Jopa 10 000 kertausharjoituskutsua normaalia enemmän tänä vuonna

Normaalisti kertauskutsuja lähetetään vuositasolla 19 300 kappaletta, mutta tänä vuonna luku yltää 28 000 kappaleeseen. Ensi vuonna pitäisi 30 000 mennä rikki.

Kotimaa

päivitetty

Kuvassa Karjalan prikaatin varusmiehiä.

Puolustusvoimat on tänä vuonna aktivoitunut kertausharjoitusten suhteen. Tänä vuonna kutsuja lähetetään jopa 10 000 kappaletta enemmän kuin normaalisti. Venäjän sotilaallinen uhka on selvästi saanut Suomessakin vipinää kansalaisten taitojen ylläpitämisen suhteen.

Normaalisti kertauskutsuja lähetetään vuositasolla 19 300 kappaletta, mutta tänä vuonna luku yltää 28 000 kappaleeseen. Ensi vuonna pitäisi 30 000 mennä rikki.

Samaan aikaan vapaaehtoiset harjoitukset MPK:n alla ovat saaneet lisää kiinnostuneita. Everstiluutnantti Tommi Marttisen mukaan MPK:n kursseille olisi tulossa monin verroin enemmän osallistujia kuin mahtuu.

”Varsinkin arjen turvallisuus ja varautumisen kurssit sekä ampuminen ja lähitaistelu kiinnostavat. Kurssien osanottajamääriä onkin nostettu”, Marttinen kertoo Aamulehdelle.

Kursseilla pääsee ampumaan sekä harjoittelemaan hyödyllisiä taitoja tervehenkisen tekemisen lomassa. Vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta saa tietoa Maanpuolustuskoulutus MPK:n kotisivujen kautta. Paikallispuolustuksesta kiinnostuneet intti.fi-sivustolta.

Lähde: Aamulehti

Kertausharjoitukset Kotimaa Maanpuolustus Puolustusvoimat Uutiset Varautuminen

Keskustelu

25 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Maanpuolustusinto jotenkin lässähti, kun Nato kutsuttiin apuun. Monet luonnehtivat Natoa länsiglobalistien armeijaksi, joka yrittää vain pönkittää USA:n dollari-imperiumin hiipuvaa asemaa maailmalla, kun joku sitä uhmaa. Naton ihanuus tai kauheus riippuu aika lailla siitä, miten kukin lukee geopolitiikan tilannetta. Väittäisin, että Nato intoilijat eivät ole kovin laaja-alaisesti valistuneita tässä suhteessa ja/tai uskovat kaiken propagandan, mitä Mediapooli tai natopissis-toimittelijat heille syöttävät
  Ja miksi piti tuhota edes miten kuten toimineet välit Venäjään? Nyt on tuhottu kaikki diplomaattiset suhteet ja kauppasuhteet ja toimitaan vainoharhan ja vihan ehdoilla, odotellaan putin-hallinnon kaatumista, mikä voi kestää vuosikymmenet, sillä putinille on luvassa vielä tiukempi seuraaja eikä kansa tai oppositio Venäjällä ole aikeissa tai kyvykäs hallintoaan kaatamaan. Mitenkäs Suomessa on meidän oman hallintomme kaataminen sujunut?

  • 88 Eino

   Vastaa

   Kyllä oli asia kirjoitus kiitos !! näin se juuri on ehkä monella vielä silmät avautuvat

  • Arto

   Vastaa

   Asia on todellakin juuri näin. Venäjän ja Ukrainan välinen sota johtuu syistä joita emme ymmärrä ja joita ei tosiasiassa edes kerrota. Puhutaan vain Putinin henkilökohtaisista mieltymyksistä ja halusta palauttaa Neuvostoliitto takaisin loistoonsa. Se ei todellakaan pidä paikkaansa. Neo konservatiivit tietävät tarkalleen miksi Venäjä aloitti sotatoimet. Azov on yksi pääsyy siihe. Nationalistien yritys hävittää venäläisyys Ukrainasta NATO:n tuella on törmännyt seinään. Päätyön Ukrainassa tekee Donbassin väki ja heitä tukevat Wagner ja Tsetseenit. Venäjä tarjoaa ilmatuen ja iskut risteily- ja hypersoonisilla ohjuksilla. Sodan ensipäivinä Ukrainaan laitettiin myös varusmiehiä saamaan tulikasteen. Venäjä tietää että tärkeintä tulevaisuudessa on se että joukoilla on taistelukokemusta koska sotilaita ei tehdä varusmies palveluksessa vaan taisteluissa. Azov natsit ovat hyviä harjoittelukohteita. Käytetäänkö näitä kokeneita taistelujoukkoja Suomea vastaan tulevaisuudessa, kyllä todellakin. Ei auta NATO eikä itärajalle kyhätyt bunkkerit. Ne ovat Ukrainassakin osoittautuneet ainoastaan hidasteiksi. 

   Meidän tulisi kiireesti korjata välimme Venäjään eikä vain lisätä vettä myllyyn ja heiluttaa jenkkien takaa keskisormea Putinille. Kuten Ukrainankin kohdalla, Amerikka veti joukkonsa pois ennen Venäjän hyökkäystä. Näin tulee käymään myös meille. Jäämme yksin. Kukaan ei halua uhrata itseään mitättömän Pohjois eurooppalaisen köyhän metsäläis kansan takia.

  • Ex-sotilas

   Vastaa

   Aivan samoja ajatuksia. Eipä enää paljon kiinnosta maanpuolustus tuon NATO takinkäännön jälkeen. Paljon luvattiin aiemmin että asiasta järjestettäisiin kansanäänestys jos liittymistä harkittaisiin. Sitten haavisto kumppaneineen toteaa ettei voida tai haluta järjestää koska kansalaiset on niin alttiita venäjän informaatiovaikuttamiselle ja todetaan että joku Helsingin kadulla tehty galluppi riittää osoittamaan että suurin osa suomalaisista kannattaa liittymistä. Kansanedustajat voivat kaikki minun puolesta mennä ihan ensimmäisinä puolustamaan jos Venäjä tänne hyökkää ja pyytää vaikka sitä natoa kaveriksi. Poliitikot on omilla toimilla lisänneet hyökkäyksen mahdollisuutta, joten saavat vapaasti vastata seurauksista.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Pakko on lisätä sotilaallista toimintaa kustannuksista välittämättä. Liittyminen naapurimaan tunnettuun viholliseen Natoon horjuttaa turvallisuutta, johon on000 reagoitava.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Ole valmis antamaan henkesi globalisti-eliitin maailmanvallan puolesta (NATO)!

  • society

   Vastaa

   Jewtin on myös osana tätä. Taistelen Suomen puolesta enkä NATO:n

 • Valveill' oon

  Vastaa

  Koska en ole typerys, en tietenkään taistele proxy miehityshallinnon ja mädän joukon sotia.
  Yrittivätpä raahata minut taaperon hoidosta sotaharjoituksiin. En mennyt, vaan tein isänmaallisen teon luovuttamalla proxyhallinnon sotilaspassin saadakseni sivari leiman. Niin tämä maa on mennyt päälaelleen.

  • Ilmari

   Vastaa

   Olet siis nyt sivari. Joko sinulla on nenärengas ja poninhäntä?

   Tyttärenpoikani kotiutui vuosi sitten armeijasta. Hänen puolestaan vituttaa että hän saattaa joutua sinuakin puolustamaan. Voi sinuakin toki miinanpolkijana käyttää. Siinä ei tarvitse kantaa asetta.

   • Tappari

    Vastaa

    Öyhöyhuliuli. Sinä et sitten tajua kuinka mielesi on kääntynyt omaa kansaasi vastaan. Nukkemestarit vetää sun mielen lankoja tosta vaan ja saa sinut vihaamaan heidän vihollisiaan.
    Jos menet muinaisten ruotsalaisten kuninkaiden tapaan kunnon suomalaisia miehiä kodeistaan hakemaan globalistien kätyripoika Ilmari, niin voisi tapahtua niinkin, että he tekevät sen mitä on pakko puolustaakseen perhettä ja maata, eli koristavat korvasi lyjykuulilla.

    • Ilmari

     Vastaa

     Mitään itse asiasta et sitten osannut sanoa. Vai että kunnon suomalaisia miehiä! Paskasakkia he ovat. Ei heitä edes voisi hakea kotoa, koska siinä vaiheessa he ovat jo livistäneet.

     Jatkosodan aikana kaikki eivät pitäneet siitä että Suomi oli liitossa Saksan kanssa, mutta suurin osa meni silti sotaan, kun Neuvostoliitto hyökkäsi.

     Jos Venäjä vielä hyökkää, emme nytkään pärjäisi yksin, mutta onneksi kohta olemme Natossa.

  • James

   Vastaa

   Olisin perkeleen onnellinen jos tässä maassa minun olisi mahdollista saada paikkasi Suomen asevoimissa. Itse vuosikymmen sitten 17v pikkupoikana tein poikamaisen päätöksen auktoriteettiongelmaisena mennä vittuillakseni sivariin, ja nykyään mieheksi kasvaneena en muuta edes toivo kun sitä, että saisi siirron armeijaan, mutta ei ole mahdollista nykyisessä laissa. Itseäni kuvottaa ajatus siitä, että minun ei olisi mahdollista aseellisesti puolustaa Suomea.

 • Marko vaan moi

  Vastaa

  Tuli irtisanouduttua reservistä tämän nato- kiiman takia.
  Nato ajaa tiettyä agendaa ja on hyökkäysliitto pikemmin kuin puolustusliitto.
  Käytännössä talvi- ja jatkosota oli rotusotaa vaikka taistelimme internationaalia vastaan ts. aatesotaa.
  Toivon ettei nähtäisi enää valkoisten sotaa keskenään.

  • Kaikille ansionsa mukaa

   Vastaa

   Niin minäkin. Ja kanssasi reservistä erosi noin 15 000 jäsentä. Ne NATO-kiimaiset jotka hinkuu itä-rintamalla niin niille on tilaa.

   Me muut sitten vaikka paikallisesti hoidetaan sisäkylvöjä.

 • Salomon

  Vastaa

  Mitä puolustettavaa tässä maassa enää on? Piri-pää-ministerin pillun levittelyt vai?

  • Nimetön

   Vastaa

   Kansa? Suomi ja suomalaiset on vähön muutakin kuin meidän hallitus.

 • Me köyhdytään taas lisää

  Vastaa

  Ja mitä muuta se saa aikaiseksi kuin hirvittävän kustannuspiikin puolustusvoimien menoihin?

  Ensin NATO-liittyminen maksaa minimissään meille 14 miljardia. Sen päälle tulee vuotuinen perusmaksu joka on 8,7 miljardia/a. Mitäpä luulette, voisiko kyseisen rahasumman käyttää suomalaisiin paremmin?

  Ja tiesittkö sitä, että kun puolustusvoimissa on antanut kuntotestin ja huumetestin, niin aina kun jossain päin on sotaharjoitukset, niin KAIKKI Suomen kapiaiset ovat mukana sotaharjoituksissa vaikka eivät olisi lähimainkaan sotaharjoituspaikkaa. Ja vaikka olisivat kirjureina tai sorvareina jossain. Ja Sotaharjoitus-aikana on KOROTETUT palkat.

  Eli tämä sotaharjoitusten lisääminen ja reserviläisten kutsunnat eivät ole mitään muuta kuin kapiaisten palkkapussin lihottamista. Ei mitään muuta.

  • Ilmari

   Vastaa

   Nämä lukemat on täysin hatusta vedettyjä eli eivät pidä paikkaansa.

  • Ex-kapiainen

   Vastaa

   Puhut muuten aivan täyttä paskaa tuosta kapiaisten osallistumisesta.

 • society

  Vastaa

  Rotu ja kulttuuri. Jewtinin bolshevikki mongooli armeija on milloin vain valmis murhaamaan valkosia

 • JT

  Vastaa

  Miksi yleisesti puhutaan kutsusta kun siinä lapussa lukee: ”Tämä on käsky ja sotilaspassi on otettava mukaan”!?

 • Ilmari

  Vastaa

  Sotaa Suomeen ei varmasti kukaan toivo. Silti voisi odottaa edes jonkinlaista rehellisyyttä näissä irtisanoutumisissa. 

  On helppo vedota Natoon liittymiseen, kun oikeasti pelkää joutumista rintamalle. Pelko on ihan inhimillistä, mutta voi sen sanoakin.

  Ette kai te kuvittele, että jos Suomi joutuisi sotaan, voisitte ”periaatteisiinne”vedoten jäädä jotenkin kaiken ulkopuolelle? Kaikkia ei tarvita sodankäyntiin, mutta kaikkia tarvitaan johonkin. Käpykaartilaiset kaivetaan tarvittaessa koloistaan.

  • TT

   Vastaa

   Se ehkä pelottaa, että joutuisi puolustamaan nm. ”ilmarin” kaltaisia trollahtavia hyypiöitä ja tämän trollinpalkkioita. Jotain piikkipelko-roskaa tulit näille palstoille suoltamaan rokotteistakin. Hyvinhän ne toimivat, koska natokiima on rokotetuilla kaikkein suurin.

   • Ilmari

    Vastaa

    Hyvä kun muistutit. Sain kolmannen rokotteen tammikuussa. Sen suojateho alkaa heiketä puolessa vuodessa. Pitääkin kohta hakea se neljäs.

 • Kalle Nygård

  Vastaa

  Kauhavan ilmasotakoulu 203. Lährin takasi reserviin koska koulutettu suojelemaan Kauhavan aluetta. Samaista aluetta jossa itse asun.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi