Suomen äärivasemmiston ongelma: Nuorilla aktivisteilla ”burnout alle viikossa”

2000-luvulla vasemmisto erehtyi juomaan omaa myrkkyään ja asettamaan moniongelmaiset vähemmistöryhmät pääasialliseksi rekrytointikohteekseen.

Poliittiset viholliset

Suomalaisia äärivasemmistolaisia.

Kuten kansallismieliset ovat usein panneet merkille, keskimääräisen äärivasemmistolaisen profiili Pohjoismaissa on muuttunut radikaalisti viimeisen 20 vuoden aikana. Tämä heijastaa ideologista siirtymää työväenliikkeestä transujen ja päihdeongelmaisten liikkeeseen.

Vielä 1990-luvulla äärivasemmistolaiset olivat yleensä työtätekeviä valkoisia miehiä, mikä monissa maissa heijastui myös liikkeen väkivaltapotentiaaliin. 2000-luvulla vasemmisto erehtyi kuitenkin juomaan omaa myrkkyään ja asettamaan moniongelmaiset vähemmistöryhmät pääasialliseksi rekrytointikohteekseen.

Valkoisten työläisten vaihtuminen transseksuaaleihin, ”työstäkieltäytyjiin”, ”rodullistettuihin” ja huumeriippuvaisiin on aiheuttanut sen, että esimerkiksi rasisminvastaiset mielenosoitukset ovat menettäneet pelotevaikutuksensa. Voimannäyttöjen sijaan niistä on tullut friikkisirkuksia, joista otetut valokuvat jäävät kiertämään Internetissä huvittaen useiden poliittisten suuntausten edustajia.

Mielenterveys riekaleina

Muutos on paitsi ulkoinen myös psykologinen. Muun muassa Helsingin Sanomien lukijoille tuttu äärivasemmistolaiskaksikko Pontus Purokuru ja Veikka Lahtinen käsittelivät teemaa hiljattain poliittisessa Mikä meitä vaivaa? ‑podcastissa.

Purokurun ja Lahtisen mukaan nuoren äärivasemmistosukupolven mielenterveys on riekaleina, minkä vuoksi pitkäjänteinen kampanjointi on yhä hankalampaa. Esimerkiksi he nostavat Suomen Black Lives Matter ‑liikkeen, jonka poliittinen sanoma on suunnattu valkoista rotua vastaan.

Jakson 67 kohdassa 41:00 Purokuru hämmästelee: ”Miten voi olla, että nykyään aktivistit ja liiketoimijat saavat burnoutin jo alle viikossa? – - Suomen Black Lives Matteriin liittyen, että oikeesti jotku tosi nuoret tyypit, siis kirjaimellisesti alle viikossa tuli burnout aktivismista. – - Onks tää vaan pahentunut vuosikymmen toisensa jälkeen?”

Poliittisen korrektiuden vuoksi kumpikaan juontaja ei tahdo ääneen lausua todellista syytä ”vuosikymmenestä toiseen pahentuvalle” ongelmalle. Maalaisjärjellä varustetut kansalaiset kuitenkin osaavat laskea 1 + 1 vertailemalla eri vuosikymmeninä otettuja valokuvia vasemmistomielenosoituksiin osallistuneesta aineksesta.

Lähde: Mikä meitä vaivaa? ‑podcast, jakso 67

Äärivasemmisto Kotimaa Kulttuurimarxismi Pohjoismaat Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Vasemmisto on nykyään vaaleanpunainen. 

  Myös moni pitkän linjan vasemmistolainen ei hyväksy matuja, koska matut tulevat heikentämään työehtoja ja polkemaan palkkoja. Toisin sanoen he tietävät joutuvansa tulevaisuudessa tappelemaan murusista matujen kanssa.

  • Ilmari

   Vastaa

   Olen samoilla linjoilla kuin Tekijämies. Vihervasemmistolla ei ole mitään tekemistä perinteisen työväenliikkeen kanssa

  • jaa

   Vastaa

   olette harvinaisen oikeassa. työväenluokka on keskimäärin aika rasistista ja seksististä mitä nämä shampanjasosialistit eivät koskaan oikein tajunneet. tunnen paljon entisiä kommunisteja ja muita vasemistolaisia jotka äänestävät paremman puutteessa persuja. Pitkällä tähtäimellä veikkaan vasemmiston pelanneen väärälle hevoselle.

 • Vääristyneet arvot

  Vastaa

  Juuri tämänkaltaiset ihmiset olivat se painavin syy miksi Linkola erosi aikoinaan vihreästä liikkeestä. Hän huomasi että sinne pesiytyivät sellaiset tekovihreät jotka oikeasti ajoivat vain omia agendojaan ja omaa etuaan, eivätkä välittäneet luonnosta tai sen arvoista mitään.

  Ja jotta kannatuspohja saataisiin tarpeeksi suureksi, ollakseen puoluetasollakin varteenotettava, hyävksyttiin jäseniksi entiset taistolaiset ja telaketju-kommunistit homojen kanssa. Sen jälkeen äänestäjäkunta olikin riittävät laaja jotta voitiin osallistua vaaleihin. 

  Mutta se todellinen asia, se luonnonsuojelu ja ihmisen ja luonnon yhteistyö, se uhotui kokonaan.

 • sotatila

  Vastaa

  https://gofile.io/d/IXL6BT

  Italialainen lääkäri puhuu suunsa puhtaaksi. Älkää menkö korona testeihin! Älkää ottako rokotetta!

  (ei varsinaisesti liity otsikon aiheeseen, mutta koskettaa koko väestöä)

 • Äärivasemmiston koutsi

  Vastaa

  Äärivasemmisto jengi hei, olkaa johdonmukaisia toimissanne! Tässä teidän ongelmanne:
  Ensin te julistatte: ”Rakkaus voittaa vihan!”
  Sitten te julistatte: ”VITTU MÄ VIHAAN NAZZEJA!!
  Ensin te julistatte : ”Emme suostu pelkäämään!”
  Sitten te ulisette: ”yhyhyy, natsit aiheuttavat pelkoa ihmisissä, kun partioivat katuja.Miksi poliisi ei tee mitää, suojelee vain natseja, yhyhyy!
  Sitten tietenkin kannattaa myös miesten miehistyä ja naisten naisistua.Jättäkää päihteet ja alkoholi. Keskustelkaa sivistyneesti vastapuolen kanssa ilman mitään meuhkaamista tyyliin: ”Natsit vittuun”.Eikös rasistien pitänyt olla reppanoita?Itse olette reppanoita potenssiin 10.Näillä vinkeillä alkuun.

 • Ana

  Vastaa

  Huutista mielisairaille vasentuneille 😀

 • ärjykarju

  Vastaa

  Tässä sanottiin, että Pontus Köntys Hurukuru, vai mikä se nyt oli, olevan äärivasemmistolainen.
  No ei ole, vaan mikä lie hömppäheikki!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi