Sinimustan Liikkeen vastaus Helsingin Sanomille ja Ylelle

Valtamedia on aloittanut propagandakampanjan Sinimustan Liikkeen lakkauttamiseksi, johon Sinimusta Liike julkaisi sivuillaan vastineen.

Politiikka

Mediassa on ryhdytty pohtimaan Sinimustan Liikkeen tulevaisuutta ja sitä, voidaanko puolue lakkauttaa. Helsingin Sanomat ja Yle ovat haastatelleet vaalijohtaja Arto Jääskeläistä, Poliisihallitusta, tutkijoita ja asiantuntijoita.

Helsingin Sanomat väittää otsikossaan ohjelmamme rikkovan lakia. Eduskunnan tehtävä on säätää lakeja. Puolueita perustetaan, jotta voidaan osallistua eduskuntavaaleihin, joissa valitaan kansanedustajia lainsäädäntötyöhön. Jokainen puolue asettaa tavoitteita ja määrittelee tapoja niihin pääsemiseksi tarkoituksenaan muuttaa lakia tavoitteidensa kaltaiseksi. Sinimustan Liikkeen ohjelmien kaikki kohdat perustuvat tavoitteisiin muuttaa lakia niiden suuntaan. Mikäli joku kohta ohjelmassa ei ole nykyisen lain mukainen, se on mielestämme epäkohta, joka tulee muuttaa.

Puolueohjelma kertoo, miten puolueen tavoitteisiin päästään parlamentaarisin tavoin, eli säätämällä lakeja sen mukaisiksi.

Medioissa on nostettu esille oikeusministeriön vaatimukset tiettyihin muutoksiin Sinimustan Liikkeen ohjelmassa ennen puolueen rekisteröintiä. Aluksi oikeusministeriö pyysi tekemään tiivistelmän 50-sivuisesta yleisohjelmasta. Kahdeksansivuinen tiivistelmä toimitettiin oikeusministeriöön ja tähän tiivistelmään oikeusministeriö vaati tekemään muutaman muutoksen, joiden jälkeen tavoitteemme olivat edelleen kirjattuna, vain joitakin keinoja niihin pääsemiseksi poistettiin.

Tuo tiivistelmä ei kuitenkaan korvannut alkuperäistä ohjelmaa, joka on sittemmin hyväksytty puoluekokouksessa Sinimustan Liikkeen yleisohjelmaksi. Niin ikään eduskuntavaaliohjelma 2023 on hyväksytty puoluekokouksessa, jossa jokaisella jäsenellä on äänivalta. Mikään laki ei velvoita puolueita hyväksyttämään ohjelmiaan oikeusministeriössä tai missään muuallakaan. Jokainen puolue tekee ohjelmia vaaleja varten ja päivittää yleisohjelmaansa tarpeen mukaan, eikä niitä tarvitse hyväksyttää missään muualla kuin puolueen sääntöjen mukaisessa kokouksessa.

Helsingin Sanomien mukaan oikeusasiantuntija Lauri Tarasti sanoo, että yhdistyslain perusteella voisi tulla kyseeseen Sinimustan Liikkeen taustalla olevan yhdistyksen lakkauttaminen. Puolueiden ”taustalla” ei ole mitään yhdistystä. Puoluelain 1§ mukaan puolueella tarkoitetaan rekisteröityä yhdistystä, joka on merkitty puoluerekisteriin. Puoluelaissa ei ole pykälää, jonka mukaan puolue voitaisiin lakkauttaa tai kieltää. Tarasti vetoaa siis puoluelain pykälään, jossa sanotaan, että puolue poistetaan rekisteristä myös, jos se on lakannut olemasta rekisteröitynä yhdistyksenä.

Sinimusta Liike paheksuu sitä, että puolueesta kirjoitettu Ylen uutinen alkaa kertomalla kansanedustaja Ben Zyskowicziä kohtaan aiheutetusta häiriköinnistä, vaikka paikalta kiinni otettu tekijä ei liity puolueeseen mitenkään, vaan on jo medioissakin esitetty olevan äärivasemmistolainen anarkisti.

Mitä media pelkää, kun se lähtee näin massiiviseen hyökkäykseen puoluetta vastaan? Sinimusta Liike on rekisteröity puolue, joka on mukana vaaleissa kysyäkseen äänioikeutetuilta suomalaisilta haluavatko he jättää monietnisen vai suomalaisen Suomen jälkipolvilleen, haluavatko he kansainvälisen oikeuden ja sopimusten sääntelemään elämäänsä tai haluavatko ikääntyessään hoitajikseen kielitaidotonta halpatyövoimaa. Miksi media ei halua antaa suomalaisten äänestäjien päättää sekä näistä asioista että siitä, voiko Sinimusta Liike olla olemassa? Pelkääkö media, että suomalaiset äänestävät väärin?

Lähde: SML

Helsingin Sanomat Kotimaa Poliittinen vaino Politiikka Sananvapaus Sinimusta Liike Väestönvaihto Valtamedia Yle

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ei Nato-maassa sallita puoluetoimintaa, jos et ole kosher. Länsimaissa toimitaan juuri näin. Puolueet ja järjestöt kielletään, jos ne eivät nukkevaltiaita ja näiden aivopesemiä pösilöitä miellytä. Tekeehän kaikkien länsimaiden sankari Zelenskyikin näin ja on varmuuden vuoksi kieltänyt maassaan paitsi epämiellyttävät puolueet, myös epämiellyttävän ortodoksikirkon.

  Länsimaissa vallitseva tekopyhyys on noussut kuvotuksen asteelle.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Erittäin hyvä ja hienosti argumentoitu vastaus.
  ”Riippumattoman median” ajojahti, mustamaalaus ja raivo on tällä hetkellä todella massiivista, hekin tietävät sen, että SML on ainoa todellinen vastavoima tälle globaalille rappiolle ja sekös heitä ärsyttääkin.
  Pelottaako valtamediaa, että ihmiset äänestäisivät ”väärin”? Se on hyvä kysymys ja eiköhän suurin osa tiedä myös vastauksen.

  Kummallinen aasinsilta saatu Benkkuun kohdistetusta ”pahoinpitelystä” vedettyä siihen, että onko Sinimustilla laillisuus toimia puolueena.

  Äänestäjillä on oikeus ilmaista demokraattisin keinoin mielipiteensä asioihin ja jos muutosta halutaan, äänestäjillä on oikeus antaa äänensä Sinimustalle Liikkeelle, jos he katsovat sen parhaimmaksi vaihtoehdokseen edistämään asioita ja muuttamaan lakeja.

  • A Lindersson

   Vastaa

   se zyskowiczin tönijä on paitsi vasemmistoanarko myös puoliähly, mutta niinhän se on, että jos esim. jude polttaisi synagogan, niin yle ja hesari syyttäisivät siitäkin ”äärioikeistoa”.

 • BBB

  Vastaa

  Hyvin kirjoitettu!!

  Kysehän on poliittisesta kaksinaismoralismista. Viimeisen 30 vuoden aikana politikkomme ovat syyllistyneet rikoksiin voimassa olevien lakien osalta. Mutta mitä siitä on seurannut? Ei yhtikäs mitään. Politikkomme ovat korottaneet itsensä koskemattomuuden jalustalle.

  Nyt kun heidän ”koskematonta/äärittelemätöntä valtaansa” ollaan uhkaamassa uuden puolueen toimesta, niin hätä on suuri. Otetaan kaikki likaiset keinot käyttöön, valjastetaan myös oikeusoppineet ”saattaa/saattaisi/voi/ehkä” sanoilla sekä väärillä tulkinnoilla Suomen laista. Hyvänä esierkkinä kirjoituksen ry-kohta. 

  Kyse on siitä että tietyt tahot valtaan päästyään eivät halua luopua siitä. Eivät siis ole valmiita hyväksymään ”kakun jakajia”. Heidän pitäisi olla kansan palvelijoita, mutta he ovat alistaneet kansan heidän palveljoikseen.

  Suomessa ollaan oltu aivan liian hiljaa Hollantilaisen maanivljelijiden puolueen vaalivoitosta. Se sai 17 paikkaa kun neljän suurimman koalitio sai 22 paikkaa. Kansa äänesti sitä joka ajaa sen etuja.

 • Totuus

  Vastaa

  Kyllä sivistys valtiossa pitää sananvapauden kuulua. Siinä mielessä liittyminen natoon parantaa sananvapautta, suomen valtio ei voi enää kieltää ääriliikkeiden toimintaa, kunhan ne eivät tietenkään riko lakia. Emme elä enää neuvostoliiton holhouksen alla, vapaus tarkoittaa kaikkien vapautta, myös ääriliikkeiden. Silloin yhteiskunta kehittyy ja kukoistaa

  • Ilmari taitaa olla suvakkipoliisi

   Vastaa

   Voi hyvät hykkyrät: Natolla on ihan omat kyttäyssysteemit. Ne ovat vielä ankarampia kuin kotimaiset. Itsekin jouduin Natoon liittymisen alla jollekin uudelle listalle, jonka seurauksena aiemmin käytössäni vapaasti ollut yhteiskunnallisen vaikuttamisen työkalu vietiin minulta selittämättä syytäkään. 

   (puhuvat, että Suomeen rakennetut hybridikeskukset ovat näiden valvojien keskus. Omasta kokemuksesta ja siitä johtuvasta päättelystä voin sanoa, että kyseessä on kotimaiseen tahoon liittyvä erittäin maanalainen osa, jolla on lupa tappaa jälkiä jättämättä; siis niin, että vaikka paikallispoliisi tai jopa ehkä krp tutkii, niin tälle valvontakeskukselle on rakennettu himmeli paeta fyysisesti ja siten olla jäämättä kiinni. Viime vuosikymmenen vaihteessa Yhdysvaltojen hallituksella oli käytössään nelitasoinen porrastus, jolla profiloivat ihmisiä ja estivät mahdollisesti maahantulon tätä kautta. Sain silloin vihiä, että olin tässä porrastuksessa, ja se paljastuikin olemaan todennäköisesti totta, koska siskoni jäi kiinni Yhdysvalloissa lentokentällä vartijoiden toimesta. He kopittivat siskoani, yliopiston opettajaa ja tutkijaa, monta tuntia selityksittä. Lopulta hänet päästettiin, ja hän myöhästyi luennolta, jota hänet oli Suomesta kutsuttu pitämään. Itse olen ainakin seitsemän vuotta kotimaassa kärsinyt valvonnasta, enkä uskalla lähteä ulkomaille, vaikka lapseni menee ulkomailla naimisiin pian, sillä voi olla todennäköistä, että nämä tahot tappavat minut ulkomailla ”onnettomuudessa”.)

 • Tekijämies

  Vastaa

  Samainen Lauri Tarasti oli pari vuotta sitten kieltämässä VK:n käyttöä suomalaisilta, koska siellä ei ole FB:n kaltaista sensuuria.

  Jos Sinimusta liike olisi yhtäkkiä lain vastainen, niin eikö silloin oikeusministeriön virkamiehet, jotka ovat hyväksyneet puolueen puoluerekisteriin ole syyllistyneet virkarikokseen? Eli päätöksen tehnyt virkamies on niin sanotusti Sinimustan liikkeen rikoskumppani.

  Entäs feministipuolue? Siellä on listoilla lapsia vainoava transu, eli Valo Vesikauris. Nyt jenkeissä on transu tehnyt terrori-iskun, jossa murhattiin lapsia. 

  Pitäisikö nämä transuilua kannattavat puolueet kieltää, koska transuilu johtaa viattomien lasten vainoon ja terrorismiin?

 • Antero Nokkela

  Vastaa

  HS onkin pahimman luokan kommarilehti. Sen toimittajat ovat vihervammaisia vasemmistokusipäitä, jotka käyttävät mediaa omien sairaiden ajatustensa levittämiseen. Samaan paskakastiin kuuluu yle, il, is, mtv ja oikeastaan lähes kaikki muutkin mediat. Jostain syystä 99% toimittajista on vihervasemmistolaisia kusipääapinoita. Oksettavia maanpettureita ja pedofiilien hyysääjiä!!!

 • yLE:n ja hS:n sadetanssi

  Vastaa

  yLE:llä ja helsingin sanomilla ei ole varaa kritisoida mitään uutta puoluetta, kun ne itse istuvat mätäpaiseen päällä. Kirjoitin ylen pienellä y:llä ja helsingin sanomat pienellä h:lla tarkoituksella, koska nämä eivät ansaitse muuta kuin halveksuntaa osakseen.

  Suomi ei ole länsimainen oikeusvaltio mikä käy esim ilmi siitä että ylen toimittelija Jessikka Aro sai kymmenien tuhansien eurojen korvaukset mielensä pahoittamisesta. Samaan aikaan raiskattu lapsi sai mitättömän pikkurahan korvaukseksi pitkäaikaisesta lapsen hyväksikäytöstä. Hiljaisuudellaan asiasta yLE ja helsingin sanomat raiskaa lapsen uudestaan.

  Poliisirikokset ovat ylen ja helsingin sanomien erityisessä suojeluksessa kun poliisi tutkii omia rikoksiaan. Ilmeisesti yLE ja helsingin sanomat kuvittelevat itse olevansa se riippumaton ja puolueeton kumileimasin joka lyö viimeisen leiman asiaan. Kun muuta ei ole.

  yLE ja helsingin sanomat ovat viallisia, rikkinäisiä palohälyttimiä. Sudet ulvovat ympärillä mutta sitä yLE tai hs ei näe.

 • Anonymous

  Vastaa

  ”Demokratiaan” verhoutunut diktatuuri missä muutama ”kansan” valitsema puolue pitää valtaa. Diktatuurissa ei poikkeavia mielipiteitä suvaita, jos ne ovat valtaa pitäviä vastaan tai ”rasistisia”. Oikean kansanliikkeen tunnistaa siitä, että valtaa pitävät tekevät kaikkensa lakkauttaakseen sen, koska heitä pelottaa. Kuten Vastarintaliike ja nyt Sinimustaliike.

 • Keskustan kujanjuoksu

  Vastaa

  yLE ja hS ovat laiminlyöneet tehtävänsä tarkastella kaikkia puolueita kriittisesti. Joten otetaan nyt tarkasteltavaksi esim keskustan vaalimainonta.

  keskusta mainostaa: vastuuta koko Suomesta.

  Keskustan kädenjälki näkyy autioituvassa maaseudussa. Miten maanviljelijät ovat kokeneet keskustan vastuun kannon kun keskustan puhjoht Annika Saarikko on mukana globaalissa ohjelmassa Et omista mitään, eikä sinulla ole yksityisyyttä. Tätä on Suuri Nollaus johon Annika Saarikko on sitoutunut. Ihmiset pakotetaan pois maaseudun turvallisista, takalla lämpiävistä omakotitaloista kerrostalo kolhooseihin kaupungeissa. Sen sijaan että äkeskusta olisi kantanut vastuuta koko Suomesta, sen keulahahmo on käynyt levittämässä haarojaan Maailman talousfoorumin johtajalle Klaus Schwabille Davosissa. Ja sen näköinen on myös maaseudun tulevaisuus.

  • GLGL

   Vastaa

   Voidaan aiheellisesti väittää, että lähes ainoa poliittinen slogan, joka on kestänyt ajan hammasta vuosikymmeniä, on ”Kepu pettää aina”. 

   Maaseudun ihmisten kannattaa äänestää PS:a (tai pienpuolueita), sillä muilla valtapuolueilla ei ole kiinnostusta maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitoon, vaan sen sijaan kilvan tuovat kansalaiset riesaksi maailmalla keksittyjä, aatteellisia konsepteja (mm. ”15 minuutin kaupungit”).

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kaikki kunnia kaikille kommentoijille.

  Mutta, Herran tähden, ei kai kukaan tosissaan usko, että sionistisen ylivallan alla voidaan ns. ”demokraattisesti” päästä pois tämän ylivallan alta? Tottakai voimme ja meidän pitääkin äänestää Sinumustaa Liikettä, mutta me emme vielä pelkästään äänestämällä kykene nousemaan tästä suosta. Ja toisekseen, jos menestystä tulee liikaa, toiminta kielletään.

  Sionistisen ylivallan alla ei ole demokratiaa, on vain likainen, niljakas, teatteri, jossa erilaiset narsistit, pyrkyrit, huorat ja maanpetturit palkitaan, viroilla, rahalla ja julkisuudella. Oma narsistimme, pääministerimme, on jo virkajunassa, se lukee jo mediassa. Hän on jo tehnyt työnsä, hän ja oma onneton sössöttäjäpresidenttimme ovat vieneet maamme itsenäisyyden lopullisesti, olemme nyt osa suurta sionistista sotilasliittoa ja aivan kohta nuoret miehemme pääsevät kuolemaan esim. Lähi-Idässä Suur-Israelin puolesta, puhumattakaan tulevasta, huolellisesti nyt rakanteilla olevasta Venäjän ja NATO.n sodasta. Sionistioligarkit niin Venäjällä kuin Gay-NATO:ssa tuskin malttvat odottaa sodan loppua, kun pääsee ostamaan kaiken ilmaiseksi.

  Ehei, voidaan leikkiä demokratiaa, mikäs siinä, kaikin mokomin, mutta valta otetaan toisin. Siinä suhteessa voi ottaa oppia Saksasta, 1920–30-luvuilta. Sitä ja esim. sionistien suurta päivää, bolsevikkivallankumousta voi tutkia, siellä niinä aikoina, valta otettiin.

  Se on realistista, sillä elämme aikoja, jolloin koska tahansa kaikki voi romahtaa, sillä sionisti on kuin se sadun skorpioni, joka kuitenkin pisti häntä auttanutta sammakkoa ojan ylityksen jälkeen. Ahne sionisti ei voi sille mitään, se on geeneissä, hänen on pakko pistää, se tuntuu hyvältä ja niinpä esim. pankkijärjestelmä on henkitoreissaan, kun on pakko koko ajan vain pistää ja pistää… Ja toisekseen, sota Irania vastaankin on tulossa ja uskokaa tai älkää, sionisti pelkää sitäkin, sillä sionisti haluaa vain näyttää tietä meille valkoisille, itse hän ei tuleen tahdo, mutta taas on vain pistetty ja pistetty ja tällä kertaa, niin arvelen, sionistia pistetään myös pahasti, niin pahasti että varmaan sattuu. On se niin harmillista, aivan kaikki eivät aivan aina alistu… Voi voi pientä sionistia.

  Eli, helkkari, se voidaan tehdä uudelleen, tästä voidaan kuin voidaankin nousta, sillä kenties tulee kuin tuleekin aika, jolloin stubbeloilta ja narsistisannoilta ei kysytä mitään ja vielä vähemmän halutaan mitään.

 • Teemu

  Vastaa

  Kävin tänään Helsingissä. Hyi hitto sitä vinosilmien, intialaisten, irakilaisten ja somalien määrää. Oksettava paikka. Jos haluaa Suomen suomalaisille, niin sitä joutuu jotenkin selittelemään ihmisille. Tämä on idioottien maa ja ansaitsisi tulla pyyhityksi pois pallon päältä. Pässit äänestävät vuodesta toiseen vaaleissa Marinia, Ohisaloa, Tynkkystä, Kärnää – ketä lie. Samaa sontaa jok’ikinen.

 • Jani

  Vastaa

  Kiitos kaikille tämän palstan asiantuntijoille. Taas sai makeat naurut kun näiden sankareiden juttuja lukee.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Muuten, eilen katsoin puolivahingossa vaalitentin.

  Vaikka PS olisikin (ja tietenkin on) valeoppositio niin oli pakko ihailla Riikka Purraa aivan vain poliitikkona. Verrattuna surkimukseen nimeltä Halla-aho, Purra on kuin onkin täysiverinen poliitikko. Sinimustillakin on oppimista häneltä ja en nyt puhu aatteista, vaan poliitikkona toimimisesta.

  Ohisalo oli änkyttävä nolla verrattuna Purraan. Hän ei edes pystynyt vastaamaan kysymyksiin, vaan toisteli vaalimantraa. Hän ei ole pelkästään fanaatikko, vaan hän on selkeästi tyhmä fanaatikko, yksinkertainen ihminen, jolla ei ole mitään käsitystä asiayhteyksistä ja täydellinen kyvyttömyys argumentoida sellaista ihmistä vastaan, joka osaa asiansa.

  Marin taas oli varmaan ensimmäisen kerran voimaton, kun vastassa olikin ihminen, joka pit katsekontaktin ja ei räpäyttänyt silmiään, vaan katsoi tuimasti ja osasi asiansa. Siinä narsistimme seisoi Lin ja Ohisalon keskellä, unohdettuna, nollana.

  Orpo sitten. Tämä nolla pettää kohta 25 % kansasta, sillä hän on heikko mies, suorastaan naismainen mies ja siihen verratttuna oikea nainen on miellyttävä katsella. Orpo on perinteinen kokoomuslainen, heikko, ja helposti lahjottavissa viroilla ja kehuilla.

  Muut olivat statisteja.

  Purra antaa mallin meille kaikille siitä riippumatta onko hän millään tavalla poliittisesti oikeassa. Pankaa merkille, kuinka hankalissa tilanteissa niin Marin, Ohisalo kuin Orpokin takeltelivat ja suorastaan änkyttivät, kun Purra piti tiukan ilmeensä ja ei lainkaan horjunut. Huomatkaa myös kuinka hän aina pisti sormensa vastauksessaan juuri siihen paikkaan , joka sattui. Selkeästi vasemmistovihreät ja heikko Orpo pelkäsivät häntä.

  Tällaista naista tarvitaan Sinimustassa Liikkeessä. 

  Sinimusta Liike tulee elämään kaduilla, ja siellä tarvitaan samanlaista tiukkaa asennetta, tietoa ja horjumatonta kipeään paikkaan pistämistä niin että vastustajaan sattuu vielä pitkään jälkeen päinkin.

  Oma ennustukseni vaaleista onkin tämä:

  PS voittaa selkeästi ja saa 48–52 kansanedustajaa.

  Sitten alkaakin tyypillinen, klassistakin klassisempi sionistinen niljakas ”demokratia”teatteri, jossa Brysselin huoranarsisti (kyllä juuri hän, tiedättehän, oli mukana) ei voi millään tulla hallitukseen, kun ”on ne arvot” ja sitten puhkutaan ja ollaan demokraatteja ja onneton orpopoika löytää itsestään demarin ja ohhoijaa samat vanhat huorat jatkavat ja kusevat miljoonan suomalaisen silmille nauraen samalla koko matkan huoran pankkitilille.

  Tätä on sionismi arjessa.

  Nauttikaa!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi