Anarkistien talo paloi, poliisi ei epäile rikosta – Anarkistit valittavat silti ”äärioikeiston uhasta”

Anarkistit syyttivät teosta heti tuoreeltaan kansallismielisiä ja jopa nimesivät ihmisiä vahvojen vihjausten saattelemana potentiaalisina syyllisinä "tuhopolttoon."

Poliittiset viholliset

Helsingissä tapahtui helmikuun lopussa niin sanottu ”surullinen case”, kun anarkistien vallattu talo paloi savuna ilmaan. Kymmenen vuoden ajan anarkistisena kerhotilana toiminut rakennus ei enää häpäise pääkaupungin katukuvaa.

Poliisi suoritti paikalla palonsyyntutkinnan, mutta totesi, ettei palo johdu tuhopoltosta eikä siitä siten ole kirjattu rikosilmoitusta tai ylipäätään epäillä ketään rikoksesta. Yle kirjoitti maaliskuussa:

”[Tapauksen tutkinnanjohtaja) Crista Granrothin mukaan ei ole kuitenkaan syytä epäillä, että palon aiheuttajana olisi ulkopuolinen taho.

– Emme näe, että ketään olisi syytä epäillä rikoksesta.

Palon syttymisen yhteydessä ei myöskään ole käytetty minkäänlaisia palavia nesteitä.

– Palonsyytutkintaan koulutetut poliisikoirat ovat olleet siellä, eivätkä ole ainakaan merkinneet, että rakennuksessa olisi sellaisia ollut, Granroth sanoo”

Anarkistit syyttivät teosta heti tuoreeltaan kansallismielisiä ja jopa nimesivät ihmisiä vahvojen vihjausten saattelemana potentiaalisina syyllisinä ”tuhopolttoon.”

Anarkistien epäilykset johtuivat siitä, että he aloittivat edellisenä päivänä verkkohäirintäkampanjan, jonka kohteena oli kansallismielisiä. Myös Partisaani otti tuolloin oman vastauksen muodossa kantaa verkkohäiriköintiin, minkä vuoksi antifasistien kovalla uholla alkanut kampanja haudattiin vähin äänin.

Tässä kävi kuten vuosien 2020 ja 2021 joulukalenteri-kampanjoissa, jotka olivat Varisverkoston tapa saada maalitettua kansallismielisiä. Käytännössä idea kääntyi itseään vastaan, kun Partisaani vastasi tuleen tulella ja alkoi julkaisemaan omaa kalenteriaan luvaten lopettaa sen heti, kun äärivasemmisto lopettaa omansa. Nämä aiheuttivat äärivasemmistopiireissä hysteriaa sekä sisäisiä riitoja.

Vaikka se on todettu jo viranomaisia myöten, että tuhopolttoa ei ole tapahtunut, pyrkivät anarkistit edelleen ylläpitämään uskoa ”äärioikeiston uhasta”:

”Vaikka ei tiedetä, oliko kyseessä tuhopoltto vai ei, se että niin monet epäilevät tuhopolton mahdollisuutta, kertoo siitä, että fasismin uhka on otettava vakavasti”, yksi Makamik-kollektiivin aktiiveista järkeilee Voima-lehdessä.

Eli koska joku ajattelee, että polton takana olisi voinut olla jokin taho, vaikka viranomaistutkinta ei antanut viitteitä tällaisesta, niin ajatellun tahon ”uhka” on otettava vakavasti. Anarkistiseen logiikkaan kuuluu siis varmuuden vuoksi epäileminen ja syyttely faktojen sijaan.

Lähteet: Voima, Yle

Äärivasemmisto Anarkistit Antifa Joulukalenteri Kotimaa Maalittaminen Poliittiset viholliset Varisverkosto Voima-lehti

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Irmgard

  Vastaa

  Nämä anarkonarkkarit olisivat saaneet palaa kaikki elävältä hökkelinsä mukana. Anarkot/vihervassarit eivät ole ihmisiä vaan eläimiä.

 • Hölmöläiset

  Vastaa

  Lienee kaverit ”kuseet itse housuihinsa”. Ja toisaalta, eihän se rakennus ollut edes niiden. Niin miksi ne sitten muita syyttävät? Katsoisivat peiliin, rakentaisivat oman ja ottaisivat siihen vakuutuksen.

  …ai niin… nehän on työtä vieroksuvia…

 • Maria

  Vastaa

  Tulisi myös tutkia, saako talon vallannut ja tuhopolttanut, – Voima-lehden taustajärjestön kautta eduskunnan antifa-jakobiineilta talmudokommunisteilta rahoitusta saava antifa-terroristiryhmittymä – talon palamisen myötä taloudellista etua vakuutusyhtiöiltä. Eli oliko kyseessä vakuutuspetos? Ja mahdollisesti myös eduskunnan tai muita viranomaisasemiaan hyväksikäyttäen tehty kavallus, vakuutuspetos ja syrjintä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kamapäissään ilmeisesti itse polttivat talon, taisi jäädä tarvittavat toimenpiteet tekemättä, mitä talon pitäminen vaatii…

  ”Vaikka ei tiedetä, oliko kyseessä tuhopoltto vai ei, se että niin monet epäilevät tuhopolton mahdollisuutta, kertoo siitä, että fasismin uhka on otettava vakavasti”, yksi Makamik-kollektiivin aktiiveista järkeilee Voima-lehdessä.”

  Täytyy olla todella kieroutunut aivotoiminta, kun edes saa tuollaista tekstiä ulos.
  Sama kuin sanoisi ”se ei ollut äärioikeisto, mutta syytämme sitä, koska se olisi voinut olla”.

 • TT

  Vastaa

  Anarkistit, punaviheriäiset ja maailmanparantajahipit ovat vain törppöjä, jotka eivät osaa käsitellä tulta tai tulisijoja. Vilppulassa ne polttivat komean puisen parantola-rakennuksen, koska joku aasi oli kerännyt kuumat hiilet tulisijasta ja laittanut ne muoviämpäriin. Onko tämäkin yksi selitys sille, että vihreät vihaavat tulisijoja ja elävää tulta? Kaikki maisemat pitääkin nyt pilata tuulimyllyillä, että viherperkele saa sähköpatterinsa kuumaksi.

 • Ohikulkija

  Vastaa

  Tuo rakennus on Kumpulas, ja ainoastaan ”paikalliset” tietävät tuon, sekä tietenkin anarkistit itse. Rakennus on osa Kumpulan kartanon aikaisia rakennuksia.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kumpulan_kartano

  Rakennus on niin vanha ja paksu, että siitä paloi ainoastaan katto toiselta puolelta.

  Taas kerran nähdään, että Polpo on osa anarkisti liikettä.

 • p grandell

  Vastaa

  liimannuuskijoilla ihan sama älyykkyys osamäärä kuin tom of finlandian hallituksella, rakennuttivat 380 miljoonalla ”kanaverkkoa” suomen ja venäjän rajalle, ei edes hölmölän saduissa ole ollut moista hulluutta, anarkistit ja arkadianmäen hölmöläisillä sama ÄÖ. miljardin ”solidaarisuus rahaa” italialle(sannamarin), italia joka ei edes ole tunnustanut itsenäisyyttämme, näin voi vain tapahtua tom of finlandiassa valitettavasti.

 • Bullshitson

  Vastaa

  Ei näitä epämääräisten porukkojen kansoittamia puuhökkeleitä tarvitse ulkopuolisen polttaa . Ne tekevät sen ennemmin tai myöhemmin koheltaessaan ihan itse.

 • Gerber

  Vastaa

  Taisi joku mieleltään yliherkkä vihreä uusfasistilapsukainen polttaa itsetekemäänsä dildokynttilää liiankin innokkaasti, eikä lidl-kalja/mielialalääkityksen aiheuttaman väsymystilan takia muistanut sammuttaa kynttilää reiki-meditaationsa ja tulevaisuuden kertovien kosmisten avaruuskristalliensa hiplailun jälkeen. Nämä tällaiset hullunhauskat tapaturmat ovat vieläkin hauskempia kun kaikesta syytetään muita. Aivan niinkuin rakkaat aatetoverinsa, muslimit, tekevät.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi