Nordea: Emme avaa tiliä miljonäärin hyväntekeväisyysyhdistykselle

Kannustammekin seuraamaan Aflechtin esimerkkiä ja siirtämään varat sekä tilit pois Nordealta.

Talous

Suomalaisvastaisuudestaan tunnettu Nordea osoittaa jälleen, mitä mieltä se on köyhistä. Miljonääri Henry Aflecht yritti avata pankista tiliä hyväntekeväisyysyhdistykselle, jonka tarkoitus on auttaa vähävaraisia, mutta se ei pankille kelvannut.

Aflecht kertoo, että hänellä on ollut pankissa tili kymmenien vuosien ajan ja tileillä on ollut useita miljoonia euroja rahaa. Hänellä ei ole mitään maksuhäiriömerkintöjä tai vastaavia maksukykyyn viittaavia ongelmia.

Hän on perustanut yhdistyksen nimeltä Suora Tuki ry, jonka tarkoitus on kerätä rahalahjoituksia ja lahjoittaa sitä 100 prosenttisesti eteenpäin ilman hallinnollisia kuluja. Yhdistyksellä on poliisihallituksen rahankeräyslupa, mikä tarkoittaa, että Poliisihallitus erikseen valvoo tiliä ja varmistaa, että varat menevät oikeaan käyttöön.

Yhdistys yritti avata tiliä Nordeasta, mutta se ei pankille kelvannut. Syyksi kerrottiin ”asiakkaan kokonaistilanteen arviointi.” Päätökseen ei voi hakea muutosta. Toisin sanoen Nordeaa ei vähävaraisten ongelmat kiinnosta.

Aflecht kertoo päätöksen seurauksena siirtävänsä myös omat henkilökohtaiset tilinsä muualle, sillä Nordean toiminta on hänen mukaan epäinhimillistä.

Kyseinen pankki tunnetaan jo ennestään veronkierrosta, suomalaisvastaisuudesta sekä kansallismielisten keskuudessa siitä, ettei kansallismielisillä yhdistyksillä ole mitään toivoa saada tiliä auki kyseiseen pankkiin.

Lähde: Twitter

Hyväntekeväisyys Kapitalismi Kotimaa Köyhyys Nordea Talous Tuloerot Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Pankkitoiminta on kieroa peliä. ”Hyvää pankkia” ei taida olla. Ehkä musulmaaneilla on pointti kieltäessään korko-orjuuden.

  • Pankinvaihtaja

   Vastaa

   Mikä olisi nykyään paras pankki valita rahoilleen? Nordeasta täytyy kyllä vaihtaa pois.

 • Late

  Vastaa

  oma ja puolison ja lasten tilit siirretty viimeistä tiliä myöden omaan säästöpankkiin kuten myös talolaina ja maatilan kirjat ja varat. katkaistiin välit nordeaan viime syksynä.

 • Minä

  Vastaa

  Ei kun boikottiin ja tuosta uutisesta tietoa kaikkialle.

  Saattaa Nordea oppia tavoille, jos sieltä lähtee isompikin määrä porukkaa muualle. Jo yhden varakkaan lähteminen tuntuu pankin taseissa sen verran, että olisi kannattanut avata tili. Jos sieltä lähtee tavallisia ihmisiä iso määrä, on sekin pankkia heikentävä juttu.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Paljon suurempi juttu on vakuuksien vetäminen pois. 2017 panttikirjoja siirrettiin lainsäädännöllä Turun maanmittauslaitoksen sähköiseen rekisteriin; lainan maksun jälkeen pankit; (vaikka valehtelemalla) pyrkivät pitämään pantit omissa nimisään lainan maksun jälkeenkin.

  Itsellä maksetun lainan panttikirjan prosessointi omiin nimiin kesti 7,5 kuukautta pankin henkilökunnan valehdellessa moneen kertaan ”asian olevan vireillä”; jopa satojen eurojen ”järjestelypalkkioita” on pyydetty .

  Nyt seuraavassa vaiheessa taloyhtiöiden pantit ja talokirjat halutaan tähän rekisteriin.

  Laki on tehty 2017; miksi siitä ei ole uutisoitu kansalaisille ?

  • Oma tupa Oma lupa

   Vastaa

   Joskus toimii myös nopeasti. Minulla kesti vain muutaman minuutin kun hain panttikirjat pois paikallisesta pankista. Oli hieno tunne laittaa panttikirjat piirongin laatikkoon. Myöhemmin sitten kuoletin ne kun pantteja voi tehdä itse netissä.

  • Pari juttua

   Vastaa

   Onhan se totta että panttikirjojen itselleen vaatiminen sen jälkeen kun lainat on maksettu kirpaisee pahasti. Niitä panttikirjoja vastaan Suomen valtio saa lainaa IMF:ltä. Ja siksi sekä sammakko-soini että jauho-sanna toitottivat ”Rahaa on”. 

   Tämän tekee yksityisille vaarallisiksi se että harva ymmärtää panttikirjojen merkitystä siinä vaiheessa kun esim. sota alkaa. Se jolla on panttikirjat, omistaa ko. kiinteistön niihin kirjoitetulla summalla. Eli, jos vaikka joudut lähtemään täysin maksetusta kiinteistöstäsi, joku voi vaatia sen itselleen koska hänellä on panttikirjat. Kieroa, eikö vain?

   Toisaalta, pankit voivat myydä velan ja tilillä olevat varat 99-kertaisina eteenpäin. Niin että jos otat tililtäsi 1000e niin panki joutuu hankkimaan toisaalta 99 000e vakuuksia. Ja jos joku ottaisi esim. miljoonan, niin johan siinä olisi etsimistä että saataisiin 99 miljoonaa jostain lisää.

   Yksityistileillä Suomessa on tällä hetkellä yli 100 miljardia rahaa. Se tarkoittaa että sillä summalla voitaisiin ostaa Suomi oy. Tai vaikka rakentaa 12kpl Olkiluoto 3:ta. EI loppuisi energia ei. Eikä rahan tulo.

   Lopuksi vielä idiotismi jota kuulen päivittäin ”Nordeahan on suomalainen pankki”. Ei muuten ole. Lukekaan se kirje jonka saitte silloin kun ”Nordean pääkonttori” siirtyi Helsinkiin. Nordea Holding Oy nimettiin Nordea Suomeksi joka on alistettu veroparatiisiin. Eli sinne menee se 1.5 miljardia euroa vuodessa jonka Nordea tekee suomalaisilla voittoa.

   …hatunnosto Aflecille hyvän asian puolesta.

 • Schlageter

  Vastaa

  Nordea tarjoaa mahdollisuutta saada pankkikortti, jota ”koristaa” sateenkaarilippu. Kysyin pankista saako kortin myös hakaristilipulla, mutta en ole vielä saanut vastausta. Hidasta palvelua, ainakin heteroille.

  • Nimetön

   Vastaa

   No kieltämättä toinen edustaa perusihmisoikeuksia ja toinen poliittista ideologiaa.

   • naulan kantaan

    Vastaa

    Hakaristilippu edustaa oikeutta itsenäiseen ja puhtaaseen isänmaahan.
    Sateenkaarilippu edustaa poliittista ideologiaa.

  • Että näin

   Vastaa

   Alle viikossa varmaan toimittaisivat jos pyytäisi ex-NL:n, israelin tai ukrainan lipulla varustetun.
   Vaihtoehtona voisi olla Marxin, Leninin, Stalinin tms. ”hyvän”tekijä suurmiehen profiili.

  • Seppo Lehto oikea Suomen vapaussoturi

   Vastaa

   Viranomaiset väärentävät asiakirjoja

   Ajokorttini allekirjoitin kaunokirjoituksella Seppo Lehto hakaristi kuten Viinikan kirkon porttipielissä, kun sain ajokortin oli hakaristi häivytetty.

   Seppo Lehto

 • Pekka j

  Vastaa

  Nordea Pankki tykkää kyykyttää tavallisia asiakkaita, hain lainaa velattoman erillistalon pieneen remontissa. Käskettiin tehdä selvitys perheen tuloista/kuluista tarkkaan. Siirsin perheen pankkiasiat muualle, sitten otettiin yhteyttä että ei tarvitse mitään tulo/meno kirjauksia, pyydettiin käymään, emme menneet .

 • mörkö

  Vastaa

  Eikös tuo kirjoittanut kirjan jossa luetteli nuoruutensa rikoksia mm. vakuutuspetos jne.
  Onko ihme kun ei uusia tilejä aukea kun tämä kaikki tuli julkisuuteen.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kymmeniä vuosia vanhoja rikoksia, joista ei koskaan saanut mitään tuomiota, ja lisäksi omaa varallisuutensa puolesta näyttöjä että pätäkkää on.

 • Salomon

  Vastaa

  Laitetaan oma pankki pystyyn.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi