Pohjoismaat sopivat yhteistyöstä karkotuslennoista

Sopimus syntyi kahden päivän kokouksen jälkeen Pohjoismaiden kesken, ja siinä sovittiin kolmesta toimenpiteestä, jotka on suunniteltu helpottamaan onnistuneempia karkotuksia.

Pohjoismaat

plane, aircraft, take-off

Tanska, Ruotsi, Suomi, Norja ja Islanti ovat kaikki sopineet yhteistyöstä laittomien maahanmuuttajien karkottamisessa yhdistämällä karkotettavansa yhteisille lennoille takaisin kotimaihinsa yhteistyössä Euroopan unionin rajaviranomaisten kanssa.

Tanskan maahanmuuttoministeri Kaare Dybvad Bek kommentoi uutta sopimusta sanomalla, että ”on ratkaisevan tärkeää, että laittomasti oleskelevat ulkomaalaiset palaavat kotimaahansa”.

”Meidän on vältettävä, että he matkustavat läpi maiden ja välttävät viranomaisten valvonnan. Siksi hyvän kokouksen jälkeen Kööpenhaminassa päätimme vahvistaa yhteistyötämme”, hän lisäsi.

Ensimmäinen toimenpide on tukea laittomien maahanmuuttajien uudelleensijoittumista takaisin kotimaidensa yhteiskuntaan ja vahvistaa yhteistyötä näiden kotimaiden kanssa. Toisena toimenpiteenä on järjestää yhteiset lennot Frontexin kanssa. Vaikka Norja ja Islanti eivät ole Euroopan unionin jäsenvaltioita, ne kuuluvat Schengen-alueeseen.

Pohjoismaiden ministereiden kolmantena toimenpiteenä oli myös tehdä enemmän vapaaehtoisten palautusohjelmien tarjoamiseksi maahanmuuttajille yhdessä uudelleensijoitusavun kanssa.

Tammikuussa 2021 Tanskan pääministeri Mette Frederiksen asetti tavoitteeksi nolla uutta turvapaikanhakijaa perustellen, että liian monet maahan saapuvat maahanmuuttajat voisivat vaikuttaa sosiaaliseen yhtenäisyyteen.

”Emme voi luvata nollaa turvapaikanhakijaa, mutta voimme esittää vision, jonka esitimme myös ennen vaaleja, nimittäin että haluamme uuden turvapaikkajärjestelmän, ja teemme sen, mitä voimme sen käyttöönottoon”, hän kertoi Tanskan parlamentille, Folketingille.

”Yksi viidestä ei-länsimaisesta taustasta olevasta vuonna 1997 syntyneestä nuoresta miehestä oli rikkonut lakia ennen 21 vuoden ikää. Yksi viidestä”, Frederiksen huomautti, viitaten maahanmuuttajien korkeisiin rikostilastoihin Tanskassa.

”Tämä ei ole uutta, ja sehän se ongelma onkin: se on jatkunut liian monta vuotta. Tyttöjä kutsutaan halventavilla nimillä, koska he ovat tanskalaisia. Nakkikioskiin Brønshøjissa iskettiin ilotulitteilla, koska se myy sianlihaa”, hän sanoi.

Ruotsi on historiallisesti ollut vastakkaisella puolella laittomien maahanmuuttajien suhteen ja on kamppaillut karkotusten kanssa viime vuosina monien eri tekijöiden vuoksi, mutta pääministeri Ulf Kristerssonin johtama keskusta-oikeistolainen hallitus on luvannut lisätä karkotuksia, erityisesti rikollisten maahanmuuttajien osalta.

Kahden ruotsalaisen kansalaisen viime kuussa Brysselissä tapahtuneen islamilaisen terrori-iskun jälkeen pääministeri Kristersson vaati Euroopan unionia lisäämään turvallisuutta ulkorajoillaan ja tekemään enemmän vaarallisten yksilöiden karkottamiseksi.

Ruotsi on myös nähnyt tänä vuonna lisääntyvää jengiväkivaltaa, joka on suurelta osin yhteydessä maahanmuuttajajengeihin. Erään jengin, jota kutsutaan nimellä ”kurdilainen kettu”, johtaja piileskelee tällä hetkellä Turkissa, missä hallitus on kieltäytynyt luovuttamasta häntä Ruotsin pyynnöstä.

Vuonna 2020 julkaistun raportin mukaan suurin osa väkivaltaisten jengien johtajista Tukholman pääkaupungissa oli syntynyt ulkomailla, kun taas loput johtajista olivat Ruotsissa syntyneitä, mutta he olivat maahanmuuttajataustaisia.

Viime vuonna kansallinen poliisipäällikkö Anders Thornberg myönsi yhteyden jengirikollisuuden ja massamaahanmuuton välillä sanoen, että ampumis- ja pommi-ongelma perustui ”useisiin eri tekijöihin. Huumeiden kysynnän voimakkaaseen kasvuun, teknologian kehityksen ja digitalisaation nopeutumiseen, lisääntyneeseen maahanmuuttoon ja integraation puutteeseen”.

Lähde: European Conservative

Karkottaminen Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Pohjoismaat Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Ihan mukava uutinen, mutta kauankohan tämä järjestelmä toimii. Jos me saadaan neljän vuoden kuluttua taas joku vasemmistolainen k‑liisahallitus johtamaan tai ”johtamaan” tätä maata, niin mamulennätys lähtee täällä Suomessa taas toimimaan väärään suuntaan!

 • Salomon

  Vastaa

  Nooh saadaan finnairille lisää reittilentoja.. ehehe.. ei vittu, tää on niin hauskaa katsoa tätä bisnestä vierestä, ihan japaniksi naurattaa!

 • Pete666

  Vastaa

  Suomalaisten pitäisi alkaa puolustamaan Suomea ja Suomalaisia, ei nillittää jutkubookissa ym. somepaskoissa, että neekerit sitä ja hiekkaneekerit tota vaan pesäpallomailat käteen ja katujengiläisiä hakkaan isolla porukalla!!!!!!
  Kun noita vitun loisia alettas vainoon joka päivä niin ne tajuaisi vihdoin viimein lähtee takasi lähtömaihinsa paskaa syömään!!!

 • Gustav

  Vastaa

  En usko asiaan. Tietenkin sitten kunnes ensimmäinen lento on toteuttettu, ja jonkin sortin luotettava taho asian todistaa. Muun euroopan olisi pitänyt seurata Unkarin rajatoimintaa sekä politiikkaa. Uskokaa pois näistä tulee ikuinen ”riesa” koko euroopalle.!

 • Nimetön

  Vastaa

  Nämä ongelmat pitää estää ennalta eli ei pidä laskea mamuja maahan. Eurooppa on eurooppalaisten kansojen koti ja jokaisessa kodissa isäntäväki päättää kuka tulee kylään, koska tulee, kuinka pitkäksi aikaa ja ennen kaikkea koska vieraat lähtee. Ja ovi pidetään lukossa.

 • Ilmari

  Vastaa

  Ei pitäisi olla vaikeaa karkottaa niitä, jotka oleskelevat maassa laittomasti. Muiden kohdalla taitaa olla jo vähän myöhäistä. 

  Katujengiläiset ja muut rikolliset saattavat olla jo Suomen kansalaisia tai tänne oleskeluluvan saaneita. Kansalaisia ei voi karkottaa ja toisen ryhmän jokaisen jäsenen kohdalta tehdään erikseen päätös karkottamisesta.

 • Plääh

  Vastaa

  Heti alkoi tapahtua, kun alettiin huolestua tulijoiden antisemitismistä. Nämä lennot on varattu vain antisemiiteille. Arvaamme kyllä, mistä käsky on tullut poliitikoille tehdä tämä

 • Jarmo

  Vastaa

  Ei ole mitään ”laittomia maahanmuuttajia”. Kuka tahansa voi tulla ja tuleekin tänne jatkossakin. Mitään papereita ei kysytä ja aina voi sanoa ”asylum”, jolloin tulija on pakko ottaa maahan. Hän voi sanoa kuuluvansa vainottuun ryhmään, jolloin häntä ei palauteta kotiinsa. Hänen ei tarvitse edes kertoa, missä hänen kotinsa on. Jos maassaololupaa ei ole, voi hän silti oleskella Suomessa. Ei täällä ketään heitteille jätetä. Nyt ehkä ”oikeistohallitus” kiristää ehtoja ja lakeja, mutta neljän kolmen vuoden päästä on jo uusi hallitus ja silloin höllennetään. 2031 sitten taas kiristetään ja neljän vuoden päästä siitä höllennetään. Tämä leikki ei lopu koskaan.

 • Late

  Vastaa

  mä en millään voi ymmärtää tota vitunaikaista selittelyä mitä tässäkin tapauksessa Anders Thonberg harjoittaa. tollaset selitykset on aivan turhia kun noi ali ihmis rodut on geneettiseltä lähtökohdaltaan niin pitkin vittua ja kulttuuri täyttä paskaa ja päälle vielä islam. noissa ei ole mitään hyvää. noi ei koskaan ikinä missää saa aikaiseksi mitään muuta kuin kärsimystä, tuhoa, sotaa ja sekasortoa. ne muuttaa kullan paskaksi siellä mihin ikinä menevätkin. rikollisuus, rappio ja moraalittomuus on niillä geeneissä eikä sitä mikään muuta

 • neehi

  Vastaa

  Koko turvapaikkajärjestelmä tulisi uudistaa koskemaan vain naapurimaiden asukkaita.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  plane, aircraft, take-off