Maria Ohisalo lobbaa vastaanottokeskuksen johtajaa KRP:n johtoon?

Virkaa hakeva Niina Mitikka ei ole taustaltaan poliisi, vaan vastaanottokeskuksen johtaja.

Politiikka

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, sisäministeri Maria Ohisalo ja vastaanottokeskuksen johtaja Niina Mitikka.

Iltalehti uutisoi oudoista sattumista, joiden mukaan on perusteltu syy epäillä Vihreiden Maria Ohisalon pyrkivän saamaan aatetoverinsa KRP:n johtoon. Keskusrikospoliisin päällikön nimittää valtioneuvoston yleisistunto.

Keskusrikospoliisi tutkii vakavaa sekä järjestäytynyttä rikollisuutta, mutta omaa rajalliset resurssit. Onkin riski, että KRP:n painostustoimintaa tullaan jatkossa kohdentamaan ideologisista syistä, mikäli sisäministerin tahto menee läpi.

Virkaa hakevat Helsingin apulaispoliisipäällikkö, oikeustieteen kandidaatti Heikki Kopperoinen, sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö, oikeustieteen tohtori Tero Kurenmaa, KRP:n nykyinen päällikkö, oikeustieteen kandidaatti Robin Lardot, erilaisten virkojen vakihakija Piotr Lehtonen, valtiotieteiden maisteri Antti Luoto – ja SPR:n Porin vastaanottokeskuksen johtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Mitikka.

Monipuoliset vaatimukset

Iltalehden mukaan viran hakuilmoituksen muotoilut on kuin suoraan luotu Mitikalle. ”Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää kykyä toimia tuloksellisesti kehittäjänä, yhteistyön rakentajana ja muutosjohtajana kehittyvässä poliisihallinnon toimintaympäristössä, kykyä toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen perus- ja ihmisoikeusnäkökohdat huomioiden, kokemusta tehtäväalaan liittyvästä kansainvälisestä yhteistyöstä sekä hyviä henkilöstöjohtamistaitoja. Tehtävässä tarvitaan lisäksi vuorovaikutus‑, yhteistyö- ja neuvottelutaitoja, kokemusta laaja-alaisesta sidosryhmäyhteistyöstä sekä hyvää englannin kielen taitoa”, hakemuksessa kerrotaan.

Kriteerit on kuin luotu Mitikkaa varten. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelmsta. Hän on käynyt armeijan ja toiminut rauhanturvaajana Kosovossa (kv. yhteistyö), viettänyt muutaman kuukauden Englannissa parantamassa englannin kielen taitoaan (hyvä englannin kielen taito).

Satakunnan Kansan jutussa (SK 11.3.2020) todetaan, että Mitikan työ vastaanottokeskuksen johtajana on monipuolinen.

”Yhtenä hetkenä hän varmistaa kiinteistön kunnossapitoa, toisena selvittää turvapaikanhakijoiden oikeuksia ja velvollisuuksia maahanmuuttoviraston kanssa (perus- ja ihmisoikeusnäkökohdat). Pian työpöydällä onkin vastaanottokeskuksen taloussuunnittelu. Tärkeä osa työtä on yhteisön työhyvinvoinnista huolehtiminen – joka päivä. Hän näkee henkilöstön hyvinvoinnin kokonaisuutena (hyviä henkilöstöjohtamistaitoja)”, SK kirjoittaa.

Suluissa olevat lisäykset ovat viittauksia hakuilmoituksen kriteereihin.

Maria Ohisalo on ennen ministerin uraansa esittänyt olevansa huolissaan kaverikapitalismista eli korruptiosta, mutta edustamansa puolueen hallitustaipaleen aikana se on ollut jatkuvien kohujen keskellä juurikin ”kaverikapitalismin” eli korruption vuoksi.

Lähde: Iltalehti

Keskusrikospoliisi Kotimaa Maria Ohisalo Niina Mitikka Poliisi Politiikka Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha Porola

  Vastaa

  Matukeskuksen komendantti… se jo kertoo kaiken oleellisen tuosta luuskasta…

 • Los6666

  Vastaa

  korruptoitunu hiivapillu pitäs ampua kuuhun, ennenku kerkee enempää syyllistyä maanpetturuuteen

 • Pauli

  Vastaa

  Suomi on menetty maa. Ei mitään toivoa enää missään. Nauttikaa jäljellä olevista päivistä jos pystytte.

 • Mielisairas

  Vastaa

  No nyt on Hutisalolla katkennut verisuoni päästä. Ikävä kyllä ei sieltä kohtaa joka vaikuttaisi liikkumiseen vaan sieltä joka vaikuttaa ajatteluun ja rationaalisten päätösten tekemiseen.

  Toivottavasti Hutisalo ei enää lisäänny. Suomi ei kestä näitä vastaavia mielisairaita.

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Siksipä näitä kutsutaankin punavihernatseiksi.

 • niskalaukaus

  Vastaa

  sairas lehmä pitää välittömästi lopettaa ettei tauti pääse leviämään

 • Jouni

  Vastaa

  Olin mitikalla töissä, on tosi petollinen akka, niin paljon veti välistä et huhhuh.
  Kirjotin tosta Huhta saarelle, ei vastannut!
  Otin demari poliitilkoon yhteyttä, kuunteli ja totesi, ettei hän uskalla viedä asioita eteenpäin kun pelkää Porin kaupungin johtaa Luulko skaala ja sen kostoa.
  Näin Porissa. Mutta Jouni muistaa Niinasta ja välistä vedoista, yms. paljon juttuja ja jos valitaan, niin otan kyllä haastattelu pyyntöjä vastaan

 • White noise

  Vastaa

  Aika läpinäkyväksi menee jo vihreiden korruptionimitykset, mutta sitähän se politiikka on ja voi vapaasti olla.

 • Alko Holiisi

  Vastaa

  laki poliisin hallinnosta 12 § kertoo että KRP:n päälliköltä vaaditaan perehtyneisyys poliisitoimeen

  miten vihreä aktiivi lienee perehtynyt poliisitoimeen ? katsonut TVstä poliisisarjoja ?

 • Lars

  Vastaa

  Kansanpetturi ja mielisairas psykopaatti Maria Ohisalo on pysäytettävä keinolla millä hyvänsä. Jos sen tekee yksittäinen ihminen, hänet on ehdottomasti julistettava pyhimykseksi.

 • pelle

  Vastaa

  Poliisiylijohtajaksi valittiin jo sovelias hombre, eiköhän nyt kuulu samaan tyyliin ja tasarvoisuuteen valita keskusrikospoliisin päälliköksi sovelias femina.

 • Ilmari

  Vastaa

  Ei ketään vielä ole nimitetty. Voi olla, että Mitikka on vihreä ja ajatteli, että nyt on hyvä tilaisuus kenen tahansa päästä sisäministeriön virkaan.

  Nimitystä valmistellaan virkatyönä ja hakijoista kirjoitetaan vertaileva ansioluettelo. On vaikea kuvitella että kukaan pystyisi virkaa hoitamaan ilman poliisikokemusta.

 • Hyperborean

  Vastaa

  Puhaviherfemakon tajunnan rajat ylittyi kun tajusi että voi soveltaa toisen samanlaisen KRP:n johtoon, jahtaamaan kaikkia q‑natseja. Eikai nyt korruptio näkyis näin selkeesti kaikille.… Eikun nyt ollaan suolessa jo siinä tilanteessa että poliittisten virkojen jako menee ihan heittämällä kaveripiirin kesken (eihän kukaan oo viittiny ees ajatella mitä neuvostoliitossa tapahtui, niin ei tässä rikota mitään lakeja. Korkeintaan vähän venytetään lain käsitteitä.)

 • Hyperborean

  Vastaa

  Kommunismi kaatui neuvostoliitossa, nimellisesti. Sama touhu tosin jatkui jo silloin euroopassa, nykypäivään asti. Suomi näemmä on otettu ddr:n valuvikojen koelaboratorioksi, tämä täyshullu sisäministeri hutisalo ja aivan yhtä sekopää ”pääministeri” jakamassa suomen tuhoamiskäskyjä bolsevismiin alistetulle hallitukselle. Mikä tulevaisuus meitä odottaakaan korjausleireillä. Niin eihän se komnunismin vika ollut että 130 miljoonaa ihmistä kuoli pelkkää kestämättömyyttään nälkään, sairauksiin ja silkkaan murhaamiseen.

 • Hyperborean

  Vastaa

  Lämpimästi suosittelen suojeluskuntien palautusta. Muu sisäinen suojelu suomelta on jo palanut, punaviherhullujen sekopäähallituksen myötä. Suosittelen hutisalon pikaista ohittamista, tai no koko hallitus joutaa samalle ohituskaistalle, kaliiberiin pohjautuvalla rokotteella. Annostus vapaavalintainen mutta pakollinen. suoritetaan saunan takana.

 • Antti

  Vastaa

  Trollit taas kommenttikentässä vauhdissa. Kyllähän demokraattisessa maassa saa ketä tahansa ehdottaa virkaan. Typerää tämmösestä suivaantua.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi