Reserviläisliitto: Reserviläisjärjestöjen valtionrahoitus on vaatimatonta

Samaan aikaan valtio tukee ilomielin maanpuolustuksen alasajoa vaativaa Aseistakieltäytyjäliittoa ja "rauhanjärjestöjä".

Kotimaa

military, soldier, ukraine

Reserviläisliiton sivuilla julkaistun kirjoituksen mukaan valtio tukee reserviläisjärjestöjen toimintaa noin 32 000 eurolla vuosittain.

Kuva 1. Järjestöille myönnetty perusrahoitus 2012–2021. RUL ja RES saavat saman verran tukea. Lähde: Reserviläisliitto

Tämä on erittäin vähän, jos vertaamme vaikka muiden kansalaisjärjestöjen valtiolta saamiin avustuksiin. Vuonna 2021 Aseistakieltäytyjäliitto sai valtionapua 63 000 € ja Suomen Rauhanpuolustajat 177 000 €. Jäsenmääriin suhteutettuna reserviläisjärjestöille myönnetään tukea alle 1 € / jäsen ja esim. rauhanpuolustajille 85 € / jäsen, Reserviläisliitto kertoo sivuillaan.

Lähde: Reserviläisliitto 5.3.2022

Kotimaa Maanpuolustus Pasifismi Politiikka Talous Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kannattaa matkustaa jenkkeihin ja vedota siellä Venäjää vihaaviin tahoihin, mennä vaikka neocon- poliitikkojen rukousaamiaiselle ja liehitellä paikallisia sotahulluja vaikuttajia. Esittelee vaikkapa pähkähulluja Pietarin tai Murmanskin vallloitussuunnitelmia. Muutama miljardi irtoaa sieltä helposti. Suomen sossuilta on turha odottaa mitään.

  • Jörgen Hainz

   Vastaa

   Mitään ei saa ilmaiseksi. Älä huoli, jenkit pian aloittavat Suomen tukemisen (velkarahalla) jolla sitten voimme ostaa heiltä aseita ja lopuksi kuolla NATO:n agendan vuoksi. Uskokaa pois, olemme Venäjän seuraava kohde. Emme siksi mitä lehdet toitottavat vaan siksi että maahamme vyöryy jenkeiltä aseita ja kun vihamielisyydet alkavat kunnolla NATO:n ja idän välillä niin sitten pääsemme kuolemaan.

 • pidätän henkeä

  Vastaa

  Tänne Reserviläisille voisi muuten antaa vaikka lahjoituksiakin mutta kun niistä on kasvanut niin NATO-myönteinen organsaatio että.

  Sitten eri paikallisyhdistyksissä on paljonkin eroja, mutta joillain paikkakunnilla esim. ampumaratavuorot jyrätään yli kun haulukko-ampujat tai hirven-metsästäjät tulevat radalle. Ei se aina oikein toimi pienillä paikkakunnilla nuo ampumavuorotkaan.

  Ehkä tähänkin tarvittisiin jonkinmoinen nurennusleikkaus. Vähän niinkuin MPKK:n organisaatioonkin. Liian paljon on kankeutta ja hyvä-veli rinkejä/ryhmiä. Mahdolliset kurssitkin on poikeuksetta täynnä tai jos ei ole niin on niin vähän osallistujia että ne perutaan. 

  No, mutoksia odotellessa.

 • pertti grandell

  Vastaa

  tom of finland on ihan samanlainen kaksinaamainen ”valtio” kuin kaikki muutkin vellihousu valtiot, kansalle syytetään kommunismia ja viher propista tuutin täydeltä. työläiset ja firmat nurin,että globalistit saisivat kaiken. tosi typerää puraista omaan nilkkaan.…

 • Louhi

  Vastaa

  Tässä olisi erinomainen sauma tutkivalle journalismille: ketkä ovat olleet ajamassa alas reserviläistoiminnan rahoitusta ja sitä kautta Suomen kykyä puolustaa itsenäisyyttään? Entä mihin nuo rauhan- eli oikeammin stalinistijärjestöjen saamat rahat on käytetty? Tuollainen 85 euroa / jäsen on aikamoinen tuki. Minkälaisella toiminnalla ja kuluilla se on perusteltu?

 • Nimetön

  Vastaa

  Paljonkos suomi-venäjäseuralle myönnetään apurahoja vuosittain? Olisiko ollut luokkaa 800ke?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  military, soldier, ukraine