Shokkiyllätys: Kovien huumeiden dekriminalisointi romahdutti Portlandin

Huumeiden vapauttaminen on nyt Suomessakin valtamedian ja poliittisen eliitin prioriteettilistan kärkipäässä, ja perustelut vapauttamiselle ovat vahvasti liberaali-ideologian värittämiä. Portlandissa huumeiden dekriminalisointi vaikutti juuri päinvastoin kuin luvattiin.

Rappiokulttuuri

Yhdysvaltojen länsirannikolla sijaitsevassa Portlandin kaupungissa on tapahtunut huomattavia muutoksia sen jälkeen, kun kovien huumeiden hallussapidon dekriminalisointi astui voimaan.

Portlandissa huumeiden väärinkäytön ongelmat ovat nousseet pinnalle etenkin fentanyylin leviämisen myötä. Tämä synteettinen opioidi on valloittanut kaupungin kadut, ja sen käyttö on yleistynyt huomattavasti.

Fentanyyli on erittäin voimakas täysin laboratoriovalmisteinen opioidi, ja yleensä sen tuotanto liittyy Kiinaan, joka valmistaa suuren osan maailman synteettisistä huumeista.

HS:n haastattelema rikostarkastaja Kimmo Sainio Helsingin poliisista pohtii, että fentanyyli tulee Suomen markkinoille ennemmin tai myöhemmin.

Vaikka fentanyyliä käytetään laillisesti kivunlievitykseen, sillä on laajat laittomat markkinat. Fentanyyli on moninkertaisesti morfiinia ja heroiinia vahvempaa, ja sen väärinkäyttö voi olla hengenvaarallista. Fentanyylin annostelu on hankalaa, ja sitä saatetaan sekoittaa muihin huumeisiin.

Yhdysvalloissa fentanyylin aiheuttamiin yliannostuksiin kuolee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, mikä korostaa sen vaarallisuutta ja tarvetta huumeidenhallintatoimenpiteisiin.

Lähde: HS

Huumeet Hyvinvointi Kotimaa Politiikka Rappiokulttuuri Rikos Talous Ulkomaat Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Reko

    Vastaa

    Fentanyyli on halpaa ja nämä käyttäjät eivät ole raharikkaita.
    Ei ihmekään, että ongelmia tulee. Käyttäjien hoitokaan ei auta, jos heillä ei ole elämässä sisältöä ja toivoa.
    Monessa osavaltiossa on mm. kannabista laillisesti myynnissä, mutta sekin on näille liian kallista. Nämä vaatisi sosiaaliapua todella paljon, mutta on silti oikea askel, jos se ainut apu ei enää ole pelkästään poliisin kopitus.

  • Neula ja laakeri

    Vastaa

    Joillakin ihmisillä on ilmeisesti joku aivoihin koodattu pakollinen tarve etsiä kaikessa mahdollisessa toiminnassa äärirajat, oli siinä järkeä tai ei. No, onpahan nyt nähty mihin mielettömyyteen kovien huumeiden vapauttaminen johtaa. Mutta eihän tuo riitä meidän aivottomalle vasemmistolle alkuunkaan. Heidän on ihan pakko päästä vapauttamaan kaikki huumeet fentanyyliä myöten täälläkin jotta saavat vahingot maksimoitua.

    • Sellainen se vasemmisto on

      Vastaa

      Pollari pohti, että fetanyyli tulee Suomeenkin ennemmin tai myöhemmin. Kas kun vasemmistoedustajat eivät ole soittaneet kipakkaa puhelua kiinaan ja vaatineet fentanyyliä pikaisesti myös Suomeen.

  • Nationalisti

    Vastaa

    ” Huumeiden vapauttaminen on nyt Suomessakin valtamedian ja poliittisen eliitin prioriteettilistan kärkipäässä, ja perustelut vapauttamiselle ovat vahvasti liberaali-ideologian värittämiä. ”

    Yhtäkään järkiargumenttia en ole mistään kuullut, minkä takia huumeet pitäisi vapauttaa, sillä sellaista ei ole kenelläkään esittää.
    Usein kuulee mitä epämääräisempiä sössötyksiä ”viihdekäyttäjiltä” siitä, kuinka saisimme muun muassa lisää verotuloja.
    Ei se asia ihan niin yksinkertainen ole, kun tarkastelee kokonaisuutta, eli esimerkiksi sitä, kuinka valtavat ongelmat kasautuisivat nimenomaan veronmaksajien harteille lisääntyvästä päihdeongelmasta.
    Sitä paitsi, kansan hyvinvoinnin pitäisi merkata enemmän kuin mitkään satunnaiset verotulot ja huumeiden vetäminen ei ole mitenkään perusteltua hyvinvoinnin näkökulmasta, että siihen pitäisi jopa kannustaa höllentämällä lainsäädäntöä, päinvastoin.

  • Huumeita ja hinttejä

    Vastaa

    Täähän on aloitettu jo hasisksen laillistamisella ja vedätys on samanlainen kuin seksinkin kanssa. ensin homot pois sairaiden ja laittomien listalta sitten hyväksyttäminen ja nyt ollaan tilanteessa että pedofilia on käytännössä laillista ja hyväksyttyä. Kohta tulee kaikkien kovimpien huumeiden vuoro ja se molempien hyväksyntä näkyy jo Sillanpään saamissa lievissä tuomioissa. Koukkunokat riemuitsevat kun niiden kulttuurimarxismi niittää kuoleman ja sekoilun satoa.

    • näppis

      Vastaa

      Ite seuraan lost in phoenix tiliä ytm;sta, missä immodest konttaa kodittomina g ja b koukussa. Tömäkät ja koukuttavat särkylääkke markkinat tekee bf isoa tiliä.

      • Hilð

        Vastaa

        ”ytm;sta, immodest, g ja b, bf”

        Mitä olet vetänyt, parahin ”näppis”?

  • JFK

    Vastaa

    Eräällä Floyd-nimisellä narkilla oli kuollessaan 5‑kertainen Fentanyylin yliannostus. Yliannostus aiheuttaa hengityksen lamautumisen. Ei kannata olla lähellä, kun narkki on fentanyyleissä. Voi joutua vankilaan 40:ksi vuodeksi.

  • Topi

    Vastaa

    Helsinkiin halutaan nyt hurjasti niitä huumeidenkäyttötiloja. Miksi niitä pitäisi olla? Syyksi sanoi Ylen haastattelussa sosiaalinainen, että muutoin ”piikitetään rappukäytävissä ja muissa epähygieenisissä paikoissa” ja ruiskuja huuhdellaan katuojissa, niin kuin Helsingissä huumeiden sinne 40–70-luvuilla saapuessa. Herää yksi kysymys: miksi niitä pitää rappukäytävässä piikittää? Kenen rappukäytävässä – omassa, kaverin vai ihan satunnaisessa? Eikö näillä ole siis asuntoja? Mistä saavat rahaa huumeisiin? Amfetamiini maksanee näinä päivinä jo lähemmäksi 50 euroa gramma ja Subutex/heroiini on taatusti vieläkin kalliimpaa käyttäjälleen. Koko ajan kamaa vetävällä menee sanomattakin rahaa todella paljon harrastukseensa, vaikka kaikesta muusta (syöminen ymv.) tinkisikin. Onko narkkaaminenkin kuitenkin osittain sosiaalinen tapahtuma kuten dokaaminenkin? Sitä halutaan tehdä ns. ihmisten ilmoilla? Helsingissä on jossakin (Kalliossa päin?) eräs koriskenttä, jonka lähellä meni seinustan vierellä polku puskien kätköihin ja siellä oli patjoja ja maa solkenaan käytettyjä ruiskuja. Tämä on jäänyt mieleeni. Saimme mielenkiintoista seuraa siinä korista pelatessamme.

  • Tiedoksi

    Vastaa

    Rahaa saavat huumeisiin mm. omaisuusrikoksia tekemällä.

  • Yksityiskohta

    Vastaa

    Sackler family, isästä perkeleestä oleva rikollissuku on jokusen myrkyn keksinyt. Saanut lääkefirmojensa kautta ne markkinoille viranomaisia lahjoen & painostaen ja täten päässyt kansoja murhaamaan. Olivat myös pioneereja lobotomian suorittamisessa.

  • Ratkaisukeskeinen asiantuntija

    Vastaa

    Hyi helvetti. KGB ja Kiina johtaa USA:ta kulisseista. Kulttuurimarxismi, huumeet, vapaa seksi, tasa-arvo, paska koulutus ym roskaa.

    Tiesittekö muuten, että Kiinan diktaattori Xi: n isä tapatti kymmeniä miljoonia porvareita kulttuurivallankumouksessa. Kiina ei ehkä olekaan leppoisa panda, vaan sisältä julma lohikäärme?

  • Asiantuntija

    Vastaa

    Huumeongelma alkoi sotien jälkeen, kun natsien mömmöt jäivät pyörimään ihmisten nurkkiin. 

    Sotia on käyty aina huumattuna. Kukaan selväpäinen ei tapa ihmisiä.

    • Nimetön

      Vastaa

      Kannattaa lukea vähän historiaa ennen kuin alkaa kommentoimaan noin vammaista paskaa.

    • Pertti

      Vastaa

      ”Kukaan selväpäinen ei tapa ihmisiä.”

      Siinäpä meni reippaat terveiset kaikille Suomen sotaveteraaneille.
      Pitää olla aika pahasti pihalla, jos on noin naiivi. Menikö nuoruus peräkammarissa, ainoana viihteenä YLE:n uutiset?

    • Nationalisti

      Vastaa

      Sellainen aasintuntija siellä, oletko Ylellä töissä?

  • Saimaan järvilohi

    Vastaa

    Todella vittumainen ja poliittinen ase.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi