Suojelupoliisi vihainen – ei saa toistaiseksi asentaa kameroita suomalaisten makuuhuoneisiin

Vaatimuksia voinevat taustoittaa kokemukset ulkomailta; esimerkiksi yhdysvaltalainen tiedustelupalvelu NSA on jäänyt kiinni kansalaisten alastonkuvien hakkeroimisesta, tallentamisesta ja levittämisestä.

Poliittiset viholliset

Antti Pelttari.

Suojelupoliisi (Supo) on saanut viime vuosina jatkuvasti uusia vakoiluoikeuksia, jotta se voisi ahdistella mahdollisimman tehokkaasti todellisen poliittisen opposition edustajia. Nykyiset valtuudet eivät kuitenkaan riitä Supoa johtaville Antti Pelttarille ja Jyri Rantalalle, jotka tahtovat asentaa mikrofoneja ja kameroita suomalaisten koteihin.

Muun muassa oikeuskansleri Tuomas Pöysti on kritisoinut voimakkaasti Supon tuoreita vakoilukykyjä, jotka rikkovat entistä rajummin kansalaisten yksityisyydensuojaa. Supo saa nykyään esimerkiksi vakoilla kansalaisia, joita ei edes epäillä mistään rikoksesta. Vakoilun perusteeksi riittää se, etteivät kansalaisen poliittisen näkemykset miellytä vallanpitäjiä. Nyt Supo tahtoo laajentaa vakoilua kuitenkin lisää.

Pelttari ja Rantala jättivät sisäministeriölle hiljattain lausunnon, jossa he vaativat Supolle oikeutta vakoilla ihmisten koteja, rikkoa Signalin kaltaisten pikaviestimien salaukset sekä anastaa kansalaisten henkilökohtaisia tietoja sosiaaliviranomaisilta. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulevat Pelttari ja Rantala saamaan tahtonsa läpi tarpeeksi kauan lobattuaan.

Miksi Supo tahtoo tirkistellä?

Pelttarin ja Rannan mukaan Suomen perustuslaki on väärässä taatessaan suomalaisille kotirauhan. Tiedustelujohtajien mukaan perusoikeus kotirauhaan tulisi kumota, jotta virkavalta voisi pitää silmällä vastustamiaan ihmisiä vuorokauden ympäri.

”Suojelupoliisin mielestä kotirauha eli pysyväisluontoiseen asumiseen käytettävän tilan ehdoton suoja on ongelmallinen ensinnäkin sen vuoksi, että sitä ei saa tiedustella kuten salakuunnella tai ‑katsella. Ongelmia on Supon mukaan myös poliisilaissa, joka ei salli laitteen, menetelmän tai ohjelmiston asentamista kohteeseen kotirauhan suojaamalla alueella, vaikka näitä käytettäisiin tiedusteluun kodin ulkopuolella”, Helsingin Sanomat tiivistää.

Supo tahtoo myös lakiuudistuksen, joka mahdollistaisi ”naamioiduille tiedusteluvirkamiehille” tai ”värvätylle agentille” (vasikalle) oikeuden mennä eliitin vihaamien kansalaisten koteihin.

”Työsuhde-etuja”

Supon pakkomielle ihmisten intiimeihin kotihetkiin vaikuttaa häiritsevän kummalliselta. Supolla on jo nyt oikeus vakoilla kansaa sähköisesti ilman rikosepäilyä, joten herää kysymys, miksi poliisin tulisi saada asentaa myös kameroita kansalaisten makuuhuoneisiin.

Vastausta voinevat valottaa kokemukset ulkomailta. Esimerkiksi yhdysvaltalainen tiedustelupalvelu NSA on jäänyt kiinni kansalaisten alastonkuvien hakkeroimisesta, tallentamisesta ja levittämisestä. Edward Snowdenin mukaan ammattivakoojat pitävät seksuaalista tirkistelyä ”tiedustelualan työsuhde-etuna”. Mikrofonien ja kameroiden asentaminen koteihin voikin palvella viranomaisten henkilökohtaisia perversioita myös Suomessa.

Mitä taas tulee poliisin oikeuteen mennä ihmisten koteihin, kotimainen tapaus Jari Aarnion ja prostituoidun vasikan ”Saaran” yhteisistä päiväkahveista toimii varoittavana esimerkkinä ilmiön todennäköisistä seurauksista. Myös Supon väkeä on jäänyt kiinni seksistä työajalla. Voikin olla, etteivät tuoreet valvontavaltuuksien laajentamisvaatimukset liitykään pelkästään ”kansalliseen turvallisuuteen” vaan huomattavasti perustavampiin inhimillisiin vietteihin.

Supo vaatii myös, että Euroopan unioni kehittää keinon Signalin kaltaisten kryptattujen viestisovellusten murtamiseksi. Supon kannalta olisi huomattavasti helpompaa, jos suomalaiset tukeutuisivat ainoastaan juutalaisen Mark Zuckerbergin omistamiin sosiaalisen median palveluihin, jotka vakoilevat käyttäjiään ja vuotavat tietoa kuin seula.

Lähteet: Helsingin Sanomat (1, 2), Aamulehti, Ars Technica, MTV Uutiset

Antti Pelttari Facebook Instagram Jari Aarnio Jyri Rantala Kotimaa Kotirauha Mark Zuckerberg NSA Perustuslaki Poliisi Poliisivaltio Poliittinen syrjintä Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rappiokulttuuri Rikos Seksuaalirikokset Signal Suojelupoliisi Tiedustelu Tiedustelupalvelut Tirkistelijät Tuomas Pöysti Vakoilu Valvonta Whatsapp Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • NVS

  Vastaa

  Vittu mitä paskaa

 • Vuoroin vieraissa

  Vastaa

  Meillä ”gojimeilla” ei saa sionistien ja näiden perseennuolijoiden – joka supokin on – mielestä olla yksityisyyttä, koska olemme orjia, ”ihmisen muotoisia eläimiä, juutalaisen paskan arvoisia, korkeintaan karjaa”.

  Tällaista emme koskaan tule hyväksymään, supo saa ottaa omat mikrofoninsa ja kameransa suppona omaan suoleensa!

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Jenkkilän suunasta ohjailtava ja veronmaksajan elättämä epäisänmaallinen pikkunilkkiosasto.

 • Vuonna 1984

  Vastaa

  Nyt pitää ymmärtää se tosiasia että vakoilun mahdollistavia kameroita on ollut jo vuosia ja niistä on saatu kuvaa sekä ääntä mutta koska niille ei ole lupaa niitä ei voi käyttää todisteina. Ja siksi virkamiesten pitää saada näiden tietojen lisäksi oikeudessa todisteiksi kelpaavaa materiaalia. Aivan kuten autojen ECU:jen nopeustietoja ei voi käyttää oikeudessä todisteena onnettomuudessa.

  Näistä kameeroista sen verran että ihmiset itse ovat ne sinne ostaneet: älykännykät, tabletit ja televisiot. Niistä kaikista saadaan sekä kuvaa että ääntä jos ne on kytketty internettiin. Ja ihmiset itse ostavat ja asentavat ne.

  Monella on teipattuna tietokoneen kameran linssi, mutta kuinka monella on älykännykän linssit? Niitähän on usein molemmilla puolilla ja toiset kännykät eivät suostu edes aukeamaan jolleivat saa valokuvaa. Tätä kutsutaan ”turvallisuueksi”. Mutta sen jälkeen ne striimaavatkin kuvaa käyttäjästään ja ympäristöstään.

  Oletteko kiinnittäneet huomiota ”Pokemonin metsästäjiin?”. Kuinka paljon ympäristöissä joissa liikutte on Pokemonin-metsästäjiä? Viattomat lapset ovat hyvä keino saada kuvaa ja videota sekä ääniraitaa kenestä tahansa joka on lähellä. Samalla saadaan talteen se kuka kenenkin/keidenkin kanssa liikkuu.

 • Nimetön

  Vastaa

  Jotenkin tulee mieleen suomi ja supo eikun siis ddr ja stasi

 • juha.

  Vastaa

  Seksiä työpaikalla? Öööööhhh.…. Onko kyse pornoteollisuudesta vai SUPO:sta? Vaiko sitten molempia? Melenkiintoinen liikeidea, joka osoittaa melkoista innovatisuutta.
  SUPO suotta ”käpertyy itseensä”, sillä ulkomaisten uhkakuvien kartoittamisessa ja niiden erittäin tehokkaassa torjumisessa olisi kyllä ”työsarkaa” yllinkyllin! Eikä tarvitsisi ”yrmeiden setien” tiedotustilaisuuksissa poispuhua JO tapahtunutta islamistista terrori-iskua keskellä kirkasta päivää. Ja kuinkas silloin edes asiallisia vihjeitä voidaan antaakaan kun ”viestintuoja ammutaan”!!!

 • rellinen

  Vastaa

  Supo on harjoittanut näitä kaikkia edellämainittuja keinoja jo ties miten pitkään. Eli kyse on vain pyrkimyksestä laillistaa jälkijättöisesti jo käytössä olleet konstit.
  Tästä on henkilökohtaista kokemusta 33 vuoden ajalta. Syynä seurannalle ja rottailulle oli/on harjoittamani todellinen venäjä-vastaisuus, suvakkimielisairauden yhdistäminen neuvostotiedustelun länsimaiden vastaiseen sodankäyntiin ja lähipiirini kanssa käydyissä yksityisissä keskusteluissa harjoittamani suvakkipolitrukkien nimittäminen kgb-agenteiksi.
  Pidän supoa ja sisäministeriön virkamiehistöä samaan porukkaan kuuluvana suomelle erittäin vahingollisena ja vihamielisenä neuvostotiedustelun perinteitä jatkavana poliittisena vaikuttajana. Olen varma ettei suomen eduskunnassa ole montakaan tämän punikkipolpo- myllyn ulkopuolelta eduskuntaan noussutta kansanedustajaa.
  Muut länsimaat erittäin todennäköisesti ovat samanlaisessa tilanteessa omien vakoilu- ja poliisiorganisaatioidensa suhteen. Länsi elää demokratian teatterin aikaa. Todellinen valta on neuvosliittoa ikävöivällä marxilaisella-virkamiehistöllä, mafialla.
  Kremlin porukalla on siis aihetta laittaa ripaskaksi ja skoolata.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Aina vaan menee sairaammaksi.
  Eihän SuPo nytkään noudata lakia, he vakoilevat varsinkin kansallismielisiä, eivätkä ilmoita asianosaiselle tarkkailun päättymisestä, vaikka niin kuuluisi tehdä.
  Ilmeisesti tässä on taustalla se, että SuPo haluaa entistä helpommin seurata ”ajatusrikollisia” ja haluavat kuunnella mitä ihmisten kodeissa puhutaan, vaikka niissä puheissa itsessään ei edes olisi mitään rikollista.
  Aikamoista ValPo meininkiä tämä alkaa olla.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Seuraava on mutuilua.

  Ehkä kännyköiden kautta voidaan toteuttaa ihmisten 24/7‑valvonta tallentamalla mikrofonin vastaanottamat äänet. Kaikki tallennetaan ja tekoäly kuuntelee hälyttäen tarvittaessa virkailijan tekemään tarkempia analyysejä. Näin kerättyä tietoa ei voi käyttää todisteena, koska silloin ihmiset tiedostaisivat olevansa jatkuvan kuuntelun kohteina. Mutta tietoja voidaan hyödyntää muilla tavoin.

  Edellä esitetty siis on mutuilua.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Kaikki mikä on yhteydessä internettiin ja varsinkin Googlen kautta, voi tarkkailla ja kuunnella tai kuvata sinua, läppärit, älytelevisiot, IoT-kodinkoneet ja jopa ”älyseksilelut” (Internet of Things), mm. Samsung on jo myöntänyt tämän. Nyt kyse on vain siitä että ”suojelu”-poliisi tahtoo päästä näihin tietoihin käsiksi niin että sillä olisi käytännössä vapaa pääsy ihmisten koteihin, samaan aikaan kun hallitus on puuhaamassa väärinajattelijoiden vainoa ”vihapuhelailla” jossa esitetään jopa väärinajattelijan nöyryytystä ja uudelleenkoulutusta sekä ilmianto-organisaation perustamista suomeen. Kuulostaako tutulta? Kyllä, vastaavat järjestelmät olivat käytössä mm. Neuvostoliitossa ja DDR:ssä sekä lähes kaikissa itäblokin maissa ja nyt samaa yritetään ajaa ”sattumalta” koko EU:n alueella, Neukkula 2.0, Euvostoliitto on tulossa. On se saatana hienoa että vapauden ja kansalaisoikeuksian puolesta tyranniaa vastaan taistelleet vanhemmat ja isovanhemmat kuolivat ja vammautuivat juuri siksi että moiselta järjestelmältä pelastuttiin, ja nyt kusipäiset totalitaristimyyrät yrittävät vimmalla saada voimaan vastaavaa totalitarismia.

   • rellinen

    Vastaa

    Ilmianto-organisaatio on jo suomessa. Se alkoi heti jatkosodan loppumisen jälkeen punaisena valpona ja siitä tuli maan tapa kekkosen ja yya-sopimuksen myötä. Ilmiantajaverkosto koostuu poliisin tai poliisin värvättyjen värväämistä kansalaisista, eikä kyseisillä värvätyillä välttämättä ole aavistustakaan miksi ja minkälaisin tarkoitusperin ”kiltti ja tuttu poliisisetä” on kiinnostunut jostain henkilöstä. Voi myös olla, että ”kiltti ja tuttu poliisisetä” on laitettu ”kilttiyden ja tuttuuden” takia hankkimaan tietoa marxilaiselle poliisijohdolle.
    Kyseisestä ilmiantajaverkostosta on sittemmin kasvanut läpimätä, maanpetoksellinen, rikoksissa marxilaisten oppien mukaisesti ryvetetty, korruptoitu, lahjottu, manipuloitu, kasvatettu, niljakkaista nuljakkeista koostuva vaikuttajaverkosto.
    Siksi suomen eduskunta ja hallitukset vaikuttavat hyvin usein hullujen huoneelta.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Onneksemme kyseessä on kuitenkin tilapäinen ongelma, joka korjataan lainsäädännössä alta aikayksikön; saattaisimmehan muutoin altistua vihapuheelle, sillä makuuhuonekaan ei ole immuuni turmiolliselle toiminnalle ja tiedetään sitä huhujen mukaan siellä harjoitetunkin.

 • en kerro

  Vastaa

  Vitsihän tämä on koko lehti, yhtä vammanen kun laitonlehti.

 • Peki Lee Korak Wanker

  Vastaa

  Mikä juttu? Ei terroristeilla ole täältä makuuhuoneita, Haavisto ainoa 🇫🇮Fagterrorist.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi