Polttoainevarkauksissa kasvua

Korkeat polttoaineen hinnat ovat lisänneet polttoaineisiin kohdistuvia varkauksia. Ilmiö on valtakunnallinen.

Kotimaa

fuel gauge, petrol gauge, fuel

Polttoainevarkaudet ovat lisääntyneet kevään aikana Kaakkois-Suomen alueella. Tyypillisessä tapauksessa teko kohdistuu syrjäisillä rakennustyömailla ja maa- tai metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin tai polttoainesäiliöihin, mutta polttoainetta on varastettu myös kuorma-autoista. Muualla Suomessa on ollut tapauksia, joissa polttoainetta on varastettu myös kylmäasemien polttoainesäiliöistä.

Varastetut polttoainemäärät ovat vaihdelleet useista kymmenistä litroista aina tuhansiin litroihin. Polttoaineiden hintojen nousun uskotaan vaikuttavan rikosten lisääntymiseen, ja varastetun polttoaineineen epäillään pääsääntöisesti päätyvän uudelleen myyntiin.

Kaakkois-Suomen tapauksissa tekijät ovat rikkoneet polttoainesäiliöiden lukot tai poranneet säiliöihin reikiä, ja imeneet tai valuttaneet polttoainetta omiin säiliöihinsä. Suurien polttoainemäärien pois kuljettaminen vaatii poikkeuksetta vähintään pakettiauton tai perävaunun. Tekojen estämisessä ja selvittämisessä keskeistä on rakenteelliset suojaukset kuten puomitukset ja aidat, joilla estetään säiliöiden ja työkoneiden lähelle pääseminen, kunnolliset lukitukset ja kameravalvonta.

Lähteet: Poliisi, Kansalainen

Kotimaa Polttoaine Rikos Talous Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Taas meitä kupataan

  Vastaa

  Meitä ryöstetään myös hallintomme kautta. EU on juuri käynnistänyt 220 miljardin euron operaaation Venäjän energiasta irtaantumiseksi. No, ei liene epäselvää ketkä nuokin veroista kerättävät rahat saavat. Tiestysti Italia, Espanja ja Ranska. Hyvinä peesaajin Ukraina, Puola ja Portugali.

  Jokohan Kreikka maksaa meille kohta velkojaan takaisin?

  • TT

   Vastaa

   Venäjän energiasta irtautumiseen ei ole mitään järkisyitä. Ukraina operaatio on toki inhottava, mutta ei ole riittävä syy tehdä taloudellinen itsemurha. Eräs järkiselitys on se, että länsikoalitio valmistelee suursotaa Venäjää vastaan Suomikin saatiin mukaan eturintamaan sopivalla hetkellä. Onneksi olkoon suomalaiset, voitte osoittaa sama ”urhoollisuutta” kuin ukrainalaiset nyt eli kuolla maanpetturijohtajienne puolesta. Meitä halutaan käyttää Venäjän resurssien sitomiseen. Myös Iranin rintamalla alkaa tapahtua. USA ja Israel suunnittelevat suurhyökkäystä Iraniin ja tämän vuoksi Venäjän huomio on saatava kiinnitetyksi muualle. Jos 2,5 euroa bensan litrahinta hirvityttää, niin odotellaan suursodan leimahdusta Lähi-Idässä ja 2,5 tuntuu halvalta.

 • Hyh

  Vastaa

  Vai että polttoainevarkaudet lisääntyneet, törkeää romanikulttuurin omimista.

 • Uhri

  Vastaa

  Todellinen varkaus tapahtuu huoltoasemalla. 98E maksaa 2,549 €/ litra

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Suomeen on joko syntymässä tai on jo varastetun bensiinin musta pörssi.

 • MK

  Vastaa

  Oliko tämä odotettavissa?

 • Salomon

  Vastaa

  Olen käsityksessä, että Yhdysvalloista ollaan tuomassa nyt meille kaasua jollain tankkereilla, joka yllätys yllätys tarvii omanlaisensa satamalaiturin, ja kuka maksaa… Vittu. Eikös niillä ollutkaan energia pula ameriikassa. Saadaan oikeen nato kaasua

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  fuel gauge, petrol gauge, fuel