Kansalaisaloite sukupuolineutraalin henkilötunnuksen kumoamisesta sai kasaan 50 000 nimeä

Kansalaisaloitteen voi edelleen allekirjoittaa.

Kotimaa

päivitetty

Sukupuolineutraalia henkilötunnusta vastustava kansalaisaloite sai kasaan tarvittavat 50 000 nimeä, jotka vaaditaan, että aloite menee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen voi edelleen allekirjoittaa kansalaisaloite.fi-sivulla, sillä se sulkeutuu vasta 16.10.

Hallitus on kaavaillut muuttavansa henkilötunnusta niin, ettei siitä selviäisi ihmisen sukupuoli. Muutoksen on arvioitu maksavan miljardeja euroja. Moni onkin kysynyt, miten koronan aiheuttaman talouskriisin keskellä on varaa laittaa rahaa tällaiseen asiaan.

Syyt henkilötunnusmuutoksen takana ovat poliittiset, sillä kulttuurimarxistit pyrkivät hävittämään käsityksen sukupuolesta – ilmeisesti hinnalla millä hyvänsä.

Moni on kritisoinut kansalaisaloite-palvelun olevan yhteiskunnallinen silmänkääntötemppu, sillä eduskunnan ei todellisuudessa tarvitse ottaa aloitteita vastaan. Palvelulla on kuitenkin metapoliittinen ulottuvuutensa: se voi potentiaalisesti antaa syyn tuoda jotain tiettyä aihetta pinnalle ja siten painaa sitä ihmisten mieliin.

Hallitus Henkilötunnus Kansalaisaloite Kotimaa Kulttuurimarxismi Politiikka Rappiokulttuuri Sukupuoli Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jaaha

  Vastaa

  Tekosyy lisätä kontrollia ja passittaa kaikki vanhat, muutoin 70 ikävuoteen asti, voimassaolevat ajokortit uusittavaksi, jotta jokahinen sellainenkin heebo joka maaseudulla auton kanssa elelee eikä passia kaipaa, joutuu silti luovuttamaan bionäytteensä EU tason arkistoihin hakiessaan uutta ajokorttia.

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Joo ja kuvaan tietysti kuuluu, että joka jepen on otettava käyttöön muutettu tunnuksensa päivästä x lähtien – eikä siis niin, että uusi tunnus annetaan päivän x jälkeen syntyneille, ja muut käyttäkööt vanhaa tunnustaan hamaan paskaseen loppuun asti. Tietojärjestelmäthän eivät pysty niin monimutkaiseen käsittelyyn, että ensin kysytään onko kyseessä uuden vai vanhan systeemin mukainen tunnus, ja sitten lukemaan kenttää oikein vastauksen perusteella. Itse aion kyllä käyttää vanhaa tunnustani, jota olen käyttänyt jo liki 50 vuotta, sanokoot mitä lystää!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi