Ex-poliisin pitämä blogi poliisirikoksista kerää huomiota internetissä

Aikaisemmin Helsingissä poliisina työskennelleen miehen pitämä blogi poliisien tekemistä rikoksista herättää huomiota sosiaalisessa mediassa.

Kotimaa

Kuvituskuva.

Joakim Lindholm ‑nimisen bloggarin kertoman mukaan poliisin sisällä tapahtuu jatkuvasti mitä tökeröimpiä rikoksia, joita peitellään myös korkea-arvoisten poliisien toimesta. Tarinoiden mukaan joukkoon mahtuu kaiken lain yli menevää väkivaltaa, töissä juopottelua, verorahojen piikkiin matkustamista ”työasioissa”, huorissa käyntiä, seksuaalista häirintää ja niin edelleen.

Kaikki on yleisesti tiedossa olevaa puuhaa, jota kuitenkin peitellään. Blogi sai heti perustamisensa jälkeen laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa, ja pian Helsingin poliisin Lasse Aapio (joka nimetään blogiteksteissä) vihjaili Helsingin Sanomissa rikosilmoituksen mahdollisuudella teksteihin liittyen. Rikosilmoitus ei luonnollisesti koske tarinoiden tapahtumia, vaan sitä, että asiat tuodaan viimein esille.

Voit tutustua siihen osoitteessa: https://poliisirikokset.wordpress.com/

Helsingin poliisi Kotimaa Lasse Aapio Poliisi Poliisi rikollisena Poliisiväkivalta PolPo Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha.

  Vastaa

  Niin, eihän siinä voi mitään vikaa olla kun rikolliset ovat poliiseina ja poliisit ovat rikollisina. Eihän tästä ota pirukaan selvää… tai kenties juuri ”se”.
  Onhan tuo paistanut läpi kaikessa varsinkin Helsingissä, jossa tiettyjen tahojen rikollisuutta taputellaan eli ”painetaan villaisella” ja sen sijaan irvokkaasti syyllistetään ja uhkaillaan rikoksen kohteeksi joutuneita uhreja erilaisin ”henkevin perustein” normi hommana. Sillä eihän ”kuran pidä antaa lentää”, sillä muutoihan se tietäisi ”putsaushommia”, joka on ikävää työtä! Ammatti ei pahenna henkilöä, mutta henkilö pahentaa ammattinsa! Kun asioiden on annettu mennä täysin vituralleen maassa, jossa menneisyydessä poliisin arvostus kunnon kansalaisten silmissä on ollut joskus korkealla. On turha enää pyrkiä peittelemään haisevaa paskaa, koska kuopan kaivaminen sille on hukkaan heitettyä aikaa, sillä se ei ratkaise ongelmaa vaan pahentaa sitä kuin jatkuvan kiristyksen uhrina oleminen. ”Kyllä kansa tietää”, sainoi SMP:n puheenjohtaja Veikko Vennamo, sillä, jos ruuhi vuotaa ei sitäkään voi keneltäkään peitellä vai miksi pohjalla lilluu äyskäri? Poliisia ei valitettavasti tulla ”korjaamaan” sillä elämme huonoja aikoja kaikelle ryhdille, sillä korruptoitunut maa ja poliitikot tarvitsee epärehellisiä poliiseja ja ne muutamat ”kunnian miehet/naiset” savustetaan viroistaan epäämällä heiltä pääsy omaan työhuoneensa mitä paheksuttavimmalla syyllä: Nimittäin rehellisyys ja omatunto sekä perkeleen epäonniostunut kotikasvatus. Poliisi voisi ratsata joskus itsensä vai kutsutaanko sitä ”itsesaastutukseksi”?

 • Nimetön

  Vastaa

  Sen voin kyllä kertoa että ennen puolustin poliiseja mutta kun omalle kohdalle sattui muuta vuosi täysin rikolliset poliisit niin kyllä luotto tippui nollaan.
  En ole eläissäni tehnyt yhtäkään rikosta, en pienintäkään.
  Silti poliisit soitti jostain kummalisesta syystä, että olin muka jättänyt tottelematta poliisin käskytystä pysähtyä, olivat kuulemma oikein ajaneen minua takaa mutta kadottaneet näkyvistä, lisäksi kuulemma olin kolhinut parkissa ollutta autoa, no käskivät asemalle missä poliisin johto käski huoneeseensa jossa oikein karjumalla jatkoi samaa mitä puhelimessa.
  Oudommaksi menee, virkajohto sanoi että antavat tilinumeron mille maksaa 100 euroa auton kolhimisesta, siinä vaiheessa minulta, rauhalliselta mieheltä paloi käämit.
  Enempää kertomatta jouduin maksamaan tuon 100 euroa, uhkasivat vielä että jos en maksa siitä tulee vakavia seuraamuksia.
  Kerrotaan nyt vielä että tuona päivänä milloin tuo ”takaa ajo” ja auton kolhiminen muka tapahtui, en ollut edes autolla liikkeellä vaan se oli autotallissa.

 • yhteiskunnallinen toimija

  Vastaa

  Lisää paljastuksia on varmasti tulossa tämän vuoden aikana myös muilta tahoilta. 

  Valtakunnansyyttäjävirasto on erikoistunut poliisien rikosten peittelyyn. Ainakin aiemmin tästä vastasi syyttäjä Laura Sairanen.

 • Pjotr

  Vastaa

  Aikoinaan oli Pahkasika lehdessä konstaapeli Renkkainen, jonka motto oli ’jos rikoksia ei näy, niitä etsitään ja jos ei löydy, niin niitä tehdään’. Ko. lehti lopetettiin, koska maailma muuttui absurdimmaksi kuin sen tarinat.

 • näin Pasilassa aikoinaan

  Vastaa

  Nämähän ovat asioita joita ikävä kyllä vaan ensiintyy. Tunnen erittän läheltä tapauksen joka eräänä perjantaina pidätettiin kun löytyi yli 100g piriä plus normi arsenaali muita päihteitä. Lauantaina ei vielä vasikoinut, mutta sunnuntaina ku vajarit alkoi kunnolla, tutkija aloitti kuulustelun heittämällä pöydälle 5 gramman piripussin ja sanoi että nimen jos annat niin saat piripussin kanssa kävellä ovesta ulos.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi