Ahvenanmaa on saamassa oman reserviläisyhdistyksen

Tapahtuma on historiallinen, sillä Ahvenanmaa on demilitarisoitu alue.

Kotimaa

Target with numbers for shooting at a shooting range. A round target with a marked bull's-eye for shooting practice on the shooting range. Target with bullet holes

Ukrainan sota on nostanut kiinnostusta reserviläistoimintaa kohtaan ja uusia reserviläisyhdistyksiä syntyy pitkin Suomea. Yksi uusista yhdistyksistä syntyy Ahvenanmaalle. Yhdistyksen nimeksi tulee Ålands Reservister rf.

Yhdistys on tehnyt Varsinais-Suomen reserviläispiirille jäsenhakemuksen, jota käsitellään piirihallituksen seuraavassa kokouksessa syyskuussa.

”Voisin sanoa, että kuukauden kahden sisällä varmasti tämä Ahvenanmaan yhdistys on osa Varsinais-Suomen reserviläispiiriä”, piirin toiminnanjohtaja Joni Lindeman toteaa.

”Ensin tässä oli ainoastaan kyse siitä, että meitä oli ehkä 10–15 miestä, jotka halusivat ampua sovellettua reserviläisammuntaa (SRA), ja silloin tarvitaan tällainen reserviläisyhdistys, että päästään siihen toimintaan mukaan. Nyt kun Ukrainan sota alkoi, niin muitakin ihmisiä tällä saarella alkoi pohtia, miten he voisivat varautua, jos jotain tapahtuisi täälläkin. Kyllä kiinnostus on aika valtavaa minun mielestäni. Luulen, että saamme pari sataa jäsentä mukaan heti ensimmäisen vuoden aikana”, yhdistyksen toiminnanjohtaja kertoo medialle.

Yhdistyksen tarkoitus on rakentaa alueelle ampumarata sekä järjestää muun muassa ensiapu- ja erätaitokursseja. Ampumaradan rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana.

Ahvenanmaan demilitarisaatio tarkoittaa reserviläistoiminnan suhteen käytännössä sitä, että yhteistyötä Puolustusvoimien ja puolustushallinnon kanssa yhdistyksellä ei saa olla. Kyse on kuitenkin käytännössä yksityishenkilöiden vapaa-ajan harrastuksesta, joka samalla nyt sattuu vahvistamaan sota-aikanakin tarvittavia taitoja, joten lakiteknistä ongelmaa sen perustamiselle ei ole.

Lähde: HS

Ahvenanmaa Ampuma-aseet Ensiapu Erätaidot Kotimaa Maanpuolustus Sovellettu reserviläisammunta Varautuminen

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tony

  Vastaa

  Hyvä, ruotsalaiset! Noin sitä pitää! Nyt ärsytätte vanjaa kaikin keinoin kunhan kynnelle kykenemiseltänne kerkeätte!

 • Markku Heksamakkara

  Vastaa

  Koko demilitarisointilaki pitäisi poistaa vanhentuneena, eihän sopimuksen tehneistä osapuolista toista ole edes olemassa, koska – kysy vaikka ryssiltä – ”Venäjä on ihan eri maa kuin Neuvostoliitto”

  • Ilmari

   Vastaa

   Siitä on kansainvälinen sopimus jossa on useita valtioita joihin Venäjä ei edes kuulu. Joskus tuollaiset sopimukset vain lakkaavat olemasta vaikkei niitä edes irtisanota. Tässä sitä voisi ajatella.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  HYVÄ HYVÄ Oolannin porukka!, muistakaa pitää lunttunarut kuivana ja piikivet terävinä!

 • Hylsy

  Vastaa

  Ahvenanmaan lusmuja ei Suomi kaipaa. Koko paska-alueen voisi vaihtaa Länsipohjaan.

  • T . T

   Vastaa

   Ahvenanmaa on strategisesti erittäin hyvässä paikassa ja olisi vaarallista jos sitä hallitsisi joku muu kuin Suomi. Se pitäisi militarisoida, erityisasema poistaa ja militarisoituna se mahdollistaisi esimerkiksi ilmavoimien operaatiot kauemmaksi Itämerelle. Edellyttäen, että siellä pitäisi olla ilmavoimien tukikohta, muiden haarojen lisäksi.

 • TT

  Vastaa

  Kyllä nyt Putin paskoo housuihinsa.

 • Ompas tulos

  Vastaa

  En tiedä millä tuo on ammuttu mutta jos matkat ovat olleet oikein niin hirveän hyvä tulos. Tuollaiseen saa tehdä vuoden jos toisenkin töitä. Jollei satu olemaan luonnonlahjakkuus.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  Target with numbers for shooting at a shooting range. A round target with a marked bull's-eye for shooting practice on the shooting range. Target with bullet holes