Autoilijoita aletaan sakottamaan entistä herkemmin

Uuden tieliikennelain mukana lähtee huomautukset ja sijalle tulee suoraan sakot.

Kotimaa

Poliisin automaattinen liikennevalvonta on saanut räjäyttävää palautetta kansalaisilta.

Kesäkuun alussa voimaan astuva uusi tieliikennelaki tarkoittaa autoilijalle entistä kovempia kustannuksia. Uutuutena lakiin on kirjattu entistä herkempi sakotuspolitiikka ylinopeuksista.

Aikaisemmin 3–6 kilometrin ylinopeudesta on annettu autoilijalle ainoastaan huomautus, mutta jatkossa myös siitä tullaan määräämään sakko. Käytännössä se tarkoittaa satoja tuhansia sakkoja vuositasolla ja valtion budjetin kartuttamista tällä tavalla.

”Kesäkuusta lähtien se on sitten lähtökohtaisesti aina maksulappu, joka tulee kotiin”, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo.

Pasterstein tunnetaan fanaattisena sakkolobbarina, jonka ajatusmallin mukaan autoilijoita on tarkoitus rangaista pienimmistäkin virheistä massoittain.

Lähde: Yle

Autot Kotimaa Poliisi Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vääksyyn

  Vastaa

  Lahti ‑Helsinki siis nelostie eilen.
  Tie kunnossa mutta 100 km/h rajoitus kymmeniä kilometrejä? Tais muuttua Mäntsälän eteläpuolella 120km/h.
  Ei järkeä vaan sakotusautomaatti.

  Pohjoiseen mennessä asfalttia laitettu jolloin reuna ja keskiviivat puuttuivat joten 100km/h. Jotenkin perusteltua mutta silti en ymmärrä koska vanhat viivat kuitenkin olivat havaittavissa.

 • TENUS PATER STAIN

  Vastaa

  Omalla työmatkaosuudella hiukan pk-seudun yläpuolella ennen 80 alue muutettu lähes kokonaan 60 alueeksi viime vuonna, ilman mitään järkevää syytä. Samalla koko reitti miinoitettiin kameroilla. Työmatka kestää nyt noin puolet enemmän kuin ennen, koska koko pätkä on aivan umpiruuhkassa.

  Ei mitään järkeä, pelkkää rahastuksen makua. Koko pätkällä on tainnut 5 vuoden aikana sattua 1 lievä loukkaantuminen kolarissa, ei siis todellakaan voi perusteella ”liikenneturvallisuudella”

  Samalla vielä erään keskustan ohittavalle tielle tungettiin 5 km matkalle 6 kameraa, no eipä kannata sitä keskustaa enää kiertää, koska se kestää pidemmän ajan kuin keskustan läpiajo ! Kaikkia vituttaa – sekä keskustassa asujia että autoilijoita, kuka ihmeen tomppeli näitä suunnittelee ? Tenus Pater-Stain ehkä ?

  BtW hän ei tykkää että häntä kutsutaan nimellä PATERSTAIN ! Joten ottakaa se huomioon 😉

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi