Yle tärkeiden asioiden äärellä: Pohtii, voiko valkoinen käyttää tummaa emojia

Yrityskonsulttina toimiva Sara Salmani neuvoo neutraaliksi mielletyn keltaisen peukalon sijaan käyttämään kaiken värisiä peukaloita, jotta työntekijöiden ja asiakkaiden monimuotoisuus tulee paremmin esille.

Viihde

Verorahoitteinen Yle on jälleen tärkeiden asioiden äärellä. Ylen nettisivuilla julkaistiin lauantaina artikkeli, jossa vakavissaan pohdittiin, voiko valkoihoinen käyttää tummaa emojia loukkaamatta ”rodullistettua” ihmistä.

Jo jutun otsikko oli veronmaksajan näkökulmasta varsin pahaenteinen: ”Moni käyttää omaa ihonväriään tummempia emojeja – Sopiiko valkoisen somettajan viestitellä ruskealla peukulla?” Tekstin varsinainen asiasisältö tuskin motivoi ketään Yle-veroa maksavaa kannattamaan veron olemassaoloa.

Juttuun haastateltiin monimuotoisuuskonsultti Sara Salmania, joka valisti heti artikkelin alussa kansaa siitä, että tummemman emojin käyttö voi olla ”puhujan vilpitön tahto osoittaa tukensa ei-valkoisille ja normalisoida monietnisyyden näkyminen somessa”.

Kulttuurillista omimista

Yrityskonsulttina toimiva Salmani neuvoo neutraaliksi mielletyn keltaisen peukalon sijaan käyttämään kaiken värisiä peukaloita, jotta työntekijöiden ja asiakkaiden monimuotoisuus tulee paremmin esille. Artikkeli jatkuu:

”Jos puhuja käyttää omaa ihonväriään tummempaa emojia, hän saattaa Salmanin mukaan sivuuttaa oman valkoisuutensa. Se on ongelmallista, jos ei tiedosta oman ihonvärinsä mukana tuomia etuoikeuksia.

Joskus emojin valinta voi olla suoranaista kulttuurista omimista.

– Olisi kyseenalaista, jos joku joka ei pukeudu huiviin käyttäisi hijab-emojia näyttääkseen trendikkäältä, Salmani sanoo.”

Toisin sanoen väärin valitun emojin käyttö voi monimuotoisuuskonsultin (kyseessä on ilmeisesti oikea ammattinimike, toim. huom.) mukaan olla valkoista ylivaltaa.

Sukupuolentutkija ottaa kantaa

Salmani ei ollut ainut, joka sai äänensä kuuluviin mediassa. Juttuun haastateltiin myös sukupuolentutkija taidehistorian yliopistonlehtori Leena-Maija Rossia.

Hänen mukaan tummemman emojin valitsemisen taustalla voi olla häpeä omasta valkoisuudesta, joka tarkoittaa automaattisesti etuoikeutettua asemaa yhteiskunnassa. ”Syyllisyyden tilaan ei kuitenkaan kannata jäädä vellomaan. Ihonväri on asia, jolle emme voi yhtään mitään. Sen yhteiskunnallisille merkityksille sen sijaan voimme”, Rossi lohduttaa masentuneita kulttuurimarxisteja.

Toisin sanoen Rossi kannustaa olemaan häpeämättä omaa valkoisuuttaan ja kehottaa ihmisiä puuttumaan yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin, joita valkoiset voivat kokea omasta asemastaan katsottuna tärkeiksi. Partisaani allekirjoittaa hänen sanomansa tältä osin täysin rinnoin!

Lähde: Yle

Kotimaa Kulttuurimarxismi Leena-Maija Rossi Maahanmuutto Rappiokulttuuri Rotu Sara Salmani Väestönvaihto Valkoinen häpeä Valkoisiin kohdistuva rasismi Valtamedia Viihde

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • No huh huh!

    Vastaa

    Suomeen on syytä perustaa kiiruusti lisää mielisairaaloita…

  • Minä

    Vastaa

    Kun älyvapaat hallitsevat, ei siitä hyvää seuraa, vaikka he omissa ideologisissa kuvitelmissaan niin uskoisivat kuinka.

  • Tikkakosken Manne

    Vastaa

    YLE voisi pohtia myös sitä kuinka valkoinen pankinjohtajan poika Karri Miettinen, olikohan taiteilijanimensä jokin Palliface tjsp., on ominut alistetuilta mustilta heidän ghettokulttuurissaan syntyneen rap-”musiikin” ja käyttää sitä oman tilin tekemiseen. Vaan ei pohdi.

  • 🏳️‍🌈⃠ 🇮🇱⃠

    Vastaa

    👨🏿‍🦲⃠

  • N.N.

    Vastaa

    Mutta onhan se mahtava, että tämä meidän ylen kallista Yleäkin pohtii jotakin.
    Olen erehtynyt raskaasti, sillä olen ajatellut, että se on vain toisintojen mestari, vanhojen ja uusien miksaamista ja kuvittelevat ettei tyhmä kansa huomaa kusetuksen.
    Voi Luoja päästä meidät Ylen vallasta!

  • juha.

    Vastaa

    ”Voi herran pieksut!!!” Kukahan niitä voi käyttää?

  • Tikkakosken Manne

    Vastaa

    Ei voi olla turhempaa titteliä kuin ”sukupuolentutkija” ja vieläpä yliopistotasolla. Todellisuudessahan tutkimuksessa on tasan yksi taso: vilkaise jalkoväliin ja asia selviää. Jos ei selviä, olet joko hullu tai vain ihan saatanan tyhmä. Tai molempia.

  • w.p

    Vastaa

    Tähän ei kyllä enää voi oikein muuta kommentoida kuin että, VOI VITTU!

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi