Disney kritiikin kohteena piirrettyjensä pahojen hahmojen isoista nenistä

Yksi ilmiölle huomiota antanut nainen näyttäisi ulkoisen olemuksensa perustella kuuluvan erääseen isonenäiseen kansaan.

Viihde

Disney-yhtiö on saanut hiljattain negatiivista palautetta siitä, miten sen tuottamien piirrettyjen pahoilla hahmoilla on aina suuret nenät, kun taas hyvillä, erityisesti naispuolisilla päähahmoilla, on pienet ja ilmeisen eurooppalaiset nenät.
Asialle on tuonut huomiota muun muassa TikTokissa suosittu Robin Higgins, joka teki aiheesta videon.

”Ensimmäisistä Disney-prinsessoista alkaen heidän nenänään näkyy pienet sieraimet ja kulmasta riippuen myös pientä kaarta. Tämä on vahvassa kontrastissa naisiin näissä elokuvissa, jotka ovat pahoja ja näin ollen heidän on pakko olla rumia. Tämä nenien puute jatkui vuosikymmeniä ja kun ei-valkoiset prinsessat tulivat kuvioihin, sama kohtelu nenien suhteen jatkui,” Higgins sanoi videolla.

”He vain ovat päättäneet pitää naiset tässä hyvin kapeassa kauneuden määritelmässä,” Hän summasi.
Vaikka toimitus ei asialle varmistusta löytänytkään, Higgins ainakin ulkoisen olemuksensa perusteella näyttäisi kuuluvan kansaan, joka on viime vuosina alkanut loukkaantumaan nähtyään itsensä elokuvien ja piirrettyjen pahoissa ja rumissa hahmoissa, kuten Harry Potter ‑elokuvien menninkäispankkiireissa.

Jää nähtäväksi, aikooko Disney-yhtiö romuttaa itseään lisää tekemällä vastedes elokuvia rumista ja isonenäisistä prinsessoista, joita pikkutytöt eivät halua katsoa.

Isojen nenien pahuuteen ja rumuuteen liittämisestä loukkaantuva Robin Higgins.

Lähde: Daily Mail

Disney Juutalaiset Kulttuuri Ulkomaat Viihde

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Nenäkkäät löytävät antinenäismiä kaikkialta.

 • Nenäkansa = rumakansa

  Vastaa

  Iso nenä on ruma. Oli se kenen naamassa vaan. Kauneus leikkauksissakin käydään pienentämässä klyyvaria ympäri maailman. Mahtaa olla elämä raskasta kun näkee kaikkialla jotain mistä pahoittaa mielensä.

 • Pekko

  Vastaa

  Walt disney oli kyllä mielenhallinnan nero, luomalla kauneus ihanne joka on luonnonlakien vastainen, saadaan aikaan uusi normi, joka johtaa suureen rappioon. Näin hallitaan massoja, sanoi kapitalistien kuningas. Jolla silmät, se nähkööt

 • TT

  Vastaa

  ”Happy merchant”-hahmolle kuuluu iso nenä.

 • Jupi

  Vastaa

  siis Disney oli aika avoimesti rasisti, antisemitisti ja jonkun verran piilokuvia sen elokuvissa joissa esinellistetään naisia. Göbbels kävi jopa Disneyn luona oppimassa propagandan ja piiloviestinnän saloja. heil Disney

 • Musta ase

  Vastaa

  Ei se iso nenä ainakaan kauneutta luo naisenkaan kasvoihin.

 • Tuulenhalkoja

  Vastaa

  Ei Disney ole ainut, joka on liittänyt isoon nenään huonoja ominaisuuksia. Italialaisen Carlo Collodin 1883 luomalla Pinocciolla nenä kasvoi aina kun hän valehteli. 

  Ilmaisut ”olla nenäkäs” ja ”näyttää pitkää nenää” ovat nekin suuree nenään liittyviä negatiivisia asioita.

 • Pekko

  Vastaa

  Nöpönenän kautta ilma kulkee huonosti kovassa rasituksessa, kun ilma kulkee huonosti joudut hengittämään suun kautta. Suun kautta hengittäminen laskee ruumiin suoritus kykyä. Vahvimmilla yksilöillä tahtoo olla suurehko klyyvari. sanoohan sen järkikin. Homo sapies on rappion tiellä, sen kyllä huomaa

 • JFK

  Vastaa

  Tuon Robinin kannattaisi olla enemmän tuohtunut Disney-hahmojen suurista silmistä. Kaikilla hyvillä hahmoilla on suuret silmät. Robinilla ei niinkään.…

 • Tellu

  Vastaa

  Missikisojakin moittivat usein juuri vähemmän kauniit. Kauneus on kuitenkin luonnonlahja, josta on lupa iloita ja hyötyäkin. Samalla tavalla lahjojaan hyödyntävät vaikkapa älynlahjoja tai taiteellisia lahjoja syntymässä saaneet. Elämä ei ole reilua, kaikille ei jaeta Nobel-palkintoja eikä laulukilpailujen voittoja. Viisainta vain jokaisen tyytyä omaan osaansa ilman kateutta, ja pitää mölyt mahassaan. – Mielestäni naisella ei kovin iso klyyvari ole sievä, muttei kyllä nysänenäkään.

 • Salomon

  Vastaa

  HaaH! Istehän ne niitä jumalauta piirtää

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi