Puolustusvoimat hankkii lisää kevyitä kertasinkoja

Ase soveltuu erityisen hyvin Suomen puolustusolosuhteisiin sekä sotilasstrategiaan, jossa väijytykset näyttelevät merkittävää roolia.

Kotimaa

päivitetty

Puolustusvoimat hankkii lisää kevyitä kertasinkoja varastoon. Hankinnan arvonlisäveroton hinta on 58 miljoonaa euroa.

Kevyt kertasinko (66 KES 12) on taistelijan perusase, joka toimii hyvin erityisesti kevyitä panssariajoneuvoja vastaan. Ase soveltuu erityisen hyvin Suomen puolustusolosuhteisiin sekä sotilasstrategiaan, jossa väijytykset näyttelevät merkittävää roolia.

”Kevyt kertasinko on jokaisen taistelijan perusase, jonka suorituskyky on erinomainen kevyesti panssaroituja maaleja vastaan. Ase on helppokäyttöinen, varmatoiminen ja Suomen olosuhteisiin hyvin soveltuva. Se on myös yhteensopiva taistelijan varustuksen ja uusien pimeätoimintavälineiden kanssa. Tämä on merkittävä panssarintorjuntakykyä täydentävä lisähankinta”, kertoo jalkaväen tarkastaja eversti Juhana Skyttä Maavoimien esikunnasta.

Hankinnan työllistävä vaikutus Suomessa on 10 henkilötyövuotta Nammo Lapuan Vihtavuoren tehtaalla.

Toimitukset alkavat vuonna 2023.

Lähde: Puolustusministeriö

66 KES 12 Armeija Aseet Kotimaa Maanpuolustus Maavoimat Puolustusvoimat

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Mukavaa että joskus tulee hyviäkin uutisia tästä maasta. On muuten jokaiselle itsenäiselle kansallisvaltiolle kunnia-asia huolehtia siitä että oman maan aseteollisuudella menee hyvin!

 • Puolueeton

  Vastaa

  Jännä juttu
  Suomi hakeen Nato jäsenyyttä saadakseen lisäturvaa. Mutta hakemuksen jättäminen johtaakin asevarustelun lisäämisen tarpellisuuteen.
  Joku toimittaja voisi kysyä asiasta Ylen A- ohjelmassa asiantuntijoilta, miten turvallisuun on parantunut ja mihin ollaan menossa. Itse oikeun pysy kärryillä tässä monttusessa kyydissä.

  • Skeneraani

   Vastaa

   Eiköhän kyse ole siitä, että puolustusvoimien lobbarit saavat viimein helposti budjettivaateitaan läpi virkamieskoneistossa, kun Venäjän tuoreet sotatoimet muistuttavat myös suomalaisia poliitikkoja varautumisen tärkeydestä.

 • jupi

  Vastaa

  pitää hankkia uudet kuin vanhat meni Ukrainaan

 • Antisionisti

  Vastaa

  Ensin kessejä lähetetään Ukrainaan ja sitten niitä pitääkin valmistaa lisää. Taasko lähetetään Ukrainaan?

 • Helpotti

  Vastaa

  Eikö suomen pitäisi valmistautua eikä jakaa aseita joihin varsinkin vanhemmat reserviläiset ovat saaneet koulutuksen? Mitä teemme reserviläisillä joiden aseistus jaetaan muualle ja tositilanteen tullessa joudutaan kouluttamaan uudelleen. Täällä on nuoria miehiä jotka ovat saaneet koulutuksen näihin uudempiin mutta on aivan sama kuinka osaamme maastoa käyttää jos aseistus on sellaista joiden käyttöön ei tinderin näppäily anna viiksiressuille hyvää mieltä. Voihan viturallaa sentään. Vieläkö näemme ajan jossa mahakas reserviläinen seisoo ryhdikkäänä tasoristeyksessä konepistoolia roikottaen tärkeän näköisenä perkeleen ”piis-merkki” rinnuksissaan ja kuinka moni kansanedustajamme astuu riviin eikä rivin taakse ryssäntyyliin.

 • Miika Paananen

  Vastaa

  erinomaista että on aseita ja että harjoitellaan. 

  nyt vain kaikki MPK kursseille!

 • Sinkolaulaja

  Vastaa

  Sinko/talous pitää ainakin olla jos isonaapuri tulee illistelemään nurkille

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi