Päivän twiitti: vihreä poliitikko haluaa poistaa mäet helpottaakseen lasten elämää

Mäet ja muut vastoinkäymiset voivat traumatisoida herkässä iässä olevat lapset.

Viihde

Jonni Lehtiranta.

Vihreiltä kulttuurimarxisteilta kajahtaa jälleen kerran. Tällä kertaa älypuhelimen ääreen ja sitä kautta ääneen on päässyt Vihreiden ehdokkaana Helsingissä oleva Jonni Lehtiranta. Hänen mukaansa mäet tulisi poistaa pyöräilyreiteiltä, koska 6‑vuotias lapsi ei jaksa polkea jyrkempiä ylämäkiä.

”Liikennesuunnittelijoiden pitäisi pyöräillä kuusivuotiaan kanssa ympäri Helsinkiä. Näkisivät, että Helsingissä on joka paikassa liian jyrkkiä mäkiä, ja suuri osa niistä turhaan. Kuvan kuusivuotias jaksoi 11 km matkaa, muttei jyrkempiä ylämäkiä polkemalla,” Lehtiranta twiittasi.

Lehtirannan mukaan kaupunkisuunnittelijoiden tulisi siis kaivaa mäkien tilalle esimerkiksi tunneleita tai tasata ne kokonaan, jotta kuusivuotias jaksaisi polkea myös jyrkimmät ylös. Mäet ja muut vastoinkäymiset voivat traumatisoida herkässä iässä olevat lapset. Rahoitus hankkeelle tulisi luultavasti taikaseinästä.

Lehtiranta ehdotti myös twiittiketjussaan, että mäkiä voisi loiventaa rakentamalla niistä pidempiä. Yleisesti ottaen hän toivoo vähemmän mäkiä; se ei tosin selvinnyt, tarkoittiko hän vähemmän ylä- vai alamäkiä.

Lähde: Jonni Lehtiranta

Elämäntavat Jonni Lehtiranta Kotimaa Kulttuurimarxismi Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Vihreät Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pate

  Vastaa

  Olettaisin että mäet tulisi tasata
  tietenkin ilman hiilidioksidipäästöjä.
  Perinteiset kaivinkoneet ‚kuorma- autot
  tai lapiokaivuu eivä siis voisi olla mahdollisia.

 • Että näin

  Vastaa

  Opastetaan lapsi laiskuuteen jo pienestä pitäen, ei saa olla mitään vastoinkäymisiä edes fyysisesti pumpulissa kasvaneelle ”voittajalle”.
  Vanhemmat tekevät jo liikaakin lasten ja nuorten eteen näinä päivinä, kaikki tasoitellaan ja pedataan valmiiksi, sitten ihmetellään kun se meidän ville tekee ”yllättäviä” kolttosia tai käyttää huumeita, mutta sekin on pahan maailman aiheuttamaa.
  Jos lapsena ei välillä häviä tai kokeile rajojaan (esim. ylämäki pyöräillessä) ei kasva psyykkisesti terveellä tavalla voittamaan vastuksia joko älyllisesti tai fyysisesti, juuri se kasvattaa luonnetta ja antaa teflonia elämän kolhuihin ts. traumankestävyyttä.
  Vanhempien pitää kannustaa lapsia ja nuoria saavuttamaan tavoitteensa ei tehdä niitä heille valmiiksi eteen ja valheellisesti kehua heidän saavuttaneen jotain.
  Valitettavasti näkee nuoria ja hieman vanhempiakin ihmisiä, jotka itsekkyydessään besserwisseröivät, mutta realiteetin tullessa eteen romahtavat, koska eivät ole ennen kokeneet häviötä ja isi tai äiti ei ole puhumassa puolesta/ selvittelemässä asioita.

  • Pasi

   Vastaa

   Juuri näin!

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Onko mitään järkeä poljettaa 6 vuotiaalla yli 10km:n matkaa, minä kysyn vain?

 • Eikka

  Vastaa

  Vihreillä nämä älynväläykset jalostuvat vuosi vuodelta älyttömämmäksi.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Noita naruntyöntäjiä, tuntuu tietyissä poliittisissa kuplissa oleilevan huvittavan paljon 😀

  Keskittyisi edes olennaiseen, kuten sadepäivien kieltämiseen…

 • kiitos kuulemiin

  Vastaa

  *face-palm*

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Verratkaapa eroa iskän ja lapsen pyörän välillä paljonko muksu saa veivata että pysyy isän mukana ja sitten ihmetellään miksi muksu on naatti.

 • N.N.

  Vastaa

  Tanskassa ei ole paljon mäkeä!

 • Nykyajan käsitteet hukassa

  Vastaa

  Onko tämä nyt sellainen helikopterivanhempi? Vai maansiirtokonevanhempi?

 • pzkw

  Vastaa

  EI JUMALAUTA!! Olis juttu menny aprillipilana mutta että tuo soija on tosissaan😳? Onneksi itse on tullut synnyttyä terveen järjen kanssa.

 • juha.

  Vastaa

  Vihreä miesoletettu ei halua, että hänen pojastaan tulee mies!

 • Irmgard

  Vastaa

  Vihreät=mielenterveysongelmaisten vertaistukiryhmä. Eivätkä nämä mitään varsinaisia älynjättiläisiäkään ole. Näiltä hulluilta pitäisi ottaa lapset huostaan kokonaan ja lopullisesti.

  • Pzkw

   Vastaa

   👍🏻👌

 • Olli

  Vastaa

  Minä vaadin että pyöräteillä on vain alamäkiä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi