Radikaali arkisto: Ei mitään salattavaa

Partisaanin Radikaali arkisto -nimisessä artikkelisarjassa julkaistaan ajattomia kansallisradikaaleja tekstejä viime vuosikymmeniltä Suomen eri vastamedioista. Artikkelisarjan tavoite on lisätä kansallismielisen yleisön syvällistä ymmärrystä ideologisista ja poliittisista kysymyksistä.

Radikaali arkisto

Eduskunta käsitteli tällä viikolla EU:n alulle laittamaa ehdotusta, joka tähtää yksityisen viestinnän murtamiseen. Toistaiseksi Suomi ei aio tukea EU-komission ehdotusta.

***

Ruuhkamaksut ovat olleet pinnalla yhteiskunnallisessa keskustelussa viime vuosien aikana. Uudessa järjestelmässä verotus perustuisi autolla ajettavien kilometrien määrään, jota valvottaisiin asentamalla GPS-paikantimet jokaiseen tieliikennekäyttöön rekisteröityyn autoon. Aihe itsessään ei ole mielenkiintoinen vapaustaistelun näkökulmasta, mutta tapa, jolla maksujen määräytymistä on ajateltu valvottavan, on yksityisyyskeskustelun kannalta kolumnin arvoinen. Aikamme yleishyödyllinen elektroniikka kuten tietokoneet, navigaattorit ja matkapuhelimet, on muutettavissa arkisten askareiden helpottajasta osaksi isoveljen vakoilukoneistoa.

Länsimaissa hallitukset valvovat “epäilyttävien” ihmisten elämää esimerkiksi matkapuhelimia seuraamalla. Suomalaisessa lainsäädännössä kynnystä puhelinkuuntelun aloittamiselle on alennettu vuosi vuodelta. Poliisi itse on luonnollisesti ollut kovaäänisimpänä vaatimassa lisää valtuuksia kansalaisten intimiteetin polkemisessa. Pelkän epäilyksen pitäisi riittää perusteeksi suomalaisen yksityisihmisen elämän kokonaisvaltaiselle valvomiselle. Kuulostaa kieltämättä tehokkaalta. Myös hallituksen edustajilla on tapana perustella yksityisyydensuojan kaventamista turvallisuudella.

“Miksi ei saa vakoilla? Jos olet lainkuuliainen ihminen, eihän sinulla ole mitään salattavaa?”

Asiaa tarkemmin pohtimaton henkilö saattaisi todeta perustelun olevan kelvollinen. Eihän rehellisellä ole mitään salattavaa, vai? Filosofisesti kysymys on luottamuksen vaatimisesta. Valtio haluaa kansalaisen luottavan kyseenalaistamatta siihen, että se käyttää valtaa vain kansalaisen itsensä hyväksi. Tehdään vertaus yksilötasolla. Kuinka läheiselle ihmiselle uskoisit kopion asuntosi avaimesta? Kuka saisi kuunnella puheluitasi?

Kenties osa lähipiiristäsi on tarpeeksi luotettavaa. Kuitenkin salaisuudet kiinnostavat myös niitä, jotka eivät ole rehellisin mielin liikkeellä. Niitä, jotka tahtovat häiritä tai jopa vahingoittaa ihmistä ja tämän lähipiiriä esimerkiksi poliittisista ja ideologisista syistä. Luopumalla yksityisyydestä heikentyy mahdollisuus itsensä puolustamiseen. Samalla tavoin kuin varkaan on helpompi tunkeutua tuttuun taloon, on järjestelmän helpompi kitkeä uhakseen katsoma toiminta, mikäli se tietää epäilyttävien ihmisten olinpaikat jokaisella kellonlyömällä.

Niille, jotka edelleen uskovat kiiltokuva-Suomeen ja sen lahjomattomiin, oikeamielisyydessään lyömättömiin poliitikkoihin, valtion vertaaminen varkaaseen kuulostaa varmasti järkyttävältä. Viimeaikaiset korruptioskandaalit ja hyväveliverkoston paljastukset kuitenkin kuvaavat varsin hyvin valtiojohdon luotettavuutta ja oikeudenmukaisuutta. Poliitikot ja esivalta ovat vain ihmisiä – heiltä voi tarvittaessa kyllä ostaa palveluksia rahalla ja vallalla. Mitä kattavampi järjestelmän KGB-hengessä haalittu kansalaistietopankki on, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet myös sen hyväksikäytölle. Vartijana tai yritysjohtajana työskentelevä “hyväveli” saanee tarvittaessa epävirallistakin virka-apua poliisijohtajalta, mikäli kaverisuhteet ovat kunnossa. Jos ei satu kuulumaan sisäpiiriin eikä rahaakaan ole, voi kolmas osapuoli hankkia arkaluontoisia tietoja hakkeroimalla. Ei mikään epätodennäköinen skenaario sekään, kun lukee viime vuosien suurimpia uutisotsikoita.

Toisin sanoen, väärinkäytön mahdollisuudet ovat loputtomat ahneen ihmisluonteen ja epäluotettavan teknologian vuoksi.

Yhdysvalloissa valtiojärjestyksen asteittaista muutosta vapaudesta tyranniaksi pidettiin väistämättömänä kehityksenä aikojen saatossa. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä säädettiin perustuslain 2. lisäys, joka sallii aseiden kantamisen ja hallussapidon jokaiselle kansalaiselle. Ennustus on pitänyt paikkansa. Yhdysvalloissa aseita ja yksityisyyttä rajoitetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta aseiden suuri määrä kansalaisten käsissä toimii eliitille ainakin symbolisena muistutuksena omasta kuolevaisuudestaan. Vaikka valta onkin yksityistetty jättifirmoille ja niiden rahoittamille poliitikoille, on aseistettujen siviilien vaatimus kansanvallasta potentiaalisesti paljon uskottavampi kuin aseistariisumisen edelläkävijämantereella Euroopassa.

Kansallissosialisteina tunnustamme valtion oikeuden olla kansalaisen yläpuolella sikäli, kun se palvelee tehtäväänsä kansan suojelijana. Ihanteellisessa arjalaisessa yhteiskunnassa vapaat kansalaiset ovat oikeutettuja elämään luottamuksessa, ilman läpitunkevaa valvontaa.

Filosofia Korruptio Kotimaa Politiikka Radikaali arkisto Valvontayhteiskunta Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Jo nyt tätä kaikkea käytetään julkisten eduskunnan asiakirjojen salaamiseen ja jopa kansanedustajilta peitellään asioita; Minulla on tallessa dokumentti: ”Sähköpostistasi suurin sallittu tiedostokoko 0 kilotavua.” Kyseessä siis yritys lähettää tietoa Suomen kansanedustajille eduskunnan sähköpostiin.

  Mitä siis salataan: maanpetos 2011 : Suomen ”perustuslain 118 § 3 momentti”: Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole … ( lukekaa julkinen lakitietokanta Finnlex)

  Samassa ”perustuslakimuutoksessa” valta WHO:lle määritellä Suomen poikkeusolot ”pandemian” seurauksena !

  Hallituksen 2005 tilaama ”tutkimus”: ”Media ja demokratia Suomessa / Kriittinen näkökulma”. Tämän tutkimuksen seurauksena YLE otettiin haltuun hallituksen omaksi kanvaksi ja ”lehdistötukea” kasvatettiin.

  Jo nyt kohdallani laiton ennakkosensuuri on ollut arkipäivää vuosien ajan !

  Rehellisillä ihmisillä ei ole salattavaa, mutta rikollisilla päättäjillämme on paljonkin : archive.today/kimmoleaks.fi . ( joka siis sekin on sensuroitu ).

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Mijoonien rahavirrat puolueille.”

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduksunnassa muhii miljardikaappaus”.

  Miksi näitä rikoksia ei ole tutkittu ja syytetty ; PL 118 § 3 momentti ; EOA päätös 876÷2÷05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa. ( mm. miljardivakaus-tapauksessa, josta rikosilmoitus jätetty Kansalaistorilla 25.5. 2021 ; ja jonka ”poliisi” on kirjannut S‑diaariin.

  S‑diaari eli muu tutkinta; jonne laitetaan mm. polkupyörävarkaudet sekä kännyköiden katoamiset; sopiva joukko maan-/ valtiopetoksille ?

  Minä tämän kaiken uskallan omalla nimellä kirjoittaa, koska olen ihmisoikeudeton ( PL 118 § ) Suomen kansalainen; Teitä on momia, mutta Te kiellätte totuuden.

  EOA ”päätös” on yksi syy, miksi ”poliisi” ja valtiojohto haluaa minunlaiset rikosilmoitusten tekijät tiukempaan sensuuriin … taas kun on ”vaalit” tulossa ja Laura Huhtasaari ja Jaana Kavonius ( virkamafia.fi ) tavoittelee ehdokkuutta.

  Kirjoittaa ja keskutella ei myöskään saa YEL-eläkerahaston ”kadottamisesta” ( HE 99 – 1042022 vp) tai Suomen eläkejärjestelmän 2 miljardin vuotuisista ”hallintokuluista ” !

  Finanssivalvonta tai Valtiontalouden tarkastusvirasto ei useista kansalaisten pyynnöistä huolimatta salli tehtävän eritystilintarkastusta Suomen 245 miljardin eläkevarojen nykyhetken tilasta saati arvosta; kaikki viranomaiset peittelevät näin suuria varkauksia !

  Syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon muuten pienyrittäjien lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Suomessa jätetty 9.12. 2005; joten täydentämisen aihetta on ilmaantunut PALJON !

  • Palastellaan

   Vastaa

   Tavalliselle lukijalle kommenttisi menee niin yli hilseen että ehdotan ”vieraskynä” osastolle artikkeleita yksi asia kerrallaan, perusteluineen ja tapahtumakulkuineen. Ihminen joka ei ole perehtynyt niin sellaiselle antamasi tietomäärä on vain kerralla liian suuri.

 • kultainen keskitie

  Vastaa

  jos jonkun mielestä valvonta ei haittaa ja ei ole mitään salattavaa, niin kannattaa pyytää tunnukset ja salasanat kaikkiin alustoihin ja sanoa että minä voin tarkastaa onko sinulla mitään salattavaa. mielipide muuttuu nopeasti

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hölmöimpiä ovat juuri ne ihmiset, jotka hokevat ”mitä sitten, vaikka valvonta lisääntyy, minullahan ei ole mitään salattavaa”.
  Tuollaiset eivät ole kovinkaan pitkälle miettineet sitä, mikä merkitys yksityisyydensuojalla on ja jos se suoja poistetaan, sitä on hankala enää saada takaisin.
  Kiristyvää lainsäädäntöä tullaan käyttämään varsinkin kansallismielisiä vastaan, sillä he ovat se ryhmä, joka tätä sairaalloista kehityskulkua vastaan aidosti taistelee.

 • Että näin

  Vastaa

  Hiljalleen on hivutettu ihan erilaisiin rekistereihin tiedonkeruuta esim. omakannassa terveystiedot, jotka sitten myydään tai rekisterin pitäjällä on oikeus tehdä tiedolla mitä haluaa sopimuksen mukaisesti ellei tätä erikseen kiellä (auttaako sekään?).
  Tietoa jolla ei ole tapahtuman kanssa mitään tekemistä (luottokorttitieto, osoite, puh. nro, etc.) vaaditaan, jotta tietty prosessi voi edetä, näin saadaan kerättyä kohdennettua informaatiota yksilöstä, verukkeena on tietysti ”turvallisuus” mikä kääntyy selkokielelle monitorointi eli henkilön yksityiselämän seuraaminen.

 • TT

  Vastaa

  Ilmapiiri oon heikentynyt aika lailla tuokin kirjoituksen laatimisen ajankohdasta. Nykyään luulisi olevan jo itsestäänselvyys, että hallinto on joka maassa se suurin rikollinen ja vakaan ja turvallisen ihmiselämän uhka. Viimeistään korona teki tämän selväksi. Hallinto ja suuryritykset verkottuvat kansainvälisesti ja luovat esimerkiksi Maailman Terveysjärjestön kaltaisia elimiä, joiden kautta toteutetaan totalitarismi maailman joka ikisessä kolkassa. Pandemioiden torjunta, rahajärjestelmäuudistus, ilmastonmuutoksen vastainen taistelu tai suurvaltablokkien väliset sodat ovat nyt niitä verukkeita, joilla kansalaisten vapaudet ja oikeus yksityisyyteen poistetaan.

 • Tauno

  Vastaa

  Kiinan valvontauutisilla pyritään siirtämään länsimaissa overtonin ikkunaa. Jos uutinen Kiinassa käytettävästä kasvojentunnistuksesta esimerkiksi järkytti viisi vuotta sitten, niin tänään tolkun kansalainen hyväksyy sen käytön Suomessa, jos sen avulla etsintäkuulutettu rikollinen saadaan kiinni rajalla.

 • Salomon

  Vastaa

  Jotenkin kaikuu päässäni hokema: miksipä ei, maksaahan ne sen jollain tavalla kuitenkin. Olisipa hienoa, todella hienoa jos päättäjiämme kiinnostaisi sinun/minun tulevaisuus. Ei moraalia, ei vastuuta, kunhan omat taskut on täynnä käteistä ja luxus huumeita. Uskon ja luulen jopa tietäväni, että joku päivä tämä sonta lentää näiden huorien laariin, sitten anellaan ja polvistellaan

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi