Elokapinan johdolla siteet väkivaltavasemmistoon myös Ruotsissa

Ruotsin Elokapinan johtoon kuuluu Jonathan Pye -niminen väkivaltainen marxisti, joka ylläpitää Antifa.se-verkkosivua ja on saanut neljän vuoden vankeustuomion poliittisista rikoksistaan.

Valeoppositio

Jonathan Pye.

Uutisoimme eilen siitä, että yhä useampi suomalainen on alkanut pitää Elokapina-ryhmää äärivasemmiston bulvaanijärjestönä. Teoriaa tukee muun muassa se, että Suomen Elokapinan taustayhdistyksen puheenjohtaja on Suomen Kommunistisen Puolueen aktiivi ja rikollismellakoihin aiemminkin osallistunut Minna Mentula.

Elokapinan ilmeinen pyrkimys on värvätä mukaan nuoria, jotka potevat valtamedian viime vuosina lietsomaa ”ilmastoahdistusta”. Vaikka järjestön julkisten tempausten keulahahmot ovat usein alaikäisiä suomalaisia vailla aiempaa poliittista taustaa, ovat Elokapinan ohjakset siis vanhan kommunistisen koneiston käsissä.

Kommunisteille Elokapina on tuonut tarvittavan piristysruiskeen toimintaan, sillä Neuvostoliiton poliittisen järjestelmän propagoiminen on ollut äärimmäisen tehoton taktiikka kylmän sodan päättymisen jälkeen. Tämä on totta paitsi Suomessa myös muissa länsimaissa.

Ruotsissa media on kirjoittanut, että paikallisen Elokapinan (Extinction Rebellion) johtoon kuuluu Jonathan Pye ‑niminen väkivaltainen marxisti, joka ylläpitää Antifa.se-verkkosivua ja on saanut neljän vuoden ehdottoman vankeustuomion poliittisista rikoksistaan. Pye on todennut, että ainut syy välttää poliittisten murhien suorittamista juuri tällä hetkellä on se, ettei murhista ole tarpeeksi suurta strategista hyötyä. Avmaskerat-sivun julkaisemissa Facebook-viesteissä Pye pyytää juristeilta apua Elokapinalle, jotta järjestö kykenisi saamaan rikoksistaan mahdollisimman suuren hyödyn suhteessa riskeihin.

Minna Mentula oikealla.

Miksi äärivasemmisto teeskentelee pitävänsä ympäristön puolia?

Viime vuosina vasemmisto on käytännössä lopettanut EU- ja finanssikapitalismikriittisen kampanjoinnin, sillä globaalin rahanvallan vastustamista pidetään ”nationalistisena” ja jopa ”antisemitistisenä” teemana. Samalla kun kansallismieliset ovat onnistuneet monopolisoimaan muutamia vasemmiston vanhoja teemoja, vasemmisto on pyrkinyt monopolisoimaan ympäristöaatteen.

Ympäristöteemalla ratsastaminen on kuitenkin tuottanut vasemmistolle ideologisia ongelmia. Luonnon kannalta tuhoisimpia kehityskulkuja ovat ylikansoitus, elintasopakolaisuus ja talouden globalisaatio. Tehokkain tapa suojella luontoa olisikin se, että länsimaat sulkisivat rajansa elintasoshoppailijoilta, kotiuttaisivat tuotannon ulkomailta sekä lopettaisivat kehitysmaiden tekohengityksen.

Koska tehokkaimmat luonnonsuojelutaktiikat ovat äärimmäisen nationalistista politiikkaa, pyrkii vasemmisto kiinnittämään suuren yleisön huomion käytännössä pelkästään ilmastonmuutokseen. EU-byrokraattien ja suuryritysten johtajien tavoin vasemmisto väittää, että ilmastonmuutos on ”globaali haaste, joka ratkaistaan ainoastaan globaalilla yhteistyöllä”.

Toisin sanoen vasemmisto valehtelee kannattajilleen, että globalisaation synnyttämät ongelmat oikaistaan lisäämällä globalisaatiota entisestään. Koska väitteessä ei ole logiikkaa edes nimeksi, tulee äärivasemmiston ”kapina” ympäristön puolesta jäämään vallanpitäjien eli globaalin finanssieliitin kannalta vaarattomaksi puuhasteluksi.

Lähteet: Breitbart, Avmaskerat

Äärivasemmisto Elokapina Extinction Rebellion Ilmastoahdistus Ilmastonmuutos Jonathan Pye Kommunismi Kotimaa Maahanmuutto Marxismi Minna Mentula Pohjoismaat Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Ruotsi Suomen kommunistinen puolue Talous Valeoppositio Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • White noise

  Vastaa

  Samanlaiset kusiset kommarit ja antifat on välillä huutamassa natseja vittuun, välillä marssimassa pridessä ja välillä ilmastohörhöilemässä. Niiden elämäntehtävä on zombeilla ja mölytä kaduilla ja kerätä säälipisteitä. Myöhemmin ne sitten virkaämmäityy osaksi valtion poliittista koneistoa tai kuolee huumeiden yliannostukseen.

 • Kulttuurimarxisti

  Vastaa

  Mentula ei ole koskaan ollut Skp:n jäsen eikä näin sen ”aktiivi” vaikka ehdolla onkin puolueen listoilla ollut, hän on ollut sitoutumattomana ehdokkaana kuten esim. tästäkin näkee https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/tampere/ehdokkaat/24435

  • Numento

   Vastaa

   Aktiivinen järjestäjä rauhanomaisessa kiakkoviaraat miekkarissa jossa hakattiin poliisin hevosia ja tuhottiin omaisuutta kymmenien tuhansien eurojen edestä ja hang around SKP. Juu, ehkä ei SKP aktiivi mutta mikä sitten ? Punikki on punikki eikä muuksi muutu.

   • Kulttuurimarxisti

    Vastaa

    Joo, ei asialla sinänsä väliä ole mutta jos ollaan tarkkoja niin ei ole Skp:n aktiivi, pikemmin Skp:stä vasemmalle.

  • Puolueeton

   Vastaa

   Hyvä että korjasit väärän tiedon. Mentula on kuitenkin vihervasemmistolainen oikeastaan äärilaidalta.

 • Juha6

  Vastaa

  Miksei noi kommunistit marssi punaliput liehuen ja pidä palopuheita torilla riistokapitalisteista ja työläisten sorrosta.. niin kuin viime vuosisadalla..
  Nyt tyypillinen punikki on punayliopistossa opiskeleva humanistityttö änen tai runopoika, joka on täysin vieraantunut oikeasta työnteosta.. siksi kommunisti ei enää puhu duunareista.. niitä ei kiinnosta työtä tekevä väestö ja niiden hyvinvointi pätkääkään.. ei pädkääkään..

  • Vasemmistolaiset = ei ihmisiä

   Vastaa

   Nykypunikithan ihan avoimesti pilkkaavat suomalaisten työläisten puutteellista koulutustasoa sekä huonoa kielioppia ”isäm maa” kommenteillaan.

   Pelkän ammattikoulun käynyt suomalainen työläinen on nykyvasemmiston silmissä kouluja käymätön juntti ja vähemmistöjen sortaja josta pitäisi päästä eroon, mieluiten väkivallan avulla.

 • Säpinää!

  Vastaa

  Saapa nähdä miten keloapinoiden mielenosoitus otetaan Oulussa vastaan. Saattaapi olla parikin kaupunginvaltuutettua mukana, muutaman tunnin päästä nähdään.

  • IKirouta

   Vastaa

   Hyvin se otettin Oulussa vastaan, Juuri ketään sivullista se ei kiinostanut.
   Ainoastaan Tiina Wiik teki hyvän haastatelun striimin lopussa.
   https://dlive.tv/VPFM
   Jakakaa linkkiä!

  • Säpinää - not!

   Vastaa

   Ei tosiaan kiinnostanut oikeastaan ketään.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi