Puolustusvoimat hankkii 91 kappaletta panssaroitua miehistönkuljetusvaunua

Ajoneuvojen toimitukset alkavat vuoden 2023 aikana. Suomen osalta hankkeella kehitetään Maavoimien joukkojen pyöräliikkuvuutta aina 2060-luvulle asti.

Kotimaa

Puolustusvoimat jatkaa aktiivista kaluston uusimista ja vahvistamista. Tällä kertaa hankintalistalle on laitettu 91 kappaletta panssaroituja 6x6-miehistönkuljetusajoneuvoa. Ajoneuvo tunnetaan paremmin nimellä Pasi.

Maavoimille hankitaan 91 kpl panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja varusteineen. Hankintaan kuuluu ajoneuvojen lisäksi muun muassa varaosia ja työkaluja sekä käyttö- ja huoltokoulutusta. Hankintaan sisältyy lisähankintavaraus, jonka lunastamalla on mahdollisuus hankkia enintään 70 ajoneuvoa lisää.

”Tällä hankinnalla kehitetään Maavoimien liikkuvuutta kotimaisilla miehistönkuljetusajoneuvoilla. Ne soveltuvat erinomaisesti Suomen oloihin ja ovat erittäin kustannustehokkaita koko niiden elinjakson ajan”, toteaa puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo lisähankintavaraus mukaan lukien on lähes 208 miljoonaa euroa. Hankinnan työllistävä vaikutus kotimaassa on 180 henkilötyövuotta.

Lähde: Puolustusministeriö

Kotimaa Maanpuolustus Puolustusvoimat Talous

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pippelin jatkeita

  Vastaa

  Ihanan kalliita niinkuin armeijan leikkikalut aina. Noin 2.3 miljoonaa/kpl. Hardox ei maksa kunnolla edes kymppitonnia, siihen moottori, renkaat ja akselit päälle. Ja vähän lasia ja sähköä sekä hitsaustyötä. Kolmen eri taajuusalueen radiot ja joissain vähän tutkaa. GPS löytyy jokaisen puhelimesta. 

  Veikkaan että maksimissaan 150 000e/kpl on tuotantokustannukset rakennusten investointeineen. Siihen sitten voitto sekä armeija-lisä ja johtajien palkat sekä palkkiot niin johan alkaa kappalehinta nousemaan.

  Ainoita eroja pikkupoikien ja aikuisten miesten lelujen välillä on hinta.

  • Ilmari

   Vastaa

   On se hyvä että sinä olet asiantuntija. Kerro PV:lle niin ehkä vielä peruvat tilauksen.

   • Pippelin jatkeita

    Vastaa

    Edellisellä kerralla taisi se Wiitakorpi lähteä istumaan kiinteää.

    Lahjonta on armeijoiden perusperiaatteita.

 • otto suni

  Vastaa

  Ainoa hyvä asia on tilauksen työllistävä vaikutus Suomessa, mutta kuka todella uskoo valtiona Suomen olevan olemassa 2060 kun hallituksemme on jo kymmenien vuosien ajan hyväksynyt lähes rajoittamattoman maahan muuton.

  Väestön vaihto on tosiasia ja siksi herää vakava kysymys, kuka käyttää näitä panssaroituja ajoneuvoja tulevaisuudessa kun Suomessa yleisin kutsu rukouksiin tulee kuulumaan minareeteista kirkkojen jouduttua tuhopolttojen vuoksi suljetuiksi.

 • Lapuan Aurinkokuningas

  Vastaa

  Noilla on hyvä NATO crack neekereitten ajella Blackrockin sodassa.

 • pää määrää

  Vastaa

  Pakkohan näitä on hankkia, kun pyöräily ja hiihto eivät enää onnistu suurimmalta osalta sotilasasusteet ja aseetkin ovat tulleet raskaammiksi. Sotaan on kuitenkin varustauduttava nykytilanteessa, jossa naapuria ärsytetään tahallaan muiden innostamana.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  2060? 😀

 • Snif

  Vastaa

  Aika normaalia on maiden päivittää armeiakalustoa, vai pitäisikö suomenkin olla kuten ryssien jotka ajelee sodissa 80 vuotta vanhoilla tankkiromuilla?

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Onko tämä jokin ”ilonaihe”, että sionistikontrollille alistettu Suomen armeija hankkii verovaroin sitä ja tätä?

 • Saari

  Vastaa

  Hienoa! Näillä voi sitten turvata kadut natseilta, jotta saavat mustat katupojat keppostella rauhassa. Rasismi ja suomalainen terrorismi ovat suurimmat meitä kohtaavat uhat.

 • Kuolema NATOLLE

  Vastaa

  Jee, Nato Suomi ostaa juutalaisilta aseita ikuiseksi velaksi

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Veikkaan että maksimissaan 150 000e/kpl on tuotantokustannukset rakennusten investointeineen. ”

  Kiitos kirjoituksesta. Näistä vaunuista tarvittaisiin myös siviiliversioita. Silloin 150.000 olisikin kohtuullinen hinta. 

  Kun Suomi monikultturistuu, niin siviilipanssareille tulee kysyntää. Maastokelpoisuus ja kyky vesistöjen ylitykseen ovat plussaa. Panssaroinniksi riittänee kyky kestää käsiaseiden tulitusta. Luultavasti Suomeen tulee monikulttuuristumisen myötä myös tienvarsipommit, mutta kevyellä luotisuojalla mentäneen 15 seuraavaa vuotta.

  Ne, joilta suojaudutaan, lisäävät kyvykkyyttään aikaa myöten. Jos heillä ei jo ole käytännössä hankittua kokemusta, he saanevat konsultaatioapua lähtömaistaan kollegoiltaan. Sama kieli.

 • Musta ase

  Vastaa

  Ei taida kyetä nykynuoriso mäkkäreistä ja heseistä tulleina edes kyetä paikkaamaan rengasta jo tarve,tilataan pojille Pasit niin pääsevät kyydeillä. Torkkupeitot ja turvaistuin niin äidit ovat tyytyväisiä. Pojat kyyditään nopeasti mielenosoituksia kyttäilemään täydessä sotisovassa ja suojaamaan kaduilla istujia.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi