Puolustusvoimien lisähankinnat ja aseistaminen jatkuu: 25 panssaroitua ajoneuvoa Sisulta

Viime aikoina PV on hankkinut runsaasti lisää varusteita sekä aseita käyttöönsä sekä varastoihin.

Kotimaa

Puolustusvoimien (PV) ennennäkemättömän suuri hankintaruuhka jatkuu. Viimeisin tilaus maanpuolustuksen käyttöön on 25 kappaletta panssaroituja ajoneuvoja Sisulta. Hankittavat ajoneuvot tulevat käyttöön Maavoimien joukoille.

”Kyseiset ajoneuvot ovat pärjänneet erittäin hyvin testeissä. Ne ovat monikäyttöisiä ja hyvin suojattuja. Niitä on helppo käyttää ja ohjata niin kaupunki- kuin maasto-olosuhteissa. Ja tietysti tämä on siltäkin kannalta iso juttu, että ajoneuvot hankitaan kotimaiselta puolustusteollisuudelta”, kertoo Eversti Juhana Skyttä Maavoimien esikunnasta.

Viime aikoina PV on hankkinut runsaasti lisää varusteita sekä aseita käyttöönsä sekä varastoihin. Ukrainan sodan myötä sille myönnettiin 2,2 miljardin lisärahoitus, mistä on käytetty vasta pieni osa. Lisää siis jo kerrottujen lisäksi lienee luvassa.

Viime viikkojen ilmoituksissa ulkomaan ostoksista on ollut muun muassa pitkän kantaman raketteja Israelista, ilmataistelu­ohjuksia ja liitopommeja Yhdysvalloista, 38 K9-panssari­haupitseja Etelä-Koreasta, panssarin­torjunta­ohjuksia Israelista ja ilmatorjunta­ohjuksia Ruotsista.

Kotimaasta PV on kertonut hankkivansa taistelukenttien kulutustavaraa, kuten kertasinkoja ja 155 millimetrin pitkän kantaman laukauksia.

Lähde: HS

Kotimaa Maanpuolustus Puolustusvoimat Yhteiskunta

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Aikaisemmin ei rahaa riittänyt muuhun kuin aivan välttämättömään, mutta osana USA:n sotakonetta rahaa kyllä löytyy ottamalla lainaa sionistien johtamilta pankeilta! Tyhmä suomalainen ei ymmärrä, että velkaantumisen vakuutena ovat kaikki Suomen eläkevarat!

  Viimeiseen suomalaiseen taistelee ”ameriikan sotilas” ja sionistit nauraa!

  • Snif

   Vastaa

   Eli heilutellaan kukkapuskaa kun ryssät tulee suomeen hyökkäämään?
   Ryssät on jo lennelleet hävittäjillä itämerellä käytännössä suomen puolella kymmenillä sotatahävittäjillä samoin kun ryssä on alkaneet rahtaamaan sotatarvikkeita venäjän rajalle metrin suomen rajasta.

   • Suomen soturi

    Vastaa

    Varmaan kai, kun Suomikin vähän väliä tehnyt samaa siihenkin suuntaan ja poliitikkommekin puhunut vaikka mitä paskaa varsinkin nyt tän sodan aikana

   • Jns. Man

    Vastaa

    Tuskin ne ryssät olisi tulossa puolueettomaan Suomeen hyökkäämään. Olisi ollut Venäjänkin edun mukaista että Naton ja Venäjän välissä olisi neutraalien maiden puskuri. Tätä ei Nato/USA/siionistit/deep state halunneet, vaan haluavat tuhota ja alistaa kaikki itsenäiset valtiot, mukaan lukien Suomi ja Venäjä.
    Kummallista että jotkut eivät huomaa että USA on käytännössä miehittänyt Suomen. Voisiko täällä joku saada maanpetossyytteen vakoilusta USAn hyväksi? Ei voisi! Olemme tilanteessa jossa Suomen itsenäisyyden vaatiminen on ’putinismia’!

   • GLGL

    Vastaa

    ”Eli heilutellaan kukkapuskaa kun ryssät tulee suomeen hyökkäämään?”

    Sitähän jo kokeiltiin 2015. Suomeen tuli 30000 sotilasta ruotsin kautta. Olitko mukana heiluttamassa kukkapuskaa, kun tunnut olevan täysillä mukana yle:n ja muun pa#kamedian vyörytyksessä? Laita TV kiinni ja ajattele omilla aivoillasi.

 • Maailman menoa

  Vastaa

  Toivottavasti noita ei sitten lahjoiteta Ukrainalle. Ne Pasitkin olivat todellinen aivopieru. Maassa on öljyä ja kaasua sekä arvokkaita malmeja vaikka lampaat söisivät. Mutta ulkomailta pitää ilmaiseksi kinuta niin varusteet kuin miehet. Ja korrution mädättämä hallitus tuuppaa vielä kansan muiden elätettäväksi. Härskejä nuo kasaarit.

  • Observer

   Vastaa

   Menes kaivamaan niitä malmeja ja mineraaleja sun muita öljyjä(?) kun ryssä ampuu ohjuksiaan niskaan. Kun siviilikohteet näyttäisivät olevan tsar putainin intohimona, miten luulet että homma toimisi?

   • Että näin

    Vastaa

    Tässä olisi ollut aikaa louhia materiaaleja, mutta kun ei vain kykene fyysiseen työhön. Kaasua myytiin venäjälle puoli ilmaiseksi ja venäjä möi sen takaisin moninkertaisella voitolla, talousneroja maa pullollaan.
    Harkovan terästehtaat ovat seisseet kylmillään vuosikymmenet, koska ne myytiin itsenäistymisen huumassa venäläisille oligarkeille (jotka olivat kyllä ennestään suurimpia omistajia ja Ukrainan kansalaisia) jotka laittoivat laput luukuille ja lähtivät maasta.
    Zelenskin ja muiden kasaarien syviin taskuihin on valunut miljardeja euroja tukirahoitusta euroopasta, tavallinen kasalainen Kiovan, Lvivin yms. suurkaupungin laitamilla ja ulkopuolella saavat nuolla näppejään ja tulla toimeen parhaimmalla näkemällänsä tavalla jos on varaa.

    Että ei se kurjuus ole alkanut venäjän toimesta, kyllä sitä on pohjustettu vanhalla korruptoituneella tavalla siinä maassa ja on ollut aina arkipäivää.
    Tämän vuoksi monikaan ei ole halukas lähtemään takaisin, ennen kuin konkreettisia muutoksia tapahtuu maan johtamisessa ja oloissa joista ei juuri muisteta länsimedioissa puhua.

    • Observer

     Vastaa

     Onneksi venäjällä ei ole sen enempää köyhyttä, kurjuutta kuin korruptiotakaan. Mutta maan johdossa onkin oikea rauhanlähettiläs messias, filatrooppi ja vapahtaja. Stalinin vertainen sankari, joka ei ikinä hyökkäisi mihinkään.

 • Sustaipale

  Vastaa

  Aika typerää sijottaa nyt hirvee määrä rahaa uusiin aseisiin kun sota venäjän kanssa ei varmaan ole ollu näin epätodennäköstä ainakaan 70 vuoteen. Ei kai ne alota uutta sotaa kun vanha on vasta menossa ja venäjän armeija ei ole ollu näin heikoilla varmaan sitte 30-luvun.

  • Petteri

   Vastaa

   Uskot siis näihin ”uutisiin”, joiden mukaan Venäjä on menettänyt 94 000 miestä 10 kuukauden aikana? USA menetti vähemmän miehiä Vietnamissa ja Koreassa 23 vuoden aikana. Muista myös, että on Putin on hullu, dementikko, sillä on syöpä ja AIDS.

   • Sustaipale

    Vastaa

    Kyllä enimmäkseen, otat keskiarvon venäjän ja ukrainan väitteiden väliltä niin venäjä on menetty ison osuuden ammattiarmeijastaan ja useamman kymmenyksen koptereista, panssarivaunuista ja muusta tärkeestä kalustosta. Jos siellä ei olis pulaa väestä ei olis liikekannallepanoa ja jos ei olis pulaa kalustosta niin eivät joutuis modernisoimaan ja käyttämään T‑62:kosia. Vertaappa paljonko etelä-korea ja etelä-vietnam menetti miehiä tona aikana ja muista että venäjä ei voi käydä tätä sotaa proxy joukoilla.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Kaikki Suomalaisilta teollisuuslaitoksilta tilatut sota ja puolustustarvikkeet ovat iloinen asia.
  Sellaiset tilaukset ovat eheää TEOLLISUUSPOLITIIKKAA, jota minä kannatan!.

 • Antisionisti

  Vastaa

  Tässä valmistaudutaan hyökkäykseen Venäjän arktiselle alueelle jotta sen maailman suurimmat öljy ja kaasuvarat saadaan varastettua jenkkijutkujen omaisuudeksi. Naton operaatio atlanttinen ratkaisu luotiin sitä varten. Samasta syystä Stubb puski läpi naton isäntämaasopimuksen ja nyt ollaan menossa täysjäseniksi. Ryssävihan lietsonta ajaa samaa tavoitetta jotta suomalaiset hyväksyvät tulevan sodan ja eivät syytä niitä joiden syy se on eli jutkuja vaan venäläisiä. Miten niin moni voi olla niin typerä ettei näe totuutta vaikka se paistaa suoraan silmiin? Jutkut pistävät täälläkin valkoiset tappelemaan keskenään oman maailmanvaltansa eteen.

 • GLGL

  Vastaa

  Joulukuun puoleen väliin mennessä Ukrainalta on laitettu päreiksi 7 087 panssarivaunua ja muuta panssaroitua taisteluajoneuvoa. Siitä voi estimoida, että nuo 25 Sisua säilyy vastaavanlaisessa konfliktissa ehjänä noin päivän verran. Loppumatka Uralille pitää sitten taivaltaa kävellen.

 • Helena

  Vastaa

  En ymmärrä miten usan(aipac, israel)maailmanherruuden puolesta taisteleminen ukrainassa on isänmaallista, taitaa olla pöllöt tapulista lähteneet kesänviettoon Canarialle.
  Tilannehan on sama että kiina ja venäjä rakentaisivat massivisen sotikastukikohdan kuubaan, eikä usa siihen reagoisi vai miten se nyt menikään.
  Euroopan hallitukset ja suurilta osin aivopestyt kansalaiset käyttäytyvät kuin 4 vuotiaat huonosti kasvatetut kakarat, ”ei mua saa rangaista koska vain mulla/meillä on oikeus tappaa, mälsää koska eihän meillä ole vastuuta mistään”…no pian tulee turpaan niin, että taivaskin itkee verta.

  • Plääh

   Vastaa

   Kun venäläiset eivöt saa vallatuksi edes Ukrainaa ja Suomi jää haaveeksi, niin sitten vallataan SUomesta keskustelupalstat

   • Bill The Butcher

    Vastaa

    Tämä. Sinällään hyvä homma että ryssä on käyttänyt paukkunsa pois Ukrainaan ja menettänyt hampaansa uhitella yhtään kenellekään, voi Suomen kansallismieliset käyttää taas tarmoaan nato/eu yms. Mädätyksen vastustamiseen ja korjaamaan sitä vahinkoa mitä Putin naton parhaana myyntimiehenä on tehnyt.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi