Perussuomalaisten nuorisojärjestö ei saa valtionapuja, syynä tasa-arvon edistämisen puute

Tapahtuman ironiaa lisää se, että Perussuomalaiset ovat hallituksessa. Siellä ollessaan he voisivat esimerkiksi vaikuttaa lakeihin ja käytäntöihin, mutta toistaiseksi he ovat lähinnä keskittyneet irtisanoutumaan "rasismista", mikä ylipäätään on ollut syynä heidän suosiolleen.

Politiikka

Perussuomalaisten nuorisojärjestö Perussuomalainen Nuoriso ry ei saa valtionapuja opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Syynä tälle on että järjestö ei täytä valtionapu­kelpoisuuden tunnusmerkistöä nuorten yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden edistämisen osalta.

Nuorisolain mukaan järjestö voidaan hyväksyä valtionapu­kelpoiseksi, jos sen katsotaan edistävän edellä mainittuja asioita. Arvioinnissa otetaan huomioon, miten näiden tavoitteiden edistäminen toteutuu ”järjestön sisäisessä toiminnassa ja yhteiskunnallisesti järjestön tavoitteiden ja sen toteuttamien toimenpiteiden kautta sekä kuinka saavutettavaa järjestön toiminta on eri ryhmiin kuuluvien nuorten kannalta”.

Perussuomalaiset lakkauttivat kokonaan entisen nuorisojärjestönsä, koska sen jäsenistö äänesti hallituspaikoille etnonationalisteja. Tämä johti valtionapujen menettämiseen, mikä oli myös emopuolueelle yksi syy lopettaa järjestön toiminta ja perustaa tilalle uusi, monietninen nuorisojärjestö. Edellisen järjestön ydinaktiivit ovat siirtyneet Sinimustaan Liikkeeseen.

Nyt yhdistyksen puheenjohtaja on puoliksi aasialainen ja se on muutenkin täynnä homoja sekä ei-suomalaisia, mutta se ei edelleenkään kelpaa tukien maksajille. Lakkautetulla järjestöllä oli myös vireillä oikeusjuttu, jolla olisi voitu saada ennakkopäätös tukien maksamiseen liittyen. Emopuolue ei kuitenkaan halunnut katsoa tätä korttia läpi.

Lähde: HS

Kotimaa Perussuomalaiset Perussuomalaiset Nuoret Politiikka Rappiokulttuuri Rotu Sinimusta Liike Tasa-arvo Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Persut eivät kaikesta rasismista irtisanoutumisestaan huolimatta täytä uusmarxistien kehittelemän Diversity, Equity and Inclusion ‑konseptin kriteereitä. Nämä muodostavat roturealismin ja etnonationalismin täydellisen vastakohdan. DEI-konsepti on globalistien tehokas työkalu niiden tuhotessa etnisesti yhtenäisiä kansakuntia tai niiden rippeitä.
  Uusmarxismi on saavuttanut em. konseptin läpiajon kautta totaalisen aatteellisen hegemonian nyt myös Suomessa, jossa kaikilta vaaditaan kovaan ääneen tekopyhää antirasismia jopa sen itsetuhoisessa muodossa. Kaikkea maahanmuuttokritiikkiä ollaan tosiasiallisesti vaientamassa, vaikka sen piti olla sallittua.

 • Jukka Teflon

  Vastaa

  Perussuomalainen Nuoriso vaatii Suomen hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin estääkseen länsimaisen teknologiaviennin Venäjälle. 

  Persunuoret näköjään liittyneet papukaijoihin. Aika globohomoja.

  • JFK

   Vastaa

   On vielä niitä, jotka rääkyvät, että nuorison pitäisi päästää päättämään asioista. Ei pidä. Olkoon heppatyttöhallitus siitä toimiva esimerkki. Nuori ei missään nimessä ole parempi ”päättäjä”, kuin vanhempi henkilö, jo siitä yksinkertaisesta syystä, että vanhempi henkilö on joskus myös ollut nuori ja tietää tasan tarkkaan, mihin suuntaan oma yhteiskunnallinen ymmärrys on kehittynyt. Nuori ei sitä tiedä.
   Lisäksi ihmisaivot ovat jatkuvassa muutostilassa. Noin 50:n vuoden iässä aivojen osa-alueiden välinen kommunikointi kasvaa, joten isojen asioiden ymmärrys paranee, mutta nippeliasioiden käsittelykyky heikkenee.

   • Tapiola

    Vastaa

    Kyllä se noin on tosiaan. Kun ajattelee vihreiden pjohtajaa… siis kaunis nuori vaalea ilmeisen oikea suomalainen nainen, vai? Ja kuitenkin korvien välissä on jonkinlainen my little pony fantasia. Kyllä äiti hoitaa hommat, minä vaan harjaan ponia.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Valtaosa Persujen äänestäjistä äänestää Persuja nimenomaan siksi, että he haluavat lopun tälle rotumuukalaistulvalle, mikä johtaa pidemmällä aikavälillä väestönvaihtoon, mutta mitä tekee Persut?
  Keskittyy pyytelemään anteeksi, pahoittelee jo etupainotteisestikin ja konttaa vihervasemmistolaisen median edessä.
  Seuraavaksi he varmasti säätävät ”holokaustilakeja” osoittaakseen kuinka vakavasti taistelevat rasismia vastaan.

  Äänestäjien olisi jo aikoja sitten pitänyt huomata, ettei kyseistä puoluetta äänestämällä voi saada mitään muutosta mihinkään, ei tuollaisella puolueella ole edes halua siihen.

  • Äänestäjät

   Vastaa

   Sinimustaliike vain edistää vihreää konkurssia, ajaa autoilun kallistumista ja haluaa metsä luonnonsuojelualueiksi. Tosin tämänkin puolueen taival on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen siinä, eikä sitä äänestämällä ainakaan voi saada muutosta mihinkään. Hallitukseen ei tämä puolue ikipäivänä pääse.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Olipas todella älykäs aasinsilta Sinimustiin.
    Harkitsitko ja suunnittelitko pitkäänkin tätä oivaltavaa ulostuloasi?
    Valitsen ennemmin sen ”vihreän konkurssin” kuin neekereiden ja läpsyjen täyttämän Suomen.

 • Salomon

  Vastaa

  Yhtä perkeleen näytöstä koko paska, ihankuin tuolla olisi mitään tekemistä enää mikään kanssa. Ymmärtäkää nyt, meidät laitettiin järjestykseen, ennekuin kerkesit edes vilkahtaa pilkkeenä silmäkulmassa

 • päämäärää

  Vastaa

  Suomen koulupolotiiklaka on edelleen rasistista ja epätasa-arvoista. Oppilaille annetaan kiitettäviä ja valttäviä numeroita ainakin yläasteella edelleen. Minun aikoina oltiin todella rasistisia, kun annettiin nelosia ja jätettiin luokalle.

 • JonesHenry

  Vastaa

  Peruspellejen nuorisojärjestöä johtaa MANNE!!!

  https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/08/image-135.png

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Tuota DEI-konseptia ajavat kyllä kulttuuribolsevikit, mutta kuten aina se on itse asiassa kv. pankkiirien ja globaalin kermaisen yläluokan kehittämä konsepti kansallisvaltioiden tuhoamiseksi. Ideaa on kehitelty suurella pitkäjänteisyydellä jo 1960-luvulta alkaen. Se on siis työkalu; ei päämäärä. Puhe rasismista on vain katala keino hiljentää epäilijät ja muutosvastarintaiset. (Katso: https://en.wikipedia.org/wiki/Carroll_Quigley)

  Mitä tulee persuihin, niin tuntuu, että monessa asiassa persuilla on oikea tilannekuva, mutta ei ole todellista kanttia muuttaa puhetta toiminnaksi.

 • Schlageter

  Vastaa

  Hyvä linja olisi se, ettei mikään järjestö – puolueet mukaan lukien – saisi yhteiskunnalta tai myöskään ulkomailta tukia. Jokainen järjestö kerätköön tarvitsemansa rahat jäseniltään, ja toisin päin ajatellen, kukaan älköön harrastako järjestötoimintaa toisten rahoilla.

  Jos vielä tämän lisäksi medialta poistettaisiin tuet, median taso kohoaisi, sillä jäljelle jäisivät vain ne lehdet ym., joista lukijat ovat valmiit maksamaan.

  Kun vielä kymmeneksi vuodeksi lakkautettaisiin kaikki sosiaalituet (joihin eivät kuulu eläkeikäisten eläkkeet), niin näkisimme muukalaisten virtaavan vauhdilla maasta pois.

  Näihin ratkaisuihin ei koskaan päästä äänestämällä, mutta sehän ei olekaan mikään keino TOIMIA.

 • Vakava paikka

  Vastaa

  Mietin juuri tässä että nyt täytyy varmaan lähteä äänestämään presidentinvaaleissa SDP:tä. Sieltä nyt ei ainakaan tule presidenttiä mutta se mikä on tärkeintä on se ettei Hullu-Ahosta tule presidenttiä. Se pitää varmistaa.

  Miettikääpä nyt: Presidentti joka jaa ukrainan juutalaisten agendaa. Se tästä vielä puuttuisi. Tai no, ei puuttuisi sitten enää.

 • Mieti tampio

  Vastaa

  ”En aio äänestää SML”
  ”SML ei pääse hallitukseen”
  Niin olisiko näillä mitään yhteyttä?

  Miksi ET äänestäisi puoluetta joka aidosti ajaa suomalaisten asiaa? Jos muut vaihtoehtot ovat joko äänestää pettureita tai tyhjää niin miksi ET äänestäisi suomalaisten puolesta?

 • Valoja päälle

  Vastaa

  Meillä on pesunkestävä sionisti ja naton huora Niinistö ollut vallassa kohta 8 vuotta.
  Menikö kokonaan ohi vai trollaatko?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi