”Mengele-efekti”, muistiharhat ja holokaustihistoria

Keskitysleireille internoidut juutalaiset ja heidän sukulaisensa haluavat saada oman nimensä yhdistettyä "pahamaineiseen sotarikolliseen", jota holokaustipropaganda kutsuu myös "Kuoleman enkeliksi".

Historia

päivitetty

Josef Mengele.

Jokainen meistä on kuullut tai ainakin tietää niin sanotun Mandela-efektin eli väärin muistamisen. Moni ”muistaa vuorenvarmasti” lukeneensa lehdestä 1980-luvulla eteläafrikkalaisen terroristin Nelson Mandelan kuolemasta ja hämmentyy, kun median mukaan Mandela kuoli vanhana miehenä vuonna 2013. Tämä muistiharha on antanut nimen Mandela-efektille, mutta poikkeavia muistoja voi olla mistä asiasta tahansa.

Vähemmän tunnettu on sen sijaan Mengele-efekti. Kun kirjailija David G. Marwell haastatteli Auschwitzin keskitysleirillä olleita, nämä lähes poikkeuksetta sanoivat sotarikolliseksi väitetyn lääkärin Josef Mengelen olleen heitä vastassa ja määränneen ihmisten kohtaloista.

Näitä ”muistikuvia” tohtori Mengelestä on niin paljon, että ne eivät voi läheskään kaikki pitää paikkaansa. Jos ne pitäisivät paikkansa, Josef Mengelen olisi täytynyt olla Auschwitzin asemalaiturilla yötä päivää kuukausia ja jopa vuosia yhtä mittaa.

Juutalaisille arka ilmiö

Asia on juutalaisille arka. Toisen maailmansodan jälkeen väitteet kansallissosialistien hirmuteoista ovat kanonisoituneet, ja pienikin vihjaus, että ”holokaustista selviytyneen” muistikuvat eivät olisi totta tai olisivat jopa valheita, saavat juutalaiset ja heidän kätyrinsä raivoihinsa.

”Holokaustista selviytyneen” muistikuvien epäily on pyhäinhäväistystä – varsinkin silloin, kun voidaan selvästi osoittaa niitten paikkansapitämättömyys.

Mengele-efektillä on hyvin yksinkertainen ja raadollinen selitys. Keskitysleireille internoidut juutalaiset ja heidän sukulaisensa haluavat saada oman nimensä yhdistettyä ”pahamaineiseen sotarikolliseen”, jota holokaustipropaganda kutsuu myös ”Kuoleman enkeliksi”.

Ihmismuistia on helppo manipuloida

Keskitysleireillä työskenteli useita lääkäreitä, jotka hoitivat juutalaisia internoituja. Tohtori Mengele oli vain yksi heistä, mutta kukapa haluaisi myöntää olleensa jonkun nimettömän mitättömyyden tutkittavana, kun tarjolla on itse ”Kuoleman enkeli”?

Josef Mengelen nimestä on tullut vuosikymmenten mittaan pahuuden synonyymi ja tätä holokaustipropaganda käyttää hyväkseen. On tunnettu markkinointikikka yhdistää mainostettu tuote yhteen nimeen, kymmenien tai satojen muiden massan sijaan. Symboli myy, sitä ei voi kiistää.

Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia, moni ihminen muistaa selvästi, että väärinmuistamista kutsutaan Mengele-efektiksi eikä Mandela-efektiksi. Ihmisen muisti on erehtyväinen ja sitä voidaan manipuloida.

Lähde: Jewish Week

Auschwitz Historia Holokausti Josef Mengele Muisti Nelson Mandela Propaganda Psykologia Revisionismi Sionismi Sotapropaganda Tiede & luonto Toinen maailmansota Valemuistot Yhteiskunta

Keskustelu

26 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  Miksi juutalaiset syyttävät toisia siitä, mihin he itse pyrkivät.
  Viides Mooseksen kirja:
  7:16 Tuhoa kaikki kansat, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle; älä heitä sääli. Älä myöskään palvele heidän jumaliansa, sillä se tulee sinulle paulaksi.
  7:22 Ja Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa nämä kansat sinun tieltäsi vähitellen. Älä lopeta heitä yhtäkkiä, etteivät metsän pedot lisääntyisi sinun vahingoksesi.
  7:23 Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinulle alttiiksi ja saattaa heidät suureen hämminkiin, kunnes he tuhoutuvat,
  7:24 ja hän antaa heidän kuninkaansa sinun käsiisi, ja sinä hävität heidän nimensä taivaan alta. Ei kukaan kestä sinun edessäsi, vaan sinä tuhoat heidät.
  20:16 Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon,
  23:2 Älköön kukaan sekasikiö pääskö Herran seurakuntaan; älköön sellaisen jälkeläinen edes kymmenennessä polvessa pääskö Herran seurakuntaan.

  Esra:
  10:3 Niin tehkäämme nyt Jumalamme kanssa liitto, että me Herran neuvon mukaan ja niiden neuvon mukaan, jotka pelkäävät meidän Jumalamme käskyä, toimitamme pois kaikki ne vaimot ja heistä syntyneet lapset; tehtäköön lain mukaan.
  10:11 Mutta antakaa nyt Herralle, isienne Jumalalle, kunnia ja tehkää hänen tahtonsa: eristäytykää maan kansoista ja muukalaisista vaimoista.”

  Nehemia:
  9:2 Ja Israelin heimo eristäytyi kaikista muukalaisista, astui esiin ja tunnusti syntinsä ja isiensä rikkomukset.
  10:30 Me emme anna tyttäriämme maan kansoille emmekä ota heidän tyttäriänsä pojillemme vaimoiksi.
  13:3 Kuultuaan lain he erottivat kaiken sekakansan Israelista.

  • Abraham

   Vastaa

   Nuo sitaatit eivät ole ”juutalaisille” vaan heprealaisille eli israelilaisille jotka ovat eurooppaalaisten esi-isiä ainakin osin. Abrahamille annetut profetiat ovat toteutuneet eurooppalasiten puolesta, ei ”juutalaisten”.

 • Että näin

  Vastaa

  Hirveästi ei puhuta siitä missä olosuhteissa ja paineessa työleirien lääkärit joutuivat toimimaan.
  Kaikesta oli pulaa kauppasaarrosta johtuen, mutta silti lääkärit onnistuivat pitämään suurimman osan asukeista hengissä.
  Mengelekin pelasti satoja lapsia, kun leiriin iski kasvokuolio.
  Punainen risti teki säännöllisesti tarkastuskäyntejä leireillä, eikä yhdessäkään raportissa ollut merkintää joukkotruhoamisista tms. toiminnasta, puutteista meni suoraan tieto berliiniin.
  Liittoutuneet toisaalta saivat painavaa noottia leirien huoltoyhteyksien pommittamisesta.
  Nürnbergin oikeudenkäynnissä punainen risti antoi kolmesivuisen selvityksen, joissa todettiin leirien olleen kunnossa eikä joukkotuhoamista oltu todennettu, tämä ohitettiin poliittisista syistä hyvin kevyesti eikä näin ollen otettu huomioon.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tässä hyvää faktaa erinomaiselta verkkosivustolta Mengeleen tarusta

  JOSEF MENGELE: CREATION OF A MYTH
  Posted on August 21, 2021 by WW2Truth
  By: Germar Rudolf

  https://ww2truth.com/2021/08/21/josef-mengele-creation-of-a-myth/

 • Totuus ja vale

  Vastaa

  Ihmisen mieli on sellainen että se muistaa sen minkä ihminen itse haluaa. Tästä on tehty monta tutkimusta. 

  Esim. tien vastakkaisella puolella oli joukko ihmisiä bussipysäkillä. Nuori mies otti kamman takataskustaan ja aikoi kammata hiuksiaan. Vieressä ollut mies pelästyi ja tönäisi nuorta miestä joka horjahti ja tönäisi seuraavaa. Joukolta katselijoita kysyttiin että mitä tapahtui. Melkein kaikki sanoivat että nuori mies otti puukon ja löi miestä joka pelästyi. Ja lähes jokainen tarkkailijoista näki tilanteen eri tavalla.

  Sitten on ihmisiä joiden muistikuviin vaikuttaa se mitä he ovat tilanteesta lukeneet. Monen mielikuvat muuttuvat kun he lukevat ”virallisen” totuuden. Tähän pyritään poikkeuksetta valtamedian uutisilla: joukkopsykoosiin. Monesta asiasta olen joutunut vänkäämään näiden ”vähempiaivoisten” kanssa. Monesti jo fysiikan lait riittävät perustelemaan miksei jokin asia ole voinut tapahtua. Esim. Jörg Heiderin kolari. Kaverin olisi pitänyt kaahata kaksi tuntia pikkukylien läpi keskinopeudella 160km/h jotta hän olisi ehtinyt kolaripaikalle. Ja kun sitten auto rotvalli-kivetyksestä lähti pyörimään ymäri, niin kuin ihmeen kaupalla sivuosi ja katto olivat koskemattomia…

  Ja sitten tämä kolmas ihmisryhmä: despootit, narsistit ja sosiopaatit jotka vaehtelemalla koittavat keksi mitä makaabereimpia tarinoita saadakseen itselleen huomiota, valtaa ja mammonaa. Heidän tehtävänään on koko ajan valehdella aina vain isompia ja isompia aivopieruja, mutta kun joukko on iso ja äänekäs ja ne aina vaativat todisteita asioista joista ei ole aukottomia todisteita, niin vastaväittämien on lähes mahdotonta. Ja ne tietävät sen.

  Kukin voi miettiä mihin ihmisryhmään kuuluvat ne ”leiriläiset” jotka vielä elävät eli olivat parivuotiaina muistaneet ”sen hirmuisen tekstin” joka oli Auschwtsin sisäänmenossa. Muistatko itse mitä teit tai missä olit kaksivuotiana? Osasitko lukea? Ja miten voi muistaa kyltin Auscwitsissa kun se oli Treblinkassa siihen asti kunnes se purettiin?

  • Jns. Man

   Vastaa

   Kuinka moni tuntee valokuvan Varsovan gheton tuhoamisesta keväältä 1943? Sen jossa juutalaispoika on kädet ylhäällä. Kuva on lukuisissa oppikirjoissa. Usein kuvatekstissä mainitaan että kuvassa näkyvät vietiin Auschwitziin, eikä yksikään selviytynyt hengissä.
   Tämähän ei ole totta. Kuvassa ollut 10-vuotias puolanjuutalainen poika ei kuollut keskitysleirillä, vaan eli vanhaksi mieheksi Puolassa. Hänen tarinaansa ei yleensä kerrota koska esiin nousisi kysymys, ’miten tämä on mahdollista’? Eikö lapsia kaasutettukaa heti?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Katsokaa dokumentti ”The Greatest Story Never Told”, yksi parhaimmista dokumenteista ikinä!
  Se pitäisi näyttää jokaisessa peruskoulussa kaikkien Hollywood-roskan ja mitä mielikuvituksellisimpien valhe-elokuvien sijasta.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Mengele on myyttinen hahmo. Eikös näillä leireillä työskennellyt myös juutalaisia lääkäreinä?

  Holokaustista liikkuu paljon mielipiteitä ja virallista totuutta on muutettu liian monta kertaa, että vaikea sanoa mitä oikeasti tapahtui. Esim. Treblinkan joukkohaudat paljastuivat kusetukseksi, kun alue tarkastettiin maatutkalla muistaakseni 90-luvulla. 

  Jos saksalaiset olisi rakentaneet oikean kaasukammion+uunit, niin se olisi ollut itä-Vantaan jätteenpolttolaitoksen kaltainen tehokas ja suuri kompleksi, joka todellakin olisi pauhannut yötä päivää.

  Ehkä paras tapa suhtautua holokaustiin tänä päivänä on täysi tietämättömyys. Toki tämä voi loukata juutalaisia, jos kiistää tietävänsä aiheesta yhtään mitään.

  Nagasakin ja Hirosiman iskut taas olivat kiistattomia ja täysin todennettuja holokausteja. Kaikki paloi maan tasalle.

  • Tyrsky

   Vastaa

   ”Esim. Treblinkan joukkohaudat paljastuivat kusetukseksi, kun alue tarkastettiin maatutkalla muistaakseni 90-luvulla. ”

   Lähtökohta on se, että ensin pitää jotakin todistaa tapahtuneeksi, ennenkuin kenenkään täytyy todistaa väitteet vääriksi. Tästä syystä minä aina haluan saada näistä kaasutuskertomuksista selvät fyysiset todisteet. 

   Ei ole kukaan tullut niitä vielä esittelemään, vaikka olen niiden perään kyllä kysellyt.

 • Varsin surkuhupaisaa

  Vastaa

  ”internoituja”

  Miten noituminen liittyy tähän juttuun?

  Jos todella olette Suomen asialla, niin koittakaa nyt hyvät toimittajat myös kirjoittaa juttunne suomeksi.

 • Salomon

  Vastaa

  Joo muistan kuin eilisen päivän kun meidän perhe kirmasi ukrainalaisella pellolla, luoti sateessa, satapäinen natsijoukko kintereillä. Muistan nähneeni mengelen sinä päivänä siellä pellolla, hän oli niin nopea, että vei mummoni ja siskoni, näin vielä kun mengelen löi piikin läheisteni käteen ja tunki heidät sitte uuniin, minä näin!!! Eiku siis mun iso vanhemmat näki… No joku näki kuiteki!! Antaka raha!!!

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Ehtiköhän Mengele vastaanottamaan myö Nena Kafkan, kun hän päätyi Flossenbürgissa ”kaasukammioon”?????? 😀

 • Shlomo Zabludowich (se nahaton runkkari)

  Vastaa

  Juutalaisten mielet ovat mitä ovat. Lähinnä ahneita, itsekkäitä ja muita hyväksikäyttäviä mieliä.

  Mestari Mengele työskenteli Auschwitzissa toukokuusta 1943 tammikuun 17. päivään vuonna 1945.

  Hän oli joitakin kertoja muutamien viikkojen pituisilla lomilla kyseisen ajanjakson aikana.

  Mengele tutkimukset päättyivät noin joulukuun 1944 puolessa välissä. Viimeisen kuukauden hän ja muut käyttivät syntyneen tutkimusaineiston keräämiseen, lähettämiseen pois leiriltä ja muuhun jälkien peittelyyn.

  Lähde mm: Josef Mengele – Elämä ja teot, Posner – Ware, 2000, sivut 37–79.

  Käytännössä aktiivinen toiminta-aika oli enimmillään vain noin puolitoista vuotta! Tähän aikajaksoon ei ihan kaikkien väitettyjen jutkujen kohtaamiset edes mahdu.

  Normaalia jutkujen faktojen vääristelyä.

 • J.K.

  Vastaa

  Vaikkei asiaa haluta myöntää, oli Mengele esim. kaksostutkimuksen pioneereja ja hänen työstään saaduillaa diagnooseilla lääkärit ja tutkijat menevät jatkuvasti eteen päin.

  Alasta on paljon tutkimustuloksia, muttei uskalleta kertoa, kuka otti laajemmin aikoinaan huomioon esim. DNA:n kaksoiskierteen. Mengelen, eli ”kuoleman enkelin” vuoksi perinteisiä samassa suvussa kulkevia tauteja pystytään ymmärtämään aina vain paremmin ja kaksostutkimuskin jatkuu.

  Oscar siis postuumisti Josef Mengelelle.

  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA NORMAALEILLE IHMISILLE!

 • Plääh

  Vastaa

  Kyllähän tuo Mengele-efekti taitaa olla lähes aina silkkaa valehtelemista. Eivät nuo väärin muistele. He ilman muuta valehtelevat

 • Hh1488

  Vastaa

  Holokausti on maailman historian suurin valhe. Todisteita holokaustin valhellisuudesta on vaikka millä mitalla. Yks hyvä juttu on jo se, että muu muassa Winston Churchill ei maininnut sanallakaan sodan jälkeen kirjoittamassa kirjassa mitään holokaustista, aika erikoista, jos se olisi totta. Monet nurnbergin oikeudessa esitetyistä todisteista, esim valokuvat uhreista olivat esim Dresdenin pommitusten uhreja, eikä mitään holokaustin uhreja..holokausti on pelkkä kusetus.

 • Hh1488

  Vastaa

  Osittain kattonu, mutta tekee pahaa ja tuntuu pahalta, nähdä miten joku niin upea asia tuhoutui. Toisen maailmansodan voittajat ovat kansainväliset juutalais pankkiiri keinottelijat. Toisen maailmansodan häviäjät ovat, kaikki ihmiset, luonto ja eläimet, vois jopa sanoo et toinen maailmansota oli viimeinen mahdollisuus pelastaa ekosysteemi, kansat, kulttuurit jne. Toisen maailmansodan tappio on pahinta ja surullisinta mitä on ikinä koskaan tapahtunut.

 • N.N.

  Vastaa

  Gegen dummheit kämpfen götter selbst vergebens.

 • Kel

  Vastaa

  Maailmanhistorian top 3 valheet:
  1. Holohoax
  2. Alarming Global Warming
  3. Covid plandemic

 • Psykologinen operaatio

  Vastaa

  Kaustisen tarinathan alkoivat vasta 50 luvulla, Jenkkien armeijan propaganda osaston toimesta. Kun leirit olivat käytössä pitkään sodan jälkeen liittoutuneet selviytyjä raasuja tappoi tauteihin suuret määrät. Kaasukammio legenda ei vaan ole ollut uskottava kun niitä ei ole vielä paperillakaan löytynyt, saati tuho käskyä, vaikka järjestetään kaikki santillinen Saksalainen aina kirjaa. Koko kausti keksittiin Israelin luomista ja liittoutuneiden siviilien murhien suurempaa määrää mitatoimaan. Leirit toimivat työleiri periaatteella luoden ilmaistyovoimaa tarpeeseen. Toki salaisia kohteita rakentaneet saatettiin teloittaa, mutta 6 miljoonaa ruumista juutalaisia plus muut leireillä kuolleet ei ole mitään mahdollisuutta ehtinyt edes käsitellä saati hävittää. Todella tapahtunut ei tarvitse tutkimista lailla kieltää.

 • TT

  Vastaa

  Jos Jemen lasketaan mukaan, niin jo 110 valtiota tai kansaa on suorittanut erään välttämättömän puhdistusoperaation. Kansa tuntee sen kyllä nahoissaan, jos sitä ei suoriteta.

 • N.N.

  Vastaa

  Neuvostoliitto/Venäjä on aina vähätellyt suomen ja suomalaisten historia ja kertonut omat versiot yhdestä sun toisesta tapahtumasta ja vierittänyt kaikki syyt hyökkäyksistä ja murhaamisesta suomalaisten uhrien kannettavaksi, ja kumma kylläkin, moni suomalainen on sama mieltä.

  Ja Putin on näköjään taas vauhdissa mutta eniten teitä kiinnostaa vanhat asiat, ei edes muslimien maihinnousu eikä vihreiden touhut.

  Sota loppui kohta 80 vuotta sitten Saksan häviöön niin kuin oikein oli, mutta nyt kourallinen suomalaisia on ottanut itselleen tuiki tärkeä tehtävää uudelleentulkita Saksan virrallinen historiaa ja tehdä murhaajista viattomia sankareita.

  Väitihän Putinkin, että venäläiset murhaajat olivat sankareita niin että en ihmettelee enää.

  ”Ihmismuistia on helppo manipuloida” ja ”ja heidän kätyrinsä raivoihinsa.”

  Kyllä joku raivoaa ja jonkun muisti on manipuloitu ja onko tämä toimituksen kansallismielistä puhetta, siis kansallismielisyyttä, sitä suomalaista?

 • juha II

  Vastaa

  Eräs ranskalainen sosialisti, joka oli saksalaisten keskitysleirillä vankina ollut kyllästyi WWII jälkeen pilvinpimein esiintyneisiin kärsimystarinoihin, joista maksettiin tuntuvasti riihikuivaa korvaukseksi niille, jotka itkivät kaikkein vakuuttavimmin. Niinpä hän toikin esiin sen varsinaisen todellisuuden mistä mainittu ”sopulivuosi” todellisuudessa kumpuaa. Valtaosa ”kärsimyskukkasista” olivat sepitelmiä ja kauhut sen mukaisia. Syy moiseen oli ”kipukorvaukset” ja silkka tietämättömyys keskitysleirien piikkilanka-aitojen sisäpuolelta. Eli kun ei edes tiedä niin silloin laitetaan omiaan ja oikein kunnolla. Lisäksi voittajien sylkykuppi ei voinut saada edes yrittää oikoa selvää skeidaa, sillä tuolloin vallitsi voittajavaltioiden orgiat, jolloin sodan hävinneen Saksa haudalla tanssittiin villisti päästämällä irti kaikki oman ylevyyden gloria ja alimpien vaistojen himot valloilleen kuin helpotukseksi siitä ettei lopulta tullut turpaan kun länsiliittouma ei niin vain kävellytkään Berliiniin. Ja se voittokin vaati kolme yhtä vastaan ja joka jalan levydestä oli maksattava hirmuinen hinta ja rumat konstit vielä päälle. Voittajan on helppo hymyillä. Ainakin kenraalien, joiden henkilökohtaiset patoumat ja kieroutunut viha Saksaa ja saksalaisia kohtaan lopulta saneli koko WWII historiankirjoituksen, joka oli ja on silkkaa sotapropakandaa. Ja mikä on Yhdysvallat v. 2022? Vastineen sille löytää Saksan Weimarin tasavallasta, jossa vallitsi arvotyhjiö, haureellinen synti homoineen, lesboineen, pedofiileineen, bordellineen ja pornokirjoineen sekä ”nykytaide”, jonka pääelementti oli joksedenkin suoraan persereikä!!!
  Mutta kuinka ollakkaan totesi itse pääministeri Winston Churchill (1874−1965) lopulta tokaisten Stalinin Neuvostoliiton pitkän ulottuvan varjon noustessa WWII jälkeisen lämsi-euroopan yli. ”Taisimme teurastaa väärän sian!!!”

 • N.N.

  Vastaa

  En usko, että kukaan meistä kohtaa Mengelen hoitamia juutalaisia, mutta me kohtaamme päivittäin asioidessamme kaupungilla näitä muita muukalaisia. 

  Näistä sarjarukoilijoista meidän tulisi tänä päivänä kantaa huolta eikä kohta 100 vuoden vanhoista juttuista, ja voiko olla käynyt niin ikävästi, että suomalais sankarit on loppuneet ja meidän pitää turvautua siksi muun maan sankareihin.

  En epäile etteikö jotkut ulkomaalaiset vaikutusvaltaiset tahot vetää naruista, en siti usko, että niistä päästään eroon Mengelen avulla, hän on liian kauan maanut mullassa tai oliko se vedessä.

 • N.N.

  Vastaa

  Taas on saanut eri lehdistä (ei valtakunnan lehdistä) lukea tihutöistä eri maissa ja tekijöistäkin, ennätysmäärää autoja on poltettu.
  Ainakin joskus mainitaan, että ne, no ne, me tiedämme ja sekin on edistystä, vikana vain, ettei viranomaiset suostuu näkemään se kurja todellisuus, haluavat pelastaa tänne lisää ja lisää samankaltaisia hyvin uskonnollisia ihmisiä.

  Eikö näistä pitäisi puhua, eihän niitä saada ulos puhumalla vainajista sadan vuoden takaa.
  Ilmeisesti kyinen pelto kynnettäväksi, helpompi aukaista valmis historiakirja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi