Poliisi haluaa sensuroida kansalaiskeskustelun Vaasan puukotuksesta

Poliisi vihjailee asiasta keskustelevien mahdollisesti syyllistyvän rikokseen.

Kotimaa

päivitetty

Vaasassa tapahtui eilen torstaina monikulttuurinen puukotus, jossa puukottajana oli afrikkalaismies ja uhrina suomalainen.

Pohjanmaan poliisilaitos ilmoittaa nettisivuillaan toivovansa, etteivät kansalaiset keskustelisi sosiaalisessa mediassa Vaasassa torstaina tapahtuneesta tapon yrityksestä. Etenkin puukotuksesta kuvatun videon levittäminen on tapauksen tutkinnanjohtaja Aurora Toivasen mukaan epätoivottavaa ja mahdollisesti rikos.

Poliisi perustelee, että videon levittäminen haittaa tapauksen tutkintarauhaa, vaikka tutkinnan ja syyllisen löytäminen voisi videon perusteella luulla olevan varsin yksinkertainen tapahtuma. Sosiaalisessa mediassa keskustelu on poliisin mukaan ”ongelmallista myös yksityisyydensuojan näkökulmasta.”

Monikulttuurinen puukotus

Todellinen syy sensuurivimmalle lienee kuitenkin videolla näkyvän puukottajan tausta. Videolla näkyy, kun afrikkalaismies haastaa riitaa suomalaisten kanssa, hyökkää näiden kimppuun ja lopulta näyttää puukottavan yhtä kaulan tai leuan alueelle.

Iltalehti kertoi tapahtumaa käsittelevässä jutussaan, kuinka ”poliisi rauhoitti” puukon kanssa heiluvan afrikkalaisen. Todellisuudessa, kuten videolla näkyy, rauhoittavat tavalliset suomalaiset riehujan saaden siitä kiitokseksi puukkoa. Poliisia ei tässä vaiheessa näy mailla eikä halmeilla.

Lähteet: Pohjanmaan poliisilaitos, Iltalehti

Lue lisää:

Monikulttuurinen puukotus Vaasassa taiteiden yönä – katso video!

Kotimaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Poliisi Puukotus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Vaasa Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Luusalmi Q

  Vastaa

  Koskakohan suomalaiset tekee tälle yksinkertaisesti lopun, täähän menee ihan sairaaksi

  • Sällinkuikale

   Vastaa

   Sehän olisi ministereiden, Ohutsuolen ja Caruna-ukkelin hommia. Mutta, molemmat haalivat tänne vaan lisää näitä tohtoreita ja insinöörejä. Kiitos myös Sipilälle. 🤮😫

 • Tuominen

  Vastaa

  Mielestäni poliisin tehtävä ei ole keksiä rikoksia, siis löytää uusia rikoksia tutkittavakseen. Jos näin käytännön tasolla tapahtuu, johtaa se puolueelliseen oikeudenkäyttöön ja poliittisesti vinoutuneisiin tuomioihin, koska tällöin vain valikoidut rikokset ylipäätään päätyvät oikeuteen. Kansalaisille syntyy käsitys, että rikoksista ei kannata ilmoittaa poliisille, että vain poliisin valitsemilla rikosilmoituksilla on jonkinlaisia menestyksen mahdollisuuksia.

  – Valtion tehtävä on tarjota oikeuspalveluja yhteiskunnan käyttöön. Oikeuslaitos ei saa olla valtion asiamies.

  – Tämä uhkaileminen tarkoittaa, että syylliseksi epäilty ei ole saanut (valtion varoista) itselleen riittävän pätevää asianajajaa ja siksi poliisin pitää puolustaa tuota ymmärtämätöntä raukkaa.

  Mielestäni poliisi saa tutkia vain sellaisia tapauksia, joista on tehty rikosilmoitus.

  Eikö puukottajaksi epäillyn asianajaja jostain syystä pysty tekemään asiasta rikosilmoitusta jos päämiehen yksityisyyttä on loukattu?
  – Miksi?

  • Ilmari

   Vastaa

   Poliisin toimivaltaan ei kuulu antaa kansalaisille ohjeita siitä, mistä saa keskustella. Eihän tämä edes ole vaikea tutkittava.

   Vaarana on toki että asianajaja saa sen käännettyä tärkeäksi pahoinpitelyksi, koska silloin tuomio on lievempi. Tapon yrityksestä Somppi lähtee vankilaan.

 • Joku Vaan

  Vastaa

  Poliisi pyytää asiassa tutkintarauhaa. Tapahtumien puiminen ja videoiden jakaminen sosiaalisessa mediassa voi haitata rikoksen selvittämistä. Somekeskustelu aiheesta on ongelmallista myös yksityisyydensuojan näkökulmasta. https://www.poliisi.fi/pohjanmaa/tiedotteet/1/0/vaasan_keskustassa_tapahtui_torstai-iltana_vakivallanteko_epailty_on_poliisin_hallussa_92487

  Vitut tuossa mitään sensuroida, jotain rajaa trollaamisessa.

  • Kari Jurri

   Vastaa

   Totta vitussa ihmiset jakaa näitä videoita, ja se on ihan kylttien oma vika. Kytät kun itse venaa kuvien julkaisun kanssa viikosta kuukauteen niin kuin kävi Haagan puukottajan ja kaivarin tappajien kanssa, ehkä jengi ei vaan haluu antaa näille apinoille viikkokausien etumatkaa vaikka polpo niihin mielellään tekisikin..

  • Amaryllis

   Vastaa

   Eikös tuo tapahtunut aivan julkisella paikalla kaikkien edessä ja näkijöitä ja kokijoita oli kymmeniä, joiden silmiä ei voida kiinnikkään enää laittaa.…mitä siinä enää löytyy salattavaa ? tai että pitäisi olla hiljaa.…äijä putkaan ja kuulustelut päälle ja vapaassa maassa tasantarkkaan asia aiheuttaa keskustelua, on ihmiset ainakin tuossa tilanteessa sen verran shokissa.…näillä julkistetuilla videoilla ei ole muuta virkaa, kuin kansalaiset tietää, mitä maassa tapahtuu .…ja poliisikin saa totuuden kuvan tapahtumista, mitä ei voi kieltää…totuutta ei voi enää muuttaa muuta kertomalla.

 • Wille

  Vastaa

  Sitten kun Äänestäjät heräävät jatkuvaan suomalaisiin kohdistuviin riistoihin ja sortoihin joita valtio jo itse harjoittaa suomalaisia kohtaan eli viemällä meidän rahat ensin Afrikkaan tänä vuonna 1 miljardia eu maksut normisti 3 miljardia, nyt etelä Eurooppaan muutama miljardi lisää ja mitä saamme tilalle.. Kymmeniä tuhansia mitään tekemättömiä mukamas pakolaisia, joista osa raiskaa, ryöstää ja tappaa..
  Suomen vankiloissakin on jo ongelmana nämä islamilaiset..

 • Daniel

  Vastaa

  Elämme diktatuurissa jota hallitaan fasismilla, kansalaisia kielletään keskustelemasta totuudenmukaisesti asioista niinkuin ne todellisuudessa ovat rangaistuksen uhalla, ”mediamme” syöttävät meille propagandaa, aivopesua, piilotettua aivopesua ja valheita joita edes 10-vuotias lapsi ei enää usko.

  Kommunisti poliitikot (kokoomuksesta – vihreisiin) lähettävät valtion varat milloin milläkin verukkeella huutsankaskariin oman saastaisen ideologiansa mukaisesti ja velkaannuttavat valtion romuttaen koko hyvinvointiyhteiskunnan.

  Tämä kaikki ei ole lainkaan mielipuolista toimintaa miltä se yhtäkkiä näyttää, vaan se on täysin harkittua ja tarkoituksenmukaista maan tuhoamista ja sisällissotaan ajamista.
  Saman taisivat näiden nykyisten kommunistien aateveljet tehdä myös viimeksikin.

 • oi suuri ja mahtava eurostoliitto!

  Vastaa

  Hei,
  Miksihän mm. persujen sivustoilla kommentointi on estetty hyvin pikaisesti niin, ettei hitain hämäläinen ehdi mitenkään mukaan kertomaan mielipidettään? Ei kai vain kyse ole rasismista koskien meitä hämäläisiä… heh…! Minusta pitäisi sananvapauden koskea myös meitä hitaita.
  yst. terv. nimimerkki hämeen hitaat ralliryhmä, kohlakkoin lähletään.…

 • oi suuri ja mahtava eurostoliitto!

  Vastaa

  Kun mm. monin kerroin jo on julkisuudessa todistettu ja myös oikeudellisesti on tutkimuksissa todettu, niin viranomaiset ovat todelle poliittisesti sidoksissa puolueisiin ja painostusryhmiin. Siksi pitäisi puhdistaa kaikki viranomaistoiminta politiikasta, jotta kansalaisille taattaisiin puolueeton kohtelu.
  yt lakimies X, joka ei kuulu demlaan.…

 • oi suuri ja mahtava eurostoliitto!

  Vastaa

  Uskon vakaasti suomalaisiin, että omatunto herää ja suomalaisuuden kunnioitus palaa. k.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Auroran twittertiliä en löydä. Olisin kysynyt spesifit ohjeet käytävään keskusteluun. Ei taida häntä pahemmin kiinnostaa, että musta pahoinpideltiin porukalla, eikä siitä saa keskustella. Pahainen natsi koko akka! Onko koko poliisi samanlaatuinen?

  Jokainen sitten tulkitsee ihan itse.

 • marttyyri

  Vastaa

  Tää vanhempi pyörä-äijjä on LEGENDA

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   On. Entäs tytöt?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi