Tampereen joukkoliikenne hylkää käteisen

Lähes kaikki Nyssen rahaliikenne lasketaan jatkossa sähkön ja verkon toiminnan varaan. Myös paperiset aikataulut jäävät historiaan cityvihreän logiikan mukaisesti

Kotimaa

money, banknotes, euro

Nyssen busseissa voi maksaa 6. kesäkuuta lähtien vain matkakortilla, lähimaksulla, ennakkokertalipulla ja Nysse Mobiili ‑sovelluksen avulla. Toisin sanoen matkustajien kaikista matkoista halutaan digitaalinen jälki.

Vain Nyssen myyntipisteissä voi enää ostaa käteisellä ennakkokertalippuja

Lähde: IS

1984 Joukkoliikenne Kotimaa Talous Tampere Teknologia Valvontayhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Manselainen voi kostona siirtyä käyttämään vanhaa dieseliä, ei ole tuhrimassa ratikan, ei bussin vahattuja lattioita, eikä aiheuta pahennusta impivaaralaisella olemuksella, haisevan tuulipukunsa ja repaleisten lekkareiden kera, voi Ikonen ylpeänä katsella katrastaan.

 • Moska

  Vastaa

  Lieneekö ihan laillista kieltäytyä vastaanottamasta laillista vaihdon välinettä. Tosin onko sillä mitään väliä kun ”kansakunnan tahtotila” myötäilee vallanpitäjien mielihaluja.

  • Kommunistien kaupunki

   Vastaa

   Heh… mitenkähän eläkeläiset joilla on 2G puhelimet, parhaimmillaan se perus-pankkikortti ja käteistä. Jäväätkö ulkopuolelle? Ensin esim. naaprikunnasta pitää päästä jonnekkin josta ostaa se matkakortti (kun ei enää linja-autosta voi ostaa) ja sitten vasta pääsee matkustamaa.

   Mutta onneksi ei koske enää minua. Olen Tampereelta jo muuttanut pois.

 • Että näin

  Vastaa

  Eu tuomioistuin antoi asiasta aikoinaan lausunnon että kaikki mikä on julkisrahoitteista on pidettävä lailliset maksumahdollisuudet kansalaisten käytettävissä. Eri asia on yksityiset yritykset, jotka saavat pitää haluamaansa maksutapaa ensisijaisena/ainoana vaikka oravan nahkoja.
  Sote huijauksessa mukana olevilla ”alihankkijoilla” eli yksityisillä yrityksillä on kuitenkin velvoite pitää kaikki maksutavat hyväksyttävinä, koska he toimivat julkisrahoitteisen tahon kanssa (kunnallinen terveydenhuolto), tältä osin.

  Pelkkään korttiin tms. vastikkeeseen siirtyminen on rasistista, toiseuttavaa ja laitonta, koska silloin kategorioidaan ihmiset ja vaikeutetaan heidän vapaata liikkumista julkisrahoitteisissa kulkuvälineissä.

  Plandemian aikana eräät paikalliset linja-autoyritykset lopettivat käteisen vastaanottamisen, tämä oli vastoin lakia ja eu säännöstä, mutta moniko lampaista valitti asiasta tai nosti siitä edes mekkalaa esim. palstoilla.

 • Tiltu

  Vastaa

  Kas kun eivät vaadi maksamaan ruplilla.

 • Tampere sortaa ympäristökuntia

  Vastaa

  Tämä on totta, pitäisi nousta sisäsiittoisuutta ja luullun ymmärtämistä vastaan.

  Tämänkin julkisen liikenteen ”rahattomuuden” takana on Tampereen kaupunkiseudun julkisen liikenteen tulot ja niiden jyvitykset eri yritysten kesken. Kas kun ensin katsotaan paljonko on koko Tampereen kaupunkiseudun julkisista tullut rahaa. Sitten katsotaan paljonko on ajeltu kilometrejä. Ja sitten rahat jyvitetään kilometreittäin. 

  Mitä luulette, paljonko lipputuloista saa se ronttikulman linja-autoa ajava ihminen kun se kaksi kertaa päivässä ajaa koululaiset ensin kouluun ja sitten koulusta kotiin. Verrattuna siihen kun Tampere ajattaa kymmeniä busseja koko ajan ympäri kaupunkia? Eihän se ronttikulmalainen saa hyvä jos polttoainerahat kun ajaa niin paljon vähemmän kilometrejä.

  Tässä jälleen hyvä esimerkki siitä mitä ”seutuliikenne” todellisuudessa on. Tampere tekee tulosta julkisella liikenteellä muiden laskuun. Rahastamalla ympäristökuntien liikennöitsijöillä.

  • Bella

   Vastaa

   Eli tässäkin on kyse ihmisten orjuuttamisesta: kun teet töitä puolikuoliaaksi ilman lepoa, jotta pääset viisikymppisenä hautaan, niin sinulle voidaan maksaa halpatyön verran jotain henkesi pitimiksi siihen asti.

 • Otan uksi matka kitoss

  Vastaa

  Onneksi maksuvälineenä käy myös ilmainen rasistikortti, joka on valtakunnallisesti käytössä ja virallisesti hyväksytty maksumuoto. Ei valkoisille tietenkään.

 • Bella

  Vastaa

  Muistakaa, että PM on Tampereelta ja osallistuu nyt Bilderberg-kokoukseen. Mansessa mennään tästä lähtien alaspäin. PM kai vielä osallistuu myös kuntapolitiikkaan (se kyllä muuten jo näkyy Tampereella, on näkynyt vuosia, että PM:n ”aura” viivähtää Tampereen kattojen yllä”).

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  money, banknotes, euro