Marinin hallituksella kaksi uutta poliisivaltiokehitystä ajavaa lakihanketta

Julkisten tilojen valvontakamerat tahdotaan yhdistää "ei-toivottujen" kansalaisten kasvokuvien tietokantaan, jolloin poliisi saisi automaattisesti ilmoituksia kohdehenkilöiden liikkumisesta ja sijainneista.

Kotimaa

Oikeusministeriön työryhmä on antanut vauhtia kahdelle uudelle lakihankkeelle, jotka toteutuessaan veisivät Suomea entistä lähemmäs täysiveristä poliisivaltiota. Hankkeiden tulevista vaiheista päättää sisäministeriö.

Virkamiehet ehdottavat, että poliisille voitaisiin antaa valtuudet ”reaaliaikaiseen biometriseen tunnistamiseen teknisen katselun tai suunnitelmallisen tarkkailun yhteydessä”.

Toisin sanoen julkisten tilojen valvontakamerat tahdotaan yhdistää ”ei-toivottujen” kansalaisten kasvokuvien tietokantaan, jolloin poliisi saisi automaattisesti ilmoituksia kohdehenkilöiden liikkumisesta ja sijainneista. Kohdehenkilöksi voisi valikoitua esimerkiksi maahanmuuttajarikollisuudesta liian rehellisesti puhunut kansallismielinen tai pyhien kirjojen ”kiellettyjä” kohtia siteeraava konservatiivi.

Virkamiesten mukaan on tärkeää, että vähintäänkin satamien ja lentokenttien valvontakamerat yhdistetään automatisoituun kansalaisten vakoilujärjestelmään. Oikeusministeriön työryhmä kuitenkin toteaa, että automatisoitua vakoilujärjestelmää voitaisiin hyödyntää myös Suomen sisällä, ei ainoastaan rajanylitysalueilla.

Kameroita kansalaisten koteihin?

Toinen lakiuudistushanke liittyy kotietsintöihin. Nykyään kansalaisilla on oikeus saada etukäteen ilmoitus heihin kohdistuvista kotietsinnöistä. Kansalaisille on taattu myös oikeus siihen, että kotietsintää on seuraamassa puolueeton taho, jotta poliisin toiminnan asiallisuus voidaan varmistaa.

Nyt oikeusministeriön työryhmä kuitenkin ehdottaa salaisten kotietsintöjen käynnistämistä, jolloin poliisi saisi toimia ilman valvontaa.

Hankkeen ilmeisenä tavoitteena on mahdollistaa esimerkiksi salaisten mikrofonien ja kameroiden asentaminen ”ei-toivottujen” kansalaisten asuntoihin kotietsintöjen yhteydessä. Muun muassa Suojelupoliisi on lobannut viime vuosina aktiivisesti kotirauhan rikkomisen ja kansalaisten intiimielämän vakoilemisen puolesta.

Lähde: Helsingin Sanomat

Hallitus Kotimaa Oikeusministeriö Poliisi Poliisivaltio PolPo Salakatselu Suojelupoliisi Tiedustelu Vakoilu Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • pää määrää

    Vastaa

    Orwell ei tainnut tuntea nykytekniikkaa optisesta tarkkailusta, joten hänen kirjassaan ei tätä automaattista kasvotunnistusta poliittiseen valvontaan kuvata.

  • TT

    Vastaa

    Kiinan mallia pungetaan entisiin länsimaihin yhä kiihtyvällä tahdilla. Konservatiivien haaveet yksityisyydestä ja kansalaisten omavastuusta poljetaan jalkoihin.
    Kiinan mallia ei aja pelkästään vihervasemmisto, joka tietenkin tuntee viehtymystä totalitaristiseen kommunismiin. Vapautta arvostavat kansalaiset on pettänyt myös talousoikeisto, joka on voimakkaasti lähtenyt mukaan Maailman Talousfoorumin agendoihin. Esimerkiksi nyky-kokoomusta ei erota kommunistipuolueesta oikeastaan mikään.

  • Xx

    Vastaa

    Eipä mitään uutta kun kyse Suomen rötös virkamiehistä IHMETYTTÄÄ VAAN KUN IHMISET NUKKUU SILMÄT AUKI SEN SIJAAN ETTÄ VASTUSTAISIVAT VIRANOMAISTEN YLI VALTAA JOTA SURUTTA KÄYTTÄVÄT VÄÄRIN

  • Plääh

    Vastaa

    Eikä näin isketä tietenkään Venäjän kätyreihin tai kommunisteihin, vaan kansallismieliset kunnon ihmiset ovat maamme johdon mielestä ei-toivottuja

  • Tomppa

    Vastaa

    Vähän off topic, mutta jokaisen pitäisi katsoa tämä soittolista, ketkä maailmaa viime kädessä hallitsevat:

    https://www.youtube.com/watch?v=GhP__n8rIgI&list=PLHQUlKGE3pvzbiUhGfdKHkP9kN3gOHEbx

  • Spherical Sapphire

    Vastaa

    Onkohan tästä kansasta ollut oikeasti koskaan mihinkään? Ehkä viikinkien aikakautena…? WWII:ssa saavutettiin (Saksankin tuella) joitain voittoja CCCP:stä, mutta kyllä se oli loppupelissä niin, että jos CCCP olisi halunnut, se olisi jyrännyt koko maan. ”Talvisodan hengestä” on jo vajottu niin alas, että tämä maa on levällään kelle vaan ja mille toiminnalle tahansa, tuli se sitten ulkoa (mm. NATO/USA/JW) tai ”omien” (l. kansanpetturien) keskuudesta sisältäpäin. Mikään yhteiskuntajärjestelmä ei ole täydellinen, mutta kansallissosialismia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

    • Jns. Man

      Vastaa

      Sama touhuhan se on joka puolella. Ei yksin Suomessa.

  • rellinen

    Vastaa

    Ko. lakihankkeet ovat vain, jo käytössä pitkään olleiden laittomien keinojen jälkijättöistä laillistamista. Yya-aikana laittomien vaikuttamiskeinojen kohteina olivat neuvostovastaiset. Nyttemmin marxilaista mädännäisyyttä vastustavat tahot.

  • Arhis

    Vastaa

    Tällaisen ei toivottujen henkilöiden lista pitäisi olla julkinen.

  • Tupo

    Vastaa

    Toivottavasti tulee käyttöön ja saadaan tilastoja johtavat raiskarit, huumerikolliset ja muut rosvot pois Suomesta. Ongelma on se että jäävät kuitenkin Suomen vankiloihin hyviin oloihin ja tuomiotkin ovat liian lepsuja. Ongelmallinen yhdistelmä. Pitäisi olla 25 vuoden tuomiot ja puurolla & vedellä, mutta ratkaiseeko sekään mitään? Eikö olisi aina fiksumpaa puuttua siihen todelliseen ongelmaan heti juuressaan, eikä antaa sen kasvaa alkuunkaan? Suomessa on tapana antaa kaiken kurjan ensin tapahtua ja sitten mietitään mahdollisesti että mitä voitaisiin tehdä, jottei näin tapahtuisi. Sangen nurinkurista. Sama kuin paskantaisi lattialle ja siitä kaapisi jätöksensä vasta pönttöön.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi