Vihreä feministi tahtoo kaventaa suomalaisten sananvapautta radikaalisti – asiantuntijakin hämmästyi

Iiris Suomela pitää ongelmallisena sitä, että esimerkiksi laittoman uhkauksen kieltävä laki sisältää "porsaanreikiä".

Poliittiset viholliset

Iiris Suomela.

Vihreä kulttuurimarxisti ja kansanedustaja Iiris Suomela tahtoo murskata suuren osan suomalaisesta sananvapaudesta. Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markki Jokisipilä ilmaisi hämmästyksensä Suomelan asennetta kohtaan.

Suomelan mukaan kansalaisilla on tällä hetkellä liian laajat valtuudet puhua negatiivisesti esimerkiksi poliitikoista. Ongelma voidaan hänen mielestään ratkaista rankaisemalla väärinajattelijoita rikosoikeudellisesti.

Suomela pitää ongelmallisena sitä, että esimerkiksi laittoman uhkauksen kieltävä laki sisältää ”porsaanreikiä”. Kansanedustaja väittää, että tällä hetkellä laki sallii tosiasiallisten väkivaltaisten uhkausten tekemisen, mikäli väkivaltaan ei viitata suoraan.

Ikävä ilmapiiri rikoslakiin

Ilmeisesti Suomela viittaa esimerkiksi tapauksiin, joissa pettyneet äänestäjät esimerkiksi toteavat poliitikoille, että nämä joutuvat vielä maksamaan maanpetturuudestaan. Tällöin kyseessä ei ole nykylainsäädännön mukaan rikos, sillä rangaistustoimenpiteiden suorittajaa, ajankohtaa ja laatua ei ole eritelty.

Useat vihreät ovat kuitenkin sitä mieltä, että vastaavat viestit luovat niin epämiellyttävän ilmapiirin, että niistä tulisi määrätä rikostuomioita. Vihreille yksilöiden tunteet ovat kaiken politiikan ytimessä.

”Tämän porsaanreiän ovat selkeästi vihapuheen harjoittajat löytäneet. He eivät sano, että minä tulen tänä ja tänä päivänä, vaan he sanovat sen epämääräisemmin. He sanovat, että joku muu tulee”, Suomela tiivistää.

Asiantuntijalta täystyrmäys

Markku Jokisipilän mukaan Suomelan malli uhkaa kansallista sananvapautta. ”Jokisipilää huolettaa erityisesti se, jos julkisesta keskustelusta halutaan ikään kuin siivota pois osa puheenvuoroista poliittisista syistä”, Yle kirjoittaa.

”Mielestäni demokraattisessa, moniarvoisessa yhteisössä ei pitäisi tuolle linjalle lähteä. Pitäisi oppia erottamaan lainvastainen puhe ja sellainen puhe, joka eroaa omista arvoista ja saattaa tuntua omissa korvissa loukkaavaltakin”, Jokisipilä kommentoi.

Muiden vihreiden tavoin Suomela on kiihkomielinen eurostoliiton kannattaja. Kansanedustajan mukaan Suomen sananvapautta on rajoitettava siksi, että ”EU-komissio on hoputtanut Suomea järeämpiin toimiin” asiassa.

Lähde: Yle

Hallitus Iiris Suomela Kotimaa Kulttuurimarxismi Laiton uhkaus Markku Jokisipilä Mielipiteenvapaus Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Sananvapaus Sensuuri Vihapuhe Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

31 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • EI MAANPETTUREILLE!

  Vastaa

  PITÄÄKÖ MAANPETTURIT JÄTTÄÄ HENKIIN KUN ENSIN OVAT TOTEUTTANEET ITSEÄÄN? MISSÄ ARMEIJASSA NÄIN TOIMITAAN? AFRIKASSA VAI MISSÄ? MISSÄ SE ON KIRJOITETTU, ETTÄ MAANPETTURIT EIVÄT UUSISI TEKOAAN MIKÄLI JÄÄVÄT HENKIIN?

 • Tekijämies

  Vastaa

  Tämän suvakin kasvonpiirteet herättävät erittäin paljon kysymyksiä!

  Sattumoisin Ylen uutistuotannossa on Benjamin Suomela. Sukulaisia?!!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Iiris on erittäin vastenmielinen persoona, hänen vihansa suomalaisia kohtaan on jotain aivan käsittämätöntä.
  Kun katselee hänen kirjoituksiaan ja kuuntelee ihan vain muutamia puheita, niin nopeasti pystyy näkemään, että kyseessä on älyllisesti todella heikkolahjainen yksilö.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Kaikille orastaville pikku-tyranneille on ominaista luottaa valtion väkivaltakoneiston, eli ”niiden muiden” tulevan apuun, jos pettyneet kansalaiset eivät ymmärrä heidän ”nerouttaan”…

 • Jukka

  Vastaa

  Taas kerran herää se kysymys, että miksi naisten äänioikeutta ei peruuteta välittömästi?

  • Kyynikko

   Vastaa

   Olen täysin samaa mieltä. Suomessa aloitettu ja länsimaihin levinnyt typeryys johti 1900-luvun kauhistuttaviin katastrofeihin ja vieläkin halutaan lyödä päätä seinään. Nyt tarvitaan uskallusta ottaa pässiä sarvista ja nostaa kissa pöydälle!

  • TeuvoTies

   Vastaa

   Miehet toki antaa valtuutuksensa kokkareille, vassareille ja muille maanpettureille aika samaan tapaan kuin nykynaisetkin virheille ja vastaaville. Demokratia itse on aikansa ohittanut.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä, valitettavasti suurinta osaa naisista ohjaa empatia äänestyskäyttäytymisesssä, eikä järki ja älykkyys. Yhteisen hyvän nimissä on parempi, että naisilta poistetaan äänioikeus. Kannatan myös äänestysiän korottamista.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Niin ja varsinkin kommentoida eduskunnan yhden johtavan mielensäpahoittajan tuuminkeja. Iris rouva tai siis ilmeisesti naisoletettu on yksi eduskunnan ajatusten tammerkoski joka jaksaa kerta toisensa jälkeen yllättää kansan oivalluksillaan.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Unohdin että törkeimmäksi vihapuheeksi ja – kirjoitteluksi katsotaan Iriksen arvostelu.

 • 421 god bless

  Vastaa

  Iiris ajattelee toimivansa oikein ja olevansa hyvien puolella. Raukka on niin harhaan johdettu ja opetettu. Manipuloitu. Sääli.

 • N.N.

  Vastaa

  Tästä vihervas hallituksesta tulee vähä väliä mieleen toinen maailmansota ja eri maiden maanpetturit, kaikilla oli omat petturit.
  Ei ne nähnyt mitään vikaa omassa toiminnassaan, päinvastoin.
  Tunnetuimmat meille täällä pohjoisessa on Otto Wille Kuusinen ja Quisling.
  He kielsivät kaikkea itseensä kohdistuva ”vihapuhetta”, äärimmäinen rangastus oli teloittaminen.
  Näyttää siltä, että tällaisena aikana pääsee kiipeämään yhteiskunnan tikkapuille sellaista ainesta, joka ehdottomasti ei sinne kuuluisi vaan muulloin pysyisi siististi kiven alla.
  Mielestäni Suomi ei ole enää demokraattinen maa, valitettavasti.

 • N.N.

  Vastaa

  Kun ajattelen, mitä Ruotsillekin on tapahtunut, tuntuu että tulee tippa linssiin. Sellaista ainesta siellä on päättämässä!
  ”Demokraatian kehto” on nyt kaikkea muuta kuin se vanha hyvä maa jossa otetaan huomioon yksittäistä ihmistä.
  Juuri tällaiset pyrkyrit on päästetty päättämään eikä heille löydy lakia, ei säädöksiä, vaan kävelevät kaikkien yli.
  Täälläkin. Tämä taistelu täällä Suomessa näkyy tässä Elvytyspakitin taistelusta.
  Suomalaisia potkitaan päähän ja mitään ei riittää. Nettomaksajalta halutaan lisää ja lisää ja on rikollista vastusta. Tällaiset henkilöt on päästetty vallan kahvaan.

 • Ipe

  Vastaa

  Sananvapaus on perustuslaissa taattu. Kumma, että Iiris ei vouhota oikeista rikoksista. Kai se mikäli tulee paha mieli, niin rikoshan se tietty🤣🤣

 • Turhat

  Vastaa

  Iiiriksellä on ihan mukiinmenevät rinnat joista olisi iloa hänen synnyttämilleen vauvvoille. Mutta ikävä kyllä (tai toisaalta hyvä) feminiti ei tee lapsia, joten nuokin menevät täysin hukkaan. Soisi niiden olevan jollakulla toisella joka on äitimateriaalia.

  Paavin pallit ja feministin nännit.

  • Ilmari

   Vastaa

   Iiriksellä on yksi lapsi.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Iiriksellä on yksi lapsi, toivottavasti siitä lapsesta tulee äitiään järkevämpi, tosin, se ei paljoa vaadi. Ihmettelen, että miksiköhän Iiris on päättänyt lapsen tehdä, eikö hän pode ollenkaan ”ilmastoahdistusta”?

  • Junes Lokka Oulun äänikuninkaaksi 2021

   Vastaa

   Toivottavasti Iiris on taas pian raskaana, luopuu feminismistä ja alkaa kotiäidiksi.

 • Kel

  Vastaa

  Uuniinhan tuo haluaisi.

 • Kyllä ennen oli paremmin!

  Vastaa

  70- ja ehkä vielä 80-luvullakin kylähullujen horinat jätettiin joko omaan arvoonsa, tai sitten horisijat passitettiin porukalla nuppitohtorin juttusille. Loppui hulluilut.

  Nykyään kaikki sekopäät päästetään julkisuuteen rääkymään itsellensä valtaa ja etuisuuksia, jotka eivät niille kuulu vähimmässäkään määrin.

  Mitähän helvettiä tästä menosta vielä tulekaan…

  • Red alert

   Vastaa

   Pahoin pelkään että sisällissota. No sittenhän voidaan hoitaa homma loppuun mikä jäi kesken 1918.

 • Ohisalolainen Helsinki

  Vastaa

  Hyvät bosat tolla Iiriksellä, kehutaan tylleröä nyt edes vähän, mutta sen femakointi ja mokutus ovat aivan käsittämättömän röyhkeää Suomen tuhoamista.

 • Kystallipallo

  Vastaa

  ”Sattumoisin Ylen uutistuotannossa on Benjamin Suomela. Sukulaisia?!!!”

  Suomessa on 1925 Suomelaa ja 741 entiseltä nimeltään Suomelaa (DVV 05/2021). Sukulaisiako? Ja kaikki vieläpä Suomessa, paitsi 189 ulkomailla asustelevaa, sattumaako? Hertättää kyllä paljon kysymyksiä.

 • Irmgard

  Vastaa

  Älkää suotta vetäkö hernettä nenään tämän mielisairaan pikkutytön harhaisista ulostuloista. Suhtautukaa häneen niinkuin henkisesti sairaisiin ihmisiin tulisi suhtautua. Hän vaikuttaa olevan ns. syyntakeettomassa tilassa, ja elää jonkinlaisessa kuplassa, rinnakkaistodellisuudessa. Joku psykiatrian erikoislääkäri voisi suorittaa vielä syväluotaavamman analyysin pikku Iiris-rukan mielenliikkeistä.

 • Turhat

  Vastaa

  Pahus… No, tilastotappioita tulee aina… Mutta kyllä mä sitä miesoletettua ihmettelen…

 • A.Wilen

  Vastaa

  Tässäpä harvinaisen vastenmielinen persoona. Aivan todellisuudesta vieraantunut ”minä ja minun kanssani samaa mieltä olevat ovat oikeassa”..Toivon vilpittömästi että nämä jorinat jäävät tähän enkä kuule koko pikkupellestä enää koskaan mitään.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  IIris Suomela yksilönä sitä mitä Yle = esimerkkejä kusetuksesta. Vaalikonetunnuksia pitää edelleen vongata.
  Kuntavaalikoneessa ei yhteystietoja
  Fb:n kautta piti vongata erikseen

  vaalikone@yle.fi

  Valkonen Tampere Vapaussota 1918 yhteislista edelleen Ylen vaalikoneelle pääsyä odottaen 

  Sensuuri se on voimasana Ylessä

  Seppo Lehto 649

 • Mauno Voutilainen

  Vastaa

  Tampereella olen syksyllä 1986 kuukauden ollut, en nähnyt Iiristä, muistaisin kyllä, jos olisin häneen törmännyt.

 • Prinkkala

  Vastaa

  No noihin vinoihin ajatuskulkuihin on parasta stoppi. Miten menee näin prinkkalaan. Vaikea ymmärtää. Sananvapaus osoittaa myös suvaitsevaisuutta, on demokratian peruspilareita, yhteisöllisyyttä, vaikkei saman mielisyyttä.

 • Harmi

  Vastaa

  Harmi Seppo että ollaan eri vaalipiirissä. Olisit ykkössuosikkini.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Kansanedustaja väittää, että tällä hetkellä laki sallii tosiasiallisten väkivaltaisten uhkausten tekemisen, mikäli väkivaltaan ei viitata suoraan.”

  Tulipa tuosta mieleen eräs keskustelupalsta. Joku uhosi, että menee kuvaamaan maskittomia ihmisiä kaupoissa. Toinen kommentoi, että älä mene, tuollaisesta kuvauksesta voi olla ikäviä seurauksia. Uhoaja kysyi, oliko tuo uhkaus. Uhoaja tunsi itsensä uhatuksi.

  Jos Iiris Suomelan visio toteutuu, niin kaikki voidaan tulkita epäsuoraksi uhkaukseksi. Tulkitsijat tietysti ovat visiossa Suomelan hengenheimolaisia täysin viranomaisvaltuuksin.

  Rangaistavaksi puheeksi voitaneen vihervasemmistolaisten visioissa tulkita myös pelkän tiedon julkisuuteen saattaminen, jos on edes pieni mahdollisuus, että tiedon perusteella joku toinen voi tehdä jotain pahaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi