Valvonta lisääntyy, PolPo ottaa haalarikamerat käyttöön koko Suomen alueella

Poliisin kuvaamia videoita tullaan tallentamaan viranomaisten päätöksellä erilaisiin rekistereihin.

Poliittiset viholliset

Kansalaisten yksityisyydensuoja kaventuu entisestään, kun PolPo (poliittinen poliisi) ottaa tänä keväänä haalarikamerat käyttöön koko Suomen alueella. Poliittinen eliitti on viime vuosina pyrkinyt lisäämään tallentavan videovalvonnan määrää julkisilla paikoilla, jotta jokainen kansalaisten liike voitaisiin arkistoida myöhempää vakoilukäyttöä varten.

”Laitteiden käytön kannalta on keskeistä myös se, että niitä voidaan käyttää kaikenlaisilla poliisitehtävillä, joissa kuvaaminen on tarpeellista. Laitteiden käytöllä on tarkoitus hankkia samoja tietoja, joita poliisi hankkii omin aistihavainnoin,” poliisijohtaja Sanna Heikinheimo ilmoittaa Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisin kuvaamia videoita tullaan tallentamaan viranomaisten päätöksellä erilaisiin rekistereihin, vaikka Poliisihallitus painottaa, ettei aivan kaikkea kuvamateriaalia tullakaan säilyttämään.

Poliisihallitus on kiinnostunut yhdistämään kasvojentunnistusteknologian ja haalarikamerat. Näin kaduilla partioivat poliisit voisivat tarjota reaaliajassa kuvaa tietokoneille, jotka pyrkivät kasvojentunnistuksen avulla selvittämään, missä kukin kansalainen liikkuu.

”Esimerkiksi kasvojentunnistusteknologian käytön mahdollisuudet olisi hyvä selvittää, kun tekniset havaintojenkeruumahdollisuudet yleistyvät poliisitoiminnassa,” Heikinheimo iloitsee.

Lähde: Yle

Kasvojentunnistusteknologia Kotimaa Poliisi Poliisihallitus Poliisivaltio Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Sanna Heikinheimo Tiedustelu Vakoilu Valvonta Valvontakamerat Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • EV

  Vastaa

  Nämähän ovat hyvä lisäys, tämä rajoittaa myös poliisin tekemiä virkarikoksia, mm. Jenkeistä nämä haalarikameravideot ovat toimineet parhaimpina ja totuudenmukaisimpina todisteina tapahtumista, mitä ollaan median toimesta vääristelty ihan älyttömyyksiin ja joiden johdosta on alettu mm. mellakoimaan. Onhan poliisiautoissa ollut iankainen jo nauhoittavat kamerat.

  • Armakki

   Vastaa

   Ainoa epävarmuus on varmaan tuo kasvojentunnistus mutta muuten hyvä juttu tuo kamera.

 • Rautaturisti

  Vastaa

  Minusta tuo on tavallaan ihan hyväkin asia. Useasti hässäkässä on sana sanaa vastaan, jolloin poliisi on se ketä uskotaan. Kohta voi videolta todeta miten tilanne mennyt. Kunhan record on päällä tai videot ei häviä..

  • Nationalisti

   Vastaa

   No, varmaa on se, että jos poliisi kohtelee kaltoin tai valehtelee, niin nauhurissa on juuri silloin ollut ”mystinen vika”.

 • juha.

  Vastaa

  Poliisiliitto itse vastusti viimeiseen asti virka kameroiden käyttöönottoa. Euroopastab en tarkkaan tiedä, mutta amerikoissa poliiseilla on kamerat olleet varmaankin hyvin kauan. Vaikka esim. Kiina on ahdettu täyteen kaikenlaisia valvontakameroita niin poliiseilla ei taida sellaista ”haitaketta” olla, sillä niin kuin kunnon kommarimaassa pitääkin olla. Olet jo lähtökohtaisesti syyllinen ja sinun on itse todistettava syyttömyytesi perin ”heiveröistä” hallintoa vastaan. Saas nähdä mitä tästäkin tulee?

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Kasvojentunnistus nyt on täyttä Orwellia, Kiinaa ja UltraDerkkua, mutta kuvallinen dokumentti on aina hyvästä ja video vielä parempi. Ilman niitä saisimme tyytyä mm. narratiiviin Sipilän ”ihan nyrkeillä päälle käytiin!” – ”pahoinpitelystä” tai jonkun pastorin kertomukseen siitä että ”poliisi ajaa päälle” kun videolta nähtynä todellisuus oli se että pastori änkeää itse paikallaan seisovan auton eteen ja jalat edellä sen alle huutaen että ”poliisi ajaa päälle!”.

 • Jees

  Vastaa

  Erittäin hyvä asia. Noita videoita voi sitten jokainen tiedonhakupyynnöllä saada omakseen, koska ovat virkamiehen luomia julkisia dokumentteja.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Niin, paitsi jos Sipilä sattuu luikkimaan niissä videoissa…

 • Irmgard

  Vastaa

  Ja kun poliisi menettelee jossain tilanteessa väärin/lainvastaisesti, niin haalarikameran tallentama materiaali häviää mystisesti, uskotteko?. Kommunistinen totalitarismi leviää ruton lailla, ja peittää pian meidät kaikki verenpunaisen hyökyaallon alle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi