Huumekuolemien määrä uuteen ennätykseen Suomessa

Kuolleiden keski-ikä oli 35 vuotta. Miehiä kuolleista oli 215 ja naisia 72.

Rappiokulttuuri

Tilastokeskuksen tuoreen selvityksen mukaan Suomessa kuoli viime vuonna enemmän ihmisiä huumeisiin kuin koko mittaushistorian aikana. Huumekuolemia on tilastoitu vuodesta 2006 lähtien.

Huumausaineisiin kuoli vuonna 2021 yhteensä 287 ihmistä, mikä on 29 enemmän kuin vuonna 2020. Suurimpaan osaan kuolemista liittyi sekakäyttö. Useimmiten vaikuttavana aineena on ollut buprenorfiini eli Subutex.

Kun huumekuolemia ryhdyttiin tilastoimaan vuonna 2006, oli kuolemia alle 150. Viidessätoista vuodessa määrä on lähes tuplaantunut. Samaan aikaan kulttuuri sekä media markkinoi huumeiden käyttöä muodikkaana ja normaalina asiana.

Lähde: HS

Huumeet Hyvinvointi Kotimaa Rappiokulttuuri

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ei haittaa yhtään, ihan oma syy.

  • Pekka Virtanen

   Vastaa

   Pitäisikö edes tämän julkaisun puhua asioita oikeilla nimillään. 99% näistä kuolemista on nimittäin HUUMAVIA LÄÄKKEITÄ, jotka mielellään luokitellaan huumeiksi joita ne kuitenkaan ole.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Eli suurina määrinä käytettynä huume.
    On aivan saman mitä pilkunnussimista yrität, narkkareita ne silti on.

  • Narkkari82

   Vastaa

   Näkyy taas kyllä että on aikuiset ihmiset kirjoittamassa mielipidettään. Voi vittu!!-ei kai sitä syntyessään voi valita että minusta tulee narkkari. Vaikka se nuorena mulle ”unelma”olikin. Nyt 25v myöhemmin en voi sanoa muuta kun että kyllä mulla enimmäkseen hauskaa on ollut vaikka se sairaus onkin. Siinä missä alkoholismi ym. Mekin ollaan myös IHMISIÄ, jonkun lapsi,veli,sisko tai äiti,isä, mummo tai vaari,ei valtaväestöllä ole oikeutta sanoa ketään ali-ihmiseksi!! Kuolemat on aina turhia, mutta toisaalta välttämättömiä..siinä mielessä samaa mieltä että luonto hoitaa. Ei voi liikaa olla..joo. Mutta pitäisi silti jollain tapaa käyttäytyä myös ne joilla ei tuonkaltaista ongelmaa olekaan.

 • Schlageter

  Vastaa

  Kyseessä on luonnon valinta. Koska paljot narkkarit elävät yhteiskunnan kululla tai rikoksilla, onkin toivottavaa, että narkkarien kuolemia olisi niin paljon kuin mahdollista.

  • KYLDD

   Vastaa

   Narkkarit on saastaa ja ali-ihmisiä, mutta paremmalla ohjauksella moni niistäkin voisi välttää päihdehelvetin ja olla tuottavia yksilöitä ja ylipäätään parempia ihmisiä.

 • Pekka Virtanen

  Vastaa

  Pistetään huumekuolemia aiheuttavat diilerit linnaan. Pfizer, Orion ym. Lääketehtaat jotka tätä paskaa kaduille levittävät.

 • society

  Vastaa

  Hyvä. Päästään yhteiskuntaa rasittavista narkkareista eroon

 • JT

  Vastaa

  Uusia ennätyksiä tehdään jatkossakin ellei tähän sairaaseen suomalaiseen järjestelmään saada järkeä.
  Portugalin päihdetyön malli: Hoitoa, ei rangaistuksia.
  Portugalin mallin ydin on kaikkien huumeiden käytön dekriminalisoiminen. Käytännössä se tarkoittaa, että huumeiden ostaminen, hallussapito ja käyttö ei ole rikos, mikäli kyseessä on henkilökohtainen käyttö. Huumeiden myyminen tai toisille tarjoaminen on edelleen rikos.
  https://www.talentia-lehti.fi/portugalin-paihdetyon-malli-hoitoa-ei-rangaistuksia/

  • Nimetön

   Vastaa

   Tai sitten: kuolema diilereille, niin saadaan tuotakin paskaa paremmin kiven alle.

   • JT

    Vastaa

    Ei todellakaan! Se tarkoittaa vain lisää ruumiita.
    Eikö Suomen mädän huumelainsäädännön aiheuttama ruumismäärä jo riitä? Se on jo nyt Euroopan huipputasoa asukaslukuun nähden.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi