Convoy Finland – ilahduttavaa uudenlaista mielenosoituskulttuuria

Kansalaisyhteiskunnan nimeen juhlapuheissa vannova apurahakapinallisten joukko loisti poissaolollaan. Kyse kun oli hallituksen vastaisesta mielenosoituksesta, jolla ei ollut eliitin hyväksyntää.

Kolumnit

Viime viikonlopun Convoy Finland ‑tapahtuma päätyi otsikoihin isommin kuin mielenosoitukset yleensä Suomessa. Suurin osa saa vain pienen maininnan kutossivun alalaidassa, mutta Convoy Finland rikkoi normaalin mediahiljaisuuden.

Mikä tähän oli syynä? Kyseinen tapahtuma ei ollut yhdessä toimittajiksi itseään kutsuvien aktivistikavereiden kanssa järjestetty, kuten joillakin tahoilla on tapana, joten mediahuomio ei oltu etukäteen suunniteltua. Se tuli oikeasta uutisarvosta.

Tapahtumaa on arvosteltu yleiseksi sekoiluksi, känniseksi katujuhlaksi ja epäonnistuneeksi kokonaisuudeksi. Epäonnistunut se ei kuitenkaan missään nimessä ollut. Arvostelijoistakaan harva taisi olla itse fyysisesti paikan päällä – striimeistä ei yleensä saa rehellistä kuvaa kokonaisuudesta.

Convoy järjestettiin alle viikossa spontaanina reaktiona koronaepäloogisuuksiin kyllästyneen kansan tunteiden purkauksen. Järjestäjät eivät ole ammattimaisia aktivisteja, vaan pitkälti ensimmäistä kertaa kansalaisaktivismin äärellä.

Suomalaiset harvoin harrastavat mielenosoittamista ja sen saattoi havaita juttelemalla paikan päällä ihmisten kanssa: suurin osa oli ensimmäistä kertaa osoittamassa mieltä. Kyse oli tavallisista perheenäideistä ja ‑isistä, opiskelijoista, työläisistä, yrittäjistä, kaikenlaisista suomalaisista.

Tosin kansalaisyhteiskunnan nimeen juhlapuheissa vannova apurahakapinallisten joukko loisti poissaolollaan. Kyse kun oli hallituksen vastaisesta mielenosoituksesta, jolla ei ollut eliitin hyväksyntää.

Ilkkujat tietenkin ilkkuvat. Ne ovat niitä sohvaperunoita, jotka eivät ikinä nosta sormeaan minkään asian vuoksi, mutta kaipaavat sosiaalipornoa ruudun takaa. Ruudun takaa on myös helppo neuvoa, miten asiat tehdään oikeaoppisesti. Kysymys tällaisille: mikä estää juuri sinua järjestämästä tapahtumaa, jossa kaikki on tehty viimeisen päälle oikein?

Mitä paikan päällä sitten tapahtui? Perjantaina ihmiset marssivat spontaanisti kadulle tukkien Mannerheimintien. Autot ajoivat paikalle ja jäivät siihen. Sivummalla, kansalaistorilla oli ”huoltoalue”, josta sai evästä suurimpaan nälkää. Mielenosoitus siis jakautui kahteen eri paikkaan, jotka tosin sijaitsivat suhteellisen lähellä toisiaan.

Lauantaina poliisi esti autojen kulkemisen eduskuntatalon eteen. Tässä vaiheessa autoilijat kuitenkin ryhtyivät kansalaistottelemattomiksi ja osa ehtikin ajaa jalkakäytävän kautta poliisin ohi, kunnes sekin tie tukittiin. Tähän spontaaniin tottelemattomuuteen osallistui aivan tavallisia kansalaisia kokeneiden aktivistien rinnalla.

Tämäkään ei ole ollut Suomessa mitenkään normaalia ainakaan tähän mennessä. Mielenosoittaminen on jo iso kynnys, ja kansalaistottelemattomuus on tästä vielä monin verroin isompi kynnys. Nyt sille kynnykselle on kuitenkin astuttu.

Tapahtumaa on kutsuttu epäonnistuneeksi. Se kokosi yhteen tuhansia suomalaisia koko viikonlopun yli kestäneeseen mielenosoitukseen, sai aikaan suurta mediahuomiota, toi moniin ihmisiin hyvää tekemisen meininkiä ja oli ylipäätään mielenosoitus, jollaisia Suomessa ei ole totuttu näkemään. Se oli siis enemmän kuin onnistunut tapahtuma.

2020-luku on jo osoittanut olevansa laajojen muutosten vuosikymmen, ja se näkyy myös kansalaisyhteiskunnan uudenlaisessa kehityksessä. Vaikka koronarajoitukset nyt katoaisivatkin kokonaan ja palaisimme takaisin vanhaan ”normaaliin”, on peruuttamattomia muutoksia jo tapahtunut – ja Convoy Finland oli niissä mukana luomassa uudenlaisen toimintakulttuurin pohjaa.

Aktivismi Convoy Finland Helsinki Kansalaistottelemattomuus Kolumnit Koronakommunismi Koronapolitiikka Koronarajoitukset Kotimaa Kulttuuri Mielenosoitus Poliisiväkivalta Politiikka Suora toiminta Talous Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kuohuva 20-luku on alkanut ja tapahtuma oli erinomainen. Jo suvakkien raivo+ilkkuminen ja polpon riidanhaluisuus kertoo, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tästä on hyvä jatkaa!

  Ensi kerralla malttia ja alkoholia vain kohtuudella, koska polpo haluaa kaaoksen kaduille ja se tulee tekemään kaikkensa saavuttaakseen tavoitteensa. Väkivalta tulee olemaan erittäin raakaa, jos tavoite saavutetaan.

 • N.N.

  Vastaa

  ”Convoy järjestettiin alle viikossa spontaanina reaktiona koronaepäloogisuuksiin kyllästyneen kansan tunteiden purkauksen. Järjestäjät eivät ole ammattimaisia aktivisteja, vaan pitkälti ensimmäistä kertaa kansalaisaktivismin äärellä.”

  Ristiriitaiset ohjeet ovat tulleet, ei reagoitu kun olisi pitänyt ja kun ei olisi pitänyt reagoida oltiin poissa ja kun oltiin paikalla naama oli kuin nukkuneen rukous mutta kun vaalipuheet silmät loisti kuin halogeenit ja suu sen kun kävi muidenkin puheenvuoroilla.

  Mutta nyt kansa on saanut ainakin tarpeeksi välinpitämättömyyttä osakseensa ja olisi fiksua erota ja järjestä uudet vaalit ja silloin kansa ei saisi antaa mandaatit samoille henkilöille vaikka pahoin pelkään että niin käy.
  Se on ilmeisesti niin, että tunnettut henkilöt vetää äänestäjät puoleensa tekevät sitten mitä päätöksiä tahansa kansan vahingoksi.

 • Mauno

  Vastaa

  Onnistunut tapahtuma se kyllä oli, mutta mitkä ovat seuraamukset. Herääkö osallistuneet normaalit ihmiset vai jatkavatko he nukkumista? Jos tämän kaltainen tapahtuma oltaisiin järjestetty 2015 satamille ja rajoille niin olisiko neekerivyöryä hillitty sillä? Nyt kun paineita on purettu on mielenkiintoista seurata mihin tämä johtaa. Suomen tulevaisuudessa voi hyvinkin olla lisää tällaisia tapahtumia ja mielestäni ne ovat tervetulleita.

 • Topolino

  Vastaa

  Leikitään ”eduskuntaa!”

  Välikysymys on jätetty eli pseudodemokraattinen puuhasteluteatteri ja piirileikki jatkuu. Pian on taas vaalit ja sitten vaihdetaan paikkoja: yksi menee vuorollansa lehterille huutelemaan eli on leikissä ”oppositio”, jonka kuuluu olla eri mieltä kaikesta. Vallassa olevat ”kolme isoa” taas ovat kaikkeen tyytyväisiä ja myöskin sangen mielissään tästä kolmen ison johtamasta leikistä: kolmen porukka on juuri sopiva ja neljän vuoden välein sitten vaihdetaan hieman vain paikkoja – kaikki ovat onnellisia! Huom.: Leikin keksineet ” ’isot pojat’ ” ovat sallineet leikkiville lapsille yhden lisäleikkijän peliin ja tätä neljättä – perinteisen kolmen ison lisäksi – kutsutaan ”perussuomalaiseksi”.

  Sähkön hinta ja verotus nousevat. Mitä käy liikenteelle, ammattiautoilulle ja teollisuudelle, joita verotuksen nousut tulevat ankarasti rankaisemaan? Mitä käy sähkön hinnalle (ja mistä se kaikki sähkö revitään!) kun tässä yritetään puhaltaa virtaa sähköautoutopialle ja ”vihreälle” siirtymälle, joka onkin oikeasti vain punainen eli kommunistinen siirtymä? Pysy kanavalla ja seuraa mitä tapahtuu! Minun vahva veikkaukseni on että sähkön hinta, sen verotus, sen siirtomaksut sekä myös sähköautojen hinta (vielä entisestään!) ja varsinkin niiden veromaksut tulevat suorastaan räjähtämään! (Jollakinhan se ”vihreä” siirtymäkin pitää maksaa…)

  Myös koronanuha niittää kansaa. Tätä touhua on nyt veivattu kolme vuotta. Ylen mukaan kuolemantapauksia on 2097. Siis kolmessa vuodessa. Se on 699 vuodessa. Se on melkein kaksi päivässä. THL:n mukaan ”varsinaista kuolinsyytä seurantajärjestelmä ei rekisteröi, eikä esim. kuolintodistukseen kirjattavia diagnooseja.” Jos sinulla on ollut Corona™ ja satut kuolemaan, niin olet yksi noista parista tuhannesta. Sillä ei ole väliä mihin oikeasti kuolit. A- ja B‑influenssat myöskin katosivat kokonaan COVID:n tieltä. Ilmeisesti saivat koronan.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Nälkä kasvaa syödessä ja tämä on vasta alkua.

 • Köyttä myytävänä

  Vastaa

  Convoy Russia on seuraava projekti. Loppuu kunnes bensan hinta laskee ja Putinin valta kaatuu Venäjällä.

  • Passipoliisi

   Vastaa

   Kannatetaan ja suomesta iso edustus paikalle.

 • Mr.AG

  Vastaa

  Pakko sanoa. Toi koko Freedom Convoy homma on vain puuta ja heinää. Heillä ei perkele ole edes johtajaa ja idealogia.

  • Hylsy

   Vastaa

   Koskaan kuullut käsitteestä Leaderless Resistance?

 • Anonymous

  Vastaa

  Why are you not all dead?! Your survival instinct is higher than anticipated. Tick tock, tick tock. The cogs turn, the bars of the cage fall into place, you are close to the point of no return! Research needs sacrifices. Yours in particular.
  ‑Pfizer’s Vaccine Research and Development scientist

 • Anonymous

  Vastaa

  Ei tälläiset Convoylaiset, koronadenialistit, rokottamattomat ja muut tietämättömät hölmöt eivät välitä muista kuin itsestään! Ei heitä kiinnosta suomalaisten hyvinvointi. Heillä yksilön etu menee yhteisön edun edelle. Minä, minä, minä. Mitä sitten jos ihmisiä sairastuu ja kuolee virukseen. Ne vanhukset, sairaat ja riskiryhmiin kuuluvat kuolee muutenkin. Pääasia, että minä pääsen baariin! Kun minun mukavuusaluetta loukataan on se hyvä tekosyy lähteä ”mielenosoittamaan” eli häiritseen liikennettä tukkimalla kadut kuten Elokapina toimii sekä öyhöttää tuhannen juovuksissa kuin jossain Puerto Ricon katukarnevaalissa kuin mikäkin huorat. Kyllä katsoin videoita tästä Convoysta ja siellä sekoillaan puoli alasti turpatäynnä. Onpa hienoa ”kansallismielistä” toimintaa. Häpeällistä.

 • Anonymous

  Vastaa

  PVL:n isot mielenosoitukset olivat
  upeita, tarkasti koordinoituja ja organisoituja. Monia upeita katutapahtumia ja isoja mielenosoituksia! Se on kansallismielistä katutoimintaa eikä tollanen vitun öyhöttäminen koronasta ja rokotteista saatika kansalaisten häiritseminen humalassa ja liikenteen tukkiminen.

  • Köyttä myytävänä

   Vastaa

   Partisaanilla ei ole mitään tekemistä kansallismielisyyden kanssa. Kansallisbolshevismin ja kommunismin kanssa sitäkin enemmän.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Ilmeisesti et edes tiedä, mitä sana ”kansallismielisyys” tarkoittaa kun katselee tuota sinun avautumistasi.
    Ota selvää faktoista, ettet nolaa itseäsi julkisesti.

 • Pertsa

  Vastaa

  Kun liikennettä olivat tukkimassa pilveä polttavat punaviherradikaalit niin poliisi lähes suojeli heidän paikallaoloaan ja media palvoi heitä.Kyllä silloin on kunnon kansalaisillakin demokratian nimessä oikeus tukkia merkittävä väylä.Kaikki kunnioitus Convoylle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi