai kiihtyykö tahti, nyt kun järjestelykeskuksetkin ovat auki tulijoille, valmiina ottamaan maahan isoja määriä ”sotaa ja vainoa pakenevia”?

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Kansalaisaloite pystyyn. Suomi ainakin väliaikaisesti irti kaikista aikansa eläneistä turhapaikanhaku-sopimuksista. Ja mainostakaa somessa kansalaisaloitetta, esim. facessa. Allekirjoitan varmasti.

 • Vesa

  Vastaa

  Ei ole mitään hybridi operatiota, Venäjä vaan lopetti Suomen viisumien tarkastamisen rajasopimuksen umpeuduttua.

 • Kurtti

  Vastaa

  Helppo on kaikenlaista vaatia, mutta koska sinimustat alkaa kerätä vapaaehtoisia partioimaan maastorajojen läheisyyteen jokamiehen kiinniotto-oikeuteen perustuen? Se jos mikä olisi väkevä viesti siitä, että liike haluaa tosissaan tehdä jotain asialle, muutakin kuin ”politiikkaa”.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Kovaa tahtia saapuu irakilaisia, jemeniläisiä, somaleita, syyrialasia jne. Suomen ”rajavartiolaitos” käskee tulijoita kääntymään takaisin. Tulijat eivät tottele. Tulijat saavat turvapaikan Suomesta. Heillä ei ole passeja. Kaikkien tulijoiden taustat tiedetään. Näin toimii Suomen rajojen—siis itärajojen—sulkeminen. Eestissä raja on oikeasti suljettu: siellä ylitystä yrittävät somalit käännytettiin takaisin tulosuuntaansa eli Venäjälle. Suomestakin lain mukaan nämä pitää palauttaa kotimaihinsa, eikä Venäjällä. Suomi ei noudata kuitenkaan lakeja, vaan kansainvälisiä sopimuksia. Ja niitäkin se noudattaa hyvin valikoidusti; niin että ne hyödyttävät tulijoita. Kuten aiemmin kirjoitin, jokaisen tulijan taustat tiedetään, vaikkei heillä passejakaan ole. Mistä nämä oikeasti ovat tulleet, kun sanovat olevansa Syyriasta tai Jemenistä? Sanovat tulevansa noista maista, sillä niistä maista tuleville turvapaikka irtoaa nopeasti ja varmasti ilman pitkittynyttä valituskierrettä Migriin. Nyt on vaarana myös, että Lähi-idästä saapuu palestiinalaisia terroristeja tai israelilaisia terroristeja, jotka suorittavat valheellisia ”jihadistisia” tekoja EU:n kamaralla. Suomen ei pitäisi näin kurjassa taloustilanteessa ottaa yhtäkään tulijaa maahan. Kaikki mahdolliset resurssit tulisi kohdistaa omaan kansaan, mutta näin ei toki tulla tekemään.

  • Suuri tuntematon

   Vastaa

   Tulijat ”rekisteröidään”. Tässä oli parlamentarismimme suurin saavutus. Oikeasti siis mitään tulijoiden estämiseksi ei tehty, sillä Suomea sitoo täysin kansainväliset sopimukset; ihmisoikeudet, oikeusvaltioperiaate. Sisäinen turvallisuus taipuu selvästikin ”pakolaisten” edessä. Oletteko, muuten, huomanneet, ettei näitä edes Ylekään enää kutsu pakolaisiksi, vaan tulijoiksi? Olisivat nyt menneet rehellisyyden nimissä vielä askeleen pidemmälle ja kutsuneet näitä tunkeilijoiksi. Rahaa näihin—ja muihin tulijoihin—palaa järkyttävästi. Olisi kiva tietää, mikä on tarkka euromäärä, joka kaikkien maahantulijoiden hyysäämiseen kokonaisuudessaan menee vuodessa. Mitään ylärajaa näiden määrälle tai niihin uppoavalle rahasummalle ei selvästikään ole. Olisihan se selvää rasismia asettaa potentiaalisille monikulttuurille EU-Suomeen jonkinlainen yläraja. Mitä seuraavaksi—hihamerkit ja henkilörekisterit?

   Eräs ehdotti jo, että maksetaan Ukrainalle 100 euroa jokaisesta tulijasta. Hidastaisiko tämä Venäjän vaikuttamista vai lisäisikö jopa sitä? Hyötyykö Venäjä siitä? Venäjä ei ole samalla tavalla sitoutunut (kaikkiin) kansainvälisoikeudellisiin sopimuksiin kuten Suomi, mutta Suomi on sitoutunut sataprosenttisesti EU:n ja NATO:n sopimuksiin. Tärkeintä tässä on se, Suomi näyttää Venäjälle taipumattomuutensa—vaikka rahat loppuisivatkin. Ukrainalle EU löysi jälleen 1 500 000 000 euroa äskettäin. Toki hyökkäyksen alla olevan maan tukeminen on jaloa, mutta mitään EU-rahoja ei ole olemassa, vaan kyse on aina EU-maiden omista rahoista. Minua huolestuttaa tiukassa tilanteessa Suomen rahojen riittäminen suomalaisille, kun tärkeysjärjestyksessä ylitse tuntuu jyräävän sota kaukana vieraalla maalla ja vastaanottokeskukset täällä.

   Edellisen vyöryn alkaessa tänne tuli ainakin 35 000 ”turvapaikanhakijaa” lyhyessä ajassa. Ottihan Suomi nekin vastaan mukisematta, joten ei nyt olla tekemässä mitään poikkeuksia myöskään. Tuskin EU antaisi Suomen vastaan haratakaan asiassa. Ukrainalaisia otettiin hiljan myös 50 000 pelkästään Uudellemaalle tai se ainakin oli kapasitetti/lupaus. Tarkkoja määriä olisi kiva nähdä nyt—sekä kustannustietoja. Jos Suomi haluaisi oikeasti lähettää viestin ja näyttää Venäjälle, niin se ei ottaisi itärajalta vastaan ketään. Mielestäni se olisi paljon kovempi jämäkkyyden osoitus, kuin se, miten nyt toimitaan eli otetaan jokainen tulija vastaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi