Poliisi ei saanut kiinni Lenin-patsaan koristelijaa

Vaikka poliisin mukaan kyse oli rikollisuudesta, sai Lenin-patsaan parantelu positiivisen vastaanoton sosiaalisessa mediassa.

Kotimaa

päivitetty

Kotkan Lenin-patsas 2020.

Kaakkois-Suomen poliisi ei onnistunut selvittämään, kuka koristeli kommunistijohtaja Vladimir Leninin patsaan Kotkassa viime vappuna. Patsaaseen spray-maalattiin Daavidin tähti ja teksti ”juutalainen massamurhaaja”, joka on todenperäinen luonnehdinta Neuvostoliiton isästä.

Poliisilla oli yksi epäilty, jonka uskottiin myös syyllistyneen ”juutalaisvastaiseen” toimintaan Haminassa. Lopulta epäiltyä ei kuitenkaan kyetty pitävästi yhdistämään kumpaankaan tapaukseen. Poliisi tutki myös ”natsimielisiä mainoslehtisiä”, joita oli levitetty ”rikospaikkojen” läheisyydessä.

”Todennäköisesti tutkinta keskeytetään, koska ei ole mitä tutkia. Ainoa toive olisi saada silminnäkijähavaintoja. Jos saamme uutta tietoa, tapaukset otetaan uudelleen tutkintaan,” rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola totesi medialle.

Eurostoliiton palvelijat tuomitsivat tempauksen

Vaikka poliisin mukaan kyse oli rikollisuudesta, sai Lenin-patsaan parantelu positiivisen vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Leninin perustama kommunistinen hirmuhallinto teurasti suomensukuisia kansoja sekä yritti tuhota itsenäisen Suomen. Moni onkin ihmetellyt, miksi juutalaistyrannin patsaita edes suvaitaan Suomessa.

Kommunismia muistuttavaa EU-tyranniaa palvelevat Suomen hallituspoliitikot tuomitsivat patsaan koristelun jyrkästi vapun jälkeen. Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen piti tempausta anteeksiantamattomana ja ”syvästi järkyttävänä”.

”Kotkan ja Haminan, mutta myös aiemmat vastaavat tapahtumat osoittavat, että aiheen [antisemitismi] käsittely on yhä tärkeää, eikä Suomi ole tästä huolestuttavasta ilmiöstä irrallaan. Meidän on oltava Suomessa valppaita. Antisemitismille, aivan kuten rasismille ja muille vihateoille on oltava yhteiskunnassamme nollatoleranssi,” Tuppurainen uhosi.

Lähde: Yle

Historia Kommunismi Kotimaa Neuvostoliitto PolPo Tytti Tuppurainen Vladimir Lenin Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Pystytetään patsas myös Breivikille. Tytti pääsee heti jyrkästi tuomitsemaan, kun se tärvellään ensimmäisten tuntiensa aikana. Mitä, eikö kuulukaan pöyristelyä? Ei tietenkään, kommunistien suorittama kansanmurha on parempaa väkivaltaa ja Tytti puolustaa sitä oikeutta kuolemaansa saakka. Oma kansa ensin ‑ajattelu on vahingollista.

 • Asiantuntija

  Vastaa

  Tämä on nykytaidetta minun makuuni.Värisommitelmat stemmaa kuin nakutettu, ja teksti patsaan alalaidassa ikään kuin pelkistää massamurhaajan raikkaasti pelkäksi graafiseksi hahmoksi.En ymmärrä itsekään mitä hourin, mutta eivät ymmärrä muutkaan nykytaiteen asiantuntijat.

 • Lars

  Vastaa

  On todellakin aiheellista esittää kysymys, että miksi Suomessa ylipäätään sallitaan Leninin kaltaisen mielipuolisen massamurhaajan patsaan asettaminen julkiselle paikalle?. Kommunististen kiduttajien sekä murhaajien esille tuomiselle sekä palvonnalle tulee vallita ehdoton ja absoluuttinen nollatoleranssi. Ministeri Tuppuraisen lausunnon perusteella hänen kaltaisensa ilmeisen mielisairaan kansanpetturin oikea paikka olisi mielisairaalan suljetulla osastolla.

 • Marx

  Vastaa

  Lars. Lenin ei todellakaan ollut murhaaja – ainoastaan kapinallinen-uudistaja- vallankumouksellinen. Lenin oli filosofi- teoreetikko- vallankumousjohtaja- uudistaja – valtiomies.

  • Punikki

   Vastaa

   Ei ollutkaan.Lenin oli juutalainen ja massamurhaaja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi