Hintojen nousu näkyy jo nyt ruoka-avun piirissä

Kun ruuan hinta nousee, entistä useammat joutuvat turvautumaan ruoka-apuun.

Kotimaa

soup, soup kitchen, fed up

Vantaan seurakuntayhtymän mukaan erityisesti työssäkäyvien köyhyys näkyy nyt diakonia-avun tarpeessa. Esimerkiksi ruoka-apua hakee paljon työssäkäyviä, joiden palkka ei riitä peruselämiseen. Taustalla voi olla lomautuksia, vähentyneitä työtunteja, lähipiirissä tapahtuneita irtisanomisia tai monia muita syitä.

Ruuan hinnan nousun taustalla on monia syitä. Hintojen nousu kiihtyi jo ennen Venäjän aloittamaa sotaa, ja sen myötä kehitys on vain jatkunut.

Pellervon taloustutkimus PTT arvioi, että ruuan hinta nousee tänä vuonna arviolta 11 prosenttia. Nousupaine kohdistuu kaikkiin elintarvikkeisiin, mutta vauhdissa on isoja eroja tuoteryhmittäin ja niiden sisällä.

Erityisesti hinnannousu tulee näkymään maito‑, liha- ja viljatuotteiden lisäksi prosessoiduissa elintarvikkeissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä arvioi maaliskuun puolivälissä Ylen Ykkösaamussa, että kotitalouksien ruokakulut voivat jopa kaksinkertaistua.

Lähde: Yle

Kotimaa Köyhyys Ruoka-apu Talous Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Suomea ollaan tahallisesti ajamassa täydelliseen konkurssiin.
  Tämä idioottikansa vielä oikein kannustaa siihen huutamalla ”vedetään piuhat poikki Venäjän kanssa”, eivätkä he ymmärrä mitä se konkreettisesti tulisi tarkoittamaan, jos tuosta noin vaan toimitaan sillä tavalla.
  Kohta sitten ne samat naamat itkee sitä, kun ruokalasku on mahdollisesti jopa kolminkertainen, sähkö ja polttoaine vie sitten lähestulkoon loput palkasta.

  Se on helppo huudella internetissä, kun ei ole pienintäkään käsitystä siitä, miten se iskee todellisuudessa juuri sinuun.

  • Että näin

   Vastaa

   Ja ketkä siellä tuota virttä veisaa, kaupunkilaiset.
   Monikohan cituasukas kykenee viljelemään maapalstaa sen verran että siitä itselleen ja perheelleen saisi elannon ts. välttämättömät elintarvikkeet, saati säilöä niitä talven varalle?

   On niin helppoa huudella että kaikkea pitää lopettaa, mutta ei ajatella sitä että pitäisi ensin olla varmuusvaranto kompensoimaan menetettyä esim. ruokahuoltoa ja jatkamaan sitä omavaraisesti.
   Tämän maan päättäjät ovat tahallaan ajaneet ihmiset kaupunkeihin ja valmisruoan pariin ihan silkalla valheella energiataloudellisemmasta asumisesta, elämän helppoudesta ja haja-asutusalueiden tarkoituksellisesta palveluvajeesta (joka on systemaattisesti vallalla).

   Maaseutu on tehty peruspalveluiden osalta mahdottomaksi elää, ei ole postia, terveydenhuoltoa, valtion viraston asiointipistettä, koska näiden ylläpitäminen olisi liian kallista ts. synnyttäisi liiketoimintaa ja työllistäisi ihmisiä sekä voisi tehdä pitäjästä elinkelpoisen maaseutuyrittämiseen aka osan huoltovarmuusketjua.

 • inflaatio-euro

  Vastaa

  Koko eurossa olomme ajan on normaali-ihmisten hyödykkeiden inflaatio ollut yli 7% vuodessa. En tiedä miten ”virallinen” inflaatio on ollut prosentin tai kaksi. Kai siihen lasketaan mukaa huviveneet ja ökyautot. Mutta että tavallinen sukankuluttaja on saanut kiristää vyötä koko ajan.

  Markka-aikana jäi helposti puolet palkasta säästöön vaikka menojalka vipatti lähes päivittäin. Ja kun osti asunnon esim. Tampereen Sorsapuistosta, niin kaksion sai puolentoista vuoden bruttopalkalla. Ei saa enää. Taitaa mennä kuuden vuoden bruttotulot. Ja kun euron ostovoima on romahtanut, niin voi mennä 30 vuottakin sen maksamiseen. Entisen neljän sijaan.

  Minä en ymmärrä tätä sanaa ”prosessoitu” ollenkaan. Ihmiset puhuu että ne eivät voi syödä ”prseosoitua” ruokaa. jJs perunaa keitetään niin sitä prosessoidaan. Tai jos makkaraa paistetaan niin sitä prosessoidaan. Ja jotta edes makkara on saatu valmistetuksi, sekin on yksi lihan prosesseista. 

  Hedelmiä, juureksia ja kasviksia lukuunottamatta kaikki hyllyillä oleva ruoka nöt-kötistä spagettiin on prosessoitua.

 • KKKK

  Vastaa

  Juustoa tulee ostettua aika vähän muutoinkin näillä hinnoilla. Lopetan kokonaan juuston ostamisen nyt. Jos pizzaa olen leipomassa niin sitten voin ostaa päälle jotakin juustoa. Säästö se on pienikin säästö.

 • TT

  Vastaa

  Putin teki oikeasti suuren palveluksen lännen eliitille. Nyt tämä voi edistää vapaasti agendojaan kuten Vihreää Siirtymää ja Suurta Nollausta kuitenkin siten, että touhu saadaan näyttämään pahan Putinin vastustamiselta. Näin saadaan viherallergiset ja köyhyyttä inhoavat oikeistolaisetkin mukaan. 

  Uhraukset ja vyön kiristäminen ovat nyt kaikkien jalo tehtävä, jotta paha Putinin hallinto saadaan kaadetuksi Venäjällä. Mutta turhapa näitä on pohtia. Umpihullu kansa tekee aina kuten ”herrat” määräilevät ja kaikkein eniten Suomessa, jossa ei edes koronapelleilystä tunnuta päästävän eroon. Pieni kapinahenki ja nurina ovat nyt poissa ja kansa riemuitsee laskevasta elintasostaan. Myös rätit pysyvät sitkeästi naamoilla ja neljättä ihmepiikkiä jo jonotetaan. Nälkä ja rapautuva immuniteetti eivät haittaa kunhan korona ja Putin pysyvät poissa.

  Olisin itsekin tosin valmis uhrauksiin, jos kyseessä olisi joku jalo asia kuten Suomen itsemääräämiskyvyn ja ‑oikeuden palauttaminen tai kansan kouluttaminen itsenäiseen ajatteluun kykeneväksi.

  • Keimo

   Vastaa

   Mutta saa mennä kapakkaan juomaan siideriä ja kaljaa, hei! Onks vähän siistii mennä juomaan 10 euron muovituopista kaljaa töiden jälkeen, hei. Rajoitusten loppuminen on meidän uusi itsenäisyyspäivä; vapauden päivä! Otetaan sille.

 • Rokottamaton

  Vastaa

  Elintarvikkeiden hinnat ovat kieltämättä nousseet, ja nyt olisi ihmisten hyvä aika miettiä, millaista ruokaa kannattaa ostaa ja syödä. Suomalaisten ruokailutottumukset ovat tunnetusti retuperällä. Esim. maitotuotteet ovat varsin turhia, monille ihmisille jopa haitallisia elintarvikkeita ja eläimille itselleen maitoteollisuus tietää elämää todellisessa helvetissä ensimmäisestä päivästä viimeiseen päivään. Aikuinen ihminen ei tarvitse maitoa, mutta Suomessa tämä kapitalismiin perustuva maitokultti on istutettu vahvasti suomalaisten mieleen. 

  Jos osaamme kyseenalaistaa meille pakkosyötettyä mamutusta, naamavaipan käyttöä, kokeellisten injektioiden ottamista jne, niin osaamme kyseenalaistaa myös maito- ja muuta ruokateollisuutta.

 • Erikoista

  Vastaa

  Aina on hinnoissa nousupaineita. Ei koskaan laskupaineita.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  soup, soup kitchen, fed up