Sinimusta Liike vaatii välitöntä eroa Euroopan unionista

Puolueen europarlamenttivaaliohjelmaa on laadittu jäsenten toimesta työryhmissä ja hyväksyttiin sääntömääräisesti kokouksessa puolueen ohjelmaksi, jonka keskeinen teema on Euroopan unionista ja sen vallasta vapaa Suomi.

Politiikka

Sinimusta Liike kokoontui Mikkelissä ylimääräiseen vuosikokoukseen 5.11. hyväksymään europarlamenttivaaliohjelmansa ja nimeämään kolme neljäsosaa puolueen ehdokkaista. Kokouksessa esitettiin myös puolueen taloussuunnitelma, jonka mukaan varainhankintaa varten avataan marraskuun aikana kannatustuotekauppa. Kokousta edelsi puolueen perinteinen syysleiri, joka sisälsi liikuntaa, media- ja vaalikoulutusta sekä puheenjohtaja Tuukka Kurun laajan esityksen Euroopan unionin historiasta ja toiminnasta.
Puoluekokous oli yksimielisesti kansallisen päätösvallan palauttamisen kannalla

Puolueen europarlamenttivaaliohjelmaa on laadittu jäsenten toimesta työryhmissä ja hyväksyttiin sääntömääräisesti kokouksessa puolueen ohjelmaksi, jonka keskeinen teema on Euroopan unionista ja sen vallasta vapaa Suomi. Energia, talous, ympäristö ja maahanmuutto ovat merkittäviä teemoja puolueen vaalikampanjassa.

– Sinimustan Liikkeen puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen hyväksyttyyn ohjelmaan. Se on maahanmuutto- ja talouspolitiikan osalta kunnianhimoinen ja muistuttaa lukijaansa omavaraisuuden ja elinvoimaisen ympäristön tärkeydestä. Ohjelma on painokas kannanotto kansallisen itsehallinnon puolesta ylikansallisia ja suomalaisvastaisia pyrkimyksiä vastaan, sanoo Kuru.
Sinimusta Liike asettaa europarlamenttivaaleissa täyden ehdokaslistan

Puolue nimesi kokouksessa viisitoista ehdokasta: Lauri Hokkanen, Meri Kartta, Pertti Kettunen, Antero Kivisaari, Tuukka Kuru, Tommi Lukkarinen, Nina Metsälä, Eero Molkoselkä, Taika Mourujärvi, Milka Ojala, Ilmari Ollila, Tapio Rantanen, Miro Sarola, Petja Ursin ja Aleksi Veikkola.

Sinimusta Liike

Lähde: Kansalainen

Aktivismi Euroopan unioni Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kaikella on aikansa ja paikkansa

  Vastaa

  Tämä vaaliteema olisi kannattanut ottaa käyttöön eduskuntavaaleissa. Sielä sillä olisi ollut enemmän kannatusta. Kun tiedetään että EU-edustajat ajavat EU:n asiaa ja ‑agendaa, eivät Suomen, on slogan vähän ristiriitainen.

  Mutta että ero NATO:sta olisi ollut tässä kohtaa osuvampi.

 • pää määrää

  Vastaa

  Ehdotusta tuskin on mietitty laajemmin. SML on selvästi tiukasti Venäjävastainen liike. Kannattaa Natoa ja Suomen puolustusvoimien kasvattamista. Miten tällainen pieni maa voisi menestyä, jos välit ovat poikki kaikkiin suuriin naapurivaltioihin? Siihen kysymykseen tulisi vastata.
  Parasta olisi olla hyvissä kaupallisissa ja geopoliittisissa suhteissa kaikkiin naapureihin. EU jäsenyydestä ei tarvitse erota, mutta suomalaisten tulisi pitää kiinni omista eduistaan niin tiukasti kuin mahdollista. Jos tulee potkut, niin siihen on tyydyttävä.
  Historia osoittaa, kun välit venäläisiin ovat olleet kunnossa, suomalaisilla on mennyt hyvin. Jos venäläisillä on mennyt myös hyvin, suomalaisilla on mennyt erittäin hyvin. Tässä tilanteessa on älytyöntä, kuvitella veneäläisten hyökkäävän.
  Se hetki on juuri nyt ja suomalaiset pilaavat mahdollisuuksiaan. Jos taas välit ovat tulehtuneet, suomalaisille on ollut seurauksena pahoja häiriöitä.

  • pysytään totuudessa

   Vastaa

   Sinimusta Liike ei kannata natoa https://www.youtube.com/watch?v=6ECPEKQouHU

   • Nimetön

    Vastaa

    ”EU jäsenyydestä ei tarvitse erota, mutta suomalaisten tulisi pitää kiinni omista eduistaan niin tiukasti kuin mahdollista”
    Tämä ei ole mahdollista. Joko olet EU jäsen ja myyt maasi EU:n puolesta tai et ole EU:ssa. Kannattaa vähän lukea ja tutustua aiheeseen.

 • Nimetön

  Vastaa

  pois naton ja eu.n sekoilusta. jopa mannerheimkin nousee kohta haudasta, kaikki globaaliset hiekkakuopan reunalle tai suon syvimpään silmäkkesen..

 • JFK

  Vastaa

  SML:llä on paljon hyviä asioita ohjelmassaan, mutta myös niitä, joita ei ehkä allekirjoita. Mutta niin se pitääkin olla. Ei SML voi yrittää miellyttää kaikkia, vaan joku linja pitää ottaa ja pysyä siinä.
  Turtiaisella oli myös hyviä kantoja, mutta homma kosahti sitten johonkin. Ehkä joku Turtiaisen ja SML:n linjausten joukko-opillinen operaatio tuottaisi optimaalisen kansallismielisen kattauksen.

  NATO:n tukikohdista ei ole hyviä kokemuksia oikein missään päin maailmaa. Öykkäröintiä ja röyhkeyttä. Odotan jo suomipoikien ja valloitajien yhteenottoja maaseutupaikkakuntien yökerhoissa ja essonbaareissa. Suomipoika ei alistune, vaan voinee tapahtua joitakin muilutuksia Venäjän rajalle.… Toivon, että edes SML:llä on jo selvä käsitys siitä, mitä tuleman pitää ja sisällyttää siihen varautumisen ohjelmaansa.

  Itse kannatan kuvitteellista ehtoa, että Suomeen sijoitetaan vain yksi NATO:n tukikohta ja sen sijainti on Itä-keskus. Siellä siitä voisi olla jopa jotakin kansallista hyötyä.

  • Haavisto kävi homobaareissa Venäjällä

   Vastaa

   Suomipoika näyttää mistä ne on tehty. Täällä ei passaa kenenkään etuilla, kukkoilla ja öykkäröidä.

   • Suomi poika on myytti

    Vastaa

    Joo ei paitsi matut ensin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Jos kannattaa aidosti EU-eroa, niin ääni on helppo kanavoida SML:lle, Persujen ”EU-kriittisyys” on sitä, että EU on ihan ok, mutta populismin nimissä näennäisesti esitetään kriittisiä näkemyksiä silloin tällöin.

 • Totta vai valhetta

  Vastaa

  Se on kyllä uskomatonta kuinka moni vastaajista ei ennen vastaamistaan vaivaudu tarkistamaan pitävätkö heidän kirjoittamansa asiat paikkaansa.

  SML ei kannata NATOa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, tätä samaa olen ihmetellyt jo aiemmin.
   Kova tarve on päteä, mutta asioista ei tiedetä mitään ja levitetään vain disinformaatiota.
   Kuinka pihalla nuo vänkääjät ovat sitten muista asioista tuon lisäksi…

   • Pekka Haaviston vaimolla on parta

    Vastaa

    Sams kuin poliitikoilla. Niille on haittaa jos myöntävät tosiasiat. Jos myöntää ja tunnustaa faktat, politikointi on mahdotonta. Silloin tosiasiat ohjaavat eikä omat kuvitelmat, intohimot ja mielipiteet sekä ennakkoluulot.

 • Halla-aho kääntää takin taskutkin

  Vastaa

  Itä-keskus olisi paras paikka jenkkisotilaille. Matujengit riisuisivat ne aseista.

 • Pekka H. on hamepoika

  Vastaa

  Naton ja jenkkien sotilaista ei ole maasotaan. Kantavat suksia selässään ja ryömivät lumessa.

 • Mika Aaltola on USA:n miehiä

  Vastaa

  Mannerheim ei arvostanut yhtään poliitikkoja. Oli sitä mieltä, että vievät maan perikatoon. Kuinka on käynyt? Hän oli täysin oikeassa ennustuksessaan.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  PS:n puheet EU:n muuttamisesta hyvään suuntaan ovat samaa tasoa kuin puheet puolustusliitosta marsilaisten kanssa.

  EU on pelkkä kansallisvaltioiden tuhoamiseksi luotu rikollisorganisaatio. Euro-valuutta on väline, joka lopulta upottaa Suomen. Maasta tulee todennäköisesti kehitysmaa yhdessä yössä. Sopii siinä sitten kukkopoikien julmistella Venäjälle.

  • Univelka ei elätä laiskoja

   Vastaa

   Suomi on ajettu kehitysmaa asemaan jo. Ei ole mitään kansaallisomzisuutta. Vain kieli jota ei kohta osaa kuin vsin virkamiehet. Sentään jossakin asiassa virkamiehistä on apua. Niiden on pakko toimittaa työnsä virallisella omalla kielellä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi