Antifa-yhtye aiheutti joukkotappelun keikallaan – Yltyi puukotukseen asti

Moscow Death Brigade nauttii antifasistien keskuudessa kulttisuosiota. Suomessa Varisverkosto on osallistunut yhtyeen kiertueen järjestämiseen ja mainostamiseen.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Venäläinen antifasistiyhtye Moscow Death Brigade (MDB) aiheutti Portugalin keikallaan joukkotappelun, jossa katsojaa puukotettiin. Yhtyeen vokalisti oli keikan alkajaisiksi kieltänyt yleisöä tupakoimasta, vaikka se oli juridisesti sallittua Barracuda-baarin tiloissa. Kun yhtyeen vokalisti ärtyi tarpeeksi yleisön tupakoinnista, hän hyökkäsi silminnäkijöiden mukaan yleisössä olleen miehen kimppuun.

MDB:n tiedote on täynnä uhriutumista ja valheita

MDB väittää tiedotteessaan, että joutui tilanteessa muun muassa ”äärioikeistolaisen jalkapallohuligaanin” hyökkäyksen kohteeksi. Vauhdikkaan tarinan mukaan myös keikan järjestäjä osallistui itse tappeluun yhtyettä vastaan. Tiedotteessa Boltcutter Vlad kuvailee, miten hän sai päähänsä iskuja lasipullosta ja nyrkeistä, samalla kun hän oli sokaistunut omasta kommandopipostaan. Vlad myöntää omaavansa pysyvän päävamman, joka väitetysti johtuu ”tappeluista natsien kanssa”. Joukkotappelun jäljiltä hänen vammansa on pahentunut entisestään.

Tappelu jatkui vielä baarin ulkopuolellakin, eikä yhtye saanut kenenkään sympatioita puolelleen, heitä oltiin esimerkiksi käsketty painumaan takaisin omaan maahansa ja yhtyeen vuokraama pakettiauto sekä soitinkalusto kärsivät vaurioita.

Instagram-tiedotteen alle on kertynyt lähes tuhat vihaista vastausta, jotka kertovat jotain MDB:n tiedotteen todenmukaisuudesta ja arvostuksesta faneja kohtaan.

Internetiin ladatut silminnäkijäkertomukset poikkeavatkin huomattavasti yhtyeen versiosta. MDB:n hyökkäyksen uhriksi joutunut katsoja kiistää olleensa ikinä minkään ”ääripään” kannattaja. Hänen mukaansa yhtyeen vokalisti laski mikrofoninsa ja tuli lavalta tönimään häntä ja lopulta löi häntä nyrkillä, johon katsoja vastasi samalla mitalla. Vasta tämän jälkeen useampi katsoja liittyi yhteenottoon.

Lopulta uhria puukotettiin selkään ja takaraivoon.

MDB haukkuu tiedotteessaan keikan turvallisuusjärjestelyt olemattomiksi ja silminnäkijöidenkin mukaan vain baarin omistajan väliintulo pelasti yhtyeen saamasta kunnolla selkäänsä baarin pihalla.

Suomessa MDB on esiintynyt ainakin Tampereen Vastavirtaklubilla, Jyväskylän Lutakossa, Lahden Torvessa ja Helsingin Elmun baarissa.

Lähteet: Sosiaalinen media

Äärivasemmistolainen väkivalta Antifa Moscow Death Brigade Poliittiset viholliset Rikos Ulkomaat

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kas, mädätystä vaihteeksi Venäjän suunnalta.

  • society

   Vastaa

   Mädätystä on jokapaikassa. Ei Venäjä ole sen erilaisempi kuin länsi. Juutalais propagandaa on kaikkialla

 • tiinaa

  Vastaa

  Ainoastaan juutalainen pystyy valehtelemaan noin paljon. Pussy Riotinkin naisoletetut olivat kauppiaskansannäköisiä, joten ei olisi ylläätys jos tämäkin bändi olisi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Jos tuo ryssäpaska ”musikaalit” tulee tälle paikkakunnalle niin täällä isänmaalliset pistää nuo puupalttooseen heti.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ryssäkommari valehtelee aina.

 • Bella

  Vastaa

  ”Vlad myöntää omaavansa pysyvän päävamman, joka väitetysti johtuu ”tappeluista natsien kanssa”. Joukkotappelun jäljiltä hänen vammansa on pahentunut entisestään.’

  On se kumma, kun näitä väkivaltaisia natseja vilisee äärivasemmiston puheissa koko ajan. Itse olen sellainen.luonne, että vältän väkivallan käyttöä niin pitkälle kuin puhumalla ja muulla selvittelyllä vain pääsee. Käytän väkivaltaa vain, jos on ihan pakko, itsepuolustukseen (ja läheisten puolustukseen), koska tiedän, miten pahaa jälkeä fyysinen väkivalta voi tehdä, eikä siihen pidä sortua heppoisesti. Ken miekkaan tarttuu, se miekkaan kuolee. Kynä on parempi ase. Tiedän monia poliittisesti ’natseiksi’ tutkijoiden nimittämiä, jotka toimivat samoin. 

  Ilmeisesti äärivasemmistolle riittää kuka tahansa ’rannan jorma” väkivaltailmoitukseen…

 • juha II

  Vastaa

  Olikohan kerrankin tarpeeksi ”meininkiä” keikalla? Tosin kun CNN lainaa niin kyseessä oli ”rauhanomainen” keikka.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi