Kajaanissa ja Lieksassa ei nosteta sodomia-lippuja salkoon

Kajaanissa ja Lieksassa on molemmissa kunnissa tehty päätökset, että niissä ei nosteta sodomialippuja salkoon. Kaupunginvaltuustot äänestivät aiheesta, ja tulos oli ei.

Rappiokulttuuri

Lieksassa asiasta äänestettiin 29. toukokuuta. Kaupunginhallituksen esitys, jonka mukaan Pride-liputusta ei järjestetä, voitti äänin 25–10. Näin ollen Lieksan kaupungin kiinteistöissä ei liputeta Pride-viikolla.

Lieksan kokouksessa kuultiin myös suorapuheisia puheenvuoroja, kun perussuomalaisten Keijo Porkka ilmaisi selkeästi kantansa liputukselle:

”Te, jotka peukutatte tätä, kunnioittaen tämän lipun alla toimivia, näette hyväksi myös tämän lipun alla olevan agendan eläimeen seksuaalisesti sekaantumisen ilman, että siitä tulisi lailla rangaista. Te, jotka peukutatte tätä, kunnioittaen tämän lipun alla toimivia, näette hyväksi, että tämän lipun alla olevan agendan mukaan pitäisi sallia suunnitelma muuttaa pedofilialain ja translain ikäraja 12 vuoteen. Keski-Euroopassa jo haaveillaan molempien ikärajaksi 6 vuotta”, hän latasi. ”Miksi homot haluavat muita ylemmäksi, ylpeämmäksi kuin muut? Ei omaa agendalippua ole normaalit ihmiset vaatimassa, kuten kristityt, hörökorvat, länkisääret tai pyörätuolipotilaat”, Porkka jatkoi.

Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, SDP:n Matti Taponen, miettii nyt kuumeisesti, voisiko sodomian vastustamisesta löytää jotain rikollista.

”Se oli asiaton puhe, ja siitä on käynnistynyt melkoinen keskustelu. Katsotaan, mitä asiassa seuraavaksi tapahtuu. Varmaankin joudumme arvioimaan, että mitä sen kanssa tehdään”, Taponen sanoi Iltalehdelle.

Kajaanikaan ei liputa

Myös Kajaanissa tehtiin päätös, että homoliput eivät nouse salkoihin. Kainuun Seta ry oli tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa se ehdotti liputusta. Kaupunginjohtaja teki asialle muutosesityksen, jonka mukaan ohjeistus liputuksista laaditaan syksyn 2023 aikana, eikä kesän aikana homolippuja tulla näkemään. Valtuusto äänesti muutosesityksen puolesta.

Kainuun Sanomien mukaan asiasta tehtiin äänestys, jossa seitsemän jäsentä kannatti kaupunginjohtajan muutettua päätösesitystä. Heistä kaksi oli kokoomuksen jäsentä, kolme keskustan ja kaksi perussuomalaisten jäsentä.

Kolme jäsentä oli alkuperäisen esityksen kannalla. Heistä kaksi oli vasemmistoliiton jäsentä ja yksi vihreiden.

Lähde: Iltalehti (1, 2)

Homoliputus Homot Kotimaa Politiikka Rappiokulttuuri

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ransu

  Vastaa

  ”Lieksan seurakunta järjestää sateenkaarimessun vastauksena kaupunginvaltuutetun pride-puheenvuoroon”
  ”Lieksan seurakunnan kirkkoherra Lea El Bardi kertoo Ylelle, että seurakunta tunsi tarvetta antaa tukensa sateenkaariväelle.”

  Eli kun mainitaan eläimiinsekaantuminen ja pedofilia, niin kirkko katsoi olevansa velsollinen tarjoamaan tukea. Kenties siellä on nyt elvytyshoidot menossa.

  • Sanna Mirella

   Vastaa

   ”kirkkoherra El Bardi”, Joensuusta löytyi googlella Abdellah El Bardi. Kirkkoherra ottanut suvakkina muslimiukon.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hienoa, tällaisen lukemisesta tulee kyllä hyvä mieli.

 • TT

  Vastaa

  Kunnia persulle silloin, kun se kuuluu. Erinomainen kannanotto Porkalta Lieksassa.

 • R. Purra

  Vastaa

  – En ole valitettavasti ehtinyt tähän perehtyä. Näin sen eilen uutisista. Selvitämme asiaa ja palaamme siihen. Ei ole asiallista keskustelua

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Tässä linkki Lieksan valtuustossa pidettyyn puheenvuoroon aiheesta.
  https://www.youtube.com/watch?v=Mhp7TBBWeSw

 • Kysymys, kysymys

  Vastaa

  Lainaus Wikipediasta ”Seta pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan parantamalla sekä lainsäädäntöä että yleistä asenneilmapiiriä” eli näin olleen sekä pedofiilit että eläinteen sekaantujat ovat heidän vähemmistöjä. Setäläiset kun luette tämän voitte kertoa oletteko kaikkien seksuaalivähemmistäjen takana tai onko poikkeuksia.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kun suvakille tulee paha mieli, niin silloin hän on rikoksen uhri. Onko sdp:n Matti Taponen homo vai mikä häntä vaivaa?

  Tosin myös virkamiehillä on tapana tehdä rikosilmoituksia jos heille tulee paha mieli heidän virkatehtäviin liittyvässä kritisoinnissa. Tunnetuin ja pahamaineisin on tietenkin ylikomisario Jari Taponen.

  Hmm…Onko Matti Taponen kenties sukua Jari Taposelle? Jos sukuyhteys löytyy, niin se selittää innokkuuden tehdä rikosilmoituksia!

  • SDP Tutkija

   Vastaa

   Ei sen tarvitse olla mikään muu kuin SDP puolueen jäsen. Se riittää aiheuttamaan ihmisessä punavihersairauden, mikä saa ihmisen loukkaantumaan vaikka pedofiilien puolesta jos joku erehtyy kertomaan faktoja.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Ei tämä Suomi ole vielä poliittisesti täysin menetetty, vielä tästä maasta löytyy näköjään ihmisiä ja kuntia jotka kykenevät tekemään JÄRKEVIÄ PÄÄTÖKSIÄ!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi