”Maan ystävät” osallistuu Helsinki ilman natseja ‑tapahtumaan

”Maan ystävät” unohtavat maahanmuuton tuoman hiilijalanjäljen.

Poliittiset viholliset

Maan ystävät on kansainvälinen järjestö, jolla on aliyhdistys Suomessa.

Ympäristöjärjestöksi itseään kutsuva Maan Ystävät ilmoittaa osallistuvansa Helsinki ilman natseja ‑tapahtumaan. Yhdistyksen toimijat eivät ilmeisesti ole tietoisia maahanmuuton aiheuttamasta hiilijalanjäljestä maailmalle.

Maan ystävien mukaan ”kamppailu sosiaalisesti oikeudenmukaisen ja ekologisen maailman puolesta merkitsee kamppailua fasismia ja autoritaarisuutta vastaan.” Jää tosin epäselväksi, miten esimerkiksi kansallismielisyys ja ekologisuus ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Koska tapahtuma vastustaa ”natseja”, on lukijoita hyvä muistuttaa myös siitä, että Kolmannen valtakunnan luonnonsuojelulait olivat aikansa edelläkävijöitä.

Sen sijaan avoimien rajojen politiikka, jota marssi osaltaan kannattaa, aiheuttaa maailman hiilijalanjäljen kasvua. Esimerkiksi afgaanin muuttaessa Suomeen tämän hiilijalanjälki 33-kertaistuu. Somalien kohdalla luku on jo 103-kertainen. ”Maan ystävät” eivät kuitenkaan anna faktojen pilata hyvää tarinaa.

Miksi äärivasemmisto teeskentelee pitävänsä ympäristön puolia?

Viime vuosina vasemmisto on käytännössä lopettanut EU- ja finanssikapitalismikriittisen kampanjoinnin, sillä globaalin rahanvallan vastustamista pidetään ”nationalistisena” ja jopa ”antisemitistisenä” teemana. Samalla kun kansallismieliset ovat onnistuneet monopolisoimaan muutamia vasemmiston vanhoja teemoja, vasemmisto on pyrkinyt monopolisoimaan ympäristöaatteen.

Ympäristöteemalla ratsastaminen on kuitenkin tuottanut vasemmistolle ideologisia ongelmia. Luonnon kannalta tuhoisimpia kehityskulkuja ovat ylikansoitus, elintasopakolaisuus ja talouden globalisaatio. Tehokkain tapa suojella luontoa olisikin se, että länsimaat sulkisivat rajansa elintasoshoppailijoilta, kotiuttaisivat tuotannon ulkomailta sekä lopettaisivat kehitysmaiden tekohengityksen.

Koska tehokkaimmat luonnonsuojelutaktiikat ovat äärimmäisen nationalistista politiikkaa, pyrkii vasemmisto kiinnittämään suuren yleisön huomion käytännössä pelkästään ilmastonmuutokseen. EU-byrokraattien ja suuryritysten johtajien tavoin vasemmisto väittää, että ilmastonmuutos on ”globaali haaste, joka ratkaistaan ainoastaan globaalilla yhteistyöllä”.

Toisin sanoen vasemmisto valehtelee kannattajilleen, että globalisaation synnyttämät ongelmat oikaistaan lisäämällä globalisaatiota entisestään. Koska väitteessä ei ole logiikkaa edes nimeksi, tulee äärivasemmiston ”kapina” ympäristön puolesta jäämään vallanpitäjien eli globaalin finanssieliitin kannalta vaarattomaksi puuhasteluksi.

Äärivasemmisto Antifa Helsinki Helsinki ilman natseja Itsenäisyyspäivä Kotimaa Luonnonsuojelu Maan ystävät Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Tiede & luonto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minerva

  Vastaa

  Todellisista pahiksista ja ”natseista” puheenollen, jihadisti (jälleen SDP) Rami Adham on hävinnyt oikeudesssa sananvapauden puolustajalle ja integroituneelle ex-muslimille Anter Yasalle! 

  Tässä julkinen kuuleminen Helsingin käräjäoikeudesta joka varmaankin pian poistetaan Youtubesta: https://odysee.com/@Muutos:2/anteryasa:7

  • Kansallismielinen

   Vastaa

   ”integroitunut”
   Hän vastustaa Suomen pitämistä suomalaisena samaan aikaan kun vaatii kurdeille omaa ethonvaltiota. Pelkkä islamin vastustaminen ei tee kenestäkään kansallismielisten ystävää. Yasa on samaa paskaa kuin muutkin matut ainoana erona ettei hän pidä islamista

 • Kukavaan

  Vastaa

  Valtamedia kertonee sitten aikanaan näyttävästi ”Helsinki ilman natseja”-tapahtumasta.

 • Mikähän peitejärjstö

  Vastaa

  En oikein tiedä kenen agendaa Suomessa ajetaan mutta ainakin euroopassa ollaan reilusti veronmaksajien puolella. Tiedä sitten toteutetanko Suomessa sitä agendaa mikä muualla on asetettu. Nimittäin, niitä tutkimuksia joita tehdään euroopan- ja maailmanlaajuisesti ei juuri koskaan ole käännetty suomeksi. Puhumattakaan että Suomesta olisi toimitettu sinne lähtömateriaalia/perustietoja. Suomea ei mainita juuri missään.

  Minusta näyttääkin että tämä järjestö kerää vain jäsenmksuja ja kölöttelee omassa rauhassaan, vuokraamassaan toimitotilassa. Mutta muuta toimintaa niillä ei juuri ole. Eivät ole ottaneet kantaa glyfosaatin käyttöön tai ekologisen maanviljeyn puolesta ilman lannoitteita, jotka ovat olleet esim. Saksan organisaaation tärkeimpiä agendoja. Opettaa miten toimia ilman kansainvälisten tehtaiden tuotteita. Suomeksi sanottuna, ei julistaa barikaadeilla agressiota vaan tehdä yheistyötä paremman maailman puolesta.

  Se että kuljeskellaan virttyneessä villpaidassa tai reppu selässä manne-sappaissa, se ei tee kenestäkään luonnonsuojelijaa. Veikkaan että monikaan noista ei tiedä mikä on osmoosi tai miten kasvit ottavat typpeä ilmasta.

 • Hereillä ollaan!

  Vastaa

  Huvittaa aina kun nämä reppanat leveilevät akateemisella koulutuksellaan, mutta nyt jo useammalla marssilla johon olen osallistunut, nämä samat ”sivistyneet ja koulutetut” tulevat aina vaan heiluttelemaan keskisormea ja huutamaan naama punaisina ”syökää paskaa” ym. törkyä aivan kuin jotkin pikkukakarat. Mihin se sivistys ja kirjojen lukemisesta opittu viisaus aina yllättäen katoaa?

  Myönnän sen että joskus vielä muutama vuosi sitten kun näitä itsenäisyyspäivän marsseja järjesteltiin ihan ensimmäisiä kertoja, vähän jännitti että onko jotain fyysisen tappelun uhkaa anarkistien kanssa kun en vielä silloin oikein tiennyt että minkälaisia nämä anarkistit ovat, mutta nyt kun olen kerta toisensa jälkeen nähnyt minkälaisia heikkoja pikkupentuja siellä on huutelemassa turvallisen välimatkan päästä niin ei kyllä enää yhtään jännitä tulla paikalle, vaan pikemminkin odotan oikein että pääsen taas marssimaan niiden edestä ja aiheuttamaan niille kirkuville nössöille oikein suurta järkytystä. 😀

  Vasemmisto on kyllä todella surkeassa jamassa tällä hetkellä ja nimenomaan näillä marsseilla olen sen tosiasian ihan konkreettisesti havainnut. Miten tuollaisista heikoista mielenterveyskuntoutujista on mihinkään luokkasotaan tai vallankumoukseen?

 • Jones

  Vastaa

  Suvakit ihannoivat lähi-itäläisiä ja heille uskollisia afrikkalaisia renkejä, vaikka todellisuudessa Lähi-Itä on natsismin mekka.
  Viides Mooseksen kirja:
  7:16 Tuhoa kaikki kansat, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle; älä heitä sääli. Älä myöskään palvele heidän jumaliansa, sillä se tulee sinulle paulaksi.
  7:22 Ja Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa nämä kansat sinun tieltäsi vähitellen. Älä lopeta heitä yhtäkkiä, etteivät metsän pedot lisääntyisi sinun vahingoksesi.
  7:23 Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinulle alttiiksi ja saattaa heidät suureen hämminkiin, kunnes he tuhoutuvat, 

  Tämä suuri hämminki onkin päällä nykyään, kun ei ole muka sukupuolia ja rotuja.

 • Leiriytyminen

  Vastaa

  Ei tääläkään näköjään enää kyllä viestit läpi mene. Menee samaan lopulta kun valtamediassa? Ja sen takia näitä koittaisi mielummin lukea.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Viestit ei mene suoraan läpi, odotat ihan kärsivällisenä, niin kyllä ne ilmestyy pienellä viiveellä näkyviin.
   Partisaania ja heikkotasoista valtamediaa nyt on ihan turha edes verrata.
   Tämä loistava sivusto, jota lukee mielellään, uutisiakin tulee suht tiuhaan tahtiin.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Näillä on takuulla oikeus kokoontua, koska ½m turvaväliä. Ja poliisilla on takuulla lupa osallistua virka-aikanaan, koska jotain.

  • Suomalainen perintö: kieli

   Vastaa

   Olkaamme sen verran parempia ihmisiä että koittakaamme puhua kirjakieltä. Se on suomalainen perintö joka on kantava voima isänmaaallisuudessa. Juuri siksi uutistenlukijat ja painettu meia käyttävät puhekieltä jotta kirjakieli unohtuisi.

   Lauseesi lopussa oli ”…koska jotain”. Tämä on kuin suoraan Vuonna 1984:n ”uuskieli”. Eli, kieltä yhsinkertaistamalla ihmiset tyhmentyvät. Älkäämme käyttäkö moisia sanontoja vaan pyrkikäämme puhtaaseen kirjakieleen. Silloin meidät erottaa selkeästi ”Syökää paskaa”-huutelijoista.

 • K.Lehto

  Vastaa

  Hiilijalanjälki on huuhaata.

 • Panu

  Vastaa

  Viimeksi kirjoittivat Turussa seinään: Turku ilman hatseja.
  Toivottavasti nut ollaan viisastuttu, otettu lääkkeet ajallaan ja kaivettu aapiskukko vintiltä pölyyntymästä.
  Onhan se tärkeää yleisen keskustelun kannalta, että toinen osapuoli edes yrittää perustella tekojaan edes jollain ymmärrettällä kielellä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi